Son dakika haberi: Başkan Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı:...

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı: "Her yerde vuracağız.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugünden itibaren askerlerimize yönelecek olası bir saldırı olursa Soçi mutabakatı sınırları dışında da rejimi her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" dedi. Öte yandan Erdoğan, "FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir" şeklinde konuştu.

12 Şubat 2020 - 14:21 - Güncelleme: 12 Şubat 2020 - 16:11

Son dakika: Başkan Erdoğan'ın "vururuz" mesajı dünya basınında!

Giriş Tarihi: 12.02.2020 Güncelleme Tarihi: 12.02.2020 

Son dakika haberi... Başkan  bugün AK Parti Grup Toplantısında, "Askerlerimize zarar gelmesi halinde bugünden itibaren  ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" sözleri dünya basınında gündem oldu.

Başkan Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız

Tansiyonun son günlerde tırmandığı  ile ilgili bugün açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan'ın, "Rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" sözleri uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, Erdoğan'ın bu açıklamalarını flaş koduyla servis etti. Reuters, "Erdoğan, Türk askerlerine zarar verilmesi durumunda Suriye hükümet güçlerini vuracağını söyledi" başlığını kullandı. Haber ajansının servis ettiği haberde, Erdoğan'ın havadan veya karadan karşılık verileceği belirtildi.

KATAR'DAN NORVEÇ'E DÜNYA BUNU KONUŞUYOR
Katar merkezli  da İngilizce yayın yapan internet sitesi üzerinden Başkan Erdoğan'ın sözlerine geniş yer ayırdı. Erdoğan'ın Suriye hükümetine bağlı güçleri vuracağını manşetlerden duyuran Al Jazeera, bu ay içerisinde 12 Türk askerinin şehit düştüğünü ve 2018 yılında Rusya ile imzalanan anlaşma kapsamında 'nin bölgede 12 gözlem noktası olduğunu hatırlattı.

Norveç basını da Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayırdı. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Aftenposten, "Erdoğan, Suriye rejimini çok sert karşılık vermekle tehdit etti" başlığını tercih etti.

Norveç tabloid gazetesi Verdens Gang da, "Erdoğan, Suriye rejimini tehdit ediyor" başlığıyla gelişmeyi okurlarına duyurdu.

Rusya'da yayın yapan  de, Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayırdı. RT, "Erdoğan, Şam güçlerinin Türk askerlerini vurması durumunda karşılığın sadece İdlib sınırları içerisinde değil her yerde verileceğini söyledi. Erdoğan, açıklamayı bugün partisinin toplantısında yaptı" ifadesini kullandı.

İnternet üzerinden yayın yapan Al-Masdar News de, "Erdoğan: Türkiye, İdlib'deki Suriye askeri hava araçlarını düşürecek" başlığını kullanarak haber hazırladı.Son dakika: Başkan Erdoğan'ın

Son dakika: Başkan Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız

Başkan , Ankara’da partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugünden itibaren askerlerimize yönelecek olası bir saldırı olursa Soçi mutabakatı sınırları dışında da rejimi her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" dedi. Öte yandan Erdoğan, "FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir" şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca konuşmasında, "Bölücü, mezhepçi terör örgütleriyle ve uzantılarıyla kol kola yürüyen CHP, 17-25 Aralık'tan sonra bu kadroya FETÖ'yü de dahil etmiştir. 15 Temmuz’u 'kontrollü darbe' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu’na, bu aklı ve tabiri veren kim? O da FETÖ." ifadelerine yer verdi ve Kılıçdaroğlu'na "FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ'cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir?" sorusunu yöneltti.

BAŞKAN ERDOĞAN: REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ

SON DAKİKA HABERİ: Başkanı , Ankara'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. İdlib planını açıklayan Erdoğan, "Askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum." dedi. Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çeken bir diğer açıklama ise "Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum." ifadelerine yer verdi.

"FAİZLER İNERSE BATARSINIZ DİYENLERE VERİLEN EN GÜZEL CEVAP"

Öte yandan Erdoğan, "Faizler indi, ne döviz kuru patladı ne enflasyon zıpladı. Tam tersine açkılanan her gösterge daha iyiye gidişe işaret ediyor. Faizler inerse batarsınız diyenlere verilen en güzel cevaptır." şeklinde konuştu.

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı: Her yerde vuracağız İşte Erdoğan'ın açıklamaları

ERDOĞAN'DAN GRUP TOPLANTISI ARDINDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Başkan Erdoğan, grup toplantısı ardından yaptığı açıklamada, İdlib konusu için "Savunma ve Dışişleri Bakanları Rusya'ya gidecek" dedi.

Trump görüşmesi hakkında sorulan soruya ise Erdoğan, "Her an olabilir" şeklinde yanıt verdi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

 

İstanbul'daki uçak kazasında hayatını kaybeden 23 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Elazığ ve Malatya depremlerinden etkilenenler için ayrıca bir yardım kampanyası başlattığımızı söylemiştim. Van'da meydana gelen çığ felaketinde vefat eden 41 kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralanan 84 kardeşimize acil şifalar diliyorum. Elazığ depremiyle ilgili grubumuz olarak başlattığımız yardım kampanyasında şu ana kadar 1 milyon lira toplanmış durumda.Teşkilat mensuplarımızı ve tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.Rejim güçlerinin ateşi sonucu İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rejim saldırıları nedeniyle İdlib'de Şehit sayısı 14'ü yaralı sayısı 45'i buldu.

"İDLİB'TE 14 ŞEHİT 45 YARALIMIZ OLDU"

Önceki gün rejim güçlerinin ateşi sonucu İdlib'te şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Bugüne kadar İdlib'te şehti sayısı 14'ü yaralı sayısı 45'i buldu. Terör örgütleri İnsanlık dışı eylemleriyle kana susamışlıklarını gösteriyorlar. Sürekli sivil halka saldırıyor, kan döküyor katliam yapıyorlar. Söze gelince insan haklarını, kadınları, çocukları ağızlarından düşürmeyenler bu saldırılar sonrasında derin bir sessizliğe bürünmüş durumdalar. İdlib'te rejim ve Ruslar ile birlikte yine onlarla birlikte hareket eden çoğu saldırının teröristleri değil doğrudan sivil halkı hedef aldığının altını çizmek istiyorum. Amaç sivilleri ülkemiz sınırlarına hareketlenmeye zorlayarak alan açmaktır. Bize verilen sözlerin tutulmadığı gibi bu saldırılar doğrudan Türkiye'yi hedef almaya başladı. Madem durum bu öyleyse biz de lafa değil sahadaki duruma bakarak hareket edeceğiz.

Başkan Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız |VideoBAŞKAN ERDOĞAN: REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ |VİDEO

"ŞUBAT SONUNA KADAR..."

Şubat sonuna kadar rejimi gözlem noktalarının gerisine çıkarmakta kararlıyız. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Bitmez tükenmez toplantıların sonucunu beklemeden ne yapmamız gerekiyorsa, onun adımını atacağız. Bu nedenle İdlib'deki askeri gücümüzü ciddi oranda tahkim ettik. Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, provokasyonlarına göz yumacak değiliz.

"EN KÜÇÜK ZARAR GELİRSE REJİM GÜÇLERİNİ HER YERDE VURACAĞIZ"

Adana Mutabakatı'nın gereği bu. Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde Soçi Muhtırasına sadık kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum. Harekat bölgelerimize yönelik tacizlere ilişkin karşılık hakkımızdır, 1'e 10 misli ile vereceğimiz bir döneme girdik. Şehitlerimizin tek damla kanını rejimin güçlerine değişmeyiz.

Başkan Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız

Mehmetçiklerinin kanının döküldüğü bir yerde kendini ne kadar büyük görürse görsün hiç kimsenin güvende olmayacağını açıkça söylüyorum. Tüm gücümüzü kullanacağız. Unutulmamalıdır ki Suriye halkının özgürlük mücadelesi aynı zamanda 83 milyon Türkiye vatandaşının beka mücadelesidir. Suriye güvende olacak ki biz de kendi evimizde rahat edelim. Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diye soranlar, terör örgütlerinin niçin hala Suriye'de faaliyet gösterdiğine hayıflananlar var. Kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için en hayırlısı neyse yapmaya devam edeceğiz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye kararı: Her yerde vuracağız

Biz milletimizle el ve gönül birliği içinde bu büyük mücadeleyi verirken, birileri de içeride fitne çıkarmanın, kafaları bulandırmanın peşinde. bunu içeride ve dışarıda bazı kesimlerle aynı argümanlarla, aynı hedeflere saldırarak yapıyorlar. Bunun adı tetikçilik, alçaklık, fırsatçılık. Siyasetçinin görevi tetikçiliğe soyunmak değil, ülkesi ve milleti için hitap ettiği kesimin sözcülüğünü yapmaktır.

BAŞKAN ERDOĞAN: EN ÖNEMLİ SİYASİ AYAK KILIÇDAROĞLU VE SİYASİ EKİBİDİR

Türkiye'nin en büyük sorunlarının başında ana muhalefet ve başındaki zat olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Madem bu kadar istiyor, bugün FETÖ'nün siyasi ayağını açıklıyorum. Rusya edebiyatının önemli ismi Tolstoy'un dediği gibi çamur atmadan iyi düşün, önce senin ellerin kirlenecek. Kılıçdaroğlu çamur atmaya çalışırken, elinde çamurla yakalanmıştır. FETÖ'nün siyasi ayağı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi ve ekibidir. Şimdi ne için böyle olduğunu tüm delilleriyle anlatacağım.



"FETÖ'YÜ SUÇ ÖRGÜTÜ İLAN EDEN BENİM"

FETÖ denilen yapı, uzunca süre hayır, eğitim alanlarında yürüten STK görünümünde faaliyet göstermiştir. Ne zaman bu yapı doğrudan devleti ve milleti hedef almıştır, işte o vakit durum değişmiştir. Bizim FETÖ ile davamız asla kişisel değildir. Bizim davamız ülkemiz ve milletimizin hakkını, hukukunu koruma davasıdır. Geçmişte irtica ile mücadele başlığında bu ülkenin değerlerine saldırılara nasıl karşı çıktıysak bugün de aynı mücadeleyi ettik. FETÖ vesayetine de teslim olmadık. Bu örgütü suç örgütü ilan eden benim.



"SENİ ORAYA GETİREN FETÖ!"

CHP bu işin neresindedir? Daha eskileri bir kenara bırakıyorum. SAyın Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmasıyla birlikte CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Kılıçdaroğlu kendisini genel başkanlığa taşıyan kaset kumpasını da üzerimize yıkmaya çalışmıştır. Seni oraya getiren FETÖ. Kaset kumpasının savcısı FETÖ'den ihraç edildiği halde, Kılıçdaroğlu'nun bunun sözünü ettiğini duydunuz mu?

Biz geçmişten bugüne hukukun suç isnat etmediği yapıların haklarına saygı duyduk. CHP, FETÖ'nün terör örgütü ilan edilmesine rağmen bu yapının safında yer almıştır. Terör örgütlerinin yanına, 17/25 Aralık'tan sonra bu kadroya FETÖ'yü de dahil etmiştir.

"KILIÇDAROĞLU FETÖ İLE MÜCADELEMİZDE KARŞIMIZDA YER ALMIŞTIR"

FETÖ'nün MİT Müsteşarımıza sinsi kumpasını ve 7 Şubat MİT krizinde CHP'nin tavrı FETÖ'nün siyasi ayağının bir başka örneğidir. Dönemin CHP milletvekilleri 'Başbakan da dahil edilsin' diye FETÖ'nün borazanlığını yapıyorlardı. Kılıçdaroğlu FETÖ ile mücadelemizde karşımızda yer almıştır. Dershanelerin kapatılması tartışması CHP'yi ele veren örnektir. Dershaneleri kapatmayı seçim beyannamesine koyan CHP, en büyük dershane destekçisi olarak karşımıza çıktı. Çünkü bu zat ve partisi omurgasızdır. Bunun için yapmayacakları iş, atmayacakları iftira yoktur. Biz kararlılıkla bu işin üzerine giderken, CHP milletvekilleri zıvanadan çıkabilmiştir. Hatta CHP, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemeyi FETÖ'nün talebine uygun şekilde AYM'ye taşıyarak aynı safta durduğunu belli etmiştir. FETÖ'nün siyasi ayağını soranların bakacağı yer buralardır.

gezi olayları nedir ile ilgili görsel sonucuGEZİ OLAYLARI VE 17/25 ARALIK

Gezi olayları FETÖ ile CHP'nin birlikteliğini ortaya koyan hadiselerden biridir. CHP yönetimi FETÖ'nün sürdüğü her argümana dört elle savunmuştur. İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatlarının durdurulmasını bizzat istemiştir. Bu işin başlangıcı 17/25 Aralık işbirliğidir. Kopyala yapıştır yapacak kadar aleniyete dökmüşlerdir. Bu tezgahı FETÖ ile birlikte kurduklarını ikrar etmişlerdir. Bugün kaçak durumudaki FETÖ savcıları ile CHP yöneticileri aynı refleksle karşı çıkıyorlardı.

Kılıçdaroğlu ne diyor, 'Askerler her emre itaat eder' diyerek darbecileri savunmuştur. FETÖ ne demişse, Kılıçdaroğlu aynını tekrar etmiştir. Biz FETÖ'nün üzerine giderken, Kılıçdaroğlu bu yapıyı, devletin vicdanı diye tarif ediyordu. Bundan ala siyasi ayak olur mu?

Başkan Erdoğan: FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve ekibidirBAŞKAN ERDOĞAN: FETÖ'NÜN EN ÖNEMLİ SİYASİ AYAĞI KILIÇDAROĞLU VE EKİBİDİR

MİT TIR'LARI DAVASI

MİT TIR'larının durdurulması olayı... Türkiye'yi radikal gruplara silah gönderen bir ülke gibi göstererek, uluslararası müdahaleye açık hale getirmeye çalışmışlardır. Kılıçdaroğlu, 'Savcının görevi bu değil mi' diye savunarak FETÖ'nün siyasi ayağı olduğunu göstermiştir. Cumhuriyet gazetesi bu savcının görevden alınmasının ardından röportaj yaparak 'MİT suç işledi' diye haber yapıyordu. Genel Yayın Yönetmeni şu an Almanya'da. Siyasi ayak kim? CHP Meclis Başkan Vekili olan FETÖ'cüler gibi bizi Lahey'de yargılanmakla itham ediyordu. Ülkemizin kaldığı her krizde FETÖ ve CHP ortak dil ve tavır geliştirmiştir.

'15 Temmuz'u kontrollü darbe' olarak niteleyen Kılıçdaorğlu'na bu tabiri söyleyen FETÖ. ByLock dahil pek çok delille FETÖ üyelinden hapiste olan Kılıçdaorğlu'nun bir danışmanında bu durum anlatılıyor. FETÖ'cü danışman, bir mesajında Kılıdaroğlu'na istediklerini söyletebildiklerini belirtiyor. Yollarda PKK destekçileri, FETÖ'cülerle kol kola yürümüşlerdir.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI SORULARI
Bizi FETÖ konusunda ikaz ettiklerini söyleyenler, bu yapının en büyük sözcüsü, taşeronu haline geldiler. Ya ikazları yalandı, ya da sonraki tavrı yalanlardır. Netice olarak bunların hayatı yalan. Bu işler madem soru sorarak oluyor, öyleyse ben de birkaç soru sorayım.

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na kritik FETÖ soruları |VideoBAŞKAN ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA KRİTİK FETÖ SORULARI |VİDEO

1. FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ'cülerin düşürmeye çalıştığı siyasetçi midir, yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir?

2. FETÖ'nün siyasi ayağı, 15 Temmuz'da öldürmeye çalıştığı siyasetçi midir, yol verdiği siyasetçi midir? 6 danışman FETÖ'cü çıktı, Urla Belediye Başkanı FETÖ'cü çıktı. FETÖ'nün siyasi ayağı Bay Kemal'in yatak odasına girmiş, haberi yok.

3. FETÖ'nün siyasi ayağı, gerçek yüzü ortaya çıkmadan önce oy verdiği parti midir, FETÖ tehlikesi ortaya çıktıktan sonra desteklediği parti midir?

4. FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ için yumruk yiyen parti midir, yumruk atan parti midir?

5. FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ'nün yargı darbesinde kullandığı yalan ve iftiraları siyasete taşıyan değil midir?

6. FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ ile mücadeleye destek vermek yerine, süreci sulandıran değil midir?

7. FETÖ'nün siyasi ayağı, darbe kalkışmasını milletle durduran mıdır, kontrollü diyerek meşrulaştıran mıdır?

8. FETÖ'nün siyasi ayağı, bu yapıyla canı pahasına mücadele eden midir, CHP Genel Merkezi'ni işgal eden ayak takımı mıdır?

İLKER BAŞBUĞ'A: NİYE İHRAÇ ETMEDİNİZ?

Kılıçdaroğlu sürekli yalan söyleyerek suçunu bastırmaya çalışıyor. Bugün eski Genelkurmay Başkanları'nın vasıtasıyla bir kampanya başlattılar. Meclis'te tam kadro destekledikleri düzenlemeyi AYM'ye götürenlerin kulaklarının kimler tarafından çekildiği ortadadır. Tüm milletvekillerimizin derhal dava açması önemlidir. Buradan soruyorum; malum Genelkurmay Başkanı bir diğer Genelkurmay Başkanı. Bunlar bildiriyi hazırladılar, yetmez. Her ikisinin de Genelkurmay Başkanlığı döneminde, 'Biz bu kadar FETÖ'cü subayı ihraç ettik' desinler. Bu sizin görevinizdi, niye ihraç etmediniz? Kimi aldatıyorsunuz? Askeri şurada önümüze imza için getiriyorlardı. Bunların içinde çoğu zaman FETÖ'cü değil, bu Nurcuların içinde Kurtoğlu takımı vardır. Onların ihraç edildi olmuştur. Bunlara imza atmadık. Bunlar, onları atıyordu; niye FETÖ'cüleri atmadınız? Yalan söylüyorsun, yalan. Sadece yargıdakilerden endişe ettiğin için, korktuğun için bize bunları anlattınız. Açık, net söylüyorum; elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Askeri istihbarat da vardı, niye çıkarmadınız? Niye bunları halletmediniz? Kimi aldatıyorsunuz?

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI

Vesayetin darbecinin kimliği değişiyor ama CHP'nin konumu değişmiyor. Bizim de konumumuz bunlara karşı değişmiyor. Bunlar FETÖ'cülerle uğraşmadılar, bunlar bizimle uğraştılar. Açık ve net söylüyorum:

Bir askeri şurada Nejat Uygur hastanede yatıyor. Hastanenin başında general var. Rahmetlinin eşine sakın gelmesin diyorlar, başörtülü olduğu için. Başbakan'ın eşi Nejat Uygur'u ziyarete gidemiyor. Tatsız bir YAŞ geçirdik. Bunlardan geçtik... GATA'daki bir hastayı, bir devlet sanatçısını, ziyarete gidecek Başbakan'ın eşi, rahatsız oluyorsunuz... Neler çekti bu millet. Bunları bir daha yaşamamak için çok daha fazla çalışmamız lazım.

EKONOMİ RAKAMLARI
2018'deki kur, faiz, enflasyon darbe girişiminin ardından Türkiye batacak, bitecekti. Bunlara göre dolar 10 lira olacak, enflasyon yüzde 30'u aşacak. Bankalarımız tökezleyecek, hazinemiz iflas edecekti. Ne oldu, hiçbiri oldu mu? Milletimizin desteğiyle bu felaket senaryolarını yırtıp attık. Ülkemizi toparlanma sürecine sokarak, ekonomimizi büyümeye çevirdik. 2019'u da artıda kapatacağımızı gösteriyor. Bu yılın ilk ayında faiz yüzde 11,25'e geriledi. Piyasa faizleri 8-10. Risk göstergemiz 235'e geriledi. Borsamız 120 binleri buldu. Yıllık bazda tüketici fiyat endeksi yüzde 12,2 olarak gerçekleşti. Enflasyonda yıl sonu hedefimiz yüzde 8,5'in altında bile ineceğiz. Döviz rezervimiz 105 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Turizmde 50,7 milyon turist ile kapattık. Geçtiğimiz yıl ihracatımız yüzde 2'nin üzerinde arttı. 181 milyar dolara yükseldi. Dış ticaret açığımız yüzde 45 düştü.

2020 YILI 'PARATA' YILI İLAN EDİLDİ

Başkan Erdoğan, 2020 yılının 'Patara' yılı ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, "Turizm alanında bir müjdeyi milletimle paylaşmak istiyorum. 2020 yılını Patara yılı ilan ettik. Patara antik kenti Fethiye kalkan arasında bulunuyor. Likya'nın ana liman şehri olan Patara bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biridir. Osmanlı kuzey Afrika ile telsiz telgraf iletişiminin Patara'dan sağlıyordu. İtalyanlar tarafından bombalanan kadar faaliyet göstermişti. Bu istasyonu tekrar hayata geçiriyoruz. Antik dönemden günümüze ulaşan tek deniz feneri de yine Patara'dadır. Patara'yı ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edecek bir yer olarak gördük. Patara yılının ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu haber 201330 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü gülecek! Kök maaş ve en düşük maaş değişiyor 
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)