Son dakika: Bakan Koca duyurdu! 12 bin yeni sağlık...

Son dakika: Bakan Koca duyurdu! 12 bin yeni sağlık personeli alınacak! İşte sağlık personeli alımı detayları....

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında 12 bin personel alımı branş dağılımını belirterek 14 branşta 12 bin personel alımı yapılacağını ifade etti. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre 7.000’i hemşire, 1.700’ü ebe ve 2.864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere toplam 14 branşta personel istihdamı için süreç yakın zaman sonra başlayacak.

24 Kasım 2020 - 09:24 - Güncelleme: 24 Kasım 2020 - 10:06

SON DAKİKA: : 12 bin sağlık personeli alınacak

Giriş Tarihi: 24.11.2020  08:37 Son Güncelleme: 24.11.2020  09:12

Son dakika: , alımı yapılacak 12 bin sağlık personelinin 7 bininin hemşire, 1700'ünün ebe, 2 bin 864'ünün sağlık teknikeri/teknisyeni olacağını açıkladı ve atamlarda mülakat olmayacak.

Bakan müjdeyi verdi! 12 bin kişi alınacak

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde yaptığı paylaşımla Sağlık Bakanlığı'na alımı yapılacak yeni kadroların müjdesini verdi.

"14 ALANDA 12 BİN SAĞLIK PERSONELİ"
Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, 12 bin sağlık personeli alımına başlayacaklarını bildirdi. Bakan Koca, "Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. 7 bini hemşire, 1700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak" dedi.

"SAĞLIK CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN'
Bakan Koca, 12 bin pozisyonun il ve sağlık tesisi dağılımının da yer aldığı listelerin ÖSYM Başkanlığı'na teslim edildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu atamaların bize güç katacağına ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun."

: Bakan Koca duyurdu! 12 bin yeni  alınacak! İşte sağlık personeli alımı detayları...

Sağlık Bakanı  sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı  açıklamasında, 14 branşta 12 bin yeni  alınacağını duyurdu. Bakan Koca, "Bakanlığımız; 7.000’i , 1.700’ü  ve 2.864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alacak. Tercih Kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız atama yapılacak. Pandemi mücadelemizin bu zor günlerinde, atamalar bize güç katacaktır." dedi. KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak. İşte Bakan Koca'nın müjdesini verdiği 12 bin sağlık personeli alımıyla ilgili detaylar...

Son dakika: Bakan Koca duyurdu! 12 bin yeni sağlık personeli alınacak! İşte sağlık personeli alımı detayları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika müjdesi geldi. Bakan Koca hemşire, ebe, sağlık teknikeri ve diğer branşlarda olmak üzere toplamda 12 bin yeni sağlık personeli alınacağını açıkladı. Bakan Koca, "7.000'i Hemşire, 1.700'ü Ebe ve 2.864'ü Sağlık Teknikeri/Teknisyeni olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklaması ve sağlık personeli alımı detayları şu şekilde:

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.

7.000'i Hemşire, 1.700'ü Ebe ve 2.864'ü Sağlık Teknikeri/Teknisyeni olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacak.

12.000 pozisyonun il ve sağlık tesisi dağılımının da yer aldığı listeler, ÖSYM Başkanlığına teslim edildi.

ATAMALARDA MÜLAKAT OLMAYACAK

Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak.

Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor dönemde, bu atamaların bize güç katacağına ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Sağlık camiamıza hayırlı olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika yerli aşı müjdesi: 'Güzel haberlerini vereceğim' diyerek duyurdu!SON DAKİKA HABERİ:  iki müjde birden verdi! Korona aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirler ve yasaklar devreye girmeye başladı. Diğer yandan da koronavirüs aşısı ile ilgili önemli gelişmeler de gelmeye devam ediyor. Son dakika haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  için sözleşme müjdesi verdi. “Bir iki gün içerisinde sözleşme imzalanır” diyen Koca yerli aşının da en erken nisan ayında devreye gireceğini ifade etti. : “Dünyada erken dönemde çıkan ve güvenebilir olduğumuz aşıyı vatandaşlarımıza, önce kendimden başlamak üzere yapmak istiyoruz”

Giriş Tarihi: 20.11.2020  11:02

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

SON DAKİKA! Türkiye'de koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Diğer yandan ise dünyadaki aşı çalışmalarıyla ilgili sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Son olarak koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu.

AB'NİN SATIN ALDIĞI KORONA AŞISI FİYATI BELLİ OLDU

Gelen son dakika haberine göre, Pfizer - BioNTech aşısı fiyatı' sorgulamaları internet üzerinden hızlandı. AB'nin anlaşma ile 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro ödeyeceği açıklandı. Buna göre koronavirüs aşısına doz başına 15,5 euro ödenecek.

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA İKİ MÜJDE!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığının 2021 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Milliyet'in bir haberine göre, 'nın açıklamaları şöyle;

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

TÜRKİYE'YE 1 MİLYON DOZ MÜJDESİ: Aşılarla ilgili irtibatımız devam ediyor. Pfizer'le ilgili aralık ayında olma ihtimali Sayın Uğur Hoca'nın söylemiyle çok zayıf görünüyor, en erken 15 Aralık'tan sonra ruhsat alınabilir. EMA ve FDA'ya müracaat edildiği ama ruhsatın aralıkta olmama ihtimalinin yüksek olduğu, olursa Türkiye'ye verebileceği rakam 1 milyon, ocak ayından itibaren de tedricî, bir iki ay içinde değil, yıl içinde 25 milyona kadar olabilirliği şeklinde şu an görüşmelerimiz var. Diğer aşı içinse, Çin aşısı, orada aralık ayında en az 10 milyon gibi bir aşıyı alabilir olacağız, sayıyı artırmak istiyoruz.

"SÖZLEŞME 1-2 GÜNE HAZIR OLACAK"

Ocak ayında da en az bu kadar olacak. Sayı iki katına kadar çok rahat çıkabilir. Bununla ilgili de bir iki gün içerisinde sözleşme de imzalanır olacak. Biz, dünyada, erken dönemde, güvenebilir olduğumuz çıkan aşıyı vatandaşımıza önce kendimden başlamak üzere yapmak istiyoruz. Bunun için de yoğun çaba içinde olduğumuzdan emin olun. Aralık ayında başlayabilirliğimizin de çok yüksek olduğunu bilmiş olalım. Sayısını şimdiden çok söylemek istemiyorum ama 10 milyonlarla ifade edilen sayılar olduğundan emin olun.

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

GRİP AŞISI: Bu yıl, 'parası olanlara veriliyor' dediniz, parası olanlar almasın diye eczanelerden satmadım ben. Bununla ilgili hakkı olan kimse ona vermeliyiz diye... 1,3 milyon geçen yıl yapıldı, biz bu yıl 2,3 milyona çıkardık. Şu ana kadar 600 bin kişiye yapıldı. Kime yaptık? Bilim Kurulu bunu oturup hazırladı. En riskliden başlayarak bu gruplar tanımlandı ve bu gruplar dışında -şimdi söylüyorum- burada olmayan 80 yaş üstünü de koyduk. Eğer bu noktada elimizdeki aşı böyle devam ederse 75, 70, 65 gibi aşağıya doğru indirmeyi hızla planlıyoruz. Bir iki gün içerisinde sağlık çalışanlarımıza da başlıyoruz.

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

5 HAFTADIR İNFLUENZA YOK: Biz normalde her yıl 42. haftadan başlarız, inflüenza sürveyansı yaparız, yani, 'oluyor mu, var mı, başladı mı?' diye. Şu an 47. haftadayız, yani 5 haftadır influenza yok. Bu olamaycağı anlamına gelmez ama 'yok' diyorum, 'tedirgin etmeyin insanları' demek istiyorum. Her yıl şu dönemde çocuk poliklinikleri üst solunum yolu enfeksiyonundan geçilmez. Şu an çocuk polikliniklerine gidin çok sakindir, en yoğun olan erişkin, dâhilî polikliniklerdir çünkü Kovid daha fazla; bu dönemin mevsimsel gribi artık Kovid.

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

12 BİN PERSONEL: Önümüzdeki günlerde KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz. ÖSYM hazırlık yapıyor. 7 bin hemşire, bin 700 ebe, 2 bin 864 sağlık teknisyeni.

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

TEB'E AŞI YANITI: TEB diyor ki; 'Ben Hollanda menşeli bir firmadan 1,5 milyon aşı buldum. Bunun fiyatı 12 dolar'. Bu firma Hazine'ye, DMO'ya, '11 dolara size veriyorum' diyor. TEB bize '12 dolar' diyor. Tabii buradan yüzde 4 komisyon alınacak ayrıca. Firmanın buraya verdiği teklif 12 dolar -aynı fiyatla veriyoruz, artı yüzde 4 olacak- ama aynı firma bize 11 dolarla veriyor. Sonra firma, tedarikçi depolardan üretici yetki belgesi, aşının orijinal olup olmadığını kanıtlayan analiz sertifikası, orijin sertifikası ve Batch Release sertifikası belgeler sağlanamadığı için ürünün gerçekten olup olmadığı teyit edilememiş, ayrıca mevcutsa bile sahte veya bozulmuş olabileceği kaygısıyla tedarikinden vazgeçilmiştir' diyor. Nerede aşı?

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

YERLİ AŞI NİSANDA: (Kovid-19 aşı çalışması) 16 aşı çalışması var. İnsanda Faz 1 çalışmasına geçilen bir inaktif aşımız var. Bu inaktif aşı ilk önce 44 kişiye yapılacaktı, bu hafta itibarıyla ilk 44 kişi tamamlanmış olacak. Bizim aşımız. Bizim aşımızın devreye girmesi, tahminimiz -en erken- nisan şeklinde olur.

SON DAKİKA | Bakan Koca iki müjde birden verdi! Aşı sözleşmesi ve 12 bin sağlık personeli alımı

KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ: Bilim Kurulumuzla önümüzdeki günlerde, 'toplam vaka' başlığı altında, 'yatan hasta' başlığı altında, 'hasta' başlığı altında ne varsa bunun hepsini kamuoyuyla nasıl paylaşacağımızı, tabloda nasıl göstereceğimizi tartışıp, göstermiş olacağız.

MEMNUNİYET DUYARIM: Meslektaşlarım görevi başında Kovid-19'a yakalanmasının meslek hastalığı olarak kabul edilmesinden ve kaybettiklerimizin şehit statüsünde sayılmasından Bakan olarak memnuniyet duyarım. Yüce Meclisimizin bu yolda atacağı adımı saygıyla karşılarım.

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum

Giriş Tarihi: 23.11.2020  21:47 Güncelleme Tarihi: 23.11.2020  22:14

Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili skandal "Tahliye edilmesi lazım" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Fitne ateşi" yorumu gelmişti. Yeni açıklama yapan Arınç, istifa sinyali verip, "Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" dedi.

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum

Bir televizyon programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında büyük tepki çeken skandal sözler sarf eden ve açıklamaları Başkan Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan Bülent Arınç, istifa çağrıları ve Erdoğan'ın sözleriyle ilgili Posta Gazetesi'nden Murat Çelik'e konuştu.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum.

"NEDEN O KONUŞMAYI YAPTI, KENDİSİNDEN DİNLEMEK İSTERİM"

Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul'daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara'da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim.

İSTİFA SİNYALİ

''Bu durumda buyurun istifa mektubumu" diyebilirim. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine "Bunları söyleyen birinin YİK'te ne işi var" türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.

BAŞKAN ERDOĞAN ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı kastederek 'tutuksuz yargılanma' vurgusu yaptığı konuşmasına tepki gösteren Erdoğan, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız" demişti.

Demirtaş ve Kavala sözleri tepki çeken Bülent Arınç'tan yeni açıklama: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili "Tahliye edilmesi lazım" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Fitne ateşi" yorumu gelmişti. Yeni açıklama yapan Arınç, istifa sinyali verip, "Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" dedi.

Bir televizyon programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında konuşan ve açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan Bülent Arınçistifa çağrıları ve Erdoğan'ın sözleriyle ilgili Posta gazetesi Murat Çelik'e konuştu.

İstifa etmediğini belirten Arınç, 'Erdoğan'la bizzat görüşeceğini' ifade etti.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter'dan, Instagram'dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sayın Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum.

 

"NEDEN O KONUŞMAYI YAPTI, KENDİSİNDEN DİNLEMEK İSTERİM"

Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul'daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara'da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim.

İSTİFA SİNYALİ

Kendisinden dinledikten sonra, "O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu" diyebilirim. Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz. Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine "Bunları söyleyen birinin YİK'te ne işi var" türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur."

ERDOĞAN NE DEDİ?

Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı kastederek 'tutuksuz yargılanma' vurgusu yaptığı konuşmasına da yanıt veren Erdoğan, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız" dedi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Osman Kavala hakkında tartışma yaratan açıklamalarda bulunan Arınç, "Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, Demirtaş için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı 'Devran' isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir."

Demirtaş ve Kavala sözeri tepki çeken Bülant Arınç'tan yeni açıklama: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum
Demirtaş ve Kavala sözeri tepki çeken Bülant Arınç'tan yeni açıklama: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum
Demirtaş ve Kavala sözleri tepki çeken Bülent Arınç'tan yeni açıklama: Cumhurbaşkanı çok ağır konuştu, rencide oldum

 ARINÇ'IN SKANDAL SÖZLERİ 

 Osman Kavala hakkında tartışmaya neden olan açıklamalarda bulunan Arınç, "Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım" ifadelerini kullanmıştı.Arınç, Demirtaş için şu ifadeleri kullanmıştı:"Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı 'Devran' isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir."

Bu haber 791400 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...