Son dakika: Başkan Erdoğan İdlib için tarih verdi: 5 Mart’ta...

Son dakika: Başkan Erdoğan İdlib için tarih verdi: 5 Mart'ta 4'lü zirvede bir araya geleceğiz..

AK Parti Genel Başkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bergama Belediyesi'ni ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan İdlib için Putin, Macron ve Merkel ile 5 Mart'ta bir araya geleceğini açıkladı.

22 Şubat 2020 - 20:26

Son dakika: Başkan Erdoğan İdlib için tarih verdi: 5 Mart'ta 4'lü zirvede bir araya geleceğiz

Giriş Tarihi: 22.2.2020  18:53 Güncelleme Tarihi: 22.2.2020  20:39

Son dakika haberine göre AK Parti Genel Başkanı ve Başkan , Bergama Belediyesi'ni ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan İdlib için Putin, Macron ve Merkel ile 5 Mart'ta bir araya geleceğini açıkladı.

Başkan Erdoğan İdlib için tarih verdi

Son dakika haberine göre AK Parti Genel Başkanı ve Başkan , Bergama Belediyesi'ni ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan İdlib için kritik tarihi verdi: Putin, Merkel ve Macron'la 5 Mart'ta bir araya geleceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan; "İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bergama'nın önünde çok daha aydınlık günlerin kapıları açıldı.

Tam 40 yıldır milletimize hizmetkar olmanın şerefini yaşıyoruz. Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadık. İnsanların inancına, kılık kıyafetine, mezhebine göre ayrım yapmadık. Herkesi bağrımıza bastık. Bizim dönemimizde Türkiye kardeşlikle büyüdü. Her alanda ülkemiz destan yazdı. Bizden önce 80 yılda yapılan hizmetlerin kat ve kat fazlasını 18 seneye sığdırmayı başardık.

Dış politikada ne olup bittiğini izliyorsunuz ve bazı gerçekleri görüyorsunuz. 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var görüyorsunuz.

Her adımı dikkatle takip edilen bir ülke haline geldik.

İnsansız hava aracı için ABD bize ne dedi? Kongreden geçiremedik dediler. Şimdi ne oldu? Biz İHA'mızı yapıyor muyuz? Biz artık tankımızı da zırhlı aracımızı da üretiyoruz. Bitmedi, şimdi onun bir daha üzerine gittik. Yakında, Akıncı devreye giriyor. Test edildi, yapıldı. Teröristleri inlerine tıkıyoruz.

Savunma Sanayi'nde yerlilik oranı yüzde 20'den 70' çıktı.

Arifiye'deki tank fabrikasını satmadık. Ortaklaşa 50 milyon dolar yatırımla yenileniyor.



Bugünkü açılışa Bay Kemal'i davet ettim, gelmedi. Üzüldüm onu da aramızda görmek isterdim.

Ekonomi ile ilgili kararlarımızı alırken de, terörle mücadele de kimseden icazet almıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bölücü terör örgütüne en ağır darbeleri indirdik. Suriye ve Irak'ta örgütü hezimete uğrattık. Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur var. Suriye'de 8 bin 300 km karelik alanı DEAŞ ve PKK'lı teröristlerden temizledik. Aynı sükünet ve huzur ortamını İdlib'de de tesis edeceğiz.

 

 

4'LÜ İDLİB ZİRVESİ 5 MART'TA
İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı kadar önemlidir. Kararlılığımızı Putin'e açıkça ifade ettim. Dün Merkel ve Macron'a da ifade ettim. 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz.

Hiçbir ilçemiz geri kalmasın, hiçbir vatandaş kendini dışlanmış hissetmesin diye gece gündüz çalışıyoruz.

Seramik fabrikasının açılışını yapacağız. Perşembe günü Özbekistan Cumhurbaşkanı'nın katılımı ile ülkemizin en büyük kütüphanesini açtık.

CHP'li belediyeler yasaklarla yolsuzluklarla gündeme gelirdi, yine bunlarla gündeme geliyorlar. Rüşvet ve yolsuzluk ile gündem oluyorlar.

Bizim eserlerimiz, ülkemize kazandırdıklarımız ortada. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymanın mücadelesindeyiz.

Bir zamanlar  susuz muydu? İzmir'in sıkıntısını kim giderdi? Biz giderdik. Bergama için proje olarak 7 adet sulama tesisimiz daha var. Bekir Pakdemir bunları sürat ile bitirecek.

Bergama'da bundan böyle gondollara binilecek. Bakanlıklara talimatları verdik. Arıcılığı geliştirmek için bal ormanı kurduk.

17 köyün ulaşımını sağlayan Sinder Köyü'nü açtık.

3 projeye 2 milyon liralık hibe desteği sağlayacağız.Son dakika: Başkan Erdoğan İdlib için tarih verdi: 5 Mart'ta 4'lü zirvede bir araya geleceğiz

Başkan Erdoğan'dan 'de  mesajı! 5 Mart'ta bir araya geleceğiz

 Genel Başkanı ve Başkan , Bergama Belediyesi'ni ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan  için Putin, Macron ve  ile 5 Mart'ta bir araya geleceğini açıkladı.

AAGündem

Giriş Tarihi: 22.2.2020  18:53 Güncelleme Tarihi: 22.2.2020  20:39

Başkan Erdoğan'dan İzmir'de İdlib mesajı! 5 Mart'ta bir araya geleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Kemal konuşuyor. Bay Kemal kafayı Sakarya'ya takmış. Sakarya'nın evladı, Arifiye'deki tank fabrikasının ne işe yaradığını çok iyi biliyor. Biz Arifiye'deki tank fabrikasını satmadık." dedi.

Erdoğan, Bergama ilçesinde halka hitap etti.

Burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Bergamalılara 31 Mart seçimlerinde yüzde 49 ile AK Parti'yi iktidar kıldıkları için teşekkür etti. Erdoğan, "Böylece Bergama AK Parti'nin gönül belediyeciliğiyle tanışmış oldu.
Bergama'nın önünde çok daha aydınlık günlerin kapıları aralandı." diye konuştu.

Erdoğan, bu başarı nedeniyle milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarını, mahalle temsilcilerini, kadın ve gençlik kollarını, sandık müşahitlerini tebrik etti, Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında Bergama'nın kısa sürede belediye hizmetlerinde de hak ettiği konuma geleceğini söyledi. Erdoğan, "Hakan kardeşimiz bir taraftan ilçemizi güzelleştirirken, diğer taraftan da yılların ihmalini giderecek adımlar atacaktır.
Bu zorlu ve önemli görevde şahsım, tüm milletvekili arkadaşlarım hep birlikte yanında olacağız, gereken desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Başkan Erdoğan İdlib için tarih verdi: 5 Mart'ta 4'lü zirvede bir araya geleceğiz 

Tam 40 yıldır millete hizmetkar olmanın şerefini yaşadıklarını belirten Erdoğan, 18 senedir bütün Türkiye'ye azimle, aşkla hizmet götürdüklerini dile getirdi.

Siyasi hayatlarının hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadıklarını, şehirlere hizmet ederken insanların inancına, kılık-kıyafetine, meşrebine, mezhebine, hayat tarzına göre ayrım yapmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesi bağrımıza bastık, baş tacı ettik.
Bizim dönemimizde Türkiye kardeşlikle büyüdü, demokrasiyle güçlendi, özgürlüklerle ilerledi.
Sadece ekonomide değil, ulaşımdan sağlığa, tarımdan turizme her alanda ülkemiz destan yazdı.
Bizden önce yaklaşık 80 yılda yapılan hizmetlerin katbekat fazlasını 18 seneye sığdırmayı başardık." dedi.

Erdoğan, Bergama'nın bunlara şahit olduğunu dile getirerek, "Dış politikada, her akşam televizyon ekranlarında dünyada neler oluyor, neler bitiyor bunları zaten izliyorsunuz. Bunları izlerken de bazı gerçekleri görüyorsunuz. Bundan 20-30 yıl, 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunları görüyorsunuz. Yani el etek öpen değil, batılı liderler karşısında el pençe divan duran değil, masaya oturup onlarla beraber ülkelerimizin menfaatini konuşan bir lideriniz var. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik." diye konuştu.

"TERÖRİSTLERİ İNLERİNE TIKIYORUZ"
Savunma sanayisinde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 70'lerin üzerine çıkardıklarına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika'ya 'bize insansız hava aracı verin' dediğimiz zaman bize ne dediler biliyor musunuz? 'Kongreden geçiremedik.' Şimdi ne oldu? İnsansız hava aracımızı yapıyor muyuz? Zaten silahlı insansız hava aracını hiç vermiyorlardı. Şimdi silahlı insansız hava aracımızı da yapıyor muyuz? Bitmedi, şimdi onun bir daha üzerine gittik. İnşallah yakında o da test edildi, başarıldı, Akıncı devreye giriyor. Bütün bunlarla beraber Cudi Dağı'nda, Gabar'da, Bestler deresinde bu teröristleri ne yapıyoruz, inlerine tıkıyoruz, inlerine. Eğer içeride bugün teröristler kaçacak delik arıyorlarsa bundan. Eğer bu imkanlarımız olmasaydı bunu başaramazdık. Şimdi ne oldu? Şimdi yerli olarak, milli olarak güçlüyüz, daha sağlamız ve her geçen gün daha ileri gidiyoruz."

Türkiye'nin savunma sanayinde yılda 3-4 milyar dolar ihracat yaptığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi biz artık tankımızı da üretiyoruz, zırhlı taşıyıcılarımızı da üretiyoruz. Bay Kemal konuşuyor. Bay Kemal kafayı Sakarya'ya takmış. Sakarya'nın evladı, Arifiye'deki tank fabrikasının ne işe yaradığını çok iyi biliyor. Biz Arifiye'deki tank fabrikasını satmadık, tam aksine sürekli olarak yenilenemeyen, eski teknolojiye mahkum kalan Arifiye'deki tank fabrikası bir defa BMC denilen -ki İzmir'dedir bu fabrika- şimdi bunun Sakarya'da Katar ve Türk şirketleri ortaklaşa olarak yenisini kuruyorlar. İşte bu arada da Arifiye'deki tank fabrikasını da yine BMC, Katarlılarla ortaklaşa buraya 50 milyon dolar yatırım yapmak suretiyle burayı yeniliyorlar, röleve ediyorlar. Böylece inşallah tanklarımızın yenilenmesi, tamiri, bakımı, üretimi orada ve bütün bu zırhlı taşıyıcılar yine Karasu'da Sakarya'da üretimi yapılacak. Aynen şu anda İzmir'deki BMC'de neler üretiliyorsa Sakarya'daki Karasu'da o üretilecek. Ama yalan Bay Kemal'de bol. Akşam yalan, sabah yalan. Onun için bizim tabii yalanda onunla baş etmemiz mümkün değil."

Bugün Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "İzmir milletvekili olduğu için dedim belki gelir. Onu (Kılıçdaroğlu) da davet ettim. Gelmedi. Bayağı üzüldüm. Üzüldüm, onu da aramızda görmek isterdim ama gelmedi. Kendi bilir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İdlib meselesindeki kararlılığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a telefon görüşmelerinde ilettiğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız." dedi.

Erdoğan, Bergama ilçesinde vatandaşlara hitabında, bugün dünyanın en büyük savunma şirketleri içerisinde 5 Türk firmasının bulunduğuna dikkati çekti. "Ekonomiyle ilgili kararlarımızı alırken de terörle mücadeleyi yürütürken de kimseden icazet almıyoruz." diyen Erdoğan, Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıp uyguladıklarını vurguladı.

Erdoğan, yurt dışında ve içinde gerçekleştirilen operasyonlarda bölücü terör örgütüne en tarihinin en ağır darbelerini indirdiklerini, teröristleri açtıkları çukurlara gömmekle kalmayıp aynı zamanda terör örgütünü Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Pençe harekatlarıyla Suriye ve Irak'ta hezimete uğrattıklarını ifade etti. Suriye içerisinde 8 bin 300 kilometrekarelik alanı DEAŞ'lı, PKK/YPG'li teröristlerden temizlediklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir dönem PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur, barış, istikrar var. İnşallah aynı sükunet ortamını 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'de de tesis edeceğiz. Bay Kemal diyor ki 'Ne işiniz var orada?' Bay Kemal, 'Partim Atatürk'ün partisidir.' diyorsun, değil mi? Şu anda Atatürk senin bu söylediklerini duyuyor. Misak-ı Milli denilen bir tarihimiz var, değil mi? Sağ olsaydı Misakımilli ile bunun 'Ne işiniz var orada?' dediği yerlerde kim olacaktı? Biz olacaktık ama bunun kafası basmaz. Bu bir defa başında olduğu partinin geçmişini bile bilmez. O kadar bu işlerden geri. Bu, biliyorsunuz kasetle gelmedi mi, kasetle geldi. 'Aday değilim.' dedi, ertesi gün bir kaset, kasetle beraber bir de baktık ki CHP'nin başına geçmiş."

"İDLİB MESELESİ EN AZ AFRİN, BARIŞ PINARI HAREKATI BÖLGESİ KADAR ÖNEMLİDİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz." diye konuştu.

"Bizim sevdamız millet, gayemiz hizmet." diyen Erdoğan, millete olan sevgilerini sadece lafta bırakmayıp yatırımlar, eserler ve hizmetlerle de ispat ettiklerini söyledi. Hiçbir ilçe geri kalmasın, hiçbir vatandaş kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gece gündüz gayret gösterdiklerinin altını çizen Erdoğan, "81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birinde eserimiz var. Her bir mahallemizde, köyümüzde yaptığımız hizmetler var. Bugün de İzmir'de tarihi bir yatırımı şehrimizin ve sizlerin istifadesine sunduk. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılış törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik." dedi.

Erdoğan, bu otoyolun hizmete girmesiyle İzmir-Çandarlı arasındaki ulaşım süresinin 1,5 saatten 40 dakikaya düşürüldüğünü belirterek bugün aynı zamanda bir özel sektör firmasının 550 kişiye istihdam sağlayacak yeni seramik fabrikasının açılışını da yapacaklarını aktardı. Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışını da yaptıklarını anımsatan Erdoğan, bu kütüphanede vatandaşlara Külliye'nin mutfağından çıkan ikramların da ücretsiz sunulduğunu anlattı.

"TÜRKİYE'Yİ 2023 HEDEFLERİYLE BULUŞTURMADAN BİZE DURMAK, DİNLENMEK YOK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki Pakistan ziyaretinde de ticaretten savunma sanayine kadar iş birliği imkanlarının ele alındığını dile getirerek "Salı günü de Azerbaycan'a giderek Bakü'de Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyimizin 8. toplantısını icra edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Türkiye'yi 2023 hedefleriyle buluşturmadan, 2053 ve 2071 vizyonumuzun temellerini sağlam bir şekilde atmadan bize durmak, dinlenmek yok." ifadelerini kullandı.

Bir taraftan il ve ilçeleri ziyaret ederek yeni yatırımların açılış heyecanını milletle paylaştıklarını, diğer taraftan da dünyayı kucaklayıp her platformda ay yıldızlı al bayrağı yüceltmeye çalıştıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimize en güzel şekilde hizmet etmek için gece gündüz koşturuyoruz. Biz sizlere efendi olmaya, hizmetkar olmaya geldik. Biz bütün hizmetleri yaparken bakıyorsunuz CHP hala eski CHP. Teknoloji ilerliyor, ülke ilerliyor, Türkiye gelişiyor ancak CHP yerinde sayıyor. Yıllarca CHP'li belediyeler çöple, çamurla, çukurla anılırdı. Bugün de aynı şekilde anılıyor. CHP'li belediyeler senelerce yasaklarla, yolsuzluklarla, işçi kıyımlarıyla gündeme gelirdi. Bugün de yine bunlarla gündeme geliyor. Aradan geçen onca zamana rağmen CHP'li belediyeler hizmet ve eserleriyle değil, Yalova'daki gibi rüşvet ve yolsuzluk düzenleriyle haber konusu oldu. CHP'nin başındaki zat grup kürsüsünden yaptığımız davete rağmen bugün buraya gelemedi. Niye, gelecek yüzü yok da onun için."

Başkan Erdoğan  hesabından paylaştı! "Bu millet bir kez daha tarihin gidişatına yön verecektir"

Başkan  bugün 'de, 'nun Menemen - Çandarlı - Aliağa bölümünü coşkulu kalabalığın katılımı ile açtı. Erdoğan burada bir dizi açıklamalarda da bulundu. Açıklamalarının ardından sosyal medyadan da bir paylaşım yapan Erdoğan, 'nin  ve  politikalarına vurgu yaparak; İnşallah bu Millet, kazanacağı başarılar ve zaferlerle bir kez daha tarihin gidişatına yön verecektir. ifadelerini kullandı. İşte Başkan Erdoğan'ın o paylaşımı.

Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştı! Bu millet bir kez daha tarihin gidişatına yön verecektir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün İzmir'de, İzmir Ege Otoyolu'nun Menemen - Çandarlı - Aliağa bölümünü coşkulu kalabalığın katılımı ile açtı. Erdoğan burada bir dizi açıklamalarda da bulundu. Açıklamalarının ardından sosyal medyadan da bir paylaşım yapan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ve İdlib politikalarına vurgu yaparak; İnşallah bu Millet, kazanacağı başarılar ve zaferlerle bir kez daha tarihin gidişatına yön verecektir. ifadelerini kullandı. İşte Başkan Erdoğan'ın o paylaşımı.

"İDLİB MESELESİ EN AZ AFRİN, BARIŞ PINARI HAREKATI BÖLGESİ KADAR ÖNEMLİDİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz." diye konuştu.

"Bizim sevdamız millet, gayemiz hizmet." diyen Erdoğan, millete olan sevgilerini sadece lafta bırakmayıp yatırımlar, eserler ve hizmetlerle de ispat ettiklerini söyledi. Hiçbir ilçe geri kalmasın, hiçbir vatandaş kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gece gündüz gayret gösterdiklerinin altını çizen Erdoğan, "81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birinde eserimiz var. Her bir mahallemizde, köyümüzde yaptığımız hizmetler var. Bugün de İzmir'de tarihi bir yatırımı şehrimizin ve sizlerin istifadesine sunduk. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılış törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik." dedi.

Erdoğan, bu otoyolun hizmete girmesiyle İzmir-Çandarlı arasındaki ulaşım süresinin 1,5 saatten 40 dakikaya düşürüldüğünü belirterek bugün aynı zamanda bir özel sektör firmasının 550 kişiye istihdam sağlayacak yeni seramik fabrikasının açılışını da yapacaklarını aktardı. Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışını da yaptıklarını anımsatan Erdoğan, bu kütüphanede vatandaşlara Külliye'nin mutfağından çıkan ikramların da ücretsiz sunulduğunu anlattı.

Bu haber 200978 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...