SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu!...

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu! Liselerde yapılacak yüz yüze sınavların tarihi belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medyada paylaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" adlı belgelerin asılsız olduğunu duyurdu. MEB, konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlandı..

01 Mart 2021 - 05:38

SON DAKİKA HABERİ:  duyurdu! Liselerde yapılacak yüz yüze sınavların tarihi belli oldu!

Giriş Tarihi: 28.2.2021  17:44 Son Güncelleme: 01.3.2021  05:10

 Bakanlığı, 1 Mart'ta başlaması öngörülen yüz yüze eğitim için bir gün erteleme kararı aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz" açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı ise, sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" konulu belge konusunda vatandaşları uyardı. Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde yapılacak olan yüz yüze sınavlarla ilgili de tarih verdi.

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Selçuk duyurdu! Liselerde yapılacak yüz yüze sınavların tarihi belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde yapılacak yüz yüze sınavlara, 8 Mart'tan başlamak üzere illerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı durumuna göre karar verileceğini bildirdi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı 1 Mart'ta başlaması öngörülen yüz yüze eğitimi bir gün erteledi. 2 Mart'ta başlanacak eğitimin öncesinde illerdeki salgın durumlarının gözden geçirileceği, kabine toplantısında alınacak kararlar ışığında düzenleme yapılacağı belirtildi. Bu nedenle yarın yapılması planlanan yüz yüze sınavlar da ertelendi.

DİĞER KADEMELERDE BİR ERTELEME OLMAYACAK
15 Şubat'ta yüz yüze eğitime geçen diğer kademelerde ise bir erteleme olmayacak. Köy okulları, anaokulları, özel eğitim okullarında yüz yüze eğitim devam edecek. Yine 22 Ocak'tan bu yana uygulanan 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim sürecek.

"2 MART SALI GÜNÜ İLLERİN SALGIN KOŞULLARINA GÖRE BAŞLANILMASI KARARLAŞTIRILMIŞTIR"
Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan "İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası"nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği belirtilen açıklamada, "1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır. 1 Mart'ta Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca 'yerinde karar' uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir" denildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim" dedi.

"HIZLI VAKA ARTIŞI YENİDEN DEĞERLENDİRME ZORUNLULUĞUNU DOĞURMUŞTUR"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların ertelenmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" konulu belge görseli hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık; 'Asılsızdır' başlığıyla yapılan açıklamada, sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" konulu belge görseli sahte olduğu bildirildi.

Sosyal medyadaki 'yüz yüze eğitim belgesi' hakkında MEB'den son dakika açıklaması

 sosyal medyada paylaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" adlı belgelerin asılsız olduğunu duyurdu. , konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlandı.

Sosyal medyadaki 'yüz yüze eğitim belgesi' hakkında MEB'den son dakika açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitime ilişkin son dakika açıklaması yapıldı.

'Asılsızdır' başlığıyla yapılan açıklamada, sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" konulu belge görseli sahte olduğu bildirildi.

"İTİBAR EDİLMEMESİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİZ"

MEB'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" konulu belge görseli asılsızdır. Bakanlığımız resmi iletişim kanalları dışındaki açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı.

MEB'den flaş 'yüz yüze eğitim' açıklamasıBakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada ve anlık mesajlaşma uygulamalarında dolaşıma sokulan "Yüz Yüze Eğitime Devam Edilmesi ve Sınav Uygulamaları" konulu belge görseli asılsızdır. Bakanlığımız resmî iletişim kanalları dışındaki açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

Bu haber 990864 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...