Son dakika: Başkan Erdoğan’dan FOX’a tepki: Yalan haber...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan FOX'a tepki: Yalan haber yapmayı bırakın.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Rusya ile İdlib ve Libya’da yaşanan bir süreç var." dedi. Öte yandan Erdoğan, İdlib konusu için, "Rusya, rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. İnkar etseler de bu tespit bizde. Bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değil mahkumuz." şeklinde konuştu. Öte yandan Başkan Erdoğan, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" diyen FOX muhabirine, "FOX, önce gazete olsun, medya olsun,

25 Şubat 2020 - 16:19 - Güncelleme: 25 Şubat 2020 - 17:46

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan FOX'a tepki: Yalan haber yapmayı bırakın

Giriş Tarihi: 25.02.2020 Güncelleme Tarihi: 25.02.2020 Erdoğan'dan Azerbaycan ziyareti öncesi flaş açıklamalar

Son dakika haberi... 'a hareketi öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "'de yaşanan süreci öncelikle süratle çözmemiz gerekiyor. Sayın Putin ile görüşüyoruz. Bir de bu işin  ayağı var. Aynı şekilde bizim  ile görüşmemiz var. En üst düzeyde görüşmeler yapıyoruz. Maalesef Rusya'nın orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. Rusya inkar etse de hava desteği veriyor. Bütün bu tacizler ve sınıra göç hareketi karşısında eli bağlı durmayız. Biz bu mücadelenin içinde olmaya mahkumuz." dedi. Erdoğan, FOX TV'ye de tepki göstererek " Fox önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'dan FOX'a tepki

Başkan Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere 'a hareket etti. Başkan Erdoğan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Azerbaycan'ı son olarak 15 Ekim'de ziyaret etmiştim. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ise 30 Kasım'da Türkiye'de ağırladık. Sayın Aliyev ile farklı vesilelerle telefonda görüşüyoruz.

SGK’dan FOX'un emekli maaşlarında “kesinti” iddialarına yalanlamaTürkiye ile Azerbaycan arasındaki üst düzey ziyaret yoğunluğu, stratejik ortağımızla muhabbetimizin geldiği noktayı da gösteriyor. Azerbaycan ile 2019 yılında ticaret hacmimiz yüzde 25 arttı ancak 2015'te yakaladığımız 5 milyar dolar seviyesinin gerisindeyiz.

Ülkemizin Azerbaycan'daki doğrudan yatırımları 11 milyar doları buluyor. Azerbaycan'ın yatırımları ise 20 milyar dolara yaklaşıyor. Bundan sonra da Azerbaycan'ın imar ve kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceğiz.

SORU - CEVAP
() Yol haritasıyla ifademiz şu anda malum Türkiye- arasında gerek İdlib'de gerek 'da yaşanan bir süreç var. Öncelikle İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Bunu en üst düzeyde Sayın Putin'le ben görüşüyorum, aynı zamanda bakan arkadaşlarımız da görüşüyor. Bu işin bir de Libya ayağı var. Libya ayağında da Rusya ile görüşmemiz var. Orada Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Bunun yanında Abu Abi yönetimi yer alıyor. Bunun yanında da Wagner denilen Rusya bağlantılı bir grup var. Bunun parasal kaynağının  olduğunu biz biliyoruz.

Bütün bunların değerlendirmesini Türkiye olarak biz Rusya ile yürütüyoruz. Sayın Putin'le en üst düzeyde görüşmeler yaparak yol haritamıza devam ediyoruz. Bakıyorsunuz Rusya rejime en üst düzeyde destek veriyor. Bunun tespitleri elimizde. Bizim burada 911 km sınırımız varken, biz bu mücadelenin içerisinde olmayacağız onlar mı olacak? Bütün bu tacizler, sınırımıza oplan yüklenmeler bunu neyle izah edeceğiz? Buna eli bağlı mı duracağız? Şu anda 3.5-4 milyon Suriyeli bizim ülkemizde. Biz insanı, vicdani her türlü değer yargılarını göz önüne alıyoruz.

Rusya'dan heyet yarın ülkemize gelecek. Fakat bu haftasonumu yapılan görüşmelerle ilgili ise, Sayın Macron ve Merkel ile Sayın Putin arasında tam bir ittifak sözkonusuysa değil. Ancak biz en kötü ihtimalle Sayın Putin'le 5 Mart'ta bir araya gelmemiz mümkün olabilir.

KORONAVİRÜS
Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile yaptığı çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu adımı atmak zorundayız. İran'la ilgili aldığımız karar da bunun neticesidir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık. Çin'de gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu Irak olur, İtalya olur. Neresi olursa olsun, tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.

FOX'A TEPKİ: YALAN HABER YAPMAYI BIRAKIN
Fox önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin söylemleri de beni ilgilendirmiyor. Rakam da olur, sayısal olarak o ifadeyi de kullanırız. Beni muhalefet mi yargılayacak? Ne diyor muhalefet, gidin Esed'le görüşün diyor.

Bizim kendimize ait Libya'da iki tane şehidimiz var. Bunu açıklarız. Ne diyecek şimdi Bay Kemal?

Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. O ortak paydalar çerçevesinde burada bulunuyorlar. Suriye'de bizimle beraber olan kardeşlerimiz, orada da beraber olmayı şeref kabul ediyor.Son dakika: Başkan Erdoğan'dan FOX'a tepki: Yalan haber yapmayı bırakın

Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan ziyareti öncesi flaş açıklamalar

Son dakika... Başkan  ziyareti öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Rusya ile  ve ’da yaşanan bir süreç var." dedi. Öte yandan Erdoğan, İdlib konusu için, "Rusya, rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. İnkar etseler de bu tespit bizde. Bu mücadelenin içinde olmaya mecbur değil mahkumuz." şeklinde konuştu. Öte yandan Başkan Erdoğan, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" diyen FOX muhabirine, "FOX, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın; beni muhalefet mi yargılayacak?" sözleriyle yüklendi.

ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN ZİYARETİ ÖNCESİ FLAŞ AÇIKLAMALAR.Erdoğan, 'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde 'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulundu, soruları cevapladı. Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 8'inci Toplantısı'nı bugün Bakü'de yapacaklarını belirten Erdoğan, Azerbaycan'ı son olarak 15 Ekim'de Türk Konseyi Zirvesi vesilesiyle ziyaret ettiğini anımsattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni için 30 Kasım'da Türkiye'de ağırladığını hatırlatan Erdoğan, Aliyev ile farklı vesilelerle telefonla görüştüğünü, istişarelerde bulunduğunu ifade etti.

AZERBAYCAN İLE EKONOMİK İLİŞKİLER

Azerbaycan'da seçimlerin gerçekleştirildiğini, bu ziyarette bütün bunları da değerlendirme imkanı bulacaklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye ile Azerbaycan arasındaki üst düzey ziyaret yoğunluğu, stratejik ortağımız Azerbaycan'ın münasebetlerimizin geldiği seviyeyi göstermesi bakımından büyük önem arz ediyor. Bugüne kadarki konsey toplantılarında aldığımız kararlarla TANAP ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi gibi stratejik projeleri hayata geçirdik. Azerbaycan ile 2019 yılında ticaretimiz, bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında artarak 4,4 milyar doları buldu. Ancak halen 2015 yılında yakaladığımız 5 milyar dolar seviyesinin gerisindeyiz. İkili ticaretimizi 2023 yılına kadar 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bugünkü konsey toplantısı vesilesiyle Tercihli Ticaret Anlaşması'nı imzalayarak bu hedef doğrultusunda tarihi bir adım atacağız. Ülkemizin Azerbaycan'daki doğrudan yatırımlarına baktığımız zaman 11 milyar doları buluyor. Azerbaycan'ın Türkiye'deki yatırımlarının ise bu yıl sonunda 20 milyar dolara yaklaşacağını düşünüyoruz."

Erdoğan, Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Azerbaycan'da 14,2 milyar dolar değerinde 414 proje üstlendiklerini dile getirdi.

Azerbaycan'ın imar ve kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceklerine dikkati çeken Erdoğan, "Savunma sanayi alanında iş birliğimiz günden güne Azerbaycan ile artıyor. Rahmetli Haydar Aliyev'in 'tek millet, iki devlet' sözleriyle tanımladığı ikili münasebetlerimizi inşallah yeni anlaşmalarla her alanda güçlendireceğiz. Ziyaretimin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan ziyareti öncesi flaş açıklamalar |VideoBAŞKAN ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN ZİYARETİ ÖNCESİ FLAŞ AÇIKLAMALAR |VİDEO

"RUSYA İLE İDLİB VE LİBYA'DA YAŞANAN BİR SÜREÇ VAR"

Şa unda malum Türkiye-Rusya arasında gerek 'de gerekse 'da yaşanan bir süreç var. İdlib'de yaşanan süreci öncelikle süratle çözmemiz gerekiyor. Sayın Putin ile görüşüyoruz. Bir de bu işin Libya ayağı var. Aynı şekilde bizim Rusya ile görüşmemiz var.

Putin ile en üst düzeyde görüşmeleri yaparak yol haritamıza, nerede ne tür eksiklikler var bunları değerlendirme bakımından devam ediyoruz.
 


"RUSYA İNKAR ETSE DE HAVA DESTEĞİ VERİYOR"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Erdoğan, bir gazetecinin, "Hafta sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığınız görüşme sonrasında sahada değişiklikler oldu mu? Siz önümüzdeki günlerde ne gibi değişiklikler bekliyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Şu anda Türkiye-Rusya arasında gerek İdlib'de gerekse Libya'da yaşanan bir süreç var. İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Bunu gerek Sayın Putin ile üst düzeyde ben görüşüyorum, gerekse aynı şekilde dışişleri, savunma bakanlarımız, istihbarat, içişleri bakanına varıncaya kadar onların görüşmeleri oluyor. Bir de bu işin tabii Libya ayağı var. Libya ayağında da yine aynı şekilde Rusya ile görüşmelerimiz var. Malum orada Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Bu gayri meşru kişiliğin yanında Abu Dabi yönetimi yer alıyor. Bütün parasal kaynaklar orada. Tabii maalesef Rusya'nın da orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. Sayısal olarak 2 bin 500 kişilik bir kuvvet. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi yönetimi olduğunu şu anda biliyoruz. Bunun dışında yine Hafter'e Sudan'dan, değişik yerlerden ayrıca destekler var. Bu destekler 10 binin üzerinde. Bütün bunların değerlendirmesini Türkiye olarak biz Rusya ile yürütüyoruz. Putin ile en üst düzeyde görüşmeleri yaparak yol haritamıza, nerede ne tür eksiklikler var, bunları değerlendirme bakımından devam ediyoruz.

Rusya, rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. Hava kuvvetleri noktasından desteğini veriyor. Her ne kadar inkar etseler de bu tespit bizde var. 911 kilometre sınırımız varken biz bu mücadelenin içerisinde olmayacağız, onlar mı olacak? Bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil, mahkumuz. Bütün bu tacizler, bütün bu sınırımıza olan yüklenmeleri neyle izah edeceğiz. Şu anda bir milyonu aşan, iki, hatta üç milyona varan, bizim sınırlarımıza doğru bir yüklenme varsa buna eli bağlı mı duracağız?"

Erdoğan, şu anda 3,5-4 milyon Suriyelinin Türkiye'de olduğunu, bu konuda hiçbir ülkenin, batı dünyasının duyarlılık göstermediğini vurguladı.

İnsani, vicdani her türlü değer yargılarını göz önüne alarak bu değerlendirmeleri yaptıklarını anlatan Başkan Erdoğan, Putin ile bunları çok açık, net paylaştığını, Moskova'daki görüşmelerde arkadaşlarının paylaştığını, buna devam edeceklerini kaydetti.

"DÖRTLÜ ZİRVE KONUSUNDA TAM İTTİFAK SÖZ KONUSU DEĞİL"

SORU: Dörtlü zirve kararı çıktı. Türkiye'nin Rusya'dan heyet gelmesi bekleniyor. Geleceği tarih belli mi?

Heyet yarın gelecek. Macron, Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak sözkonusu değil. Putin ile burada belirlediğimiz tarih 5 Mart'ta en geç sayın Putin'le bir araya gelmemiz sözkonusu olabilir. Biz telefonun ötesine geçip yüzyüze görüşmeleri yapacağız.  olur  olur farketmez.

SORU: Koronavirüs İran'da görülmeye başlandı, İran sınırını kapattık. Irak sınırının kapatılması gündemde mi?

Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile yaptığı çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu adımı atmak zorundayız. İran'la ilgili aldığımız karar da bunun neticesidir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık. Çin'de gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu Irak olur, İtalya olur. Neresi olursa olsun, tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.

ERDOĞAN'DAN FOX'A SERT TEPKİ

Başkan Erdoğan, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" diyen FOX muhabirine, "FOX, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın; beni muhalefet mi yargılayacak?" sözleriyle yüklendi.

Başkan Erdoğan'dan FOX'a sert tepki: Yalan haber üretmeyi bırakın |VideoBAŞKAN ERDOĞAN'DAN FOX'A SERT TEPKİ: YALAN HABER ÜRETMEYİ BIRAKIN |VİDEO

Başkan Erdoğan, bir başka gazetecinin Libya'da şehitlerin olduğunu duyurduğunu hatırlatarak, "Muhalefet 'Şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor, neden tören yapılmadı, Suriye Milli Ordusu hangi sıfatla Libya'ya gitti' diye soruyor ve şehit haberi verirken kullandığınız 'birkaç tane şehit' ifadesine muhalefet tepki gösteriyor, bunlara cevabınız ne olacak?" diye sorması üzerine, şunları kaydetti:

"Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun, bunu bir defa öğrenmeniz lazım. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri de beni çok ilgilendirmiyor. Biz rakam da olur sayısal olarak o dediğiniz türde bir ifadeyi de kullanmış oluruz. Beni muhalefet mi yargılayacak? Muhalefet önce kendini yargılasın. Ne diyor muhalefet, 'Gidip Esed ile görüşeceksiniz' diyor. Bu nasıl muhalefet ya. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor. Kalkıp da Bay Kemal bunların hesabını sormuyor. Bizim ülkemizin sınırlarına dayanıyor milyonlarca insan bunun hesabını sormuyor. Kalkıp bize akıl vermeye... O aklı sen kendine sakla da şöyle bir işe yarasın hiç olmazsa."

"Bizim Libya'da 2 tane şehidimiz var. Şimdi ben bunu açıkladım. Bay Kemal ne yapacak bunu?" diyen Başkan Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Suriye Milli Ordusu'ndan şu anda bizim eğitici kadrolarımızın altında orada bulunanlar var, evet var. Yine Bay Kemal şunu da sorsun 'Hafter'in yanında Wagner'in ne işi var veyahut da Sudan'dan şuradan buradan gelenlerin ne işi var' ki Suriye'den, Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. O ortak paydalar çerçevesinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber? Şu anda Suriye'de bizimle beraber mi bunlar, bizimle beraber. Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orada da beraber olmayı kendileri için şeref telakki ediyorlar ve oraya gidişlerinin bir manevi boyutu da var ama bundan Bay Kemal anlamaz."

Başkan Erdoğan Azerbaycan'a gidecekBAŞKAN ERDOĞAN AZERBAYCAN'A GİDECEK



ERDOĞAN'IN AZERBAYCAN ZİYARETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'a yapacağı resmi ziyaret, köklü ortak bağlara sahip, dost ve kardeş iki ülkenin güçlü ilişkilerini daha da pekiştirecek. Ziyaret ile çeşitli alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi, bu yönde atılabilecek adımların ele alınması amaçlanıyor" ifadelerine yer verildi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan FOX'a tepki: Yalan haber yapmayı bırakın

Son dakika haberi... 'a hareketi öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "'de yaşanan süreci öncelikle süratle çözmemiz gerekiyor. Sayın Putin ile görüşüyoruz. Bir de bu işin  ayağı var. Aynı şekilde bizim  ile görüşmemiz var. En üst düzeyde görüşmeler yapıyoruz. Maalesef Rusya'nın orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. Rusya inkar etse de hava desteği veriyor. Bütün bu tacizler ve sınıra göç hareketi karşısında eli bağlı durmayız. Biz bu mücadelenin içinde olmaya mahkumuz." dedi. Erdoğan, FOX TV'ye de tepki göstererek " Fox önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın." ifadelerini kullandı.

Bu haber 201393 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu