Son dakika haberi: Erdoğan’dan çok sert uyarı: Yaparız,...

Son dakika haberi: Erdoğan'dan çok sert uyarı: Yaparız, mahvolursunuz!.

Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’a sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz. Bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen, buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu sözleri Yunan basınında manşet oldu. Yunan basınının Erdoğan’ın sözlerini tehdit olarak manşetlere taşıması Türk korkusunu bir kez daha gözler önüne serdi.

26 Ağustos 2020 - 18:02

Son dakika: Tarihi zaferin 949. yılı! Başkan Erdoğan'dan Malazgirt'te önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 26.08.2020 Güncelleme Tarihi: 26.08.2020 

Son dakika haberine göre Başkan , Malazgirt  Alanı'nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'na katıldı. Törende önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Bizans'ın zulmü bu fetihle sona ermiştir. Ecdadımız hiçbir dönemde fethettiği yerlere emperyalist bir anlayışla yaklaşmamıştır." dedi. Erdoğan, "Korkunun ecele faydası yok, yanlıştan uzak durun. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi işimize bakalım." diyerek Yunanistan'a çok sert tepki gösterdi.

Son dakika: Tarihi zaferin 949. yılı! Başkan Erdoğan'dan Malazgirt'te önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu.

Son dakika haberi: Erdoğan'dan çok sert uyarı: Yaparız, mahvolursunuz!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye Akdeniz'de de Ege'de, Karadeniz'de hakkı olanı alacaktır... Muhataplarımızı mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz... Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz." ifadelerini kullandı.

Video Player

00:26 | 07:28

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Son dakika... Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 
Akşam yemeğinde misafirlerimizle, sanatçılarımız, öğrencilerimizle bir araya geldik.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, hem Malazgirt Zaferi'ne, hem Türkiye Cumhuriyeti'ne hem de gençlerimize emanet edeceğimiz bir eser olarak ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu tip programları Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde her fırsatta tekrarlayacağız.

Bugün de Malazgirt Milli Parklar miting alanında sizlerle birlikteyiz. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Parkımızın bitişiğindeki 120 bin dönüm alana traktörle, Sultan Alparslan'ın 442 metreye 275 metre çapında büyük bir silüetini kazıdı. 

Geleceğe bıraktığımız her eseri bu topraklara vurduğumuz kutlu birer mühür olarak görüyoruz.

Bu coğrafya hem bizim hem insanlık için kutlu bir coğrafyadır. Biz ecdadımızın izinden gidiyoruz. 

Günlerden Cuma'ydı. O gün tüm İslam diyarlarında Müslümanların zaferi için dua ediliyordu. Kefen niyetine beyaz bir elbise giyen Sultan Alparslan, hücumu başlattı. Kısa sürede Bizans ordusu bozguna uğratıldı. Gün batarken, Türk ordusu Malazgirt'te büyük bir zafer başlatmıştı. Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden bu büyük zaferin ardından, şehir şehir, köy köy Anadolu'nun fethi gerçekleşti. 

"FETHETMEK ALLAH'IN EMRETTİĞİ ADALETİ O BÖLGEDE HAKİM KILMAKTIR"

Malazgirt Ovası'ndan başlayıp, yani buradan başlayıp, Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerleyen ecdadımız, fethettiği bu toprakları vatan edindi. Çünkü bizim medeniyetimizde fethetmek, işgal etmek değildir. Fethetmek, Allah'ın emrettiği adaleti o bölgede hakim kılmaktır.

Tüm milletlere, Ermeni ve Süryanilere karşı acımasız bir asimilasyon politikası uygulayan Bizans zulmü bu fetih ile sona ermiştir. 

Her zaman dediğimiz gibi asıl olan gönülleri kazanmaktır.

Biz de ecdadımızın izinden giderek ülkemizi ve ayak bastığımız her yeri imar ederek, adaleti tesis ederek, hak ve hukuku hakim kılarak, gelecek nesillere emanet etmenin gayreti içindeyiz.

Bizler milletçe kenetlendiğimiz dönemlerde büyük zaferler kazandık. 1071'de yaşananlara baktığınızda yine bu kaidenin bir tezahürünü görüyoruz. Malazgirt Zaferi hesapları altüst etmiştir. 

"MİLLETİMİZE BOYUNDURUK VURAMADILAR"

Hiçbir zaman zalime boyun eğmedik. Milletimize boyunduruk vuramadılar. Bizi bu topraklardan atmayı, vatansız bırakmayı başaramadılar. Milletimizi birbirine düşürmeye, devletimizi yıkmaya muvaffak olamadılar.

Bizans'ın mirası Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte Osmanlı'ya geçmiştir. Bizans'ın varisliğine bile layık olamayanların bugün yine arkalarına Avrupalıları alarak, haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmaları, tarihten ibret alamadıklarının işaretidir.

Daha 1 asır önce Anadolu'yu perişan halde terketmek zorunda kalanların Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşmaları, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir. 

İşte Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

BİZ ECDADIMIZIN İZİNDEN GİDİYORUZ
Akşam yemeğinde misafirlerimizle, sanatçılarımız, öğrencilerimizle bir araya geldik.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, hem Malazgirt Zaferi'ne, hem Türkiye Cumhuriyeti'ne hem de gençlerimize emanet edeceğimiz bir eser olarak ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tip programları Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde her fırsatta tekrarlayacağız.

Bugün de Malazgirt Milli Parklar miting alanında sizlerle birlikteyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Parkımızın bitişiğindeki 120 bin dönüm alana traktörle, Sultan Alparslan'ın 442 metreye 275 metre çapında büyük bir siluetini kazıdı.

Geleceğe bıraktığımız her eseri bu topraklara vurduğumuz kutlu birer mühür olarak görüyoruz. Bu coğrafya hem bizim hem insanlık için kutlu bir coğrafyadır. Biz ecdadımızın izinden gidiyoruz.

Son dakika: Tarihi zaferin 949. yılı kutlanıyor! Başkan Erdoğandan Malazgirtte önemli açıklamalarSON DAKİKA: TARİHİ ZAFERİN 949. YILI KUTLANIYOR! BAŞKAN ERDOĞAN'DAN MALAZGİRT'TE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BİZANS'IN ZULMÜ BU FETİHLE SONA ERMİŞTİR
Günlerden Cuma'ydı. O gün tüm İslam diyarlarında Müslümanların zaferi için dua ediliyordu. Kefen niyetine beyaz bir elbise giyen Sultan Alparslan, hücumu başlattı. Kısa sürede Bizans ordusu bozguna uğratıldı. Gün batarken, Türk ordusu Malazgirt'te büyük bir zafer başlatmıştı. Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden bu büyük zaferin ardından, şehir şehir, köy köy Anadolu'nun fethi gerçekleşti.



Malazgirt Ovası'ndan başlayıp, yani buradan başlayıp, Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerleyen ecdadımız, fethettiği bu toprakları vatan edindi. Çünkü bizim medeniyetimizde fethetmek, işgal etmek değildir.

Fethetmek, Allah'ın emrettiği adaleti o belgede hakim kılmaktır.

Tüm milletlere, Ermeni ve Süryanilere karşı acımasız bir asimilasyon politikası uygulayan Bizans'ın zulmü bu fetih ile sona ermiştir.

MALAZGİRT ZAFERİ HESAPLARI ALTÜST ETMİŞTİR
Her zaman dediğimiz gibi asıl olan gönülleri kazanmaktır. Biz de ecdadımızın izinden giderek ülkemizi ve ayak bastığımız her yeri imar ederek, adaleti tesis ederek, hak ve hukuku hakim kılarak, gelecek nesillere emanet etmenin gayreti içindeyiz.

Bizler milletçe kenetlendiğimiz dönemlerde büyük zaferler kazandık. 1071'de yaşananlara baktığınızda yine bu kaidenin bir tezahürünü görüyoruz.

Malazgirt Zaferi hesapları altüst etmiştir. Hiçbir zaman zalime boyun eğmedik. Milletimize boyunduruk vuramadılar. Bizi bu topraklardan atmayı, vatansız bırakmayı başaramadılar. Milletimizi birbirine düşürmeye, devletimizi yıkmaya muvaffak olamadılar.

Başkan Erdoğandan Malazgirt mesajıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN MALAZGİRT MESAJI

YAPARIZ DİYORSAK YAPARIZ VE BEDELİNİ DE ÖDERİZ
Bizans'ın mirası Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte Osmanlı'ya geçmiştir. Bizans'ın varisliğine bile layık olamayanların bugün yine arkalarına Avrupalıları alarak, haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmaları, tarihten ibret alamadıklarının işaretidir.

Daha 1 asır önce Anadolu'yu perişan halde terk etmek zorunda kalanların Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşmaları, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.



TÜRKİYE AKDENİZ'DE DE EGE'DE, KARADENİZ'DE HAKKI OLANI ALACAKTIR
Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye Akdeniz'de de Ege'de, Karadeniz'de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Muhataplarımızı kendilerine çeki düzen vermelerine, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzan durmaya davet ediyoruz.

Türkiye'nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi işimize bakalım.

YENİ MÜJDELERLE BU BAŞARIYI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
Türkiye'ye yönelik ameliyat yapma hevesleri kursaklarında kalanlar, aradıkları fırsatı bulamayacaklardır.

Karadeniz'deki doğal gaz keşfi Türkiye'nin aradığı morali ve kaynağı sağlamıştır. Yeni müjdelerle bu başarıyı ileriye taşıyacağız."

Başkan Erdoğan, Ahlattaki etkinliklere katılan sanatçı ve gençlerle yemekte bir araya geldiBAŞKAN ERDOĞAN, AHLAT'TAKİ ETKİNLİKLERE KATILAN SANATÇI VE GENÇLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Erdoğan Bitliste bölge valileriyle toplantı yaptıBAŞKAN ERDOĞAN BİTLİS'TE BÖLGE VALİLERİYLE TOPLANTI YAPTI

Başkan Erdoğan Ahlatta Malazgirt Zaferi etkinliklerini izlediBAŞKAN ERDOĞAN AHLAT'TA MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİKLERİNİ İZLEDİ

Son dakika: Başkan Erdoğan Ahlatta! Malazgirt Zaferinin 949. yıl dönümü kutlanıyorSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN AHLAT'TA! MALAZGİRT ZAFERİ'NİN 949. YIL DÖNÜMÜ

Son dakika: Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünde Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert Doğu Akdeniz tepkisi

Son dakika haberine göre Başkan 'nda,  949. 'na katıldı. Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundı. Başkan Erdoğan "Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye Akdeniz'de de Ege'de, Karadeniz'de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Muhataplarımızı kendilerine çeki düzen vermelerine, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzan durmaya davet ediyoruz." dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü 'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Başkan , Kutlama Programı'nda konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Dün Ahlat'ta ecdadın mezarlarını ziyaretle başlayan ve gece geç saatlere kadar yoğun bir program icra ettik. Gençlik Kampımızın açılışını gerçekleştirdik. Ahlat'ta inşa ettiğimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bölge valilerimizle bir araya geldik. Akşam yemeğinde de misafirlerimizle, sanatçılarımız, öğrencilerimizle bir araya geldik ve hasbihal gerçekleştirdik.

Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert tepki!Fethin 949'uncu yıl kutlamaları kapsamında Van Gölü üzerinde yapılan ses ve ışık gösterilerini de takip ettik. Böylece dün geceyi tamamladık. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hem Malazgirt Zaferi'ne, hem Türkiye Cumhuriyetine emanet edeceğimiz bir eser olarak ortaya çıktı. Bugün de sizlerle birlikteyiz.

ALPARSLAN SİLUETİ

Tarım ve Orman Bakanlığı milli parkımızın bitişiğindeki alana traktörle Sultan Alparslan'ın büyük bir siluetini kazıdı. Geleceğe bıraktığımız her eseri, bıraktığımız kutlu bir mühür olarak görüyoruz. Tüm hayatlarını istismarla, yalanla geçirmiş olanlar eser ve hizmet siyasetinin manasını bilemez. Ecdadımız gece gündüz mücadele ederek, kanını ve canını feda ederek bu toprakları bize vatan olarak bırakmıştır. Biz de izlerinden gidiyoruz.

ANADOLU'NUN FETHİ
Malazgirt Zaferi de kendi kendine çıkmış değildir. Gerisinde azim, hazırlık ve kararlılık vardır. Anadolu akınları kısa sürede Sivas'a, Konya'ya, İzmir'e kadar ilerlemiştir. Çağrı Bey Türkistan'a dönüğünde Türkleri durdurabilecek bir güç olmadığını söylemiştir. Bizans İmparatoru büyük bir ordu hazırlayarak İstanbul'dan hareket etti. Malazgirt Kalesi'ni zapt ederek, halkı kılıçtan geçirdi. Sultan Alparslan bunun üzerine Ahlat'a geldi. Bizans İmparatoru'nun emrinde 200 bin kişilik ordu vardı, Alparslan'ın emrinde 45-50 bin kişilik bir ordu bulunuyordu. İki ordu Malazgirt ovasında karşı karşıya geldi. Türklerin kadim ricat-taarruz taktiğiyle kısa sürede Bizans ordusu bozguna uğratıldı. Türk ordusu büyük bir zafer kazanmıştı. Büyük zaferin ardından Anadolu'nun fethi gerçekleşti. Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerleyen ecdadımız bu toprakları vatan edindi. Bizim medeniyetimizde fethetmek yağmalamak, işgal etmek değildir. Ele geçirdiğiniz yerde zulme engel olamadıysanız, orayı fethettik diyemezsiniz.

Tarih fethettiğimiz bütün beldelerde güveni, hoşgörüyü, refahı hakim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelelerin şahidir. Bugün de farklı medeniyet sembolleri bizim farklılarımızı zenginlik olarak gören, kadim anlayışımızın birer tezahürüdür. Biz de ecdadlarımızın izinden giderek, adaleti tesis ederek gelecek nesillere emanet etmenin gayreti içindeyiz.

Bizler milletçe kenetlendiğimiz dönemde büyük zaferler kazandık. 1071 yılında yaşananlara baktığımızda bu kaidenin bir tezahürünü görüyoruz. Boyların iskanını, arazinin intizamını sağlayan bu beylikler sosyal ve ekonomik hayatı kendi usullerince şekillendirdiler. Medreseler, köprüler, hanlar, camilerle Anadolu yepyeni bir çehreye büründü. Bizans ise Avrupa'ya çağrıda bulunarak yeni entrikalar peşine düştü. Avrupalıların dünyaya hükmetmek için Akdeniz'e hakim olmak, Akdeniz'e hakim olmak için de Anadolu'ya hakim olmak gibi bir düşünceleri vardı. Batılıları derinden sarsan bu hayal kırıklığı, Haçlı Seferleri'nin bşalamasona sebep oldu. Şehirlerimiz, kasabalarımız harap oldu. Baskınlara, yağmalara, salgınlara direnmek zorunda kaldı. Hiçbir zaman zalime boyun eğmedik. Milletimize boyunduruk vuramadılar. Vatansız bırakmayı başaramadılar. Devletimizi yıkmaya muvaffak olamadılar.

YUNANİSTAN'A AKDENİZ TEPKİSİ
Bilindiği gibi Bizans'ın mirası Fatih Sultan Mehmed Han ile Osmanlı'ya geçmiştir. Bugün de buna layık olamayanların haksızlık, hukuksuzluk peşinde koşanların bunlardan ibret alamadıklarının resmidir. Şimdi Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşması, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.

Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye Karadeniz'de, Ege'de ve Akdeniz'de hakkını alacaktır. Muhataplarını kendilerine çeki düzen vermeye davet ediyoruz. Türkiye'nin sabrı sınanacak bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz.

Biz bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahibiyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız.

"YENİ MÜJDELERLE BU BAŞARIYI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"
Türkiye'ye yönelik ameliyat yapma hevesleri kursaklarında kalanlar, aradıkları fırsatı bulamayacaklardır.

Karadeniz'deki doğal gaz keşfi Türkiye'nin aradığı morali ve kaynağı sağlamıştır. Yeni müjdelerle bu başarıyı ileriye taşıyacağız."

Son dakika haberi: Erdoğan'dan çok sert uyarı: Yaparız, mahvolursunuz!

Başkan Erdoğan'ın o sözleri 'ı korkuttu! Anında manşetlere taşıdılar!

 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuşan Başkan ’a  gösterdi. Erdoğan, “Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz. Bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen, buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu sözleri Yunan basınında manşet oldu. Yunan basınının Erdoğan’ın sözlerini tehdit olarak manşetlere taşıması Türk korkusunu bir kez daha gözler önüne serdi.kor

O sözler Yunanistan'ı korkuttu! Anında manşetlere taşıdılar!

Başkan , Malazgirt Milli Park Alanı'nda  949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında 'a  göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Bizans'ın varisliğine bile layık olamayanların bugün yine arkalarına Avrupalıları alarak haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmaları tarihten ibret alamadıklarının işaretidir. Daha bir asır önce Anadolu'yu perişan bir şekilde terk etmek zorunda kalanların şimdi Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşması, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.

SON DAKİKA HABERİ...  949. yılında Başkan Erdoğan konuştu: Muhataplarımız kendini mahvetmesin!

Başkan  bugün 949. yıl dönümü kutlanan Malazgirt Zaferi'nin etkinliklerine katıldı. Erdoğan programda gerçekleştirdiği konuşmada Akdeniz, Ege ve Karadeniz'deki çalışmalarımızdan rahatsız olan ve buna karşı hamle yapmaya çalışan ülkelere seslendi ve "Muhataplarımız kendilerini mahvedecek adımlardan kaçınsın. Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye sınanacak bir ülke değildir. Yaparız dediğimizi yapar bedeli neyse öderiz" dedi. İşte etkinlik alanından son dakika gelişmeleri ve Başkan Erdoğan'ın Malazgirt konuşmasından detaylar...

Giriş Tarihi: 26.8.2020  11:05Son Güncelleme: 26.8.2020  12:14ABONE OL 

SON DAKİKA HABERİ... Malazgirt Zaferinin 949. yılında Başkan Erdoğan konuştu: Muhataplarımız kendini mahvetmesin!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'na amacıyla alana geldi. Buradaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan Ege'deki gerilimden Karadeniz'deki gaz ile ilgili olanlara kadar birçok sıcak gündeme ilişkin de değerlendirmeler yaptı. "Muhataplarımız kendilerini mahvedecek adımlardan kaçınmalı" diyen Erdoğan "Türkiye'nin artık sabrı sınanacak bir ülke olmadığını herkes görecek. Yaparız diyorsak yaparız. Bedeli ne ise öderiz" şeklinde konuştu.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gençlerimize emanet edeceğimiz bir eser olarak ortaya çıktı. Bu coğrafya hem bizi hem insanlık için kutlu bir coğrafyadır Malazgirt Zaferi kendi kendine ortaya çıkmış değildir, gerisinde azim, hazırlık ve kararlılık vardır. Toplantıları Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde tekrarlayacağız.

Çağrı Bey Türkistan'a döndüğü zaman "Bu topraklarda Türkleri durdurabilecek güç olmadığını" söylemiştir, bu hakikati kabullenmek istemeyen Bizans İmparatoru büyük bir ordu hazırlayarak İstanbul'dan hareket etti, Türklerin elinde bulunan Malazgirt kalesini zapt ederek halkını kılıçtan geçirdi. Bu haberi Mısır seferi sırasında alan Sultan Alparslan yönünü buraya çevirdi. Askerlerinin çokluğuna ve teçhizatına güvenen imparator sulh teklifini sert bir şekilde reddetti.

SON DAKİKA HABERİ... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferinin 949. yılı kutlama töreninde önemli açıklamalar 

GÜN BATARKEN GELEN ZAFER

200 bin kişilik Bizans ordusu ve 50 bin kişilik Türk ordusu 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Ovası'nda karşı karşıya geldi, günlerden Cuma idi, o gün bütün İslam diyarlarında Müslümanların zaferi için dua ediliyordu, kefen niyeti ile beyaz bir elbise giyerek askerin karşısına çıkan Sultan Alparslan kısa bir hitabın ardından hücumu başlattı. Kısa sürede Bizans ordusu bozguna uğratıldı, gün batarken Türk ordusu Malazgirt'te büyük bir zafer kazanmıştı. Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden bu zaferin ardından köy köy şehir şehir Anadolu'nun fethi başladı.

MEZARLIKTA ISLIK ÇALIYORLAR! YAPARIZ DİYORSAK YAPARIZ

Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşmaları mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değil.

Hiçbir zaman zalime boyun eğmedik. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çirkin kumpasa yönelirlerse yönelsinler. Her defasında milyonları karşılarında bulacaklar. Türkiye artık sabrı sınanacak bir ülke olmadığını herkes görecek. Yaparız diyorsak yaparız. Bedeli ne ise öderiz. Çünkü biz bu topraklarda misafir değiliz. Bu toprakların üstünde ne varsa altında yatanların eseridir.

MUHATAPLARIMIZ KENDİLERİNİ MAHVETMESİN

Muhataplarımızı kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Türkiye Akdeniz'de, Ege'de hakkı olan neyse onu alacaktır.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı "Tarihten ibret alamadıklarının işaretidir"

RAHMETLE ANIYOR, SAYGIYLA YAD EDİYORUM

Bu duygularla bir kez daha zaferimizi tebrik ediyorum. Sultan Alparslan'ı ve askerlerinin her birini rahmetle yad ediyorum. Canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Meclis Başkanımız sayın Şentop, MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli'ye bu destek sebebiyle teşekkür ediyorum.

DÜN BÖLGEYE GELDİ

Başkan Erdoğan etkinlikler için bir gün önceden geldiği bölgede dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Ahlat'ta inceleme ve ziyaretler gerçekleştirdi.

DÜN AKŞAM GERÇEKLEŞEN ETKİNLİKLERİ İZLEDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen ses ve ışık gösterisini izledi.

37 KIL ÇADIR KURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı Malazgirt Zaferi etkinlikleri kapsamında, Ahlat'taki Çerho etkinlik alanına 37 kıl çadır kuruldu. Bu çadırlarda bazı illerin tanıtım sergileri yer aldı.

SON DAKİKA HABERİ... Malazgirt Zaferinin 949. yılında Başkan Erdoğan konuştu: Muhataplarımız kendini mahvetmesin!

SANATÇILARLA BULUŞTU

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yıl dönümü dolayısıyla Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklere katılan sanatçılar ve gençlerle Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

ISPARTA EKİBİ GÜL SUYU İLE HAVAYI DEĞİŞTİRDİ

Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde de el sanatları stantları gelen ziyaretçilere açıldı. Isparta'dan gelerek stant kuran belediye ekibi ise etkinlik alanına gül suyu sıktı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ UYGULANIYOR

Etkinlikler, koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliklerin yapıldığı alanlarda sosyal mesafe ve maske kullanımına özen gösterilip, yoğun önlem alındı.

Başkan Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi kutlamaları öncesi Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'na ziyaretKorkunun ecele faydası yoktur. Türkiye, Akdeniz'de de Ege'de, Karadeniz'de de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Muhataplarımızı kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.

Türkiye'nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin, yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi işimize bakalım."

YUNANİSTAN'DA ANINDA MANŞET OLDU
Başkan Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasında anında manşet oldu. Kathimerini "Erdoğan doğrudan tehdit etti" başlığını atarken, To Vima "Erdoğan'dan yeni tehdit" başlığını seçti. Ethnos ise haberi "Erdoğan: Her şeye hazırız" başlığıyla sundu.

Bu haber 291380 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz