Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Karadağ’da önemli...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Karadağ'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile düzenlediği basın toplantısında 250 milyon dolarlık ticaret hedefi konusunda anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik'in, Batı yerine yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvendiğini söylemesine ilişkin bir soruya da yanıt veren Erdoğan, "Balkan ülkelerindeki tarihten gelen sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

28 Ağustos 2021 - 17:06

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Karadağ'da önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 28.8.2021  15:10 Son Güncelleme: 28.8.2021  17:11

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanKaradağ Cumhurbaşkanı Cukanoviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 'İkili ilişkilerimi daha da ileriye taşıma yönündeki irademizi teyit ettik. Ciddi bir ekonomik bir potansiyele sahip olduğumuzu inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanıyla 250 milyon dolarlık bir hedef koyduk. 250 milyon dolara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.' dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Karadağ’da önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip ErdoğanKaradağ ziyaretinde Cumhurbaşkanı Cukonoviç ile görüştü. İkili görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Karadağ Cumhurbaşkanı Cukonoviç, Erdoğan'ın ziyaretinin ikili ilişkilerin gelişmesi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Erdoğan ise, tarihten gelen bir mesuliyetin olduğunun altını çizdi, ikili ilişkilerin daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Başkan Recep Tayyip ErdoğanKaradağ Cumhurbaşkanı Cukonoviç ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ikili basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Karadağ ile 250 milyon dolarlık ticaret hedefinde uzlaşıldığını aktardı, ikili ilişkilerin daha da pekiştirileceğini belirtti.

Erdoğan, "Biz tarihten gelen bir sorumluluğun mesuliyeti içerisindeyiz." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Karadağ'da önemli açıklamalar

Karadağ'da dikkat çeken mesaj! Hedefi açıkladı"GEÇ KALMIŞ BİR ZİYARET"

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Dost ve müttefik Karadağ'a ilk ziyaretimi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na Antalya'da söz vermiştim, geciktim demiştim. Artık pandemi falan dinlemeyeeğim ilk ziyaretimi yapacağım demiştim. Geldik. İyi ki de gelmişiz. Bu güzel manzaranın içinde basın toplantısını yapıyor olmak bizi ayrıca mutlu ediyor.

"KARADAĞ'I İLK TANIYAN ÜLKELER ARASINDAYIZ"

Değerli dostum Cukonoviç'e nazik daveti ve misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye ile Karadağ arasındaki dostluk ilişkileri çok eski zamanlara dayanıyor.

Karadağ'ı ilk tanıyan ülkeler arasındayız. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede ikili ilişkileri daha da geliştirme konusundaki irademizi bir kez daha teyit ettik.

"250 MİLYON DOLARLIK HEDEF KOYDUK"

Sayın Cumhurbaşkanı ile 250 milyon dolarlık bir hedef koyduk. Bu hedefi belirleyelim dedik. 250 milyon dolara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk özel sektörünün Karadağ'daki varlığı ticaret hacmimizi artırmamızı sağlıyor. Türkiye Karadağ'a en çok yatırım yapan 10 ülke arasında yer alıyor.

"TÜRKİYE VE KARADAĞ' BARIŞ İLE İSTİKRARA CİDDİ KATKI SAĞLIYOR"

Görüşmemizde ayrıca Balkanlar ve ülkelerimizi ilgilendiren uluslararası konuları görüşme fırsatı bulduk. Balkanların ve Avrupa'nın önemli parçaları olan Türkiye ve Karadağ barış ve istikrara ciddi katkılar sağlıyor.

Karadağ'ın Balkanlar'daki barışçıl politikalarını, tüm ülkelerle iyi ilişkiler geliştirme gayretini takdirle izliyoruz. Karadağ'ın NATO'ya katılmasına tüm gücümüzle destek verdik.

"İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ZİYARET"

Karadağ Cumhurbaşkanı Cukonoviç'in açıklamaları:

İkili ilişkilerden memnunum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri ikili ilişkilerimizin gelişmesi için daha da yararlı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgeye desteğine teşekkür etmek istiyorum.

Başkan Erdoğan'a tekrar ziyaretinden ötürü teşekkür ediyorum.

SORU-CEVAP

Bosna Hersek'in Batı'ya değil, Başkan Erdoğan'a güveniyoruz açıklamasını ve Balkan ziyaretini nasıl değerlendirirsiniz?

- Başkan Erdoğan: Balkan ülkelerindeki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Biz tarihten gelen bir sorumluluğun mesuliyeti içerisindeyiz. Bu ziyaretleri devam ettirmeye çalışıyor ve önem veriyoruz. Bu ziyaret geç kalmış bir ziyaretti, bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyim. Bu kadar güzel bir yeri bugüne kadar görmemiş olmak bizim için bir eksiklikti, bunu gidermiş olduk. Birlik ve beraberlik içinde Bosna Hersek de inşallah sıkıntı ve sorunlarını aşar diye düşünüyorum.

Son dakika! Başkan Erdoğan Karadağ'da: Dayanışmamızı daha da arttırdık

Gelen son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "TC-TUR" uçağıyla Karadağ'a geldi. Erdoğan, Karadağ’ın Çetinye kentinde resmi törenle karşılandı. Törenin ardından Başkan Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ticaret hacmi hedeflerini açıklarken Karadağ'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiğini belirtti. Haberin detayları...

Başkan Erdoğan Karadağ’da

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Karadağ ile 250 milyon dolarlık ticaret hedefinde uzlaşıldığını aktardı, ikili ilişkilerin daha da pekiştirileceğini açıkladı.

"İYİ Kİ DE GELMİŞİZ"

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İlk fırsatta ziyaretimi gerçekleştireceğim demiştim. Dost ve müttefik Karadağ'a ilk ziyaretimi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na Antalya'da söz vermiştim, geciktim demiştim. Artık pandemi falan dinlemeyeeğim ilk ziyaretimi yapacağım demiştim. Geldik. İyi ki de gelmişiz. Bu güzel manzaranın içinde basın toplantısını yapıyor olmak bizi ayrıca mutlu ediyor.

Değerli dostum Cukonoviz'e nazik daveti ve misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye ile Karadağ arasındaki dostluk ilişkileri çok eski zamanlara dayanıyor.

Türkiye ayrıca Karadağ'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biri olmuştur. Pandemi döneminde iş birliğimizi ve dayanışmamızı daha da arttırdık. Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmede ikili ilişkilerimizle ilgili konuları teyit ettik.

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Sayın Cumhurbaşkanı ile 250 milyon dolarlık bir hedef koyduk. Bu hedefi belirleyelim dedik. 250 milyon dolara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk özel sektörünün Karadağ'daki varlığı ticaret hacmimizi arttırmamızı sağlıyor. Karadağ'a yatırım yapan ilk 10 ülke arasında yer alıyoruz.

TİKA 20 milyon avroyu aşan 390 proje gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür Merkezimiz 1686 öğrenciye Türkçe eğitim verdi. Burslarımızdan faydalanan Karadağlı öğrenci sayısı 450'yi geçti. Karadağ desteğimizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz

Bölgesel ve ikili ilişleri değerlendirdik. Balkanların ve Avrupa'nın önemli parçalarından Türkiye ve Karadağ barış ve istihdama katkı sağlıyor. Karadağ barışçıl politikalarını takdirle izliyoruz. Karadağ'ın NATO üyeliğine güçlü destek verdik. Karadağ'ın Avrupa Birliğine üye olmasına da samimiyetle inanıyoruz.

Cukanoviç'in iyi bir basketbolcu olduğunu biliyorum. Ben de uzun yıllar futbol oynadım. 2022 Dünya Kupası elemelerinde 1 Eylül İstanbul'da 16 Kasım'da Karadağ'da yapılacak maçların dostluğumuzu pekiştirmesini temenni ediyorum. İnşallah gruptan beraber çıkarız.

"GEÇ KALMIŞ ZİYARETTİ"

Balkan ülkelerindeki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Tarihten gelen bir yükümlülüğün mesuliyeti içindeyiz. Yoğun bir şekilde Balkan ülkelerindeki ziyaretleri devam ettiriyoruz. Bu ziyaret geç kalmış ziyaretti. Bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyim.

Dün Bosna Hersek'teydik. Oradaki dostlarımızla görüştük. Birliği beraberliği önemli. Bosna Hersek de sıkıntılarını aşar diye düşünüyorum."

Karadağ Cumhurbaşkanı Cukonoviz'in açıklamaları şöyle:

"İkili ilişkilerden memnunum. Başkan Erdoğan'ın ziyaretleri ikili ilişkilerimizin gelişmesi için daha da yararlı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgeye desteğine teşekkür etmek istiyorum.

Başkan Erdoğan'a tekrar ziyaretinden ötürü teşekkür ediyorum."

SORU-CEVAP

Bosna Hersek'in Batı'ya değil, Başkan Erdoğan'a güveniyoruz açıklamasını ve Balkan ziyaretini nasıl değerlendirirsiniz?

Başkan Erdoğan: "Balkan ülkelerindeki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Biz tarihten gelen bir sorumluluğun mesuliyeti içerisindeyiz. Bu ziyaretleri devam ettirmeye çalışıyor ve önem veriyoruz. Bu ziyaret geç kalmış bir ziyaretti, bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyim. Bu kadar güzel bir yeri bugüne kadar görmemiş olmak bizim için bir eksiklikti, bunu gidermiş olduk. Birlik ve beraberlik içinde Bosna Hersek de inşallah sıkıntı ve sorunlarını aşar diye düşünüyorum."

BALKAN TURU DEVAM EDİYOR

Başkan Erdoğan, 2 günlük Balkanlar programı kapsamında Bosna Hersek'in ardından Karadağ'a geldi. Erdoğan Karadağ'ın Çetinye kentinde resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve Cukanoviç'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı. Cukanoviç ile tören kıtasını denetleyen Başkan Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Başkan Erdoğan ve Cukanoviç'in birbirine heyetlerini tanıtmasının ardından aile fotoğrafı çekildi.

Başkan Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Bosna Hersek ziyaretinin ardından Karadağ'a hareket eden Başkan Erdoğan'ı, Podgoritsa Havalimanı'nda Karadağ Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç, Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Devlet Protokolü Başkanı Simeon Raoniç, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Miodrag Radoviç ve Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Songül Ozan ile Büyükelçilik görevlileri karşıladı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç'in davetine icabetle gerçekleşen ziyarette Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Balkanlarda tarihten gelen sorumluluğumuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile düzenlediği basın toplantısında 250 milyon dolarlık ticaret hedefi konusunda anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik'in, Batı yerine yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvendiğini söylemesine ilişkin bir soruya da yanıt veren Erdoğan, "Balkan ülkelerindeki tarihten gelen sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Balkanlarda tarihten gelen sorumluluğumuz var

Erdoğan ile Cukanoviç'ten ortak basın toplantısı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"ANTALYA'DA SÖZ VERMİŞTİM"

Türkiye ile Karadağ arasındaki dostluk ilişkileri uzun bir geçmişe dayanıyor. Karadağ'ın ilk büyükelçisini Osmanlı İmparatorluğu'na ataması önem arz ediyor.

Bu ziyareti gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim. Sayın Cumhurbaşkanı'na Antalya'da söz vermiştim, geciktim demiştim. Artık pandemi dinlemeyeceğim, ilk ziyaretimi yapacağım demiştim. Geldik. İyi ki de gelmişiz.

250 MİLYON DOLARLIK HEDEF

İkili ilişkilerimizi daha da ileri taşımaya yönelik karar aldık. 250 milyon dolarlık bir hedef belirledik. Türk özel sektörünün Karadağ'daki varlığı ticaret hacmimizin artmasını sağlıyor.

"SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Karadağ'ın NATO üyeliğine güçlü destek verdik. Karadağ'ın balkanlardaki barışçıl politikalarını takdirle izliyoruz.

Balkan ülkelerindeki tarihten gelen sorumluluğumuzun farkındayız. Ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Bosna'da da dostlarımızla görüştük. Birlik beraberlikleri çok önemli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ'da

Başkan Erdoğan'dan Saraybosna'da Başçarşı Camii'nin açılışında önemli açıklamalar

 

SON DAKİKA! Başkan Erdoğan'dan Saraybosna'da önemli açıklamalar

 

Azınlığın popüler ismi Fazıl Say Başkan Erdoğan'ın çizgisine geldi! CHP'li belediyelere ateş püskürdü

Bu haber 975937 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...