Son dakika: Başkan Erdoğan’dan sınır kapılarının...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan sınır kapılarının göçmenlere açılması hakkında çarpıcı açıklama..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, "AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. Size 1 milyar avro göndereceğiz.' diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bizatihi bu parayı da istemiyoruz." dedi.

03 Mart 2020 - 00:31

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Avrupa'ya göçmen tepkisi: Siz kimi kandırıyorsunuz!

Giriş Tarihi: 02.03.2020 Güncelleme Tarihi: 03.03.2020 

Başkan Erdoğan: Biz artık AB'den gelecek parayı istemiyoruz

Başkan  , Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan Bu akşam sayın Başbakana söyledim, biz artık bu parayı istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti onların vereceği parayı da bulur, üretir ve harcar. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur.

Başkan Erdoğan: Biz artık AB'den gelecek parayı istemiyoruz

Son dakika haberine göre Başkan 'u kabul etti. Başkan Erdoğan ve Borisov ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan göçmenlerle ilgili olarak Avrupa'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, kendisini aradıklarını ve 1 milyar Euro göndereceğiz dediklerini söyleyerek, "Siz kimi kandırıyorsunuz ya, biz bu parayı da artık istemiyoruz. 40 milyar dolar harcayan Türkiye Cumhuriyeti devleti onların vereceği parayı da bulur, üretir ve harcar." dedi.

Başkan Erdoğan'dan Avrupa'ya göçmen tepkisi

Başkan 'u kabul etti.

Çalışma ziyareti kapsamında 'ya gelen Borisov, 'nde  tarafından törenle karşılandı.

Başkan Erdoğan: Biz artık AB'den gelecek parayı da istemiyoruz

Son Dakika Haberi; Başkan Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile yaptığı ortak basın toplantısında "Biz artık AB'den gelecek parayı da istemiyoruz" dedi.

Video Player

00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Borisov, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi.

Başkan Erdoğan ve Borisov ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan: AB 18 Mart Bildirisinin gereklerini yerine getirmemiştir

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Dostum Borisov'u Ankara'da ağırlamaktan gurur duydum. İlişkilerimizdeki olumlu ivmeyi Sofia'da gerçekleştireceğimiz toplantıda sürdüreceğiz.

Bugünkü görüşmelerimizin ana gündem maddelerimizi Suriye'de yaşanan gelişmeler oluşturdu. rejimin İdlib'e yönelik saldırganlığının durmaya yönelik adımları ele aldık. Bu kapsamda verdiğimiz mücadelede şehit düşen ailelere şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum. Gösterdiği dayanışma için Borisov'a teşekkür ediyorum.
Erdoğan: AB ülkeleri çifte standart uyguluyor

Hali hazırda İdlib'de 1,5 milyon insan evlerini terk etmiş ve sınırlarımıza dayanmış vaziyette bekliyor. Maalesef AB üyesi ülkelerin bu konudaki duyarsızlığını da dile getirmek durumunda kaldım. Hala Avrupa ülkeleri yapmış olduğumuz insanı yardımın farkında değil.Yük paylaşımına Avrupa bize destek vermezse kapıları açarız diye uyarmıştık. Biz Türkiye ile AB arasında varılan uzlaşı çerçevesinde yer alan taahhütleri yerine getirdik.

Hani adil yük ve sorumluluk paylaşımı. Bu yükü biz mi kaldıracağız? Biz zaten 40 milyar doları aşkın harcama yaptık. 4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin durumunu maalesef AB üyesi ülkeler ve tüm dünya anlamış değil.

Adil yük ve sorumluluk paylaşımları beklentimiz ne yazık ki sonuçsuz kaldı. AB 18 Mart bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir.

AB bugünde çifte standart uygulamaktadır.

AVRUPA'YA TARİHİ REST: BİZ ARTIK BU PARAYI DA İSTEMİYORUZ
Bu ara görüşüyoruz. 1 milyar Euro göndereceğiz diyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz ya. Biz artık bu parayı istemiyoruz. 40 milyar dolar harcayan Türkiye Cumhuriyeti devleti onların vereceği parayı da bulur. Türkiye'nin onuruyla oynamaya kimsenin hak ve yetkisi yoktur. AB hala çifte standart uygulamaya devam ediyor.

Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye ise kendisinden koruma isteyen kişilere uluslararası koruma sağlamaktadır. Mülteciler bulundukları yeri terk etmekte özgürdürler. Bu lokal bir hukuktan bahsetmiyorum. Uluslararası hukuka göre bu kişilerin zorunlu olarak bir ülkede tutulması söz konusu değildir. Ve bu kişiler özgür iradeleri ile ülkemizden ayrılmaktadırlar.

Bugün Yunan askerleri 2 tane mülteciyi öldürdü ve bir tane de ağır yaralı var. AB Konseyi Başkanı da yarın sınırı ziyaret edeceğini açıkladı. Herhalde mültecilerin Yunanistan tarafından kaldığı insanlık dışı muameleyi görecektir. Bulgaristan'ın bu konuda sağ duyulu yaklaşım sergilediğini dile getirmek isterim.

Bu dayanışma ve işbirliği anlayışının bütün AB ülkeleri için örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayışı destekleyen görüşlerdeki AB ülkeleriyle iş birliğine hazırız. Başbakan Borisov ve değerli heyetine tekrar teşekkür ediyorum ve yarınki Bulgar gününü kutluyorum.

Bulgaristan Başbakanı Borisov'un açıklamalarından satır başları:

Bulgaristan halkına yönelik tebrik mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit askerlerin yakınlarına taziyelerimi iletmek isterim. Corona virüse karşı ekipman desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bulgaristan'daki kamuoyuna bilgi vermek adına, dünya genelinde zor bulunan filtreli maskelerin temin edilmesi açısından bize yardımcı olacağınız için teşekkür ediyorum. Bu maskeler önemlidir. Sadece Çin, Hindistan ve Türkiye'de üretilmektedir.

Suriye'deki gelişmeler konusunda diplomatik çözümler bulacağınızı arzu ve temenni ediyorum. Can kaybı yanı sıra yüzbinlerce mülteci de sınırlarımıza doğru geliyor. Şahsınız nezdinde Türkiye'nin Bulgaristan sınırına yönelik AB şartlarını yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

AB kapıda bekleyen insani krizi göremiyor. Türkiye'ye gerekli kaynağın neden verilmediğini anlayamıyorum. Sınırlarda bekleyen kadın ve çocukları korumak için çalışacağız.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Avrupa'ya göçmen tepkisi: Siz kimi kandırıyorsunuz!

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan sınır kapılarının göçmenlere açılması hakkında çarpıcı açıklama

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Külliye'de bir görüşme gerçekleştirdi.  ve Borisov yapılan zirvenin ardından basın karşısına çıktı. İki lider de Türkiye'nin göçmenlere sınır kapılarını açması hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Avrupa Birliği 6 milyar euroyu ödemedi. Artık biz de bu rakamı istemiyoruz. Kimse Türkiye'nin onuruyla oynayamaz" dedi.

ERDOĞAN: AB ÜLKELERİ ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

 ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Ankara'da basın karşısına çıktı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de ağırladığı Borisov ile yaptığı görüşmenin ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AB GÖZLEMCİSİ YUNANİSTAN'IN YAPTIKLARINI GÖRECEKTİR

Türkiye'nin güvenlik kaygılarını görmezden gelirken, Yunanistan'ın Cenevre hilafına aldığı ölümlere yol açan aldığı yöntemleri desteklemektedir. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye ise kendisinden koruma isteyen kişilere uluslararası koruma sağlamaya devam etmektedir. Sığınmacılar, mülteciler bulundukları ülkeleri terk etmekte ve gidecekteki yeri seçmekte özgürdürler. Bu lokal bir hukuktan bahsetmiyorum. Uluslararası hukuka göre bu kişilerin zorla bir ülkede tutulması mümkün değildir. Bu kişiler kendi özgür iradeleriyle ülkemizden ayrılmaktadır. Yunanistan gibi tüm ülkelerin uluslararası yükümlülüklerine riayet ederek sınırlarına ulaşan göçmenlerin, sığınmacıların başvurularını milliyetine bakmadan gerekli korumayı sağlama zorunluluğu bulunmaktadır. Bugün Yunan askerleri 2 tane mülteciyi öldürdü ve 1 tane de ağır yaralı var. AB Konseyi Başkanı yarın Türkiye-Yunanistan sınırını ziyaret edeceğini açıkladı. Herhalde mültecilerin Yunan sınırında kaldığı insanlık dışı muameleleri görecektir. Yunanistan sahil güvenlik yetkililerinin Ege'de yaptıklarını da izlemesini tavsiye ediyorum. Değerli dostum Borisov'un liderliğindeki Bulgaristan'ın bu konuda sağduyulu bir yaklaşım sergilediğini vurgulamak isterim. Karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde Bulgaristan'da mükemmel bikr işbirliğimiz ve dayanışmamız var. Bu işbirliği ve dayanışma anlayışının bütün AB ülkeleri için örnek olması gerektiğini düşünüyorum.

Başkan Erdoğan: Biz artık AB'den gelecek parayı da istemiyoruz

BORİSOV: Bulgaristan halkına yönelik ifade etmiş olduğunuz tebrik mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Bu çok önemli. Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit olan askerlerin yakınlarına taziyelerimi ifade etmek isterim. Koronavirüse karşı aldığımız önlemler çerçevesinde ihtiyaç bulduğumuz fakat elimizde yeterince bulunmayan malzemelerle ilgili olarak hemen Sağlık Bakanını çağırdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Bulgaristan'daki kamuoyuna bilgi vermek adına dünya genelinde zor bulunan, ihtiyacı olan filtreli maskelerin bize temin edilmesi hususunda peyderpey temin ederek bize yardımcı olacağınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE'YE NEDEN VERİLMEDİĞİNİ ANLAYAMIYORUM
Perşembe günü Moskova'da gerçekleştireceğiniz ziyaret çerçevesindeki Suriye'deki ölümcül gelişmeler konusunda diplomatik bir çözüm bulacağınızı arzu ve temenni ediyorum. Can kaybı yanısıra yüzbinlerce göçmen de mülteci sınırlarımıza doğru geliyor. Şahsınız nezdinde Türkiye'nin Bulgaristan sınırına yönelik Avrupa ile imzalanan anlaşmanın hükümlerini ve taahhütlerini yerine getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu da Bulgaristan vatandaşlarına müsterih olmalarını sağlıyor. Dolayısıyla bu taahhüdü bir kez daha teyid etmiş olduk. Buraya kadar iyi, epey çaba harcadım. Sofya'da üçlü ve daha büyük formatlı bir toplantının gerçekleştirilmesi konusunda. Tam o sırada öldürülen göçmenler konusunda bilgi verdi. Bazı mevkidaşlar sosyal medyada görüş paylaşmaktan çekinmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı aslında Cuma günü Sofya'ya gelmeye hazırdı. Fakat mevkidaşım Miçotakis ile aynı masaya oturma arzusunu göstermeyince tabii ki benim de böyle bir toplantı düzenleme düşüncemden vazgeçirdi. İnanıyorum ki, en kısa zamanda Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi bu toplantıyı yapar. Herkes kapıda bekleyen büyük insani krizi muhtemelen göremiyorum. Ben en korkaklar arasından biri değilim. Fakat eminim ki, ancak sağduyu, barış ve diplomasiyle, karşı tarafın da yararlarını, çıkarlarını korumak suretiyle çözülebilir. Tabii ki imzalanan anlaşmalarının da yerine getirilmesi lazım. Türkiye'ye neden verilmediğini ben anlayamıyorum.

Bu haber 201298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz