Son dakika: Bakan Pakdemirli açıkladı: O borçlar 1 yıl...

Son dakika: Bakan Pakdemirli açıkladı: O borçlar 1 yıl ertelendi.

ABD ekonomisinde koronavirüs depremi! Ekonomi adeta tepetaklak --CHP'nin çağdaş belediyecilik anlayışında bugün! Damacanasını kapan su kuyruğu -- Bu mu liyakat? CHP’li Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla ve Tuzla Belediye Başkan adayı Salim Gürsoy İBB’de göreve başladı -- Kılıçdaroğlu'ndan yeni rezalet! İnönü'nün kapattığı uçak fabrikası üzerinden hükümete yüklendi -- Temel Karamollaoğlu şaşırtan doğal gaz yorumu: Marifet değil --- Bilim insanları uyardı: Koronavirüse yakalanan erkekler dikkat

27 Ağustos 2020 - 15:21

Son dakika: Bakan Pakdemirli açıkladı: O borçlar 1 yıl ertelendi

Son dakika haberi...  ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun’un Espiye ilçesi Soğukpınar Beldesi’nde bir fındık bahçesine girerek fındık topladı. , "Giresunlu üreticilerimizin ORKÖY projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi" dedi.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 

Son dakika: Bakan Pakdemirli açıkladı: O borçlar 1 yıl ertelendi

Sabah saatlerinde Giresun il merkezinde TMO 2020 yılı fındık alım törenine katılan ve kuru üzüm alım fiyatlarını açıklayan Bakan Pakdemirli, ardından Giresun'da meydana gelen sel felaketinin izlerinin silinmesi kapsamında bölgedeki çalışmalarını sürdürdü.

Bakan Pakdemirli, selden zarar gören Espiye ilçesi Soğukpınar beldesinde incelemelerde bulundu. DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Soğukpınar beldesinde bent ve rusubat temizleme çalışmalarını yerinden inceleyen Bakan Pakdemirli ardından aynı beldede bir fındık bahçesine girerek dalından fındık topladı, kurutulmak üzere serilen fındığın tadına baktı.

Bakan Pakdemirli duyurdu! O borçlar 1 yıl ertelendi...

Bakan Pakdemirli, yaptığı açıklamada "Üreticilerimizin Orköy projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir" dedi.

ABD sinde koronavirüs depremi! Ekonomi adeta tepetaklak

Koronavirüs salgını sürecinden dünyada en çok etkilenen ülke olan ABD'de, 2020'nin ikinci çeyreğinde  adeta çöktü. Aşağı yönlü revize edilen ABD ekonomisinin bu dönemdeki büyüme verisine ilişkin beklenti yüzde 32,5 daralması yönündeyken, rakam yüzde 31,7 olarak geldi.

ABD ekonomisi adeta tepetaklak

ABD ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 31,7 küçülerek piyasa beklentisinin altında bir daralma gösterdi.

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait ikinci öncü gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verisini açıkladı.

Buna göre, ABD'de GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 31,7 azaldı. Aşağı yönlü revize edilen GSYH verisine ilişkin piyasa beklentisi, ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 32,5 küçülmesi yönündeydi.

Geçen ay yayımlanan ilk öncü verilerde GSYH'nin ikinci çeyrekte yüzde 32,9 daraldığı kaydedilmişti.

Kovid-19 salgınının etkisiyle bu yılın ikinci çeyreğinde rekor seviyede daralma gösteren ülke ekonomisi, ilk çeyrekte de yüzde 5 küçülmüştü.

Bu dönemde ABD ekonomisindeki daralmada, kişisel tüketim harcamaları, ihracat, yabancıların sabit yatırımları, özel stok yatırımları ve yerel hükümet harcamalarındaki düşüşlerin federal hükümet harcamalarındaki yükselişle kısmen dengelenmesi belirleyici oldu.

İkinci çeyreğe ait GSYH'deki aşağı yönlü revizyonda ise özel stok yatırımları ve kişisel tüketim harcamalarının önceki tahminlerden daha az bir düşüş göstermesi etkili oldu.

Söz konusu dönemde, kişisel tüketim harcamaları yüzde 34,1 azaldı.

Yılın ikinci çeyreğinde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki azalış yüzde 1,9'dan yüzde 1,8'e revize edildi. Gıda ve enerji harcamalarının hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki düşüş de yüzde 1,1'den yüzde 1'e güncellendi.

'nin çağdaş belediyecilik anlayışında bugün! Damacanasını kapan su kuyruğuna girdi

'li  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Kalabak Su Dolum Tesisleri'nde kullanım ömrü geçmiş damacanaların satış ağından çıkarılması sonrası başlayan "su krizi" devam ediyor. Şehrin her noktasına yapılan dağıtımların durma noktasına gelmesi nedeniyle susuz kalan vatandaşlar, dolum tesisleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyor

CHP'nin çağdaş belediyecilik anlayışında bugün

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı olan Kalabak suyu satışlarında kullanılan 12 litrelik damacanaların, Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde belirtilen 5 yıllık kullanım ömürlerinin dolmasına rağmen dağıtımda yer aldığı belirlendi. Sağlık Bakanlığı, gelen şikayetler üzerine dolum tesislerinde yaptığı incelemede, su dağıtımında kullanılan damacanaların 2006 yılından bu yana kullanılmadığını tespit etti. Yapılan tespitlerin ardından kullanım ömrü 5 yılın üzerinde olan ve en az 200 bin adet olduğu iddia edilen damacanaların, tesislerin bahçesinde toplanarak, imha edilmesi işlemine başlandı.

SU KUYRUKLARI UZADI
Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip olan Eskişehir'de Kalabak suyu dağıtımı, yeni üretilen damacanaların henüz tam olarak sisteme dahil edilememesi nedeniyle neredeyse durma noktasına geldi. Eskişehirlilerin diğer özel firmalara göre daha çok tercih ettiği Kalabak suyunu almak isteyenler ise dağıtım olmadığı için Seyitgazi ilçesi yolundaki dolum tesisleri önünde, ellerinde boş damacanalarla uzun kuyruklar oluşturdu.

Kalabak suyu almak için kuyrukta bekleyenlerden Ahmet Yılmaz, komşularıyla birlikte geldiğini belirterek, "Bize 4 gündür su gelmiyor. En az 2 gün daha gelmeyeceğini söylediler. Biz de komşuların da ihtiyacı olduğu için buraya araçla gelip su aldık. Bazı komşularımızın arabası yok o nedenle evdeki 5 damacana suyu aldık, buradan su satın alıyoruz" dedi.

Kuyrukta bekleyenlerden Ender Yalçınlar da komşularının yaşlı olması nedeniyle yardımcı olduğunu dile getirerek, "Apartmandaki yaşlı komşularımızın da damacanalarını getirdim. Yaklaşık 10 gündür su sıkıntısı sürüyor" diye konuştu.

Mehmet Şen ise 10 gündür her sabah su almak için tesislere gelerek, sıraya girdiğini söyledi.

GENEL MÜDÜR İSTİFA ETMİŞTİ
Eskişehir'de kullanım süresi geçmiş damacanalar nedeniyle yaşanan 'su' krizi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Suat Balcı'nın istifasını istediğini ve Balcı'nın görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Bilim insanları uyardı: Koronavirüse yakalanan erkekler dikkat

'den dünyaya yayılan  dünya genelinde 25 milyona yakın kişiye bulaştı. Koronavirüs nedeniyle 850 bine yakın kişi ise hayatını kaybetti. Vücudumuzu tamamen ele geçiren koronavirüsün erkekler üzerinde bir etkisi daha ortaya çıktı.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 Bilim insanları uyardı: Koronavirüse yakalanan erkekler dikkat

Koronavirüsten ölen 12 kişinin testislerinin alındığını ve yapılan patolojik çalışma sonucunda bu testislerde bozulmalar olduğunun tespit edildiğini belirten Gerik, "Spermleri taşıyan kanallarda çamurlaşmalar, tıkanmalar olduğu, hücrelerde şişmeler ve hücre bozulması dediğimiz stoplazma kitlesinde bir azalma olduğundan bahsediliyor. Dolaysıyla bunların hepsi kısırlığa sebep olacak faktörler" dedi.

SPERM DÜŞÜKLÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

'da özel bir hastanede görevli Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Gerik, koronavirüsün testislere verdiği zararıyla ilgili olarak dünyaca ünlü dergiler ve makaleler üzerinde araştırma yaptı. , Amerika ve 'de ayrı ayrı yapılan çalışmaları inceleyen Gerik,  hastalarında sperm düşüklüğü ve kısırlığın tespit edildiğini söyledi.

Koronavirüsten ölen 12 kişinin testislerinin alındığını ve yapılan patolojik çalışma sonucunda bu testislerde bozulmaların olduğunu anlatan Gerik, şunları söyledi:

"SONUÇLAR GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ HASAR OLUŞTURDUĞUNU GÖSTERİYOR"

"Yaptığım birkaç yayın taramasında gördüğüm çok ilginç çalışmalar oldu. Mayıs ve haziran ayı içerisinde 4-5 tane yayınlanmış çok ciddi yayınlar var. Malezya'da yapılan bir çalışmada koronavirüs hastalığının sperm kalitesini nasıl bozduğuyla ilgili, hastalığın iki yolla kısırlığa sebep olduğundan bahsediliyor. Sonrasında  fragmantasyonu oluştuğuyla ilgili yayınlar var. Çok ciddi çalışmalar bunlar ve erkeklerde sperm kalitesinin bozulduğu DNA fragmantasyonuna bağlı olarak hastalarda kısırlık gelişebildiği belirtiliyor. Çin'de ve Amerika'daki iki merkez tarafından yapılmış bir çalışmada ise hastalık benzer şekilde etki ediyor. Koronavirüsten ölen 12 kişinin testisleri alınmış ve incelenmiş. Yapılan patolojik çalışma sonucunda bu testislerde çok ciddi anlamda bozulmalar olduğunu ve smileför dediğimiz spermleri taşıyan kanallarda çamurlaşmalar, tıkanmalar olduğu, hücrelerde şişmeler ve hücre bozulması dediğimiz stoplazma kitlesinde bir azalma olduğundan bahsediliyor. Dolayısıyla bunların hepsi kısırlığa sebep olacak faktörler" dedi. Ancak yaşayanlar üzerinde bir çalışma görmediğini ifade eden Gerik, "Ölmüş insanlar üzerinden bu çalışmalarda sonuçlar gerçekten çok ciddi hasar oluşturduğunu gösteriyor bize. Araştırılması gereken konulardır. Açıkçası bana bu şikayetle başvuran olmadı. Ama böyle bir risk her zaman vardır" açıklamasını yaptı.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

Temel Karamollaoğlu şaşırtan doğal gaz yorumu: Marifet değil

Daha önce hızlı tren, köprüler, otoyollar, hastaneler gibi birçok projeye karşı çıkan ve yapılamaz diyen  Genel Başkanı  'deki  rezervi hakkında doğal gaz bulmanın marifet olmadığını söyledi.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 

 Genel Başkanı , partisinin Balgat 'ndeki basın toplantısında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Akıllara her şeye karşı olmasıyla kazınan Karamollaoğlu şimdi de tarihi  keşfi için "Bu bir şey değil" diyebildi.

Temel Karamollaoğlu şaşırtan doğal gaz yorumu: Marifet değilTEMEL KARAMOLLAOĞLU ŞAŞIRTAN DOĞAL GAZ YORUMU: MARİFET DEĞİL

Halihazırda çalışmaların başladığı ve kullanım tarihi belli olduğu halde "bulmak değil kullanıma sunmak meziyet" gibi garip bir açıklama yaptı.

MUTLU EDEMEDİ

Saadet Genel Başkanı gündeminde ise 'de  tarihinde bulunan, en büyük doğal gaz rezervinin keşfi vardı. Ancak Karamollaoğlu'nu bu buluş da mutlu edemedi.

"MARİFET DOĞAL GAZ BULMAK DEĞİL"

Bilindiği gibi Türkiye'nin sondaj gemisi Fatih, Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfederek büyük bir hayalin başlangıcına imza attı.

Temel Karamollaoğlu, Karadeniz'deki doğal gazın bulunmasının marifet olmadığını söyleyerek "Marifet o kaynağı bulmak değil, o kaynağı millet hizmetine sunabilmektir." ifadelerini kullandı.

BULDUK DA ÇIKARACAĞIZ DA...

Doğal gazın çıkarılamayacağı gibi bir ima ile bu açıklamayı yapan Karamollaoğlu'na gelen tepkiler kısa sürede çığ gibi büyüdü. Keşfin açıklandığı gün gazın çıkarma işlemlerinin de başladığı bilinirken kullanıma sunulacağı tarih bile kamuoyuna ilan edilmişti.

BİDEN'IN KAYIĞINA BİNENLER ANKARA'YA DESTEK VERMEYİ UNUTTU...

Fatih, Tuna 1 Kuyusu'nda 320 milyar metreküp doğalgaz buldu. Bunun üzerine Avrupa ve ABD tutuştu. Tatbikat bahanesiyle Türkiye karşısında buluştu. Biden'ın kayığına binenler de Ankara'ya destek vermeyi unuttu.

BU TARİHİ ADIM KARŞISINDA DAĞILDI

Türkiye, havada karada denizde tek dişi kalan 'medeniyeti' dağıttı. Adını ecdadının gücünden alan gemileriyle Akdeniz ve Karadeniz'de Batı'yı şoka uğrattı. Fatih'in Tuna 1 Kuyusu'ndaki doğalgaz keşfi, dünyayı salladı. ABD'nin ipiyle kuyuya inenler ise şaştı kaldı. Joe'nun kankaları, bu tarihi adım karşısında dağıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan yeni rezalet! İnönü'nün kapattığı uçak fabrikası üzerinden hükümete yüklendi

 Genel Başkanı Kemal , koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Ağustos törenlerinin iptal edilmesi ile ilgili eleştiride bulunurken yıllar önce kendi yaptıkları skandalı gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu ilk uçak fabrikası üzerinden hükümete yüklenmeye çalıştı. Ancak uçak fabrikasını CHP yönetiminin engellediğini unuttu.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 

Kılıçdaroğlu'ndan yeni rezalet! İnönü'nün kapattığı uçak fabrikası üzerinden hükümete yüklendi

30 Ağustos'u Lozan Anlaşmasına 'nin başının dik gitmesinde önemli olduğunu belirten , "Bu tarih için bırakın pandemiyi, bugün milyonlarca insan hayatını vermeye hazırdır. Türkiye'yi bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız. Bir tablo ile karşı karşıyayız. Umarım onlar Miralay Reşat'ı da, Gazi Mustafa Kemal'i de oturur yeniden okurlar. Bu savaşın nasıl verildiğini okusunlar." ifadelerini kullandı.

UÇAK FABRİKASINI BİLİYORLAR MI?
' lideri konuşmasını daha sonra uçak fabrikasına getirdi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Onlar biliyorlar mı 1940'lı yıllarda Türkiye dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden biri olduğunu? Onlar biliyorlar mı kendi deniz altımızı yapan bir Türkiye'yi ayağa kaldıran Mustafa Kemal'i ve arkadaşlarını biliyorlar mı acaba?" dedi.

KENDİ KAPATTIKLARI FABRİKAYI UTANMADAN ANLATTI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği uçak fabrikasını üretime kapatan ise dönemin Cumhurbaşkanı  olmuştu.

Türkiye'de hayırsever bir işadamı tarafından 1936 yılında kurulan ilk uçak fabrikası, İsmet İnönü'nün cumhurbaşkanlığı döneminde CHP tarafından çeşitli bahanelerle kapatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni kurulduğu dönemde ismi öne çıkan Mehmet , Türk havacılık tarihinin de en önemli isimlerinden ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerindendi.

Mehmet Nuri Demirağ, Türkiye'de ilk uçak fabrikasının kuruluşu, ilk sigara kağıdı üretimi, ilk yerli paraşüt üretimi gibi ilkleri gerçekleştiren,  Boğazı üzerine köprü yapılması, Keban'a büyük bir baraj yapılması düşüncelerini ilk kez gündeme getirdi.

Cumhuriyet'in ilanından sonra, Fransızlar üstlendikleri demiryolu yapımını 1926 yılında bırakınca; mühendis kardeşiyle birlikte bu işe başladı. Kısa zamanda 1250 kilometrelik demiryolunu tamamlayınca yıldızı parladı. Bu nedenle 1934 yılında kendisine  Atatürk tarafından "Demirağ" soyadı verildi. O dönemde hem Türkiye'de hem de dünyada ekonomik sıkıntı had safhadaydı. Orduya uçak ve benzeri ihtiyaçlar ancak halkın bağışları ile alınabiliyordu. Bu uçakların kuyruklarına para hangi ilden toplanmışsa o ilin adı yazılıyordu. Bazı zengin iş adamları tek başlarına uçak aldıkları zaman kuyruklarına bu defa onların ismi yazılıyordu.

1932 senesinde böyle bir kampanya başlatılınca önce Ankara'nın en zengin adamı Vehbi Koç'a gidildi. O da çıkarıp 5 bin lira verdi. Abdurrahman Naci Bey ise 120 bin lira verdi. Aynı şey Nuri Demirağ'a da söylenince, "Benden bu millet için bir şey istiyorsanız en mükemmelini isteyiniz. Madem ki bir millet tayyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu yaşama vasıtasını başkalarının lütfundan beklememeliyiz. Ben bu uçakların fabrikasını yapmaya talibim" deyip hazırlıklara başladı.

1936 yılında, Beşiktaş Nuri Demirağ Uçak Atölyesi'nin temeli atıldı.  İskelesi'nin yanında atölye binası inşa edildi. Deneme uçuşlarını yapabilmek için Yeşilköy'deki Elmaspaşa Çiftliği satın alındı ve üzerinde büyük bir uçuş sahası, hangarlar ve uçak tamir atölyesi yaptırıldı.

Uçuş sahası, Avrupa'nın en büyük havalimanı olan Amsterdam Havalimanı büyüklüğünde idi. Bu alan, günümüzde Uluslararası  olarak kullanılıyor. Türkiye'nin ilk uçak mühendislerinden "Selahattin " üretilecek uçak ve planörlerin planını çizdi. 1936'da ilk tek motorlu uçak üretildi ve Nu.D-36 adı verildi. 1938'de Nu.D-38 adlı çift motorlu 6 kişilik yolcu uçağı yapıldı. Aynı yıl , 65 planör satın almak için sipariş verdi. 65 planör kısa sürede teslim edildikten sonra; sipariş edilen NuD-36 adlı 24 eğitim uçağı tamamlandı ve deneme uçuşları İstanbul'da gerçekleştirildi.

PİLOT OKULU AÇTI
Yapılan uçakların testi için pilotlara da ihtiyaç vardı. Nuri Demirağ bunu da düşündü ve Gök Okulu'nu açtı. Öğrencilerin bütün masraflarını cebinden karşılayan Demirağ, ceplerine de ayda 150 lira para koydu. İsmet İnönü'nün oğulları Omer İnönü ve Erdal İnönü de Nuri Demirağ'ın Yeşilköy'deki Gök Okulu'na kaydolmuş ama bir hafta kadar öğrenim gördükten sonra okulu bırakmışlardı.

Bu arada, Türk Hava Kurumu'nun siparişi olan ve son olarak İstanbul'dan 'e uçan uçakların teslimi için Eskişehir'de bir kez daha test uçuşu yapılması istendi.

Selahatiin Reşit Alan, uçağıyla iniş yaparken, çevredeki hayvanlar hava alanına girmesin diye pistte açılan hendeği görmedi ve buraya düştü.

13 Temmuz 1938'deki bu kazada Reşit Alan hayatını kaybetti. Atatürk'ün ölümünden 4 ay önce yaşanan bu kazadan sonra Demirağ'ın bütün işleri ters gitmeye başladı.



THK SİPARİŞLERİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Kurumu bütün siparişlerini iptal etti. Nuri Demirağ, mahkemeye verdiği THK ile yıllar süren bir mahkeme sürecine girdi. Mahkeme aleyhine sonuçlandı. Ayrıca uçakların yurtdışına satılamaması için bir de kanun çıkartıldı. Bu yüzden sipariş alamayan fabrika 1944 yılında kapandı.

İspanya, İran ve Irak'tan alınan siparişler engellendi; elde kalan uçaklar hurdacıya satıldı. Nuri Demirağ'ın davayı kaybettikten sonra hükümet üyeleri ve cumhurbaşkanına mektuplar yazarak yanlışlığın düzeltilmesi için yaptığı girişimler başarısız oldu; fabrika tekrar açılamadı.

Nuri Bey, 1941 yılının Eylül ayında 12 uçaklık bir filoyu, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya, Adana, Elazığ ve Malatya rotasında uçurarak halka kendi tayyarelerimizle göklerimizi kendimizin koruyabileceğini göstermek ve onlara inanç vermek istedi.

1939 yılında, Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi Erzincan'da yaşandı. Nuri Demirağ kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremde evlerini yitirenlere prefabrik evler yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde bir Uçak Mühendisliği bölümünün açılması için öncülük etti. Türkiye'nin ilk yerli paraşüt üretimini gerçekleştirdi. 1941 yılında, Türk yapımı ilk uçak İstanbul'dan Divriği'ye ilk uçuşunu pilot olarak yetiştirdiği oğlu Galip Demirağ'ın kullandığı uçakta yaptı. 1942 yılında, yapımcılığını üstlendiği  Çimento Fabrikası hizmete girdi.

HAVAALANI ELİNDEN ALINDI
1944 yılında, Nuri Demirağ'a ait uçak pisti, fabrika ve etüd merkezinin bulunduğu alan istimlak edildi. 1953 yılında da Yeşilköy Havalimanı olarak hizmete açıldı. Büyük fedakarlıklarla elde edilen savunma sanayi imkan ve kabiliyetleri yaşanan olumsuzlukların ardından kaybedilmeye başlandı ve askeri fabrikalar ile sivil teşebbüsler Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün emriyle 15 Mart 1950'deki kanunla kapatıldı.

CHP dönemlerinde büyük sıkıntılar yaşayan Nuri Demirağ, yaşadığı haksızlıkları duyurabilmek için 1945 yılında, siyasete atıldı. Milli Kalkınma Partisi'ni kurdu. Türkiye'nin çok partili hayata geçişini hızlandırdı. 1946 yılındaki seçimlere katıldı. Ancak başarı gösteremedi.

1948 yılında bir radyo istasyonu kurmak istedi. Buna da izin verilmedi.

1954 yılında, Demokrat Parti listesinden Sivas milletvekili oldu. "Makam ve memuriyet güçlerini kötüye kullanarak kamu düzenini çiğneyen ve genel ahlakı bozanlar hakkında cezai yaptırım " isteyen yasa önerisini meclise sundu. 13 Kasım 1957 tarihinde İstanbul'da şeker hastalığı nedeni ile 71 yaşında öldü.

Nuri Demirağ'ın Beşiktaş'taki fabrikada yapılan ve hiç bir bozukluk göstermeden başarılı uçuşlarına devam eden uçakları, Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da büyük yankılar uyandırmıştı.

TARİHİ İTİRAF YILLAR SONRA GELDİ
Türkiye'nin uçak üretmemesi için 1941-44 yılları arasında ABD Türkiye'ye 95 milyon dolarlık savaş malzemesi vermişti. CHP döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Doğan, Nuri Demirağ'a şu ibretlik sözleri söylemişti: "Amerikan yardımından bedava uçak almak dururken uçak fabrikanıza sipariş verirsem yarın bu millet beni asar."

 

Bu mu liyakat? CHP’li Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla ve Tuzla Belediye Başkan adayı Salim Gürsoy İBB’de göreve başladı

  Başkanı  Başkanı ’nun danışmanı oldu. CHP’li  Başkan adayı 'un da 'de çalıştığı öğrenildi. Uzunyayla, ’nin şirketi ’nde de Yönetim Kurulu Üyesi, Gürsoy iseİBB iştiraklerinden İSTON’da Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürütüyor. Sabah'tan 'ın haberi...

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 

Bu mu liyakat? CHP’li Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla ve Tuzla Belediye Başkan adayı Salim Gürsoy İBB’de göreve başladı

 Genel Başkanı , 26 Temmuz 2019'da Afyonkarahisar'da "CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'ndaki konuşmasında; "Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Efendim falan milletvekili telefon etti, onun akrabası. Hiç dinlemeyeceksin" ifadelerini kullanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 'nun, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini uygulamadığını öğrenildi.

CHP'Lİ TUZLA ESKİ İLÇE BAŞKANI VE TUZLA BELEDİYE BAŞKANI İBB'DE GÖREVE BAŞLADI
CHP  Başkanı  ve CHP'li  Başkan adayı 'un; 'nde çalıştığı öğrenildi. Hasan Uzunyayla'nın; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 'nde maaş aldığı ortaya çıktı. Uzunyayla'nın, Bakırköy Belediyesi'nden maaş aldığı şirketin Bakırköy Belediyesi'nden ihale aldığı tespit edildi. Salim Gürsoy'un da; İSTON Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öğrenildi.

HEM EKREM İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI, HEM DE BAKIRKÖY BELEDİYESİ AİT ŞİRKETTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ!
Hasan Uzunyayla'nın; CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olduğu öğrenildi.
Hasan Uzunyayla'nın, Bakırköy Belediyesi'nin şirketi  A.Ş. (BYUAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi de olduğu bildirildi. Hasan Uzunyayla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nden maaş alıyor.

UZUNYAYLA'NIN MAAŞ ALDIĞI VE ZARAR ETTİĞİ AÇIKLANAN ŞİRKET BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NDEN İHALE ALDI
Bakırköy Belediyesi'ne ait olan, yaklaşık 4.500,00 m²'lik alanda 105 bölümden oluşan Yeraltı Çarşı'nın, yapılan ihale sonucu belediye şirketi olan BYUAŞ'a 3 yıllığına kiraya verilmişti.



Bakırköy Belediyesi şirketi Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin (BYUAŞ) zarar ettiği, Bakırköy Belediye Başkanı 'nun BYUAŞ'ı finans etme amacıyla belediye sermayesi üzerinden şirket sermayesi artırımına gitmişti.



Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Sağlık Hizmetleri A.Ş. (BYUAŞ) yönetim kurulu üyelerini belirlediği 10 Mart 2020 tarihinde yaptığı genel kurulda görev alan isimlerin, Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kişilerden olması dikkat çekmişti.



CHP'Lİ TUZLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DA, İSTON YÖNETİM KURULU ÜYESİ!
CHP'li Tuzla Belediyesi Başkan adayı Salim Gürsoy'un da; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikalari Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de (İSTON) Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öğrenildi.



HASAN UZUNYAYLA VE SALİM GÜRSOY BİRBİRLERİNİ TEBRİK ETTİ
CHP Eski  Başkanı Hasan Uzunyayla; sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki şahsi hesabından CHP  Başkan adayı Salim Gürsoy'un kendisini ziyaret ettiği paylaştı.




Hasan Uzunyayla; "İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olarak başlamış olduğum görevimden dolayı tebrik ziyaretine gelen değerli dostum, yol arkadaşım, CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı ve İSTON Yönetim Kurulu Üyesi Salim Gürsoy'a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

KENAN KIRAN / SABAH

Bu haber 291474 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...