SON DAKİKA HABERİ: Süleyman Soylu’nun istifası Başkan...

SON DAKİKA HABERİ: Süleyman Soylu'nun istifası Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

Süleyman Soylu'nun istifa mektubu yırtıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul etmemesinin ardından Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, istifa mektubunu yırttı.

13 Nisan 2020 - 10:01 - Güncelleme: 13 Nisan 2020 - 12:45

SON DAKİKA HABERİ: 'nun istifası Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmedi

Giriş Tarihi: 13.4.2020  07:24 Güncelleme Tarihi: 13.4.2020  10:50

İçişleri Bakanı   hesabından yaptığı son dakika açıklamasında cuma günü yaşananların sorumlusu olduğunu belirterek istifa ettiğini duyurmuştu. İlk olarak sosyal medyada gündeme gelen olayda, vatandaşlar Süleyman Soylu'ya destek mesajlarını dile getirmişlerdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan merakla beklenen açıklama da geldi. . Süleyman Soylu'nun istifası Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmedi. İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında: 'Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.' ifadelerine yer verildi. İşte son dakika gelişmesinden detaylar...

SON DAKİKA HABERİ: Süleyman Soylu'nun istifası Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasında, cuma günü yaşananların sorumlusu olduğunu belirterek istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama geldi. İşte son dakika gelişmesinden ayrıntılar...

Erdoğan, Soylu'nun istifasını kabul etmedi

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı'ndan Süleyman Soylu'nun istifa kararı hakkında flaş açıklam

İşte o açıklama:

İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SAYIN SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFA AÇIKLAMASI HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI
15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.
Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır.
Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.
Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.
İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.
Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.
Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.
İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

ERDOĞAN ‘YOLA DEVAM’ DEDİ
Soylu’nun istifa açıklaması hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geceyarısı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır. Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır. Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir. Koronavirüs salgınının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir. İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir. Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.

ŞEBNEM BURSALI: "SAYIN BAKAN İSTANBUL'A GİDİYOR, GÖRÜŞME OLABİLİR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu akşam sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıklamıştı. Soylu'nun istifasına ilişkin İletişim Başkanlığı kararı kabul etmediğini açıkladı. Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı önemli değerlendirmelerde bulundu. Bursalı: "İstifa elbette tek taraflı bir müessesedir ama, sizi o göreve atayan irade son kararı verecektir demiştim. Nitekim biraz önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama yorumumu teyit eder nitelikte bir açıklama oldu" ifadelerini kullandı.

Şebnem Bursalı: "Sayın Bakan İstanbul'a gidiyor, görüşme olabilir"

MELİH ALTINOK: "SÜLEYMAN SOYLU GÖREVİNİ LAYIĞIYLA YERİNE GETİRİYOR, İSTİFA HABERİNDEN SONRA DESTEK OLUŞTUĞUNU GÖRDÜK"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu akşam sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıklamıştı. Soylu'nun istifasına ilişkin İletişim Başkanlığı kararı kabul etmediğini ve görevine devam edeceğini açıkladı. Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok önemli değerlendirmelerde bulundu. Melih Altınok: "Bakan Soylu, bazı kesimler kendisine düşmanca yorumlar yapsa da herkesin takdirini alıyor. Sayın Bakanı sadece Cuma gecesi yaşananlar üzerinden değerlendirmek doğru değil, görevini layığıyla yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Melih Altınok: "Süleyman Soylu görevini layığıyla yerine getiriyor, istifa haberinden sonra destek oluştuğunu gördük"

EKREM KIZILTAŞ: "BU AKŞAM YAŞANANLARDAN DERS ALINMASI GEREKİYOR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından, cuma günü yaşananların sorumlusu olduğunu belirterek istifa ettiğini açıklamıştı. Soylu'nun istifasına ilişkin İletişim Başkanlığı kararı kabul etmediğini açıkladı. Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına bağlanan Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş önemli değerlendirmelerde bulundu. Kızıltaş: "Beklenmedik bir karardı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesinin bir üyesi olarak sayın Soylu'nun Cumhurbaşkanı ile görüşmeden, konuşmadan tek taraflı bir istifası söz konusuydu. 1 saatlik süre sonunda beklenen açıklama geldi. Aslında bu akşam yaşananlar Türkiye'de yaşayan herkesin bir şekilde bir ders alması ve üzerinde düşünmesi gereken hususlar" ifadelerini kullandı.

Ekrem Kızıltaş: "Bu akşam yaşananlardan ders alınması gerekiyor" | Video

MAHMUT ÖVÜR: "SÜLEYMAN SOYLU'NUN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN HER TÜRLÜ SALDIRIYI YAPANLARA CEVAP OLDU"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini açıklamıştı. Kararın ardından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında ise: 'Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.' ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili olarak A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür önemli açıklamalarda bulundu. Övür: "Cuma akşamı yaşananların sorumluluğunu üstlendiği için böyle bir istifa yolunu seçti, onurlu bir yoldu diye düşünüyorum. Ancak hem toplumdan hem de Cumhurbaşkanlığı'nın yaklaşımından Süleyman Soylu'nun bu süreçte istifa etmesinin doğru olmadığı anlaşıldı" ifadelerini kullandı.

Mahmut Övür: "Süleyman Soylu'nun görevden alınması için her türlü saldırıyı yapanlara cevap oldu" 

İBRAHİM KALIN: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KİMSE BALTA VURAMAYACAKTIR
Süleyman Soylu'nun istifa kararı Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmemişti. Konuyla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken, bir yorum da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: 'Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımızın istifası kabul etmemiştir, kendisi görevine devam edecektir. Birlik ve beraberliğimize kimse balta vuramayacaktır.' ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: İŞTE İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFA KARARININ PERDE ARKASINDAKİ GERÇEKLER | 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararının arkasında ne var? İşte Soylu'nun istifasının perde arkası

Dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yayınladığı "Cumhurbaşkanım beni bağışlasın" notlu paylaşımıyla istifa ettiğini duyurmuştu. Bakan Soylu'nun istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul görmezken, kulislerden istifa kararının perde arkasında yatan nedenlere ilişkin bilgiler geldi. Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, tüm kulis bilgilerini ve Bakan Soylu neden istifa etti? sorusunun yanıtını A Haber canlı yayınında anlattı.

İçişleri Bakanlığı görevini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Cumhurbaşkanım beni bağışlasın" notuyla bıraktığını duyurmuştu. Peki Süleyman Soylu neden istifa etti? İstifa kararının perde arkasında ne var? Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, tüm bu soruların yanıtını A Haber canlı yayınında anlattı. Öte yandan İletişim Başkanlığı dün gece Süleyman Soylu'nun istifasının Başkan Erdoğan tarafından kabul edilmediği ve Süleyman Soylu'nun görevine devam edeceğini açıkladı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ
Bakan Soylu görevine kaldığı yerden devam ediyor. Yaşanılanlar sonrası kısa bir açıklama yapan Bakan Soylu, "Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah'a emanet olun" dedi.

Soylu'nun istifa kararı teröristleri sevindirdiBakan Süleyman Soylu'nun istifa kararı sonrası Ankara kulislerinde neler yaşandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün "sokağa çıkma yasağı" sonrası meydana gelen görüntülerin sorumluluğunu alarak görevinden ayrıldığını duyurmuş, Başkan Erdoğan Soylu'nun istifa kararını kabul etmemişti. Peki Soylu'nun istifa kararı sonrası kulislerde neler konuşuldu? Soylu bu kararı neden aldı ve Başkan Erdoğan istifayı neden kabul etmedi? Ayrıntıları ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı aktardı.

Ankara kulislerinde neler yaşandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevini bıraktığını duyurmuştu. Soylu, "Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Gayretle ve titizlikle yürütülen süreçte, salgının önlenmesine yönelik sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, şahsıma aittir." açıklamasında bulundu. Başkan Erdoğan Bakan Soylu'nun istifasını kabul etmedi.

KULİSLERDE NELER KONUŞULDU
Bakan Soylu'nun istifa kararına dair bilinmeyenleri ve Ankara kulislerinde konuşulanları ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, A Haber canlı yayınında aktardı.

Bursalı'nın aktardıkları şöyle:

Saat 21:00'den hemen sonra, gece 01:00'e kadar hareketlilik devam etti. Soylu sosyal medya hesaplarından kısa bir açıklamayla istifa ettiğini açıkladı. Fakat bu istifa metninin satır aralarına dikkat etmek gerekiyor. Burada istifa gerekçesini işaret ediyordu. Ne dedi? Cuma akşam saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının hemen sonrasında sokaklardaki yığılmalarla ilgili sorumluluğu üstlendiğini, kargaşanın olabileceğini öngöremediğini ve siyaseten sorumluluğu üstleneceğini ve istifa ettiğini açıkladı.



TELEFONUNU KAPATIP İSTANBUL'A YOLA ÇIKTI
Fakat bu cümleler arasında şunun altını çizmekte fayda var: Sayın Cumhurbaşkanından müsaade istediği şeklinde bir hatırlatmada bulunmuştu. Bu saatlerden itibaren hareketlenmeler başladı. Biz de gazeteciler olarak ne olduğuna dair araştırmalara başladık. Açıkçası ilk başlarda kendisine ulaşamadık çünkü telefonları kapalıydı. Yakın çevresi itibarıyla da telefonları kapalıydı. Sonradan İstanbul'a doğru yola çıktığını öğrendik. Bu haberlerle birlikte detayları tekrar öğrenmeye çalıştık. Yani şu oldu: Siyasette bazen bu tür dalgalanmalar olur. Sorumluluk almak gerekebilir ve neticede sorumlu siyaset ve siyasetçi anlayışıyla bu hassasiyeti göstermiş olduğu noktasında kulislerde yaygın bir kanı olduğunu belirtelim. Ama tabi bunun aşırı bir duygusallıkla verilmiş bir tepki olduğu ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da istifanın kabul edilmeyeceği yönünde haberler zaten yayılmıştı. Dün yine A Haber ekranlarında belirtmiştim: Tamam istifa tek taraflı bir müessese ancak sizi o göreve atayan irade son kararı verir.

BU TÜR DALGALANMALAR OLUR
Netice itibarıyla saatler gece yarısını gösterdiğinde Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamada istifanın kendisine sunulduğu ancak Sayın Cumhurbaşkanı tarafından istifanın kabul edilmediği ve Sayın Bakanın da görevine devam ettiği yönünde ifade dikkat çekiyordu. Dediğim gibi siyasette bu tür dalgalanmalar olur. Geçmişte de yaşandı bunlar.



KABİNE TOPLANTISINDA YER ALMASI BEKLENİYOR
Bugün video konferans yöntemiyle, sosyal mesafeye de dikkat edilerek yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Süleyman Soylu'nun da İçişleri Bakanı olarak katılması bekleniyor.

Devlet Bahçeli'den Süleyman Soylu açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden ayrılma talebine ilişkin, "MHP, mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur." ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her alanda çok yoğun ve sıcak bir mücadelenin içinde olduğunu vurguladı. 

Bilhassa yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınını engellemek amacıyla devlet-millet dayanışmasının en üst seviyede olduğuna işaret eden Bahçeli, aynı zamanda bugünkü sancılı ortamda seferberlik ruhuyla hareket edildiğine değindi.

Terörden ekonomiye, bölgesel sorunlardan küresel dayatmalara varıncaya kadar ülkenin muazzam bir iradeyle duruş gösterdiğine dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Böylesi kırılgan bir dönemde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun istifa niyeti sürdürülen mücadele ruhunu sekteye uğratma riski taşımaktadır. Gelişmeler karşısında Sayın Bakanın istifa kararının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmediği anlaşılmaktadır. Elbette takdir ve tasarruf Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Milliyetçi Hareket Partisi mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur. Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye'nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır."

Bu haber 201248 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti: Ukrayna ile müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti:...