Son dakika: Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "​Kandil'deki terör örgütüyle iş tutanlarla CHP, İyi Parti, Saadet Partisi iş tutuyor; bunlar kıyamet alameti." dedi. "İş Bankası masada, bunu unutmayın" diyen Başkan Erdoğan, "Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır Allah'ın izniyle. Ve milletin hazinesine devredilecektir." diye konuştu. Erdoğan, sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili de açıklama yaptı: Fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız..

05 Şubat 2019 - 13:27 - Güncelleme: 05 Şubat 2019 - 15:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar kıyamet alameti

Giriş Tarihi: 5.2.2019  11:55 Güncelleme Tarihi: 5.2.2019  13:05

AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakı karşısında oluşturulan şer ittifakı için, "Kandil’le iş tutanlarla CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi iş tutuyor. Bunlar kıyamet alameti. Nereden nereye geldik."dedi.

Video Player

00:00 | 02:13

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan Cumhur ittifakı karşısında oluşan ittifak için "Hele hele Kandil’le iş tutmuş olanlar anlatmaz. Kandil’le iş tutanlarla CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi iş tutuyor. Bunlar kıyamet alameti. Nereden nereye geldik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan üstüne basa basa uyarıda bulunarak "Cumhur İttifakı'nı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Cumhur İttifakı pazara kadar değil mezara kadar olsun diyoruz. Türkiye'nin ve Türk milletinin düşmanı herkesle kol kola girmekten çekinmeyen CHP'ye de çok ciddi bir ders verelim. CHP ve aynı kayığa binen diğer partilere gönül veren insanlarımız için üzüntü duyuyorum. Kandil'deki eli kanlı terör baronları CHP-İYİ Parti ittifakına desteklerini açıklamaktan geri durmuyor." dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan  Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP, HDP ve İyi Parti arasındaki kirli ittifaka dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Kandil'le iş tutanlarla CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi iş tutuyor. Bunlar kıyamet alameti. Nereden nereye geldik." dedi. Gıda fiyatlarındaki artışa yönelik de açıklamalar yapan Erdoğan, "Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız. Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında İyi Parti'den AK Parti'ye katılan Tamer Akkal'a rozetini taktı. Erdoğan, Tamer Akkal'ın partiye katılmasıyla ilgili olarak, "Partimize hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yan dairedeki ölüyor, haberleri yokİYİ Parti'den istifa eden Akkal'a AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Seçim kampanyamızı resmen başlatmış olduk. Ana fikri milletimizin gönlüne girmek oluşturuyor. AK Parti'nin geleceği ile ülkemizin geleceğini asla farklı görmediğimizi anlatacağız.

BELEDİYECİLİK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BU TAKVİMİ 1994'TEN BAŞLATACAĞIZ

Türkiye büyürse gelişirse, zenginleşirse bizim de daha büyük hayaller kurmaya cesaret bulacağımızı tüm kalplere nakşedeceğiz. Ayrıca AK Parti'nin 16 yıllık birikimine sahip çıkacağız. Belediyecilik söz konusu olduğunda bu takvimi 1994'ten başlatacağız.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi yasama faaliyetlerinde de gecikmeye tahammülü yoktur. Haftayı iki böldük, yarısı mecliste yarısı sahada olmak üzere 7 gün kesintisiz bir şekilde gayret göstermenizi istiyorum. Bazıları ise zamanını kamplaşmalara ayırıyor.

AK Parti'nin bir diğer özelliği seçimden seçime millete giden değil, her dönem millete giden bir parti olmasıdır. 31 Mart'ta milletimizin karşısınca Cumhur ittifaki olarak çıkmamızın sebebi de budur. Bizim için önemli olan milletimizin gönlünü kazanmaktır.

YIL SONUNDA SATIN ALMA PARİTESİNE GÖRE EN GÜÇLÜ 12.EKONOMİ OLACAĞIZ

Terör örgütlerini yetmediği yerlerde toplumu kamplaştırmak isteyenlere ülkemizin bir muz cumhuriyeti olmadığını gösterdik. Mahalli seçimleri atlattıktan sonra önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir süreç olacak. 16 yılda yaptığımız çalışmalarımızla ülkemize sınıf atlattık. Şimdi hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına yükseltmektir. Bu yılın sonunda ülkemizi satın alma paritesine göre en güçlü 12.ekonomi yapacağız.

"Yıl sonunda satın alma paritesine göre en güçlü 12. Ekonomi olacağız"

BİZ AK PARTİ OLARAK 31 MART SEÇİMLERİYLE İLGİLİ HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

Biz AK Parti olarak 31 Mart seçimleriyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm gücümüzle sahaya indik. Türkiye'yi ve şehirlerimizi nereden alıp nereye getirdiğimizi her fırsatta dile getireceğiz.

Bizim dünyamızda kibrin, büyüklenmenin, efelenmenin,arsızlığın, hırsızlığın, israfın, hukuksuzluğun yeri olmadığını bizzat kendi yaşantımızla milletimize göstereceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI...

Seçim manifestomuzda tüm bu hususları 11 başlık altında açıkladık. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre gönüllülük esasına göre yapılacak. İzmir'de Karabağlar için burası çok güzel bir yer diyebilir miyiz? Kentsel dönüşüme ihtiyaç yok mu? Akıllı şehirler uygulamasıyla tüm imkanlar insanlarımızın hizmetine sunulacak.

"Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak"

YATAY ŞEHİRLEŞME İLE ÖRNEK YERLEŞİM ALANLARI KURULACAK

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. 50 kat binalarda yaşayanların birbirinden haberi var mı? 50-60 katlı binalarda yaşayanların birbirlerinden haberi var mı? Komşuluk hukuku var mı? İnanın yan dairedeki ölüyor haberleri yok. Peki bizim tarihimiz böyle mi?

Biz sokağımızda karşımızdaki komşularımız ben kirlendiğim zaman yıkıyor beni, giydiriyor anneme teslim ediyor. Komşuluk böyleydi. Çocuklar arasındaki hukuk da böyleydi. Dev rezidanslarda, binalarda çocukların birbiri ile hukuku var mı? Hepsi birer kibir abidesi. Birbiriyle tanışmak konuşmak yok. TOKİ başta olmak üzere yatay şehirleşme anlayışı ile oluşan binalarda yaşayanların birbiriyle hukukunu zenginleştireceğiz.

HER ALANDA HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTECEK YAKLAŞIMLAR GELİŞTİRİLECEK

Halkla birlikte yönetim ilkesi… ne yapılıyor en ediliyor bundan oradaki muhtarlar, STK'lar hepsi haberdar olacak, adımlar ona göre atılacak. Tasarruf ve şeffaflık hassasiyeti. Değer üreten şehirler… Her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Kupon yerleri süpürmek suretiyle değil, değer üreten yapılaşmalar ister istemez kendisindeki değerle alıcısını da bulacak.

Ekonomide her dönemde AK Parti iktidarlarının nasıl bir başarı grafiği çizdiği ortadadır. Göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir neydi, şimdi ne? Ekonomik dalgalanma kendi iç dinamiklerimizden değildir, büyük saldırıya maruz kaldık. Elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirime gittik, her evin olmazsa olmaz ihtiyacı bunlar, muhataplarımız bunu konuşmuyor, çarşıdaki dmomatesi ve biberi konuşuyorlar. Gerek vergi indirimiyle gerek gönüllü katılımla milletimizin alım gücünü yükselttik. Asgari ücreti 2020 TL'ye yükselttik. Yatırımı ve istihdamı teşvik etmeye yönelik daha önce başlattığımız uygulamaları uzattık.

KANDİL'LE İŞ TUTANLARLA CHP, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ İŞ TUTUYOR

İhracatta tarihi bir rekora geldik. Bay Kemal bunları bilir misin? Nereden nereye geldik haberin var mı? Ocak'ta yıllık ihracatımız 168.8 milyar dolara çıkarken dış ticaret açığımız da 48.5 milyar dolara indi. Bunları konuşmak, anlatmak bizim görevimiz. Bunu bay Kemal anlatmaz. Onunla dirsek temasında olanlar anlatmaz. Hele hele Kandil'le iş tutmuş olanlar anlatmaz. Kandil'le iş tutanlarla CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi iş tutuyor. Bunlar kıyamet alameti. Nereden nereye geldik.

Türkiye IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da açmayacaktır.

İŞ BANKASI MASADA BUNU UNUTMAYIN

İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal İş Bankası'nı CHP'ye değil hazineye tahsisi vardır. İş Bankası hazinenin malı olacaktır Allah'ın izniyle. Bu parlamento bu tarihi kararı da alacaktır Allah'ın izniyle.

Cumhur İttifakı'nı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Cumhur İttifakı pazara kadar olsun diyoruz. Türkiye'nin ve Türk milletinin düşmanı herkesle kol kola girmekten çekinmeyen CHP'ye de çok ciddi bir ders verelim. CHP ve aynı kayığa binen diğer partilere gönül veren insanlarımız için üzüntü duyuyorum.

"İş Bankası masada bunu unutmayın"

KANDİL'DEKİ ELİ KANLI TERÖR BARONLARI CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKINA DESTEKLERİNİ AÇIKLAMAKTAN GERİ DURMUYOR

Kandil'deki eli kanlı terör baronları CHP-İYİ Parti ittifakına desteklerini açıklamaktan geri durmuyor. İyi yürekli vatandaşlarımızın buna rıza göstermediğini tahmin ediyoruz. Karşımızdaki muhalefetin vizyonu geçen seçimde soğan, patatese bu seçimde patlıcan bibere umut bağlayacak kadar kısırdır. Biz kendimizi bu partilerin tabanlarınına anlatabilirsek, küçük bir marjinal grup dışında gönüllerini kazanabileceğimize inanıyorum.

"Kandil'le iş tutanlarla CHP, İyi Parti, Saadet Partisi iş tutuyor"

GIDA FİYATLARINDA AYAR ÇEKME KARARI ALDIK

Dün kabine toplantısında bazı tedbirler için Gıda, Tarım Bakanımız olmak üzere bazı tedbirler alacağız. CHP ve avanesi başta olmak üzere ellerini ovuşturarak ülkemizin yere kapaklanmasını bekleyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız. Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız.

BİR TARAFTAN DEMOKRASİ DİYECEKSİNİZ, BİR TARAFTAN CEBREN VE HİLE İLE HÜKÜMET DEVİRECEKSİNİZ

Suriye davasının, Türkiye davası olduğunı bilmeyecek kadar ülkesine yabancılaşanlara sadece yazıklar olsun diyoruz. Şu anda Venezuela'da olanlar, orası senin eyaletin mi? Seçimle işbaşına gelmiş bir insanı nasıl 'Terk et git' diyebilirsin? Hani demokrattınız? Bunu kabullenmek mümkün mü? İşte AB, ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi? Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz, bir taraftan cebren ve hile ile hükümet devireceksiniz.

GÜÇLÜNÜN HAKLI OLDUĞU BİR DÜNYAYI BİZ KABULLENMİYORUZ

Güçlünün haklı olduğu bir dünyayı biz kabullenmiyoruz. Haklının güçlü olduğu bir dünyayı kabulleniyoruz. Bu anlayışla yolumuza devam etmemiz lazım. Güçlülerin egemen olduğu yapı medeniyet anlayışımızın yapısı değildir. Türkiye, Suriye'nin toprak, siyasi bütünlüğüne saygılıdır. Yeni anayasa yağımı sürecini destekliyoruz. DEAŞ'a ve PKK, YPG'ye karşı çıkmamızın tek sebebi terör örgütleri olmasıdır. Meşruiyeti olan Suriyeli muhaliflerle oturup görüşüyor kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

"Teröristler çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer"

GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAMANIN TEK YOLU SURİYE'DE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KAYNAKLARINI KURUTMAK.

Güvenliğimizi sağlamanın tek yolu Suriye'de terör örgütlerinin kaynaklarını kurutmak. Onun için Cudi'de varız, Kandil'de varız ve olacağız. Suriyeli kardeşlerimize huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir iklim sağlamış olacağız. Fırat'ın doğusu ve Münbiç Suriye gündemimizin en önemli konularıdır. ABD'nin bize verdiği sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça rejimin bu bölgeye yönelik hevesi de kabarıyor. Bu bölgenin halkı Türkiye'nin güvencesinde kendi geleceklerine kendileri sahip çıkmak istiyor. Bize güveniyorlar bize. PKK, YPG'nin bölge halkına uyguladığı zulüm nedeniyle ülkemizdeki Suriyeliler evlerine dönemiyor. Askeri hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. ABD bize verdiği sözü tutmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

"TERÖRİSTLER ÇIKARILMAZSA BEKLEME SÜREMİZ SONA ERER"

Sayın Trump'la bu konularda verimli, ve ümit verici görüşmeler yapıyoruz. Alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Şu ana kadar önümüzde konulan somut bir plan yok. Sabrımız sınırsız değildir. Birkaç hafta içinde teröristler Münbiç'ten çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer. Kendi planlarımızı hayata geçirme hakkımız doğacaktır. Bıçak kemiğe dayandığında yapacağımız işler için kimseden izin almak ya da kimseye hesap vermek mecburiyetinde değiliz. Yaptırım listesi dahil hiçbir tehdit bizi bu yoldan çeviremez. Bölgedeki tüm aşiretler ne zaman geliyorsunuz bunu soruyorlar. Görüşmeleri yürüten arkadaşlara tüm bu talimatları açıkça verdim.

Erdoğan canlı yayında resti çekti! Birkaç hafta süreniz var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Trump'la bu konularda verimli görüşmeler yapıyoruz ancak alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Tatmin edici bir plan yoktur. Anlaşmalara sadığız. Ama sabrımız sınırsız değil. Münbiç'teki teröristler birkaç haftaya çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer. Kendi planlarımızı hayata geçirme yolu doğacaktır.

Video Player

00:00 | 06:55

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Venezuela'dan Suriye'ye, ABD'den, Münbiç'e birçok konu hakkında flaş açıklamalar yaptı.

İP'TEN TEPKİ GÖSTEREREK İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partisinden istifasına gerekçe olarak İYİ Parti’nin CHP ile yaptığı işbirliğini ve HDP’nin üç büyük ilde aday çıkarmama kararını göstermişti.
İYİ Parti’den istifa eden Tamer Akkaş, AK Parti Grubu'nda yerini aldı. Akkaş'a rozetini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında takarak, Akkaş'ı tebrik etti.

Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisinde (MHP) il başkanlığı görevi yapan, ardından MHP’den istifa ederek İYİ Parti Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulunan ve son olarak 24 Haziran genel seçimlerinde İyi Parti’den 1. sıra adayı gösterilerek milletvekili olan Tamer Akkal, partisinden istifa etmişti.

Bu haber 148144 defa okunmuştur.

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x