Son dakika | Erdoğan bugün açıklayacak: Milyonları...

Son dakika | Erdoğan bugün açıklayacak: Milyonları ilgilendiriyor! Yeni sistem geliyor, borçlara erteleme, ucuz kredi...

Kamu kurum ve kuruluşlarında yeni dönem başlıyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği ekonomiye ilişkin yeni paketi açıklayacak. Peki bu paketin içerisinde hangi maddeler olacak? İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

12 Mart 2021 - 09:21 - Güncelleme: 12 Mart 2021 - 09:56

Son dakika | Erdoğan bugün açıklayacak: Yeni sistem geliyor...

Giriş Tarihi: 12.03.2021 02:48 Güncelleme Tarihi: 12.03.2021 08:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği ekonomiye ilişkin yeni paketi bugün açıklayacak. Peki bu paketin içerisinde hangi maddeler olacak? İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı reform paketi ile kamuda tasarruf politikaları uygulanacak, harcamaların denetlendiği bir sistem kurulacak. Kamu İktisadi Teşebbüsleri daha verimli ve rekabetçi hale getirilecek.

Sabah’tan Eda Işık’ın haberine göre; Erdoğan'ın geçen hafta İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklamasının ardından gözler reformun ikinci ayağı olan Ekonomi Reform Paketine çevrildi. Reform paketi ile kamuda tasarruf politikalarının uygulamaya konulması, harcamaların denetlendiği bir sistemin kurulacağı belirtiliyor. Enflasyonla mücadele, yatırımların çok güçlü bir şekilde teşvik edilmesi, yerli ve yabancı sermayenin desteklenmesi reform paketinde bulunan önemli başlıklar arasında yer alacak.

BORÇLARA YENİ ERTELEMEBORÇLARA YENİ ERTELEME 

Makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik pakette bütçede var olan bütün kalemlerin daha sıkı denetiminin yer alacağı düzenlemeler içerecek.

Ekonomi paketinde, belediye iştirakleri ve bütçe genel denetimi dışındaki kurumların harcamalarıyla ilgili de başlıklar da bulunuyor. Ayrıca yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacağı pakette, borçlara yeni ertelemelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Son dakika: Başkan Erdoğan detaylarını açıklayacak! Kamuda yeni dönem başlıyor

Yatırımcıların merakla beklediği ekonomi reform paketi yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul'da kamuoyuna açıklanıyor. Reformun şeffaflaşma ve mali disiplin olmak üzere iki önemli ayağı olacak.



KAMUYA SIKI DENETİM

Erdoğan'ın geçen hafta İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklamasının ardından gözler reformun ikinci ayağı olan Ekonomi Reform Paketine çevrildi. Reform paketi ile kamuda tasarruf politikalarının uygulamaya konulması, harcamaların denetlendiği bir sistemin kurulacağı belirtiliyor. Enflasyonla mücadele, yatırımların çok güçlü bir şekilde teşvik edilmesi, yerli ve yabancı sermayenin desteklenmesi reform paketinde bulunan önemli başlıklar arasında yer alacak.



BORÇLARA YENİ ERTELEME

Makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik pakette bütçede var olan bütün kalemlerin daha sıkı denetiminin yer alacağı düzenlemeler içerecek. Ekonomi paketinde, belediye iştirakleri ve bütçe genel denetimi dışındaki kurumların harcamalarıyla ilgili de başlıklar da bulunuyor. Ayrıca yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacağı pakette, borçlara yeni ertelemelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.


Pakette makroekonomik istikrar politikaları kapsamında enflasyon ve cari açıkla mücadele, finansal sektör ve kamu maliyesi konularına öncelik verilecek. Yapısal politikalarda ise kurumsal yapı, yatırımlar ve rekabet politikalarına yönelik adımlar yer alacak. Başkan Erdoğan, geçen yıl kasım ayında yaptığı açıklamada, ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemini başlattıklarını ifade etmişti.


Başkan Erdoğan'ın duyurusunun ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan öncülüğünde, iş dünyasının çatı örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirilerek, talep ve öneriler alındı. Bu toplantılarda iş dünyası temsilcilerinin, sektör meclislerinin ve sivil toplum kuruluşlarının öne çıkan talepleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.



KARARLI UYGULANACAK

Başkan Erdoğan, 1 Mart'ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ekonomik reformların ana hatlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Erdoğan, "Reformları kararlılıkla uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu reformların devamının geleceğini de belirtmek istiyorum. 2021'i salgınla mücadelenin kazanıldığı ve aynı zamanda orta vadede nitelikli bir büyüme dönemine girişin başladığı yıl olarak görüyoruz. Türkiye, inşallah salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır" değerlendirmesinde bulunmuştu.



KAMU İHALELERİNDE YENİ SİSTEME GEÇİLECEK

Makroekonomik istikrar kapsamında, kamu maliyesi, enflasyonla mücadele, finansal sektör ve cari açıkla mücadele gibi alanlara öncelik verilecek.
Yapısal politikalar tarafında ise kurumsal yapının güçlendirilmesi, yatırımların çok daha güçlü şekilde teşvik edilmesi ve rekabet politikaları önem kazanıyor.


Mali disiplini daha da güçlendirecek kapsamlı kamu maliyesi politikalarına yer verilecek. Gelir ve harcama tarafında alınan tedbirlere uygun şekilde 2021 bütçe açığı hedefi yüzde 4.3'ten 3.5'e indirilecek. Harcamaların takibi ve izlenmesine özel önem gösterilecek.



Bakanlıklar, zorunlu olmadıkça kendilerine tahsis edilen ödeneğin üstünde harcama yapmayacak ve bu ödeneklerden tasarruf edecek. Kamu alım ihalelerinde yeni bir sisteme geçilecek. Kamu İktisadi Teşebbüsleri gerekiyorsa yeniden yapılandırılarak daha verimli ve rekabetçi hale gelecek.


Fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler geliştirilecek. Sermaye piyasalarının güçlendirilmesi için yeni politikalar hayata geçirilecek.
Cari açıkla mücadeleyi başarıya ulaştırmak için üretimde yapısal dönüşümü teşvik edecek yeni adımlar atılacak. Kamudaki kurumsal yapı güçlendirilerek reformların kalıcılığı sağlanacak.Pakette makroekonomik istikrar politikaları kapsamında enflasyon ve cari açıkla mücadele, finansal sektör ve kamu maliyesi konularına öncelik verilecek.Yeni sistem! Borçlara erteleme, ucuz kredi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği ekonomiye ilişkin yeni paketi bugün açıklayacak. Peki bu paketin içerisinde hangi maddeler olacak? İşte son dakika haberinin ayrıntıları...Yapısal politikalarda ise kurumsal yapı, yatırımlar ve rekabet politikalarına yönelik adımlar yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl kasım ayında yaptığı açıklamada, ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemini başlattıklarını ifade etmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri | En Son Ekonomi Haber | GAZETE VATAN
Erdoğan'ın duyurusunun ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan öncülüğünde, iş dünyasının çatı örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirilerek, talep ve öneriler alındı. Bu toplantılarda iş dünyası temsilcilerinin, sektör meclislerinin ve sivil toplum kuruluşlarının öne çıkan talepleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

KARARLI UYGULANACAKKARARLI UYGULANACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mart'ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ekonomik reformların ana hatlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Erdoğan, "Reformları kararlılıkla uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu reformların devamının geleceğini de belirtmek istiyorum.

2021'i salgınla mücadelenin kazanıldığı ve aynı zamanda orta vadede nitelikli bir büyüme dönemine girişin başladığı yıl olarak görüyoruz. Türkiye, inşallah salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

10KAMU İHALELERİNDE YENİ SİSTEME GEÇİLECEKKAMU İHALELERİNDE YENİ SİSTEME GEÇİLECEK 

Makroekonomik istikrar kapsamında, kamu maliyesi, enflasyonla mücadele, finansal sektör ve cari açıkla mücadele gibi alanlara öncelik verilecek. Yapısal politikalar tarafında ise kurumsal yapının güçlendirilmesi, yatırımların çok daha güçlü şekilde teşvik edilmesi ve rekabet politikaları önem kazanıyor.

Mali disiplini daha da güçlendirecek kapsamlı kamu maliyesi politikalarına yer verilecek. Gelir ve harcama tarafında alınan tedbirlere uygun şekilde 2021 bütçe açığı hedefi yüzde 4.3'ten 3.5'e indirilecek. Harcamaların takibi ve izlenmesine özel önem gösterilecek.

Bakanlıklar, zorunlu olmadıkça kendilerine tahsis edilen ödeneğin üstünde harcama yapmayacak ve bu ödeneklerden tasarruf edecek. Kamu alım ihalelerinde yeni bir sisteme geçilecek. Kamu İktisadi Teşebbüsleri gerekiyorsa yeniden yapılandırılarak daha verimli ve rekabetçi hale gelecek.

13Fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler geliştirilecek. Sermaye piyasalarının güçlendirilmesi için yeni politikalar hayata geçirilecek. Cari açıkla mücadeleyi başarıya ulaştırmak için üretimde yapısal dönüşümü teşvik edecek yeni adımlar atılacak. Kamudaki kurumsal yapı güçlendirilerek reformların kalıcılığı sağlanacak.

'dan çok net  mesajı: 84 milyonun ortak paydasıdır

Giriş Tarihi: 11.3.2021  18:41Son Güncelleme: 11.3.2021  19:42

 haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'nın Kabulünün 100. Yılı ve ’u Anma Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İstiklal Marşı'nın 84 milyonun ortak paydası olduğuna dikkat çeken , "Mehmet Akif'e 'mahalle kahvesi hatibi' diyerek tahkir edenler, zamanla unutulup giderken, milletimiz milli şairini baş tacı etmiş, vefatından sonra da onu daima hürmetle, minnetle hatırlamıştır." ifadelerini kullandı. İşte Başkan Erdoğan'ın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...Son dakika: Başkan Erdoğan'dan çok net İstiklal Marşı mesajı: 84 milyonun ortak paydasıdır

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'nda hitap etti. Başkan Erdoğan, "İstiklal Marşı 84 milyonun ortak değeridir, paydasıdır" dedi. Erdoğan, "Mehmet Akif'e 'mahalle kahvesi hatibi' diyerek tahkir edenler, zamanla unutulup giderken, milletimiz milli şairini baş tacı etmiş, vefatından sonra da onu daima hürmetle, minnetle hatırlamıştır." şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"MEHMET AKİF ERSOY'U RAHMET VE HÜRMETLE YADEDİYORUM"

Davetimize icap ederek Mehmet Akif'in aziz hatırasına sahip çıktığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Soğuk bir kış gününde gençlerin omuzlarında ebediyete uğurladığımız Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve hürmetle yadediyorum.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Bu vesile ile Çanakkale şehitlerimize, İstiklal harbimizde göğüslerini siper ederek tüm kahramanlarımıza, Kıbrıs Barış Harekatı'nı zafere taşıyan Mehmetçiklere, mücahitlere, 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle FETÖ'cü hainlerin hayasız akınını durduranlara, güvenlik görevlilerimizin, kahraman ordumuzun her bir ferdine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Mevlam bizleri şehitlerimizin kutlu yolundan, gazilerin yoldaşlığından ayırmasın diyorum. Biz mayası şiirle yoğrulmuş bir milletiz. Bin yıllar öncesinden günümüze ulaşan destanlarımız, milli karakterimizin teşekkülünde çok önemli bir yer tutar. Anadolu toprakları şairleri sultan, sultanları şair kılan, kudretin kelamdan ve kalemden neşet ettiği bereketli topraklardır.

"MEVLAM BİZLERİ ŞEHİTLERİMİZİN KUTLU YOLUNDAN, GAZİLERİN YOLDAŞLIĞINDAN AYIRMASIN"

Terör örgütlerine karşı yurtiçinde ve yurtdışında destan yazan kahraman ordumuzun, güvenlik görevlilerimizin her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mevlam bizleri şehitlerimizin kutlu yolundan, gazilerin yoldaşlığından ayırmasın. Bu topraklar nice söz üstadını yetiştirerek tüm insanlığa armağan etmiştir. Mısralarında bazen aşkı, bazen hüznü, bazen birliği, kardeşliği, vatan sevgisini dile getiren bu köklü geleneğin temsilcisi hiç şüphesiz Mehmet Akif Ersoy'dur.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL TARAFINDAN MİLLİ MÜCADELEYE KATILMAYA ÇAĞRILAN İLK ŞAİRDİR"

Bu topraklar Yunus Emre, Hacı Bayram, Fuzuli, Nedim, Nabi, Erzurumlu Emrah, Baki, Şeyh Galip, Nefi, Süleyman Çelebi, Yahya Kemal gibi nice söz üstadını yetiştirerek tüm insanlığa armağan etmiştir. Onlar aynı kaynaktan beslendikleri için hep aynı manayı dile getirmişlerdir. Mısralarında bazen aşkı, bazen hüznü, bazen birliği, kardeşliği, vatan sevgisini dile getiren bu köklü geleneğin geçtiğimiz yüzyıldaki en güçlü temsilcisi hiç şüphesiz milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur. Merhum Akif inandığı gibi yaşamış, çilesini çekmediği hiçbir fikre, hiçbir düşünceye eserlerinde yer vermemiştir. O eserleri vaazları, makaleleri, mücadeleci kişiliğiyle milletimizin kalbinde taht kurmuş karakter abidesidir. Yaşayışı, duruşu ile istiklal şairi sıfatını ziyadesiyle hak etmiş anıt insandır. Akif ülkemizde halen sıkça rastladığımız müstemleke aydınına karşı bu toprakların sesi, soluğu olmuş, sembol bir şahsiyettir. Akif milletimizi kıyama çağıran bir milli mücadele önderidir.

Gazi Mustafa Kemal tarafından milli mücadeleye katılmaya çağrılan ilk şairdir. Kendisi Gazi'nin davetine anında icabet etmiş, çoğu zaman yürüyerek istiklal harbimizin manevi cephesini oluşturmak üzere Ankara'ya gelmiştir. Akif, gerektiğinde kalemiyle gerektiğinde kelamıyla gerektiğinde mavzeriyle vatanını savunan istiklal aşığı bir insandır. Tahkikata uğratıldığı, yoklukla boğuştuğu dönemde arkadaşlara 'memlekete hizmet edin' tavsiyesinde bulunan hakiki bir vatanseverdir. Yıllarca Mısır'da yoksulluk içinde gönüllü s ürgün hayatı yaşadığı halde ülkesine ve milletine hiçbir zaman küsmemiştir. Kendisine ne yapılırsa yapılsın, umudun, kurtuluşun, diriliş menbaı burasıdır, yani Türkiye'dir. Milleti millet yapan değerlerin muhafazasını milleti muhafaza etmenin yegane yolu olarak görür.

"7 DÜVELE KARŞI YÜRÜTÜLEN KURTULUŞ SAVAŞI SIRASINDA HER MISRASI GÖZYAŞLARIYLA KABUL EDİLEN BİR BAŞKA MARŞ YOK"

Cömerttir, fakir ve yoksullara karşı hasssasiyeti üst düzeydedir. İstiklal Marşı dolayısıyla kendisine zorla verilen ödülü giyecek paltosu olmadığı halde Darülmesai'ye bağışlamıştır. Cesurdur, haksızlıklar karşısında dili bağlı durmayı kendine yediremez. Dürüsttür, verdiği sözü adeta ölümüne yerine getirmeye çalışır. Mehmet Akif sadece günlük hayatında değil eserlerinde de özü ile sözü, yazdıkları ile yaşantısı arasında tezat bulunmayan bir dürüstlük timsalidir. O tam anlamıyla miskinlik, atalet, karamsarlık düşmanıdır. Akif Arapça, Farsça ve Fransızcayı ana dili gibi okuyan konuşan hakiki bir münevverdir. Mehmet Akif 63 yıllık çileli ömründe makam, mevki, şan, şöhret peşinde koşmamıştır. Döneminin en büyük şairi olmasına rağmen öldüğünde yüzü kızaracak kadar mahçup, mütevazı bir hayat yaşamıştır. Kendisi sadece rahmetle anılmayı murad etmiştir. Milli şairimiz sessiz yaşamış, son nefesini de Mısır Apartmanı'ndaki soğuk ve mütevazı dairesinde yine sessizce vermiştir, 65 metrekare. Mehmet Akif'e 'mahalle kahvesi şairi' diyerek tahkir edenler zamanla unutulmuştur. Merhum Akif örnek hayatı yanında geride milli mutabakat metnimiz olan İstiklal Marşı metnini de bırakmıştır. İstiklal Marşımızın 10 kıtası bizim milli andımızdır. İstiklal Marşı millet olarak aidiyetimizin, değerler manzumemizin remzidir, sembolüdür. Elbette her milletin bağımsızlığın nişanesi olan bir milli marşı vardır. Ancak 7 düvele karşı yürütülen kurtuluş savaşı sırasında her mısrası gözyaşlarıyla kabul edilen bir başka marş yoktur. Bir tekkede yazılmış, ilk kez camide okunmuş milletin meclisinde de alkışlar eşliğinde kabul edilmiştir. İstiklal marşı istikbal marşı olarak da kaleme alınmıştır. Milletimizle birlikte tüm mazlumların, özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur.

"İSTİKLAL MARŞI 84 MİLYONUN ORTAK DEĞERİDİR"

İstiklal Marşı Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Alevi, Sünni, Lazıyla 84 milyonun ortak değeridir. Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin çimentosudur. Son yıllarda bölgemizde yaşanan hadiseler bu gerçeği bir kez daha bize hatırlatmıştır. Emperyalistlerin masa başında cetvelle çizdiği sınırlar en küçük sarsıntıda gittiler. Biz ise Türkiye ve Türk milleti olarak bekamıza yönelik tüm girişimleri hamdolsun başarıyla püskürttür. İnsanlarımızı etnik kimliği, mezhebi, meşrebi üzerinden parçalamaya yönelik bütün senaryoları boşa çıkardık.



"MABETLERİMİZİN GÖĞSÜNE NAMAHREM ELİNİ ASLA DEĞDİRMEDİK"

40 yıldır PKK belasının hedeflerine ulaşmasına fırsat vermedik. DEAŞ projesinin kök salmasına rıza göstermedik. 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesi eliyle mütsevlilere sokakları, meydanları hep birlikte dar ettik. Can verdik, canımızdan aziz bildiğimiz evlatlarımızı kara toprağa verdik ama mabetlerimizin göğsüne namahrem elini asla değdirmedik. Ezanlarımızın minarelerimizden eksilmesine, ayyıldızlı albayrağımızın gönderden indirilmesine müsaade etmedik. İstiklal marşımızın temsil ettiği ilkelere sahip çıktığımız ölçüde, milli birliğimizi ve şuurumuzu koruyabiliriz. Kardeşliğimiz ne kadar sağlam olursa geleceğimize o denli güvenli bakabiliriz. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi.

"İSTİKLAL MARŞI ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ"

Bu hususta yaşanacak herhangi zaafiyetin bedelini milletçe hep birlikte öderiz. Bunun için farklılıklara değil müşterek noktalara odaklanmamız gerekiyor. Vatanımız ve bağımsızlığımız sözkonusu olduğunda görüş ayrılıklarımızı bırakıp biraraya gelmemiz büyük önem taşıyor. Gerek siyaset gerek günlük hayatın içinde çekişme, tartışma, rekabet olması gayet tabiidir. Birden fazla insanın olduğu her yerde görüş farklılıkların yaşanması kaçınılmazdır. Bu farklılıklarımız millet olarak bizim zenginliğimizdir. Farklılıklarımız kardeşliğimizin önüne geçirilmemelidir. İstiklal Marşı yılını tarihi fırsata dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Düzenlenecek etkinliklerle ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tazelemeli, 84 milyon olarak İstiklal Marşımız etrafında kenetlenmeliyiz. Hayatın farklı kulvarlarında koşsak da hepimzin aynı gemide olduğunun farkına varmalıyız. Milletçe birlik ve beraberliğimizi tahkim etmenin gayreti içindeyiz. Türkiye bizim ortak çatımız, İstiklal Marşı ortak andımızdır. Şehitlerin yattığı bu topraklar hepimizin ortak yurdudur. Birbirimizi Allah için, onun rızası için sevmekten başka bir çaremiz yoktur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak ifade ettiğimiz rabiamıza sarıldığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir badire görmüyoruz. Tarih yazan, çağ açıp çağ kapatan bir millet olarak istikbalimizi yine beraberce inşa edeceğiz. Türkiye'yi önce 2023, ardından 2053 ve 2073 vizyonlarına hep birlikte taşıyacağız. Bu akşam sizlere Safahat hediye edilecektir. Bunu yastık altı olarak saklamanız özel ricamdır. Bir hocamın nasihatıydı, 'Safahat sizin yastık altı kitabınız olmalı' demişti. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diliyorum. Büyük İslâm müteffekiri şair, edip, münevver, dava ve aksiyon adamı Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle yadediyorum.


"FETÖ'YE SOKAKLARI, MEYDANLARI HEP BİRLİKTE DAR ETTİK"
40 yıldır kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan PKK belasının hedeflerine ulaşmasına izin vermedik. DEAŞ projesinin kök salmasına rıza göstermedik. 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesiyle ülkemizi işgale kalkışanlara sokakları, meydanları hep birlikte dar ettik.

Can verdik, canımızdan aziz bildiğimiz evlatlarımızı kara toprağa verdik ama mabetlerimizin göğsüne namahrem elini asla değdirmedik. Bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı al bayrağımızın gönderden indirilmesine asla müsaade etmedik.

Kardeşliğimiz ne kadar sağlam olursa geleceğimize de o derece güvenle bakabiliriz. Bu hususta yaşanacak herhangi bir zaafiyetin bedelini de milletçe hep birlikte öderiz. Farklılıklara değil, müşterek noktalara odaklanmamız gerekiyor. Bilhassa da vatanımız ve bağımsızlığımız söz konusu olduğunda görüş ayrılıklarını bırakıp bir araya gelmemiz büyük önem taşıyor.

"MEVLAM BİZLERİ ŞEHİTLERİMİZİN KUTLU YOLUNDAN, GAZİLERİN YOLDAŞLIĞINDAN AYIRMASIN"

Terör örgütlerine karşı yurtiçinde ve yurtdışında destan yazan kahraman ordumuzun, güvenlik görevlilerimizin her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mevlam bizleri şehitlerimizin kutlu yolundan, gazilerin yoldaşlığından ayırmasın. Bu topraklar nice söz üstadını yetiştirerek tüm insanlığa armağan etmiştir. Mısralarında bazen aşkı, bazen hüznü, bazen birliği, kardeşliği, vatan sevgisini dile getiren bu köklü geleneğin temsilcisi hiç şüphesiz Mehmet Akif Ersoy'dur.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL TARAFINDAN MİLLİ MÜCADELEYE KATILMAYA ÇAĞRILAN İLK ŞAİRDİR"

Bu topraklar Yunus Emre, Hacı Bayram, Fuzuli, Nedim, Nabi, Erzurumlu Emrah, Baki, Şeyh Galip, Nefi, Süleyman Çelebi, Yahya Kemal gibi nice söz üstadını yetiştirerek tüm insanlığa armağan etmiştir. Onlar aynı kaynaktan beslendikleri için hep aynı manayı dile getirmişlerdir. Mısralarında bazen aşkı, bazen hüznü, bazen birliği, kardeşliği, vatan sevgisini dile getiren bu köklü geleneğin geçtiğimiz yüzyıldaki en güçlü temsilcisi hiç şüphesiz milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur. Merhum Akif inandığı gibi yaşamış, çilesini çekmediği hiçbir fikre, hiçbir düşünceye eserlerinde yer vermemiştir. O eserleri vaazları, makaleleri, mücadeleci kişiliğiyle milletimizin kalbinde taht kurmuş karakter abidesidir. Yaşayışı, duruşu ile istiklal şairi sıfatını ziyadesiyle hak etmiş anıt insandır. Akif ülkemizde halen sıkça rastladığımız müstemleke aydınına karşı bu toprakların sesi, soluğu olmuş, sembol bir şahsiyettir. Akif milletimizi kıyama çağıran bir milli mücadele önderidir. Gazi Mustafa Kemal tarafından milli mücadeleye katılmaya çağrılan ilk şairdir. Kendisi Gazi'nin davetine anında icabet etmiş, çoğu zaman yürüyerek istiklal harbimizin manevi cephesini oluşturmak üzere Ankara'ya gelmiştir. Akif, gerektiğinde kalemiyle gerektiğinde kelamıyla gerektiğinde mavzeriyle vatanını savunan istiklal aşığı bir insandır. Tahkikata uğratıldığı, yoklukla boğuştuğu dönemde arkadaşlara 'memlekete hizmet edin' tavsiyesinde bulunan hakiki bir vatanseverdir. Yıllarca Mısır'da yoksulluk içinde gönüllü s ürgün hayatı yaşadığı halde ülkesine ve milletine hiçbir zaman küsmemiştir. Kendisine ne yapılırsa yapılsın, umudun, kurtuluşun, diriliş menbaı burasıdır, yani Türkiye'dir. Milleti millet yapan değerlerin muhafazasını milleti muhafaza etmenin yegane yolu olarak görür.

Başkan Erdoğan'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılında önemli mesajlar

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN '100. YILINDA İSTİKLAL MARŞI SERGİSİ'NE KATILDI

<p>Bazı çevrelerin de gururla söylemekten çekindiğini de açıkça görüyoruz. İstiklal Marşı'na kekre bakan bu zihniyetin, bu milletin istiklal ve istikbaliyle de sıkıntısı olduğu açık. </p>
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'nda konuştu.

Başkan Erdoğan: İstiklal Marşı etrafında kenetlenmeliyizCumhurbaşkanı Erdoğan, "Mehmet Akif'e 'mahalle kahvesi hatibi' diyerek tahkir edenler, zamanla unutulup giderken, milletimiz milli şairini baş tacı etmiş, vefatından sonra da onu daima hürmetle, minnetle hatırlamıştır. Bu vatanın ekmeğini yiyen, havasını soluyan, bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayan hiç kimsenin İstiklal Marşı ile sorunu olamaz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Terör örgütlerine karşı yurtiçinde ve yurtdışında destan yazan kahraman ordumuzun, güvenlik görevlilerimizin her birine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.  Mevlam bizleri şehitlerimizin kutlu yolundan, gazilerin yoldaşlığından ayırmasın.

Bu topraklar nice söz üstadını yetiştirerek tüm insanlığa armağan etmiştir. Mısralarında bazen aşkı, bazen hüznü, bazen birliği, kardeşliği, vatan sevgisini dile getiren bu köklü geleneğin ... temsilcisi hiç şüphesiz Mehmet Akif Ersoy'dur.

Başkan Erdoğan'dan çok net İstiklal Marşı mesajı"MEHMET AKİF MİLLETİMİZİN KALBİNDE TAHT KURMUŞ BİR KARAKTER ABİDESİDİR"

Merhum Akif inandığı gibi yaşamış, çilesini çekmediği hiçbir fikre eserlerinde yer vermemiştir. O, eserleri, vaazları, makaleleri, mücadeleci kişiliğiyle milletimizin kalbinde taht kurmuş bir karakter abidesidir.

Mehmet Akif, Gazi Mustafa Kemal tarafından Milli Mücadele'ye katılmaya çağrılan ilk şairdir. Kendisi Gazi'nin davetine anında icap etmiş, Ankara'ya gelmiştir.

Akif müstemleke aydınlarına karşı bu toprakların sesi olmuş sembol bir şahsiyettir. Akif, gerektiğinde kalemiyle, gerektiğinde kelamıyla, gerektiğinde de mavzeriyle vatanını savunan istiklal aşığı bir insandır.

"YILLARCA SÜRGÜN HAYATI YAŞADIĞI HALDE MİLLETİNE HİÇBİR ZAMAN KÜSMEDİ"

Yoklukla boğuştuğu dönemlerde bile arkadaşlarına 'Memlekete hizmet edin' tavsiyesinde bulunan hakiki bir vatanseverdir. Yıllarca Mısır'da yoksulluk içinde gönüllü sürgün hayatı yaşadığı halde ülkesine ve milletine hiçbir zaman küsmemiştir. Akif'e göre, kendisine ne yapılırsa yapılsın, umudun, kurtuluşun membaı burası, yani Türkiye'dir.

Kendisi, insani hasretler bakımından da müstesna bir şahsiyettir; cömerttir, fakir ve yoksullara karşı hassasiyeti üst düzeydedir. İstiklal Marşı dolayısıyla kendisine zorla verilen ödülü giyecek bir paltosu olmamasına rağmen bağışlamıştır. Doğru bildiğini söylemekten hiç çekinmemiştir, dürüsttür. Verdiği sözü adeta ölümüne yerine getirmeye çalışır.

Başkan Erdoğan imzaladı! 2021 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı' olarak kabul edildi

"DÜRÜSTLÜK TİMSALİDİR"

Mehmet Akif, sadece günlük hayatında değil, eserlerinde de özü ile sözü, yazdıklarıyla yaşantısı arasında tezat bulunmayan bir dürüstlük timsalidir. Tam anlamıyla miskinlik, atalet ve karamsarlık düşmanıdır. Nitekim şu şiiri adeta bunun sembolleşmiş halidir: Allah'a dayandım diye...

Başkan Erdoğan: Bu vatanın ekmeğini yiyen...BAŞKAN ERDOĞAN: BU VATANIN EKMEĞİNİ YİYEN...

Başkan Erdoğan'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılında önemli mesajlar

​Son Dakika Haberi; Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İstiklal Marşı, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Arabıyla, Alevisi, Sünnisi, Lazıyla 84 milyonun ortak değeri, ortak paydasıdır. Bu vatanın ekmeğini yiyen, havasını soluyan, bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayan hiç kimsenin İstiklal Marşı ile sorunu olamaz. dedi.'

Bu haber 991666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz