Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na...

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Gara tepkisi: Sen ne yüzsüzsün! Terbiyesiz herif

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek cevap: Terbiyesiz adam! Gara'daki 13 şehidimizden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Başkan Erdoğan'dan çok sert cevap geldi. Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün, terbiyesiz adam" dedi.

17 Şubat 2021 - 19:18 - Güncelleme: 17 Şubat 2021 - 21:44

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 17.02.2021 Güncelleme Tarihi: 17.02.2021 

Son dakika haberleri... Başkan 'nda düzenlenen  7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13 şehit hakkındaki söylemlerine tepki gösterdi. Başkan Erdoğan 13 şehidimiz için kendisini suçlayan Kılıçdaroğlu'na, "Sen ne utanmaz adamsın. Sen teröristlerle el ele kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama biz teröristlere karşı Gara'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde cevap verdi. Başkan Erdoğan aynı zamanda kafe ve restontranların açılıp açılmayacağı konusundaki açıklamayı ulusa seslenişte gerçekleştireceğini duyurdu.

Başkan Erdoğan'dan Ankara'da önemli açıklamalar

Başkan 'ndaki AK Parti 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı.  başkent 'da açıklamalarda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

İnsanımızın sağlığını riske atmadan, kimseyi tehlikeye sokmadan kongrelerimize devam ediyoruz. Kongrelerimizde gördüm ki AK Parti Türkiye'nin en dinamit siyasi hareketidir. AK Parti milletimizin birliğini, kardeşliğini en güçlü şekilde muhafaza eden siyasi partidir. AK Parti kongrelerine çamur atanları tebessümle karşılıyorum. Mızrak çuvala sığmaz, hakikat güneşi balçıkla sıvanmaz. İftiranın dozunu biraz daha artırsalar da milletimizin teveccühünün önüne geçemiyorlar.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek cevap: Terbiyesiz adam!

Gara'daki 13 şehidimizden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Başkan Erdoğan'dan çok sert cevap geldi. Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün, terbiyesiz adam" dedi.

Video Player

00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun skandal sözlerine de cevap veren Başkan Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak 'Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır' diyorsun. Ne yüzsüzsün... 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere 'Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır' nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan, sıkılmadan Cumhurbaşkanı'na fatura kesmeye kalkıyorsun. Sen teröristlerle el ele kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin. Ama biz Cudi'de, Tendürek'te mücadelemizi sürdüreceğiz. Sen de tribünlerden seyret." dedi.

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Gara tepkisi: Sen ne yüzsüzsün! Terbiyesiz herif

"CUMHUR İTTİFAKI GÜÇLENİYOR"

Cumhur İttifakı da maruz kaldığı iftira ve saldırılara rağmen her geçen gün güçleniyor. Gençlerimizin heyecanından, ak saçlılarımızın tecrübesinden ilham alarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Dağları teröristlere dar eden kahramanlarımızın gücüyle yürüyoruz, Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA 13 ŞEHİT TEPKİSİ

Bay Kemal acaba sen Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan 13 şehidimizin sorumlusu Cumhurbaşkanımızdır diyorsun. Sen ne yüzsüzsün! Bay Kemal şunlara bir gün terörist de be. Diyebilir mi? Diyemez çünkü ortakları. PKK'ya terör örgütü diyemeyiz diyenler Bay Kemal ve ortaklarıdır. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum, seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Teröristlere karşı Gara'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünlerden seyret. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar bize insanlıktan bahsedemez.

"TEŞKİLATLARINDAKİ DHKP-C'LİLERİ TEMİZLE"

Bölücü örgütün yandaşlarına koltuk değnekliği yapanlara inat biz bu mücadeleyi milletimiz için, milletimizle birlikte yürütüyoruz. Bay Kemal sen önce teşkilatındaki DHKP-C'lileri temizle. Ülke içinde ve dışında teröristlere karşı operasyonlarımızı durmadan sürdüreceğiz. Son terörist de yok oluncaya kadar üstlerine gideceğiz. Son nefesimizi verene kadar Allah bizi ülkemize ve milletimize hizmetten ayırmasın diye dua ediyoruz.

Kılıçdaroğlu ve şürekâsı bilsin ki, baş veririz ama baş eğmeyiz. Her karşısında bir şehidin yattığı bu cennet vatanı canımız pahasına, FETÖ'cü hainlere de, PKK'lı katillere de, DEAŞ'lı canilere de teslim etmedik. Biz bu yola kefenimizi giyip çıktık. Bugünlere birilerinin ihsanıyla değil, nice katil sürüleriyle mücadele ederek geldik. Sen önce kademelerindeki DHKP-C'lileri temizle ey Kılıçdaroğlu. Bunları önüne koyacağız, merak etme.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Kısıtlamaların işçi, esnaf ve çalışanlar üzerindeki yükünü azaltmak için destek paketleri açıkladık. Bugün de Kabine'de aldığımız kararları millete seslenişte açıklayacağız. Şehir hastanelerimiz başta olmak üzere sağlık tesislerimiz salgınla mücadelede baş rol oynadı. Her kesime yönelik hayata geçirdiğimiz özel programlarla ekonomimizi ayakta tuttuk. Avrupa'daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayımızla, 1 milyon 100 bini aşan sağlık ordumuzla süreci alnımızın akıyla yönettik. İsraf dedikleri, ne gerek var diyerek çamur attıkları bu hastaneler on binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDEN SİZ DEĞİL MİYDİNİZ?

Biz kamuda başörtüsüne serbestlik getirdiğimizde engellemek için Danıştay'a koşan siz değil miydiniz? Ankara'da kendisinin her gün kullandığı Malazgirt Bulvarı'na karşı çıkanlar siz değil miydiniz? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne olmadık iftiraları atanlar siz değil miydiniz Bay Kemal. Gezi vandallarıyla birlikte İstanbul'u Ankara'yı ateşe veren siz değil miydiniz Bay Kemal. Türk ekonomisi krize girsin diye el ovuşturan, Türkiye'yi Batı'lı ülkelere şikayet eden siz değil miydiniz? Türkiye'yi sabote eden darbe anayasasına mahkum etmeye çalışan siz değil miydiniz? Bunları CHP'nin başındaki zat unutmuş olabilir ama benim Ankaralı hemşehrilerim unutmadı. Neler yaptıklarını çok iyi biliyor. Bu millet CHP'nin takoz siyasetini iyi biliyor. Bu yüzden de mirası bunlara emanet etmedi, etmiyor.

BAY KEMAL KİMİ SAVUNUYOR?

Bay Kemal Almanya ve o bölgelere kaçan Dündar'ı savunuyor. Selo'yu savunuyor suçlu olmadıklarını savunuyor. Bizim gayemiz bu ülke, bizim teröristleri savunmak gibi bir durumumuz olamaz. Davamıza halal getirmeden halka hizmet hakka hizmettir diye koşturacağız. 83 milyonun tamamına mesajlarımızı ulaştırmaya çalışacağız.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA GARA TEPKİSİ
Biz bu yolda 534 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bay Kemal, acaba sen o Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan sıkılmadan 13 şehitle ilgili 'Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı diyorsun'. Sen ne yüzsüzsün ya? 5-6 yıldır takip eden bizlere bunların sorumlusu nasıl Cumhurbaşkanı diyorsun. Terbiyesiz... Sana Milli Savunma ve İçişleri Bakanımı gönderiyorum, seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan sıkılmadan cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun. Sen teröristlerle el ele kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama biz teröristlerle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünlerden seyret.

Sen 15 Temmuz gecesi tankların arasında yürüyen ürkek, korkak bir adamsın. Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz. Bölücü örgütün yandaşlarına koltuk değnekliği yapanlara inat biz bu mücadeleyi milletimiz için milletimizle birlikte yürüyoruz. Bay Kemal, şu teröristlere bir gün terörist de be... Diyebiliyor mu? Diyemez. Çünkü onlarla ortak. PKK'nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler Bay Kemal ve yandaşlarıdır.

Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki baş veririz ama onlar gibi baş eğmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bu günlere birinin ihsanı ile değil DEAŞ'ından PKK'sına, FETÖ'süne kadar nice katil sürüleri ile mücadele ederek geldik. Sen önce teşkilatlarındaki DHKP-C'lileri temizle. Bunların her şeyini senin önüne koyacağız merak etme.

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Gara tepkisi: Sen ne yüzsüzsün! Terbiyesiz herif

YENİ OPERASYON SİNYALİ

Terörün başını ezene, terör sorununu kökten çözene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Operasyonlarımızı devam ettireceğiz.

AŞILAMADA RAKAM 5 MİLYONU GEÇTİ
Şu anda aşılamada 5 milyon 200 bin kişi geçtik. Yoğun bir şekilde de aşılama kampanyası devam ediyor. O çok büyük olduğunu söyleyenlerin falan böyle bir durumu yok.

KAFE VE LOKANTALAR AÇILACAK MI?
Kısıtlamaların işçi, esnaf ve çalışanlar üzerindeki yükünü azaltmak için destek paketleri açıkladık. Bugün de Kabine'de aldığımız kararları millete seslenişte açıklayacağız.

SİZ DEĞİL MİYDİNİZ?
Şehir hastanelerimiz başta olmak üzere sağlık tesislerimiz salgınla mücadelede baş rol oynadı. İsraf dedikleri, ne gerek var diyerek çamur attıkları bu hastaneler onbinlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek cevap: Terbiyesiz adam!

Biz kamuda başörtüsüne serbestlik getirdiğimizde engellemek için Danıştay'a koşan siz değil miydiniz? Ankara'da kendisinin her gün kullandığı Malazgirt Bulvarı'na karşı çıkanlar siz değil miydiniz? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne olmadık iftiraları atanlar siz değil miydiniz Bay Kemal. Gezi olayları sırasında vandallarla beraber İstanbul ve Ankara'yı ateşe verenler, belediye otobüsünü yakanlar siz değil miydiniz? Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarma için attığımız adımları sabote eden siz değil miydiniz? Bu millet CHP'nin yaptıklarını unutmadığı için emaneti bunlara asla teslim etmedi, etmez. Bay Kemal şu anda Almanya o bölgelere kaçmış olan Dündar'ı savunuyor. Kimi savunuyor, Selo'yu savunuyor. Bunların suçlu olmadığına adeta hükmediyor. Bizim teröristleri savunmak gibi bir derdimiz olamaz. Siyaseti başkaları gibi sırça köşklerde değil milletimizin arasında yapacağız. Kibri kapımıza asla yaklaştırmayacağız.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan yeni harekat sinyali! Bundan sonraki hedefler ne olacak?SON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YENİ HAREKAT SİNYALİ! BUNDAN SONRAKİ HEDEFLER NE OLACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkçe vurgusu: Vatanı önce dil sonra ordu beklerBAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN TÜRKÇE VURGUSU: "VATANI ÖNCE DİL SONRA ORDU BEKLER"

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TRABZON 7. OLAĞAN İL KONGRESİ'NDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan sert sözler söylemişti! ABD'nin 'de YPG'ye silah yardımı yaptığı görüntüler

Giriş Tarihi: 16.02.2021 Güncelleme Tarihi: 16.02.2021 

Son dakika haberi: Başkan , dün yaptığı konuşmasında ABD'nin 'de ve 'ta PKK/YPG'ye yaptığı silah yardımını sert sözlerle eleştirmişti. Erdoğan'ın bu sözlerinin altında yatan nedenlerden biri ise daha önceki gün ABD'nin Suriye'de YPG'ye tırlar dolusu silah yollaması ve bu görüntülerin sosyal medyada da paylaşılması.

Erdoğan'ın ABD sözlerinin arkasındaki neden

Türk askeri Suriye'de ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye karşı mücadele ediyor. Hem sınır güvenliğini sağlamak hem de sınırdan gelen teröristleri engellemek için var gücüyle çalışan güvenlik güçleri son olarak Gara'da PKK kampına karşı operasyon başlattı. Bu operasyonda alçak terör örgütü PKK, esir tuttuğu 13 asker ve polisi şehit etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise bu gelişme sonrası dün Rize'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye de sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın sözlerinin arkasında yatan neden ise ABD'nin Suriye'de ve Irak'ya PKK/YPG'ye yaptığı askeri destek. Önceki gün de ABD, Suriye'de YPG'ye mühimmat yolladı.

ABD PKK'lı teröristlere silah yığdı!25 ABD ASKERİ
ABD askeri konvoyu Suriye'deki PKK/PYD bölgesine silah taşırken görüntülendi. Suriye resmi haber ajansı da iki Amerikan askeri helikopterinin El Şeddadi üssüne inip 25 civarında ABD askeri aldığını ve Irak sınırına doğru yöneldiğini kaydetti.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA
Türkiye, PKK'nın katlettiği vatandaşlarını toprağa verip yasını tutarken, ABD konvoyları terör örgütüne silah taşımaya devam etti. ABD'ye ait büyük konvoya ilişkin görüntüler Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentinde çekildi ve sosyal medyada yer aldı.

DEYRİZOR'A MÜHİMMAT DESTEĞİ
Kuzey Irak'tan Suriye'nin kuzeyine giriş yapan TIR'ların ülkenin doğusundaki Deyrizor'da bulunan El Ömer petrol sahasına silah, ekipman ve lojistik malzeme taşıdığı kaydedildi.

Önceki gün Twitter'da Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentinde çekilmiş, Kuzey Irak'tan kuzey Suriye'ye giriş yapmış ABD askeri malzemelerinin bulunduğu konvoyun görüntüleri yayınlandı.

ESED'İN AJANSI "ABD İŞGALİ GÜÇLENDİRİYOR" DEDİ
Rus Sputnik haber sitesi ise, ABD'nin Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde bulunun El Ömer petrol sahasına silah, ekipman ve 'lojistik malzeme' taşıyan büyük bir konvoy yolladığını bildirdi. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA da, ABD'nin buradaki işgalini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

SANA, Haseke vilayetinin güneydoğusunda iki Amerikan askeri helikopterinin el Şeddadi üssüne inerken saptandığını aktardı. Ajans, helikopterlerin 25 civarında Amerikan askerini alarak doğuya, Irak sınırına doğru yöneldiğini kaydetti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby geçen hafta yaptığı açıklamada ABD'nin Suriye'de 900 askeri olduğunu söylemişti.

BAŞKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Rize İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "İşte Amerika'nın yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, hani siz PKK'nın, YPG'nin, PYD'nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef, bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak'a, binlerce tır tank getirdiler, binlerce tır mühimmat getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Bu teröristlerle bizim güvenlik güçlerimiz de orada savaştılar. Şimdi artık yağma yok. Eğer biz sizinle NATO'da berabersek, eğer biz sizinle dünyada, NATO'da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde gerçekleştirdiği bu operasyonda hamdolsun şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, 51'i ölü, 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: ABD PKK'lı teröristlere silah yığdı!

Son dakika haberi... Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya başlattığı tarihi operasyon, hainleri iyice köşeye sıkıştırdı. Çok sayıda kayıp veren örgüt tükenme noktasına geldi. PKK ile organik bağını gizlemeyen ABD, örgüt için yeniden devreye girdi. ABD askeri konvoyu Suriye’deki PKK/PYD bölgesine silah taşırken görüntülendi. ABD'nin teröristlere olan silah desteği, dün Başkan Erdoğan'ın gösterdiği sert tepkiyi akıllara getirdi. Başkan Erdoğan Rize 7. Olağan İl Kongresi'nde "İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız'' ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi: 16.02.2021 Güncelleme Tarihi: 16.02.2021 

Son dakika: ABD PKK'lı teröristlere silah yığdı!

Türkiye, PKK'nın katlettiği vatandaşlarını toprağa verip yasını tutarken, ABD konvoyları terör örgütüne silah taşımaya devam etti. ABD'ye ait büyük konvoya ilişkin görüntüler Suriye'nin kuzeydoğusundaki  kentinde çekildi ve sosyal medyada yer aldı.

Kuzey Irak'tan Suriye'nin kuzeyine giriş yapan TIR'ların ülkenin doğusundaki Deyrizor'da bulunan El Ömer petrol sahasına silah, ekipman ve lojistik malzeme taşıdığı kaydedildi.

Önceki gün Twitter'da Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentinde çekilmiş, Kuzey Irak'tan kuzey Suriye'ye giriş yapmış ABD askeri malzemelerinin bulunduğu konvoyun görüntüleri yayınlandı.

Rus Sputnik haber sitesi ise, ABD'nin Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde bulunun El Ömer petrol sahasına silah, ekipman ve 'lojistik malzeme' taşıyan büyük bir konvoy yolladığını bildirdi. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA da, ABD'nin buradaki işgalini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

SANA, Haseke vilayetinin güneydoğusunda iki Amerikan askeri helikopterinin el Şeddadi üssüne inerken saptandığını aktardı. Ajans, helikopterlerin 25 civarında Amerikan askerini alarak doğuya, Irak sınırına doğru yöneldiğini kaydetti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby geçen hafta yaptığı açıklamada ABD'nin Suriye'de 900 askeri olduğunu söylemişti.

ANKARA'NIN TEPKİSİNDEN SONRA BLİNKEN TAZİYE İLETTİ 'PKK SORUMLU' DEDİ

ABD'de yeni yönetimin göreve başlamasının ardından Türkiye ile dışişleri bakanları seviyesinde ilk görüşme dün gerçekleşti. Görüşmede ABD tarafı, Gara'daki olaydan PKK'nın sorumlu olduğunu vurguladı, taziyelerini iletti.

Irak'ın kuzeyinde 13 silahsız Türk vatandaşının PKK terör örgütünce şehit edilmesine ilişkin ABD Dışişlerinin yaptığı, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa" şeklindeki şartlı açıklamaya Ankara'nın sert tepki göstermesi sonrası, Washington yönetimi geri adım attı.

ABD'nin açıklamasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sert ifadelerle tepki göstermesi, Dışişleri Bakanı 'nun "Sözde terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler PKK'nın bu katliamına karşı ya sessizler ya da 'eğer' ve 'ama'larla geçiştirmeye çalışıyorlar" diye eleştiride bulunması ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfiled'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, Türkiye'nin tepkisini diplomatik yoldan da en sert şekilde göstermesi üzerine, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken, hem 13 vatandaş için taziyelerini iletti, hem de olaydan PKK'yı sorumlu tuttu.

ÇAVUŞOĞLU-BLINKEN GÖRÜŞMESİ
Blinken bu tutumunu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile göreve gelmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk telefon görüşmesinde ortaya koydu. İki bakanın dün akşamki görüşmesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, terör örgütü PKK'nın Gara'da rehin tuttuğu 13 Türk vatandaşını katletmesine ilişkin açıklamasının neden olduğu kriz konuşuldu.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki bakanın Türkiye ile ABD'nin ikili ilişkilerini ve başta terörle mücadele olmak üzere ortak menfaatlerini ele aldıklarını kaydetti. Price, "İki taraf Suriye'deki savaşın siyasi çözümü için destek ve iş birliklerini arttırma vaadinde bulundu. Bakan, Kuzey Irak'ta Türk rehinelerin ölümü üzerine taziyelerini iletti ve PKK'nın bundan sorumlu olduğuna dair görüşümüzü yineledi" dedi. Blinken'ın ayrıca, Türkiye'nin Rusya ile yaptığı S-400 anlaşmasından vazgeçmesi çağrısında bulunduğunu da belirten Price, Bakanın Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelere ise desteğini vurguladığını kaydetti.

ANKARA DOĞRULADI
Hürriyet'in haberine göre; Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre telefon görüşmesinde Blinken'ın taziyelerini ilettiğini ve PKK'nın bu olaydan sorumlu olduğunu ifade ettiğini doğruladılar. Edinilen bilgiye göre, görüşmede Çavuşoğlu ise, son dönemde ABD tarafından yapılan açıklamalardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Çavuşoğlu ayrıca, yeni görevi nedeniyle Blinken'ı tebrik etti. İki bakan, Türkiye ile ABD'deki yeni yönetimin karşılıklı saygıya dayanan açık ve samimi bir diyalog geliştirmesinde mutabık kaldı. İkili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığı görüşmede, FETÖ, PKK/PYD, terörizmle mücadele, S-400 Suriye ve Doğu Akdeniz konularının da görüşüldüğü öğrenildi.

Başkan Erdoğan Gara operasyonun yapıldığı gece neler olduğunu anlattıBAŞKAN ERDOĞAN GARA OPERASYONUN YAPILDIĞI GECE NELER OLDUĞUNU ANLATTI

Bakan Pakdemirli'den Gara tepkisi: İnlerine girecek ve onlara bunun hesabını soracağızBAKAN PAKDEMİRLİ'DEN GARA TEPKİSİ: İNLERİNE GİRECEK VE ONLARA BUNUN HESABINI SORACAĞIZ

PKK’nın şah damarı Gara Dağı'na Kartal Pençesi! İnlerine girdik...PKK’NIN ŞAH DAMARI GARA DAĞI'NA KARTAL PENÇESİ! İNLERİNE GİRDİK...

Bu haber 903598 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...