Son Dakika: Çiftlik Bank’tan sonra şimdi de Hurda Bank! Tam 2.5...

Son Dakika: Çiftlik Bank'tan sonra şimdi de Hurda Bank! Tam 2.5 milyon TL dolandırdılar!.

Ankara'da, hurdaları alarak yüksek karla başka kişilere satacağını ileri sürüp 14 kişiyi dolandıran zanlı tutuklandı. M.K'nın, bu yöntemle yaklaşık 2.5 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Şüphelilerin 'Çiftlik Bank' benzeri sistem oluşturduğu, bunu da 'Hurda Bank' olarak adlandırdığı saptandı..

22 Şubat 2020 - 09:19

Son dakika: ’da hurda alım satım vaadiyle 2.5 milyon TL’lik vurgun yaptı

Giriş Tarihi: 22.2.2020  09:53 Güncelleme Tarihi: 22.2.2020  09:54

Son Dakika: 'tan sonra şimdi de Hurda Bank! Tam 2.5 milyon TL dolandırdılar!

 vurgunundan sonra şimdi de Hurda Bank dolandırıcılığı ortaya çıktı. Edinilen son dakika bilgisine göre; Ankara'daki akıllara durgunluk veren olayda hurdaları yüksek karla başkalarına satmayı taahhüt eden M.K. 14 kişiyi dolandırdı. Hurdaları pahalıya satacağı yalanıyla 2,5 milyon TL'lik vurgun yapan M.K. emniyet güçleri tarafından yakalandı ve tutuklandı. Çete oldukları belirlenen ve Çiftlik Bank benzeri bir yönteme de Hurda Bank dedikleri ortaya çıktı. İşte o son dakika haberinin detayları...

Son Dakika: Çiftlik Bank'tan sonra şimdi de Hurda Bank! Tam 2.5 milyon TL dolandırdılar!

Son dakika haberi: Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada, hurda alım- satım vaadiyle vatandaşları dolandıran bir şüphelinin izine ulaştı.

Çiftlik Bank'tan sonra Hurda Bank!Son dakika haberine göre ’da kendisini hayırsever olarak tanıtan ve hurda alım satımı ile yüksek kazanç vadederek 2.5 milyon TL’lik vurgun yapan adam yakalandı.

Bu kez Hurdabank!
 Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve  ekipleri yaptıkları çalışmalarda, 1 kişinin hurda alım satımı yaparak yüksek kar sağlayacağı vaadiyle vatandaşları dolandırdığını tespit etti.

Edinilen bilgilere göre, birkaç yıl önce Ankara'ya yerleşen M.K., öncelikle çevresindeki vatandaşlara kendisini hayırsever biri olarak tanıttı ve güvenlerini kazandı. Daha sonra ise hurda alım satımı yaptığını söyleyen M.K. mağdurlara yüksek kar vadetti.
14 KİŞİYİ 2.5 MİLYON TL DOLANDIRDI
Hurda alım satımıyla yüksek kar kazandırdığını söyleyen M.K. 14 kişiden 2.5 milyon TL topladıktan sonra ortadan kayboldu. M:K'ya bir süre ulaşamayan mağdurlar, dolandırıldıklarını anlayarak durumu polise bildirdi. İhbar üzerine inceleme başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, konuyu derinlemesine araştırdığında çiftlik bank benzeri bir saadet zinciri/ponzi tuzağını ortaya çıkardı.


KAÇMAK ÜZERE YAKALANDI
Dolandırıcı M.K'nın izini süren ekipler, dolandırıcının yerini tespit ederek operasyonun düğmesine bastı. Yapılan baskında, şüphelinin üst aramasında üzerinden pasaport ve Moldova'ya gitmek üzere alınmış uçak bileti çıktı. Kelepçelenerek gözaltına alınan M.K., ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İfadesinde tüm yapıyı anlatan M.K, ilk katılanlara bir miktar para kazandırdığı daha sonra mağdurları özendirerek kazanan kişilerin akrabalarını ve arkadaşlarını da sisteme dahil ettiğini itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Son dakika: Ankara’da hurda alım satım vaadiyle 2.5 milyon TL’lik vurgun yaptı

Çiftlik Bank'tan sonra Hurda Bank! Aynı yöntemle 2.5 milyon TL'lik vurgun

'da, hurdaları alarak yüksek karla başka kişilere satacağını ileri sürüp 14 kişiyi dolandıran zanlı tutuklandı. M.K'nın, bu yöntemle yaklaşık 2.5 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Şüphelilerin '' benzeri sistem oluşturduğu, bunu da '' olarak adlandırdığı saptandı.

ÇİFTLİK BANK'TAN SONRA HURDA BANK! Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve  ekipleri yaptığı çalışmada, hurda alım- satım vaadiyle vatandaşları dolandıran bir şüphelinin izine ulaştı. Ekipler, şüpheliyi takibe aldı. Aylar süren takip sonucunda, şüphelinin düşük fiyattan alacağı hurdaları, başka kişilere satarak yüksek kar sağlayacağını söyleyerek, 14 kişiyi yaklaşık 2.5 milyon TL dolandırdığı belirlendi. Bunun üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda, M.K. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Çiftlik Bank'tan sonra Hurda Bank! Aynı yöntemle 2.5 milyon TL'lik vurgunÇİFTLİK BANK'TAN SONRA HURDA BANK! AYNI YÖNTEMLE 2.5 MİLYON TL'LİK VURGUN

ÇİFTLİK BANK BENZERİ 'HURDA BANK'
Şüphelinin yapılan üst aramasında, pasaport ve Moldova'ya gitmek üzere alınmış uçak bileti ele geçirildi. Ayrıca ekipler tarafından derinleştirilen operasyon kapsamında, şüphelilerin 'Çiftlik Bank' benzeri bir sistem oluşturduğu ve bunu 'Hurda Bank' olarak adlandırdığı saptandı. Ayrıca 4 yıl önce Ankara'ya yerleşen M.K.'nın, etrafındakilerin güvenini kazanmak için kendisini hayırsever bir vatandaş olarak tanıttığı ve hazırladığı yardım kolilerini, durumu kötü olan ailelere verdiği öğrenildi.

Emniyetteki ifadesinde tüm sistemi anlatan M.K., referans yöntemiyle ilk katılanlara bir miktar para kazandırdığını, böylece o kişilerin akrabaları ve arkadaşlarını da sisteme dahil ettiğini belirtti. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu haber 201057 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)