Son dakika: Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı! Başkan...

Son dakika: Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı! Başkan Erdoğan ve Bakan Koca'dan kritik açıklamalar.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılıyor. Açılışa Başkan Erdoğan ve  Bakan Koca katıldı. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Ülkemize hizmet eden isimleri unutmayız. Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir" dedi. Sağlık Bakanı Koca ise "Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu gösterdi,dedi.

30 Mayıs 2020 - 09:00

Başkan Erdoğan sağlıkta geldiğimiz noktayı anlattı: Dünya çapında başarı

Giriş Tarihi: 29.05.2020 Güncelleme Tarihi: 30.05.2020 

Başkan  'da Prof. 'ni açtı. Sağlıkta geldiğimiz noktayı "Dünya çapında başarı" sözleriye ifade etti. Erdoğan, "Pek çok ülkede sağlık sistemi çöktü.  ise farklı bir konuma geldi. Böyle bir eseri 45 günde bitirmek dünya çapında bir başarıdır." dedi.

Başkan Erdoğan ve Bakan Koca'dan kritik açıklamalar

Başkan Erdoğan 'da Prof. 'ni açtı. Sağlıkta geldiğimiz noktayı anlattı: Dünya çapında başarı

Pek çok ülkede sağlık sistemi çöktü.  ise farklı bir konuma geldi. Böyle bir eseri 45 günde bitirmek dünya çapında bir başarıdır.

TÜRKİYE FARKI
İstanbul'daki pandemi üslerinden ilki Sancaktepe'de hizmete girdi. Hastanenin açılışını yapan Başkan Erdoğan, "Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır" dedi.



Türkiye, Corona ile mücadelede destan yazdı. İstanbul Sancaktepe'deki pandemi hastanesi, dün hizmete açıldı. Hastanenin açılışında konuşan Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü dönemde Türkiye farklı bir konuma gelmiştir.

Muhalefetin topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

190'ı aşkın ülkeden talep geldi ama biz 90'ı aşkın ülkeye, sağlık ürünlerini gönderdik.



Hastaneye, virüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismi verildi.

Dünyada bu sistemin benzeri yok

Başkan Erdoğan: Dünyanın en kapsamlı ve en düşük maliyetli genel sağlık sigortasını kurmamızın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı. ABD, Rusya çözemedi işi, hepsi sıkıntıda. Genel sağlık sigortasını incelemek için dünyanın dört bir yanından heyetler ülkemize geliyor

Dünyada bu sistemin benzeri yok

Koronavirüs süreci sonrasında inşasına başlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Hastaneyi gezerek incelemelerde bulunduktan sonra kurdeleyi kesen Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 Biz kadirşinas bir milletiz. Ülkemize hizmet eden hiçkimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy'deki hastaneye de Prof. Dr. Murat Dilmener ismini verdik. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adını da Okmeydanı'ndaki şehir hastanesine verdik. Aynı şekilde Hadımköy'deki hastaneye de Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un ismini vererek vefamızı gösterdik. (Sancaktepe ve Yeşilköy'deki hastaneler) Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve bir tanesinin bedeli tamamen kendilerine ait.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açılışında önemli açıklamalar

 Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını hem de buradaki gibi yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. 72 bin metrekare kapalı alana binin üzerinde yatağı en modern cihazlara sahip böyle bir eseri, bu kadar kısa sürede hizmete hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır. Pist var burada. Aynısı Murat Dilmener'de de var. Uluslararası herhangi bir hasta rahatlıkla bu piste inecek. Yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. Sağlık turizmini hedefliyoruz, başaracağız. Geçtiğimiz yıl 750 bine yaklaşan yabancı hasta sayısının önümüzdeki yıllarda artmasını bekliyoruz.



 Dünyanın en kapsamlı ve en düşük maliyetli Genel Sağlık Sigortası'nın (GSS) ülkemizde kurmamızın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı. ABD, Rusya çözemedi işi, hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler, biz de her yere gönderdik. Madem ki bizde var göndeririz dedik. Serbest ve ücretli çalışanlar makul prim ödemeleriyle sistemde yer alıyor. Ayrıca dileyen herkes aylık 88 lira ödeyerek GSS'ye dahil olabiliyor. Bu rakamı ödeyecek gücü olmayan vatandaşlarımızın primlerini ise tümüyle devlet olarak biz üstleniyoruz. Teşhisin, tedavinin, ilacın tamamı GSS kapsamına girdiği için vatandaşlarımız sıkıntı yaşamıyor. Özel sağlık kuruluşlarından farkını ödeyerek yararlanabiliyor. Diğer ülkelerin hiçbirinde böyle bir sistem yok. Amerika'da Avrupa'da diğer gelişmiş ülkelerde insanlar ancak yeteri kadar paraları varsa sağlık hizmeti alabiliyor, yoksa çok perişan duruma düşebiliyorlar. Salgın döneminde oralarda çalışan vatandaşlarımız ölüme terk edilmişlerdi. Onları biz ambulans uçaklarımızla aldırttık. Biz bu hizmetleri bütçemizi alt üst etmeyecek bir zeminde veriyoruz. Türkiye'deki GSS'yi incelemek için dünyanın dört bir yanından heyetler geliyor. Salgın döneminden sonra hem sağlık tesislerimiz, hem GSS daha çok ilgi çekecektir.



MİLLETİMİZ BUGÜNLERE DİŞİYLE TIRNAĞIYLA GELDİ
 Türkiye son 2 asır boyunca sürekli bir uçtan bir uca savrulurken tarihi fırsatları kaçırmıştır. Ülkemizin bu savrulmalarının sürmesini isteyenler darbelerden vesayetlere kifayetsiz muhterislere kadar malzeme bulmakta zorlanmamıştır. Milletimiz dişiyle tırnağıyla verdiği mücadele sayesinde bugünlere gelmiştir. Milli iradeden aldığı güçle, bu kısır döngüyü kırmak için mücadele verenlerden bazıları darağacına gönderilmiş, bazıları da aynı akıbetle tehdit edilmiştir. Rahmetli Abdulhamid- i Sani, Gazi Mustafa Kemal, Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi isimlerin milletimizin gönlünde taht kurmasının gerisinde işte bu gerçek vardır. Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız.

DÜNYA ÇAPINDA SAĞLIK KURULUŞLARI
 Salgın sürecinde 190'ı aşkın ülkeden talepler geldi, 90'ı aşkın ülkeye her türlü sağlık ürünlerini gönderdik. 18 yılda inşa ettiğimiz bin 526 yeni hastane, 4 bine yakın tedavi kurumu, 240 bini bulan yatak kapasitesi, 1 milyon 100 bine yaklaşan sağlık çalışanı seviyesine, hocalarımızın gayretleri ve bizim hazırladığımız fiziki mekanlarla ulaştık. Ülkemiz genelinde 48 olan MR sayısını 906'ya, 323 olan bilgisayarlı tomografi sayısını bin 210'a, 4891 olan diyaliz sayısını 17 bin 640'a, 889 olan yoğun bakım yatağı sayısını 40 bine, 618 ambulansı 5 bin 382'ye çıkarmamış olmasaydık, bu başarıyı gösteremezdik. Hizmete açtığımız 11 şehir hastanemizin her birini dünya çapında sağlık kuruluşları olarak inşa ettik.

Son dakika: Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı! Başkan Erdoğan ve Bakan Koca'dan kritik açıklamalar

Sancaktepe Prof. Dr. 'nin açılıyor. Açılışa Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı  katıldı. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Ülkemize hizmet eden isimleri unutmayız. Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir" dedi. Öte yandan açılışta hitap eden Sağlık Bakanı Koca, "Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi." açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN VE BAKAN KOCA'DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

Sancaktepe Prof. Dr. 'nin açılıyor. Açılışa Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı  katıldı. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Ülkemize hizmet eden isimleri unutmayız. Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir" dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açılışında gençlere 2053 mesajı |VideoBAŞKAN ERDOĞAN'DAN FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ AÇILIŞINDA GENÇLERE 2053 MESAJI |VİDEO

BAKAN ERDOĞAN'DAN AÇILIŞTA KRİTİK MESAJLAR

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"ÜLKEMİZE HİZMET EDEN İSİMLERİ UNUTMAYIZ"

Feriha Öz hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu uğurda fedakarlık gösteren hiç kimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy'deki hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener ismini verdik. Bir diğerini de Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, onun adını da Okmeydanı'ndaki hastaneye verdik. Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyorum. Bu hastanenin ülkemize kazandırılmasına emeği geçen Sağlık Bakanımızı ve ekibini, yüklenici firma Rönesans kurumunu, işçisine herkesi tebrik ediyorum. Malum gerek Murat Dilmener, gerek Feriha Öz, her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi. Bunlardan bir tanesinin tamamen bedeli kendilerine ait. Bir tanesinden herhangi bir bedel istemiyorlar. Bir tanesinin bedelini kendilerine ödeyeceğiz. Onun için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.

"HASTANEMİZİ 2 AY GİBİ KISA SÜREDE TAMAMLADIK"

Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü dönemde Türkiye buradaki gibi yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Kapasitesinin tamamı gerektiğinde yoğun bakım altyapısına ait hastanemizi 2 ay gibi kısa sürede tamamladık. Aynısı Murat Dilmener'de de var. Uluslararası herhangi bir hasta buraya gelmek istediğinde piste inecek, yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. Aynısı Yeşilköy için geçerli. Tedavi bitti, yine hemen uçağı ile gitmesi gereken yere gidecek. Sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan hastanelerimiz şifayı arayan herkese hizmet verecektir.

Salgın sürecinde sağlık konusunda ülkemizin elindeki imkanların kıymetinin çok daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum. Son 18 yılda inşa ettiğimiz 1526 yeni hastane, 4000'e yakın tedavi kurumu seviyesine hocalarımızın gayretleri ve bizim hazırladığımız fiziki imkanlarla ulaştık. Ülkemizde 48 olan MR sayısını 906'ya,4891 olan diyaliz sayısınız 17 bin 640'a, 889 olan yoğun bakım yatağı sayısını 40 bine çıkartmamış olsaydık bu başarıyı herhalde gösteremezdik.

"AMERİKA, RUSYA ÇÖZEMEDİ İŞİ HEPSİ SIKINTIDA"

Bakın Amerika, Rusya çözemedi işi hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler biz de her yere gönderdik. Serbest ve ücretli çalışanlar gayet makul prim ödemeleri ile sistemde (GSS) yer alabiliyor. Bu rakamı ödeyemeyen vatandaşlarımızın primlerini ise tümüyle biz ödüyoruz. Vatandaşlarımız GSS kapsamında herhangi bir sıkıntı yaşamıyorlar. Özel sağlık hizmeti almak isteyenler de farkını ödeyerek bu imkandan yararlanabiliyor. Amerika'da, Avrupa'da insanlar ancak paraları varsa sağlık hizmeti alabiliyor. Biz bu salgın döneminde, özellikle de Hollanda'da birçok çalışan vatandaşlarımız ölüme terk edilmişti ve biz onları ambulans uçaklarla aldırdık. İnşallah salgın döneminden sonra sistemimiz daha çok ilgi çekecek.

Türkiye son iki asırda epeyce büyük kayıplar yaşamıştır. Bu savrulmaların ve içe dönük mücadeleye kurulu serencamının sürmesini isteyenler darbelerde vesayete kadar malzeme bulmakta zorlanmadı. Milletimiz istiklalinden ve istikbalinden ümidini hiç kesmemiştir.


BAKAN KOCA'DAN AÇILIŞTA FLAŞ AÇIKLAMALAR

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları şöyle;

Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı. (Kovid-19 salgını) Tehlike henüz geçmiş değil. Bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır.



BAŞKAN ERDOĞAN SANCAKTEPE'YE HASTANE AÇILIŞINI YAPACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreni için Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'ne gitti.

Başkan Erdoğan, Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden hastaneye helikopterle ulaştı.

Erdoğan'ın ve beraberindekilerin maske taktığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterden indikten sonra golf aracıyla hastanede incelemelerden bulunmak üzere hareket etti.



Başkan Erdoğan'ın incelemelerinin ardından açılış törenine geçilecek.



Cumhurbaşkanlığı paylaştı! Feriha Öz ve Murat Dilmener Acil Durum Hastaneleri'nin yapım aşamaları | VideoCUMHURBAŞKANLIĞI PAYLAŞTI! FERİHA ÖZ VE MURAT DİLMENER ACİL DURUM HASTANELERİ'NİN YAPIM AŞAMALARI | VİDEO

ACİL DURUM HASTANELERİNİN İNŞA ÇALIŞMALARI AŞAMA AŞAMA GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

İstanbul'da korona virüs sürecinde yapımlarına başlanan ve önümüzdeki günlerde açılacak olan acil durum hastanelerinin inşa çalışmaları aşama aşama görüntülere yansıdı.

Sağlık Bakanlığı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin yapım aşamasını paylaştı | VideoSAĞLIK BAKANLIĞI PROF. DR. FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ'NİN YAPIM AŞAMASINI PAYLAŞTI | VİDEO

İstanbul'da korona virüs sürecinde yapımlarına başlanan ve önümüzdeki günlerde açılacak olan acil durum hastanelerinin inşa çalışmaları aşama aşama görüntülere yansıdı.

Son dakika: İşte Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin içi | VideoSON DAKİKA: İŞTE FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ'NİN İÇİ | VİDEO

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan videoda, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ve Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin inşa sürecinin hızlandırılmış ��ekimleri ve tamamlanmış halinin görüntüleri yer alıyor.

SANCAKTEPE PROF. DR. FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİNDE DE HİZMET VERECEK

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da salgın ve afetlere karşı kullanılmak üzere inşa edilen Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin sağlık turizminde de hizmet vereceği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kovid-19 salgını sürecinde acil durum hastanelerinin hizmete girmesiyle diğer hastanelerin normalleşme süreci hızlanacak.

Toplam 125 bin metrekare alana ve 75 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Hastane muhtemel bir depremde zarar görmeyecek ve deprem sonrasında yaralıların tedavisinde etkin rol oynayabilecek.

"16 AMELİYATHANE İLE HİZMET VERECEK"

Hastane, 432'si yoğun bakım olmak üzere toplam 1008 yatak kapasitesine sahip olacak. Gerektiğinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilecek. Hastane, 16 ameliyathane ve son teknoloji ürünü tıbbi donanım ile hizmet verecek.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, bugün (29 Mayıs Cuma günü) saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hastaneye verilmişti.



FETİH COŞKUSU
İstanbul'un fethinin 567'nci yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkan Erdoğan, Huber Köşkü'nden Türk bayrağı taşıyan tekneleri selamladı.

Fatih Sultan Mehmet'in çağ kapatıp çağ açtıran fethi 567'nci yılını geride bıraktı. Hz. Muhammed'in hadislerinde bahsettiği İstanbul'un fethi, dün büyük bir coşkuyla kutlandı. , dün Ayyıldızlı bayrakları dalgalandıran teknelerle doldu taştı.



FATİH'İ UĞURLADI
Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz, İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümü olan bu anlamlı günde yeni sondajlar için 'e yol aldı. Rabbim'den hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.


Tekneler, Türk bayrağı ile  fotoğrafları taşıdı.



AYASOFYA'DA FETİH SURESİ OKUNDU
İstanbul'un fethinin 567'nci yıl dönümünde Ayasofya içinde Fetih Suresi okundu. Başkan Erdoğan da video konferansla programa katılarak Fetih 'Suresi'nin mealini okudu.

Erdoğan, "Rabb'imden bu millete nice fetihler, nice zaferler, nice rızasına uygun başarılar nasip etmesini diliyorum" dedi.

KOMŞU RAHATSIZ
Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunması, 'ı rahatsız etti. Yunan medyası, "Erdoğan meydan okuyor" başlıklı haberlerle tepki gösterdi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan normalleşme sürecini değerlendirdi: 6 ay daha sabır

CHP yandaşı TELE 1'de Fetih Suresi hazımsızlığı

Başkan Erdoğan sağlıkta geldiğimiz noktayı anlattı: Dünya çapında başarıSon dakika: Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı! Başkan Erdoğan ve Bakan Koca'dan kritik açıklamalar

Sancaktepe Prof. Dr. 'nin açılıyor. Açılışa Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı  katıldı. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Ülkemize hizmet eden isimleri unutmayız. Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir" dedi. Öte yandan açılışta hitap eden Sağlık Bakanı Koca, "Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi." açıklamasında bulundu.

Bu haber 201033 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...