Son dakika: Bakan Soylu ve Bakan Pakdemirli Bursa’da...

Son dakika: Bakan Soylu ve Bakan Pakdemirli Bursa'da yaşanan sel felaketindeki son durumu açıkladı.

Bursa'daki sel felaketinin olduğu bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sıcak açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Orman köyleri kapsamında olan zarar gören köylerimizle alakalı 1 milyon liraya yakın destek getirdik." derken, İçişleri Bakanı Soylu, " Çalışmalarımız sürüyor. Havadan ve karadan aramalar sürüyor. Hasar tespit çalışmaları devam etmekte. Tüm ekiplerimiz çalışmaktadır." dedi.

22 Haziran 2020 - 13:34 - Güncelleme: 22 Haziran 2020 - 14:51

 ve Bakan Pakdemirli Bursa'da yaşanan  felaketindeki son durumu açıkladı

Giriş Tarihi: 22.06.2020  12:15 Güncelleme Tarihi: 22.06.2020  13:45

 haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve  felaketinin yaşandığı Bursa’daki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. , "Aynı aileden 4'ü baba-kız ve torun olmak üzere; 4'ü dereye kapıldı ve aynı zamanda da 4'ü bulundu. Ancak bir tanesindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Dün akşam saat 19,00 itibariyle şiddetlenen yağışta, burada bir vatandaşımız Kader kızımız hayatını kaybetti. Biraz sonra da cenazesini kılacağız.


Diğer tarafta da aynı aileden 4'ü baba-kız ve torun olmak üzere; 4'ü dereye kapıldı ve aynı zamanda da 4'ü bulundu. Ancak bir tanesindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Hem ilk etapta arama kurtarma ekiplerimiz müdahale ettiler. Ardından JAK timleri ve  ekiplerinin arama kurtarma ekipleri geldiler. Kader Akbaba Dudaklı mahallesindeydi.

Bursa'da sel faciası! Ölü sayısı 5'e yükseldi, kayıp bir kişi aranıyor

Başımız sağ olsun. Derya'nın da araması devam ediyor. Duamız şu canlı bir şekilde ulaşabilmek.


İnsansız keşif uçaklarımız, ekiplerimiz aramalara devam ediyorlar.

Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Tüm ekiplerimiz çalışmaktadırlar. Hem de yaraların sarılması için gerekli adımlar atılmaktadır. Biz de dün gece köylülerle konuştuğumuzda hayatlarında böyle bir şey görmediklerini, yukarıdan aşağıya dağdan geldiğini; hem muhtarımızla hem buranın sakinleriyle yapmış olduğumuz değerlendirmelerde bugünden sonra gerekli tedbirler alınacak. Ama burasıyla ilgili ben de sordum. Kanalizasyon var, altyapı var. Ama çok şiddetli yağış olunca bazen taşıyamıyor.

BÖLGE İÇİN SARI ALARM VERİLDİ
Bu konularda sağ olsun hem Orman Bakanlığımız, hem Meteorolojimiz uyarıları çok önceden yapıyor. Bu uyarılara dikkat etmek gerekir. İnşallah böyle bir afetle karşılaşmayız diye temenni ediyorum.


BAKAN PAKDEMİRLİ: 1 MİLYON LİRAYA YAKIN DESTEK
Tarım ve  Bursa'daki  felaketi ile ilgili yaptığı açıklamasında "Orman köyleri kapsamında olan zarar gören köylerimizle alakalı 1 milyon liraya yakın destek getirdik.


Özellikle meteorolojik uyarılara dikkat etmemiz gerekiyor. Meteoroloji olarak zamanında ve yerli yerinde uyarılarımızın hepsini aslında yapmıştık. İkincisi, dere yataklarına asla ve asla bir yerleşim düşünmememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Memura çifte kazanç: En az 3.696 TL maaş! 502 TL aile yardımı

Başkan Erdoğan'dan Bursa'daki selzedelere taziye telefonu!

Son dakika: Bakan Soylu ve Bakan Pakdemirli Bursa'da yaşanan sel felaketindeki son durumu açıkladı

Başkan Erdoğan'dan 'daki zedelere taziye telefonu!

Son dakika haberi... Başkan 'daki  nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziyelerini bildirdi.

Bursa'daki sel felaketinin ardından Bakan Pakdemirli ve Soylu'dan flaş açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte  felaketinde 4 kişinin öldüğü, kayıp bir kişinin arandığı Kestel'in Kayacık Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan  da inceleme sırasında Süleyman Soylu'yu telefonla arayarak Bingöllü aileye taziye dileklerini iletti.

Bakan Soylu ve Pakdemirli, Bilen ailesinin fertlerinin kayıp 16 yaşındaki Derya için bekledikleri Kayacık Mahallesi'ne gittiler. Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan bakanlar daha sonra Başkan Tayyip Erdoğan'a da bilgi verdi. Bu esnada Başkan Bilen ailesinin fertlerine telefonda taziye dileğinde bulundu.

Bir felaket yaşandığını anlatan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Felaket neticesinde 5 tane kardeşimizi şu anda kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Rabbim yar yardımcımız olsun. Biz kazaya kadere iman etmiş insanlarımız. Dolayısıyla biz biliyoruz ki kaza ve kader Allah'tandır. Bize düşen şüphesiz ki tedbirdir. Bu kazalar bazen tedbiri de aşıyor. Onun için kaybettiğimiz kardeşlerimizin ailelerine Allah'tan sabırlar diliyorum. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Bütün bu ailelere benim bu dileklerimi iletirseniz" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sel mağduru ailelere her türlü destek ve yardımcı olunması talimatını verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kayıp Derya'nın da bulunmasıyla cenazelerin 5'inin Bingöl'e götürüleceğini ifade ederken, Başkan Erdoğan Bingöl'e de selam gönderdi.

Başkan Erdoğan'ı bilgilendiren İçişleri Bakanı Soylu, "Arama çalışması devam ediyor. 5 kişinin 4'üne ulaşıldı. 5.cisi Derya diye yeğenleri. Bingöllü aile. Bingöl'e götürecekler. Selin evi aldığı yer. Bütün akrabalar da buradalar. Hem yaşayan hem Bingölden gelenler. Dudaklı köyündeki engelli kardeşimizi de bugün toprağa vereceğiz. Biz milletvekillerimiz burada, Tarım Bakanımız burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız hepimiz buradayız. Valimiz koordine etti. O engelli kardeşimizin cenazesine katılacağız. Oradaydık buraya geldik" diye konuştu.

Öte yandan Dudaklı Köyü'nde selden kaçamayarak vefat eden Kader Akbaba'nın (24) cenazesi de köyünde bakanların katılımıyla toprağa verilecek.Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta çifte zam!

Başkan Erdoğan'dan Bursa'daki selzedelere taziye telefonu!

Son dakika: Bakan Soylu ve Bakan Pakdemirli Bursa'da yaşanan sel felaketindeki son durumu açıkladı'daki sel felaketinin ardından Bakan Pakdemirli ve Soylu'dan flaş açıklamalar

'daki sel felaketinin olduğu bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sıcak açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Orman köyleri kapsamında olan zarar gören köylerimizle alakalı 1 milyon liraya yakın destek getirdik." derken, İçişleri Bakanı Soylu, " Çalışmalarımız sürüyor. Havadan ve karadan aramalar sürüyor. Hasar tespit çalışmaları devam etmekte. Tüm ekiplerimiz çalışmaktadır." dedi.

Son dakika: Bakan Pakdemirli ve Soylu bölgede! Bakan Soylu köylüler ile arasında geçen diyaloğu anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'nın Kestel ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği selde kaybolan Derya Bilen'i arama çalışmalarının, ona sağ bir şekilde ulaşılması umuduyla sürdüğünü bildirdi.

Selden etkilenen bölgede Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile incelemelerde bulunan Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam kırsal Dudaklı Mahallesi'nde bir evde engelli Kader Akbaba'nın cansız bedenine ulaşıldığını hatırlattı.

Akbaba'ya Allah'tan rahmet dileyen Soylu, cenaze töreninin bugün yapılacağını dile getirdi.

Bölgede aynı aileden 4 kişiye ait cansız bedenlerin de bulunduğunu, kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu:

Son dakika: Bakan Pakdemirli ve Soylu bölgede! Bakan Soylu köylüler ile arasında geçen diyaloğu anlattı

"ARAMALAR DEVAM EDİYOR"

"İlk etapta 'daki arama kurtarma timleri bölgede çalışma yürüttü. Ardından Kocaeli ve İstanbul'dan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, diğer arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları, AFAD geldiler ve sabah erken saatler itibarıyla 4 vatandaşımıza ulaştılar. Kader Akbaba, Dudaklı Mahallesi'ndeydi. Medine Bilen, Nazime Bilen, Ahmet Bilen ve Türkan Bilen'e ulaşıldı. Allah rahmet eylesin. Allah mekanlarını cennet etsin. Başımız sağ olsun. Derya'nın aranmasına devam ediyor. Tabii duamız şu, canlı bir şekilde ulaşabilmek. Bütün ekiplerimiz, havadan da insanlı keşif uçaklarımız, diğer hava araçlarımız, aynı şekilde aramalara devam ediyor.

Son dakika: Bakan Pakdemirli ve Soylu bölgede! Bakan Soylu köylüler ile arasında geçen diyaloğu anlattı

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Bursa'da sel felaketi bölgesinde önemli açıklamalar 

Olay olur olmaz gerek AFAD ve kurtarma ekiplerimiz, gerek Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerimiz ve aynı zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, hasar nedir ve psikososyal destek nasıl sağlanır... Gece itibarıyla hem Büyükşehir Belediyesi,  Valiliği ile beraber hem kriz merkezi oluşturdular. Gerek gıda olsun, gerek yol temizleme çalışmaları yürütülüyor. Yaklaşık 10'un üzerinde aracı sürükleyen su, bir yerde birikinti oluşturdu. O araçlar alındı. Halen alınmaya devam ediyor, birkaç araç daha söz konusu. Bütün bunlarla birlikte hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Tüm ekiplerimiz çalışmaktadır."

Son dakika: Bakan Pakdemirli ve Soylu bölgede! Bakan Soylu köylüler ile arasında geçen diyaloğu anlattı

"HAYATLARINDA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Bakan Soylu, yaraların sarılması için gerekli adımların atıldığını vurguladı.

Olayın ardından gece saatlerinde bölgeye geldiğini anımsatan Soylu, "Dün gece buradaki köylülerimizle konuştuğumda mahallelerinde hayatları boyunca böyle bir şey görmediklerini, yukarıdan aşağı, dağdan geldiğini söylediler, muhtarımız da diğer buranın sakinleri de. Bu konuda elbette ki bugünden sonra gerekli tedbirler alınacak. Özellikle burayla ilgili soruyu ben de sordum; merakımı celbetmişti. Kanalizasyon, altyapı, gerekli hizmetler var. Çok şiddetli bir yağış olunca bazen taşıyamıyor. Maliyeti yüksek ve acı kayıplarla karşı karşıya kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Bakan Pakdemirli ve Soylu bölgede! Bakan Soylu köylüler ile arasında geçen diyaloğu anlattı

Bir gazetecinin, "Bölge için sarı alarm verildi. 13.00-19.00 saatlerinde şiddetli yağış bekleniyor." ifadesi üzerine Soylu, "Tarım ve Orman Bakanlığı ile Meteoroloji, bu konudaki uyarıları çok önceden yapıyor. Dikkat etmek gerekir. Buna ait de gerekli tedbirleri almak gerekir. İnşallah bir daha böyle bir afetle karşılaşmayız diye temenni ve dua ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Son dakika: Bakan Pakdemirli ve Soylu bölgede! Bakan Soylu köylüler ile arasında geçen diyaloğu anlattı

"1 MİLYON LİRAYA YAKIN DESTEK GETİRDİK"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise şunları söyledi:

Orman köyleri kapsamında olan zarar gören köylerimizle alakalı 1 milyon liraya yakın destek getirdik.

Özellikle meteorolojik uyarılara dikkat etmemiz gerekiyor. Meteoroloji olarak zamanında ve yerli yerinde uyarılarımızın hepsini aslında yapmıştık. İkincisi, dere yataklarına asla ve asla bir yerleşim düşünmememiz gerekiyor.

Bu haber 291239 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Kabine'nin ardından önemli açıklamalar! Terör devleti İsrail'e jet yakıtı provokasyonu: İftiracıları asla unutmayacağız
Başkan Erdoğan'dan Kabine'nin ardından önemli açıklamalar!...
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu