Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi 2 Yıllık Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, “Gerek ülkemizin içinde gerek ülkemizin dışında ister Irak’ın kuzeyinde ister Suriye’nin kuzeyinde ister Barış Pınarı Harekatı'nda, ister İdlib’te, ister Libya’da, ister Azeri kardeşlerimize karşı Ermenistan’ın şu anda yapmış olduğu saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık bırakmayacağız” dedi.

21 Temmuz 2020 - 16:57

Başkan Erdoğan: Hakkını söke söke alan bir ülke olarak devam edeceğiz

Giriş Tarihi: 21.07.2020 Güncelleme Tarihi: 21.07.2020 

Son dakika haberine göre... Başkan  Sisteminin 2'nci yılının  açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Kimsenin hakkına göz dikmeyen ancak kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz. Yönetim sistemimizi değiştirirken siyasetten sosyal düzeltmelere kadar pek çok alanda değişimin sancılarının yaşanması kaçınılmazdır. Son iki yılda  olarak kendi imzamızla çıkardığımız 64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk." ifadelerini kullandı. 'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Son zamanlardaki bazı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan: Hakkını söke söke alan bir ülke olarak devam edeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı"nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, "Türk Milleti, vatandaşı ve güvenlik güçleri ile istiklal ve istikbal mücadelesini adım adım zafere taşımaktadır. Bu mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız." dedi. Başkan Erdoğan, son 2 yılda yapılan tüm hizmetleri tek tek sıralayarak, "64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk." ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhur ittifakı bu sürecin hızlanmasına büyük katkı sağlamıştır. 15 Temmuz gecesi milletimiz dünya demokrasi tarihine geçmiştir. Yılbaşından bu yana koronavirüs belasıyla salgın olarak tahribatına karşı dünyanın yalpaladığı bir dönemde Türkiye dimdik ayakta durarak farkını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğrudan milletin iradesiyle hayata geçirilen tek yönetim reformudur.

Son dakika: Başkan Erdoğan 200 yılı bulan demokrasi arayışımızda...BAŞKAN ERDOĞAN '200 YILI BULAN DEMOKRASİ ARAYIŞIMIZDA...'

"ADIM ADIM HEDEFLERİMİZE DOĞRU İLERLERKEN…"

Bu reformun sahibi milletimizin kendisidir. Yeni sistemde yürütme, yasama, yargı organları arasındaki ilişkiyi çok daha netleştirdik. Her değişim gibi bunun da oturması zaman alacaktır. Adım adım hedeflerimize doğru ilerlerken bunların da üstesinden geliyoruz.

AYASOFYA MESAJI

Ülkeyi imar ederek milletin kalbini kazanmak olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. Ayasofya'yı yeniden Fatih'in vakfiyesine uygun olarak müzeden camiye dönüştürme kararımız da bu anlayışın ürünüdür.

İster ülkemizin içinde ister dışında, ister İdlib'de, ister Libya'da saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Etki alanımızdaki her yerde adaleti, hakkı, hukuku hayata geçirerek farkımızı ortaya koyacağız. Kimsenin toprağında, doğal kaynaklarında gözümüz olmadığını bugüne kadar yaptıklarımızla ispatladık.

Son dakika: Başkan Erdoğan Kendi hakkını söke söke alan bir ülke olmaya devam edeceğizBAŞKAN ERDOĞAN 'KENDİ HAKKINI SÖKE SÖKE ALAN BİR ÜLKE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

"YENİ SİSTEMDE BAKANLIK SAYISINI 16'YA İNDİRDİK"

Yönetim yapımızda köklü değişikliklere gittik. Hayatımızın hiçbir döneminde olduğu gibi 'Biz yaptık, en doğrusu budur' gibi bir inatlaşmaya gitmiyoruz. Daha güzelini bulduğumuzda her türlü değişime gönlümüz de siyasetimiz de açıktır. Yeni sistemde bakanlık sayısını 16'ya indirdik. Yeni yönetim mimarimizin tepesinde cumhurbaşkanı, bakanlıklar, başkanlıklar, kurumlar, ofisler bulunuyor. Cumhurbaşkanı olarak milletin doğrudan yetki verdiği yürütmenin sorumlusuyuz.

Son dakika: Başkan Erdoğandan değişim mesajıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN 'DEĞİŞİM' MESAJI

"MİLLETİMİZE KESİNTİSİZ HİZMET SUNDUK"

Son iki yılda Cumhurbaşkanı olarak kendi imzamızla çıkardığımız 64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk. Kovid-19 salgını sürecinde dijitalleşmenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dijital Türkiye'deki kurum sayısını 664'e ulaştırdık.

Kovid-19 salgını sürecinde dijitalleşmenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vatandaştan talep edilen belge sayını yüzde 95 azalttık. Dijital Türkiye'deki kurum sayısını 664'e ulaştırdık. Salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planladığımız 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93'ünü tamamladık.

ÖĞRETMENLERİN ÜCRETİ KONUSU

Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık. 2018 yılında ek ders ücreti ile birlikte bir öğretmenin eline aylık 4 bin 153 lira geçerken, bu rakam yüzde 25'lik artışla 5 bin 177 liraya ulaştı.

Uzaktan eğitimde aktif kullanılan EBA sistemi 3,1 milyar tıklanma sayısıyla Türkiye'de en çok ziyaret edilen 10'uncu internet sitesi, dünyada ise 3'üncü eğitim sitesi oldu. TRT EBA'da yapılan 2 bin 516 saat yayın üzerinden de 7,4 milyon öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmen sistemi aktif olarak kullandı.
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının artırılması amacıyla 2018-2020 yılları arasında 1.746 öğrenci devlet bursu ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazandı. Özellikle stratejik alanlarda öğrenim gören devlet burslusu öğrenci oranı yüzde 25'lerden yüzde 40'lara ulaştı.

Yükseköğrenim harçlarını kaldırırken, 18 yıl önce sadece 45 lira olan aylık burs-kredi miktarını 2018 yılında 470 liraya, 2019 yılında 500 liraya, bu yıl ise 550 liraya yükselttik.

"5 BİN 239 YATAK KAPASİTELİ 10 ŞEHİR HASTANESİNİ HİZMETE SUNDUK"

5 bin 239 yatak kapasiteli 10 şehir hastanesini hizmete sunduk. Ambulanstan başka her şeye benziyordu. Hatırlayın o günleri. Ben yaşadım, ölüme gidiyordum. Askılığı asacak dahi yeri yoktu. Milletvekili arkadaşım elinde zor tutuyor serum şişesini, Bolu'dan Düzce'ye kadar o halde gittik. Hastaneye vardık, emekli sandığı mısınız, sigortalı mı? Emekli sandığı deyince, bu hastane kabul etmiyor dediler. Biz geldik, 'gelen hastayı kapıdan çevirmeyeceksiniz' dedik.

"234 BİN OPERASYON YAPILDI"

Bugüne kadar 136 ülke ve 4 uluslararası kuruluşun sağlık malzemesi desteği talebini karşıladık. Çoklu baro düzenlemesini de geçtiğimiz hafta hayata geçirdik.

Ülkemizi her türlü tehdide karşı korumak devlet olmamızın en başta gelen şartıdır. Son iki yılda terör örgütü PKK'ya yönelik 224 bini kırsalda, 10 binden fazlası şehirlerde 234 binin üzerinde operasyon gerçekleştirdik. Toplam 2354 teröristi etkisiz hale getirdik. İkna çalışmalarıyla 530 teröristi örgütün pençesinden kurtardık. Son 1.5 yılda PKK'nın 400'e yakın eylemini engelledik.

FETÖ ile mücadele amacıyla 17 bin operasyon gerçekleştirdik. FETÖ'nün tüm yapılanmalarını önemli ölçüde yıktık. DEAŞ ve El Kaide'ye yurt içinde 635 teröristi etkisiz hale getirdik, 5 eylemi engelledik.

LİBYA'DAKİ SON GELİŞMELER

2017 yılbaşından itibaren DEAŞ tarafından ülkemizde tek bir eylem bile gerçekleştirilememiştir. Vatandaşlarımızı ve özelikle gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tüccarlarına göz açtırmamakta kararlıyız.

Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da izin vermeyeceğiz.

"PİRİ REİS HAVUZA ÇEKİLDİ, BİZZAT O İŞİ YAPTIK"

Milli İHA motorumuz PD-170 ilk uçuşunu ANKA platformu ile yaptı. Atmaca seyir füzemizin de testlerinde sona gelindi. Korkut projesinde ilk sistemler envantere girdi. Ülkemizin en önde olduğu alanlardan zırhlı araçlardan 1800'ü birimlere teslim edildi. Şu anda tam olmasa da, yarım da olsa bizim de bir uçak gemimiz var. Şimdi bunun tamamını yapacağız. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Şimdi bununla başlıyoruz, denize indi. Şimdi bir, iki tane daha alma gayretinde olacağız.

Yeni tip denizaltı kapsamında Piri Reis havuza çekildi, bizzat o işi yaptık. Savaş gemilerimizin bakımları için inşa ettiğimiz 10 bin ton kaldırma kapasitesine sahip yüzer havuzumuz İzmir'e teslim edildi. Bu işin şakası yok, kararlıyız olacak.

KANAL İSTANBUL MESAJI!

90 milyon kapasiteli İstanbul Havalimanı'nı devreye aldık. Tam kapasiteye ulaştığında 200 milyon yolcu kapasitesi olacak. İç ve dış hatlarda açıldığından beri 65 milyon kişi kullandı. Deniz üzerinde Rize-Artvin Havalimanı yapılıyor. Yozgat, Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının çalışmaları da sürüyor.

İnşallah Kanal İstanbul Proje'miz de dünyanın dikkatini çekecek. Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir cazibe merkezi olarak dünyanın gündeminde yer alacak. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün çalışmaları hızla sürüyor.

455 metre uzunluğu, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yükseği Botan Köprüsü'nü tamamladık. Bir zamanlar teröristlerin geçiş güzergahıydı. Terör ile mücadele öyle tek yönlü bir şey değil. Ama birilerinin gözü var görmüyor, kulağı var duymuyor, ağzı var hakikati konuşmuyor. Anlasalar da, anlamasalar da biz yapacağız.

ASGARİ ÜCRET YÜKSELİŞİ

Yolculuk süresini 2 saate düşürecek Ankara-Sivas hattının test sürüşleri devam ediyor. İlk kesimini yıl sonunda hizmete sunmayı planlıyoruz. Türksat 5A uydusu, bu yılın üçüncü çeyreğinde yerde teslim alınacak ve dördüncü çeyrekte uzaya fırlatılacak.

Yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı 2022 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Haberleşme ve servis modülü entegrasyon faaliyetleri tamamlanan Türksat 5B uydusu 2021 yılının ikinci çeyreğinde uzaya gönderilecek.

Reel asgari ücreti yüzde 134 artırdık. Emeklilerimiz son iki yılda da en çok desteklediğimiz kesimlerin başında geliyor. Son 2 yılda geri ödeme kapsamına alınan ilaç sayısı 1015'tir.



RİSKLİ KONUT UYARISI

Vatandaşlarımıza söylüyorum, gelin bizi zora sokmayın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın riskli olarak belirlediği yerler varsa buralarda yaşamayın. Gelin bize bildirin, buraları yapalım öyle yaşayın.

"ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE 1000'ER LİRA NAKDİ ÖDEME YAPTIK"

15 Temmuz Şehitleri'mize gelen destekler için bir vakıf kurduk. Salgın döneminde vakfımızda biriken parayı gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için kullandık. Pandemi sürecinde her ay gazilerimiz ve şehit yakınlarımıza 1000'er TL nakdi ödeme yaptık.

Geleceğe Nefes projesi kapsamında 13.8 milyon fidan diktik. Yangınları incelemek için İHA'ları kullanmaya başladık. Ülkemizde sulama yapılabilecek yeni tarım arazileri için çalışma başlattık.

HAZİNE VE MALİYE BAŞLIĞI

Hazine ve Maliye alanı en çok mücadele ettiğimiz alanı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası ülkemiz çok sayıda küresel spekülatif saldırılarla karşı karşıya kaldı. Bu spekülatif saldırılara karşı önlemlerimizi alıyoruz.

Orta Vadeli Programı, Yeni Ekonmi Programı olarak kurguladık. Swap piyasasındaki önlemler ile art niyetli girişimleri sınırladık. Enflasyon-Kur-Faiz sarmalına karşı tedbirleri geliştirdik. Sektörlere karşı sağladığımız finansman destekleri ile ÖTV ve KDV indirimleri yaptık.

"BORSADAKİ KULLANICI SAYISINI 1.5 MİLYONA ÇIKARDIK"

BİST çatısı altında Türk Lirası referans faizi dönemini başlattık. Yüzde 24'lere çıkan politika faizini, yüzde 8,25'e kadar gerilettik. Spekülatif ataklarla yüzde 25'in üzerine çıkan enflasyonu tek hanelere indirdik. Tarihin en uygun faiz oranı ile ev ve araç kredisini kullanıma sunduk. Yurt dışındaki vatandaşlarımız için dövizle emeklilik sistemi kurduk. BİST'in verdiği güvenle borsadaki kullanıcı sayısını 1.5 milyona çıkardık.

"EXİMBANK 90.2 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİ"

Vergi kaçağı ile mücadele için Risk Analizi Genel Müdürlüğü'nü kurduk. İhracatta son 2 yılda yüzde 6.5 artış göstermiştir. Dış ticaretimiz azalmıştır. İhracta yönelik mevcut ve yeni destek paketleri ile ihracatçılara 6.1 milyar TL destek sağladık. Eximbank 90.2 milyar lira tutarında destek verdi. İhracatın daha geniş tabana yayılması için pek çok projeyi hayata geçirdik.

"YERLİ SOLUNUM CİHAZLARI İLE ÜLKEMİZ VE DÜNYAYA NEFES OLDUK"

Sanayi ve Teknoloji'ye geliyorum. 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi'ni açıkladık. Sağlık alanında yenilikçi ürünler geliştirdik. Rekabetimizi ortaya koyduk. Yerli solunum cihazımız ile ülkemize ve dünyaya nefes olduk. Sanayileşme ve milli teknoloji hamlesi hedeflerimiz için komitemizi kuruyoruz.

"YERLİ OTOMOBİL FABRİKAMIZIN TEMELİNİ ATTIK"

Yerli otomobili hayalini hayata geçiriyoruz. 2019'un son günlerinde milletimizin taktirine sunduğumuz Türkiye'nin otomobili için fabrikanın temelini attık. İnşallah 2022'de banttan inecek. Ülkedeki şarj altyapısını genişleterek, ülkemizin ülke içinde her yerde kullanılabilmesini sağlayacağız. Milli YHT'yi de kısa sürede raylar ile buluşturmayı hedefliyoruz. Planlı sanayileşme politikamız kapsamında 7 ayrı OSB projemizi tamamlamıştı.

Bu yılın ilk yarısında Konya teknoloji ve Toros teknoloji bölgelerini ilan ettik. Ceyhan-Filyos-Karapınar endüstri bölgesinde inşallah yılın ikinci yarısında yatırımların başlamasını bekliyoruz.

Girişimlerimiz ile 62 bin yeni işletme kuruldu. Adeta sıfırdan inşa ettiğimiz AR-GE'nin meyvelerini toplamaya başladık. Kocaeli'den İzmir'e bir teknoloji koridoru kuruyoruz. Alanında öncü üst düzey 127 araştırmacıyı ülkemize getirdik. Son 2 yılda 79 gencimiz Uluslararası Bilim Organizasyonu'ndan 105 madalya ile döndü. Geleceğin teknoloji yıldızları projemiz kapsamında başlattığımız Dene-Yap çalışmamız kapsamında 81 ilde 100 atölyede 50 bin gencimizi yetiştireceğiz. Türkiye Uzay Ajansı ile ülkemizin beklentisini karşıladık.

Enerjiye gelince... Küresel bir güç olma yolunda ilerliyoruz. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı'nda 1 Ocak 2020 itibarıyla sıvı gaz alımı başladı. Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Fatih Akdeniz'de çalışmalara başladı. Yavuz da sondaj çalışmalarına başladı. Bu hamlelerimiz Doğu Akdeniz'deki tuzakları tersine çevirdi.

SURİYE'DE YAPILAN SEÇİMLER

Dış ilişkilerine gelince, dünya 5'ten büyüktür anlayışı ile devame diyoruz. Her alanda insanlığın çıkarları için mücadele veriyoruz. 242 olan temsilcilik sayımız 246'ya çıktı. Suriye sorunu için sahada ve masadaki mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bugünlerde Suriye'de seçim yapıyorlar. Sözde seçim. İzlediniz değil mi? Öyle seçim mi olur ya? Nerede dünyada demokrasi, demokrasi diyen ülkeleri... Birinin ağzından bir kelam çıkıyor mu? Bizim tek parti dönemindeki seçim gibi, bunlar da aynısını yapıyor. Demokaside çok ileride olduğunu söyleyenler, BM, ne yapıyorsunuz demiyor. Bir de seçim neticesi ilan ederler, evlere şenlik. Yapacakları iş bu.

"LİBYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ GENİŞLETİYORUZ"

Biz bütün bunlara karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Öbür tarafa geliyoruz, Libya UMH ile güvenlik ve askeri iş birliği muhtırası ve deniz alanları muhtırası imzaladık. Libya ile ilişkilerimizi genişletiyoruz. Libya ile yaptığımız anlaşma gereği ülkemizin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını sonuna kadar savunuyoruz. Ayrıca Libya ile enerji konusunda da ilave adımlar da atıyoruz. Katar ile iş birliğimizi ilerlettik. İsrail'in hukuksuz adımları karşısında Kudüs konulu iki olağanüstü toplantıya ev sahipliği yaptık.

"BM GENEL KURULU'NDA İLK DEFA TÜRKİYE'NİN ADAYI SEÇİLMİŞTİR"

BM Genel Kurul Başkanlığı'na ilk defa Türkiye'nin adayı seçilmiştir. En az gelişmiş ülkelere yönelik, BM Teknoloji Bankası Gebze'de açıldı. Milli davamız olan Kıbrıs konusunda kararlılığımızı ortaya koyduk. Afrika ile ilişkilerimizi geliştirdik, pekiştirdik.

"13 BİN 91 ESERİ ÜLKEMİZE GETİRDİK"

Kültür ve Turizm'de ülkemizin değerlerini ortaya çıkarma ve koruma çalışmaları yürütüyoruz. Göbeklitepe'yi UNESCO listesine soktuk. 2019'u Göbeklitepe Yılı ilan ettik. Son 3 yılda 223 kazı gerçekleştirdik. Turizmde 2019'da 52 milyona yakın turist geldi. Salgın nedeniyle tüm dünya gibi biz de hedefimizi tutturamasak da kayıplarımızı hızla telafi edeceğiz. Son 18 yılda toplam 5.5 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 450 eserimizi restore etmiştik. Yurt dışından 13 bin 91 eseri ülkemize getirdik."

Başkan Erdoğan'dan müjde! Uçak gemisi filomuz genişleyecek

Başkan Erdoğan, 'Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz Anadolu denize indirildi. Ardından inşallah bir veya iki tanesini daha almanın gayreti içinde olacağız.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı"na katılarak konuşma yaptı.

Savunma Sanayiinde dışa bağımlılığı yüzde 30'lara düşürdüklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "60 milyar dolar bütçeli 700 projeyi yürütüyoruz. Firma sayımız 56'dan bin 500'e çıktı. Türkiye 18 yıl önce 248 milyon dolar olan ihracat yaparken, bu rakam 3 milyar doları geçti." dedi.

Son 2 yılda Akıncı İHA ve Aksungur İHA, Gölbey'in ilk uçuşlarını gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı, "Milli İHA motorumuz Anka ile yaptı. Sürü-İHA projesini başlattık. Güvenlik birimlerimize 21 Atak helikopteri teslimatı yapıldı. 15 Anka-İHA, 58 adet Bayraktar İHA, 258 kamikaze mini İHA teslim edildi. Sungur Hava Savunma sistemi envantere girmeye hazır hale geldi." dedi.

Hisar-A'nın envantere girme aşamasında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Korkut projesinde ilk sistemler envantere girdi. Bu kapsamda 4 komuta kontrol aracı ile 13 adet silah sistemi aracı ordumuza teslim edildi. Bora füzelerinin teslimatı da devam ediyor. Ülkemizin en önde olduğu alanlarda zırhlı araçlardan bin 800'ü teslim edildi." dedi.

Amfibi Anadolu'nun denize indirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Artık bizim de yarım da olsa uçak gemimiz var. Mil-Gem korvetlerinin 3. ve 4.'sü Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi. İlk denizaltımız Piri Reis havuze çekildi. 10 bin tonluk kaldırma kapasiteli yüzer havuzumuz teslim edildi. F16 uçaklarımıza milli dost-düşman tanıma sistemi entegre edildi. Ulak bin yerde kuruldu." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan  İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre, Başkan  ve Kültür Merkezi'nde " İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, yeni sistemin ikinci yılında yaptığı değerlendirme konuşmasında, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 200 yılı bulan demokrasi arayışlarımızda doğrudan milletin iradesiyle hayata geçirilen tek yönetim reformudur. Demokrasinin özüne uygun bu reformun sahibi milletimizin ta kendisidir." dedi. Erdoğan, son 2 yılda yapılan tüm hizmetleri tek tek sıralayarak, "64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk." ifadelerini kullandı.

Bu haber 290812 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...