Son dakika... Ruanda soykırımından sorumlu tutulan Felicien...

Son dakika... Ruanda soykırımından sorumlu tutulan Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı!.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Ruanda soykırımında yüzbinlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı. Fransa Adalet Bakanlığı, başına 5 milyon dolar ödül konulan caninin gözaltına alındığını resmen açıkladı. Kabuga, 800 bin insanın yaşamını yitirdiği soykırımın finansörü olarak tanınıyordu.

16 Mayıs 2020 - 14:45

Son dakika! Ruanda soykırımının sorumlusu 'da yakalandı!  kimdir?

Giriş Tarihi: 16.5.2020  14:05Son Güncelleme: 16.5.2020  14:38

Son dakika haberine göre; 'nin Ruanda soykırımında yüzbinlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden 'da yakalandı. 84 yaşındaki Kabuga 25 yıldır kaçak hayatı yaşarken, ABD tarafından 5 milyon dolar ödülle aranıyordu

Son dakika! Ruanda soykırımının sorumlusu Fransa'da yakalandı! Felicien Kabuga kimdir?

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Ruanda soykırımından sorumlu tuttuğu Felicien Kabuga Fransa'da yakalandı. Kabuga, yüzbinlerce kişinin ölümüne neden olanlar arasında yer alıyor.

Doğu Afrika ülkesi Ruanda'da 1994'te Tutsilere uygulanan soykırımla ilgili aranan dönemin ünlü iş adamı Felicien Kabuga, 25 yıldır kaçak hayatı yaşıyordu.

800 bin insanın katledildiği günlerde Hutu militanlarına fon sağladığı iddiasıyla suçlanan 84 yaşındaki Kabuga, o günden bu yana sırra kadem basmıştı.

 Cani Fransa'da yakalandı!

800 bin insanın katliamından sorumlu tutulan ve başına 5 milyon dolar ödül konulan cani, Fransa'da gözaltına alındı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Ruanda soykırımında yüzbinlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı. Fransa Adalet Bakanlığı, başına 5 milyon dolar ödül konulan caninin gözaltına alındığını resmen açıkladı. Kabuga, 800 bin insanın yaşamını yitirdiği soykırımın finansörü olarak tanınıyordu.84 yaşındaki Felicien Kabuga'nın, Paris'in banliyösündeki evinde bu sabah gözaltına alındığını uluslararası haber ajansları 'acil' koduyla duyurdu.Resmi açıklamada, Kabuga'nın 1994 yılından bu yana Almanya, Belçika, Kongo, Kenya veya İsviçre'de saklandığı belirtildi.​​​​​​​Fransa Adalet Bakanlığı, 20 yıl boyunca aranan Kabuga'nın önce Paris Temyiz Mahkemesi'ne, ardından ise Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çıkarılacağını da ekledi.

5 MİLYON TL ÖDÜLLE ARANIYORDU

Ruanda'nın en çok aranan adamı olarak bilinen Kabuga'nın yakalanması için ABD 5 milyon dolar (yaklaşık 35 milyon TL) ödül koymuştu.

RUANDA SOYKIRIMI NEDİR?

Ruanda Soykırımı, Ruanda'da 1994 yılında yaklaşık yüz gün içinde 800.000 Tutsi ve ılımlı Hutu'nun, aşırı uç Hutular (Interahamwe) tarafından öldürülmesi olayıdır. Katliam, Tutsi destekli isyancı Ruanda Vatansever Cephesi lideri Paul Kagame'ye bağlı güçlerce, Hutu ağırlıklı hükümetin düşürülmesi ile son buldu. Ardından yönetimden güç alan Tutsilerin öç bahanesiyle saldırması sonucu yüzbinlerce Hutu, komşu Zaire'ye (Kongo Cumhuriyetine) sığındı. Fransa, soykırımı gerçekleştiren Hutu hükümetinin o dönem içerisinde en yakın dostu ve destekçisi olması sebebiyle Ruanda Soykırımı'ndan en fazla sorumlu tutulan ülkedir.

Elinde yüz binlerce insanın kanı var! Cani yakalandı

...  soykırımından sorumlu tutulan 'da yakalandı!

 haberi... Yakın tarihin en büyük katliamlarından biri olan  soykırımında yüzbinlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan isimlerden biri olan 'da yakalandı.

nin (UCM)  soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden 'nın başkenti Paris'te yakalandı.

Paris Savcılığından yapılan açıklamada, 84 yaşındaki Kabuga'nın, Paris'in banliyölerinden Asnieres-Sur-Seine'de sahte kimlikle yaşadığı evinde gözaltına alındığı bildirildi.

25 yıldır aranan Kabuga'nın, insanlığa karşı suçlarla mücadele eden jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandığı belirtildi.

Felicien Kabuga'nın Paris Temyiz Mahkemesindeki adli işlemlerinin ardından insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde açılan Ruanda Uluslararası Ceza Mahkemesine (ICTR) teslim edileceği kaydedildi.

ICTR Başşavcısı Serge Brammertz, yaptığı açıklamada, "Felicien Kabuga'nın yakalanması, soykırımdan sorumlu olanların 25 yıl sonra da adli olarak takip edildiğini hatırlatıyor. İlk düşüncelerimiz Ruanda soykırım kurbanları ve hayatta kalanları ile olmalı." ifadesini kullandı.

UCM, Kabuga'yı nda yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuyor.

Kabuga, soykırımı yapan Hutuları finanse etmekle de suçlanıyor.

Temmuz 1994'te İsviçre'ye sığınan ve bu ülkeden sınır dışı edildikten sonra Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne giden Kabuga, Temmuz 1997'de ve 2003'te Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen polis operasyonlardan kaçmayı başarmıştı.

Son dakika... Ruanda soykırımından sorumlu tutulan Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı!Son dakika: Ruanda soykırımının sorumlusu Felicien Kabuga yakalandı

Son dakika haberi: 'nin  soykırımında yüz binlerce kişinin ölümünden sorumlu tuttuğu isimlerden 'da yakalandı.

ELİNDE YÜZ BİNLERCE İNSANIN KANI VAR! CANİ YAKALANDI

'nin  soykırımından sorumlu tuttuğu  'da yakalandı. Kabuga, yüz binlerce kişinin ölümüne neden olanlar arasında yer alıyor.

RUANDA SOYKIRIMI NEDİR?

, Ruanda'da 1994 yılında yaklaşık yüz gün içinde 800.000 Tutsi ve ılımlı Hutu'nun, aşırı uç Hutular (Interahamwe) tarafından öldürülmesi olayıdır. Katliam, Tutsi destekli isyancı Ruanda Vatansever Cephesi lideri 'ye bağlı güçlerce, Hutu ağırlıklı hükümetin düşürülmesi ile son buldu. Ardından yönetimden güç alan Tutsilerin öç bahanesiyle saldırması sonucu yüzbinlerce Hutu, komşu Zaire'ye (Kongo Cumhuriyetine) sığındı. Fransa, soykırımı gerçekleştiren Hutu hükümetinin o dönem içerisinde en yakın dostu ve destekçisi olması sebebiyle Ruanda Soykırımı'ndan en fazla sorumlu tutulan ülkedir.

Bu haber 201259 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...