Son dakika: AK Parti Grup Toplantısı | Başkan Erdoğan’dan 2023...

Son dakika: AK Parti Grup Toplantısı | Başkan Erdoğan'dan 2023 mesajı: Bu yola kararlı bir şekilde çıktık

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadeleye değindi, "Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere prim vermeyeceğiz" dedi. 15 Temmuz'da TSK içerisindeki FETÖ mensubu bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda başlatılan darbe girişimi, ülke genelinde yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı. 15 Temmuz Cuma günü saat 22:00'da başlayan FETÖ'nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20:02'de sonlandırıldı.

14 Temmuz 2021 - 13:34 - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 - 21:02

Son dakika: AK Parti Grup Toplantısı | Başkan Erdoğan'dan 2023 mesajı: Bu yola kararlı bir şekilde çıktık

Giriş Tarihi: 14.07.2021 Güncelleme Tarihi: 14.07.2021 

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip ErdoğanAK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Siyasi müsilajı da etkisiz hale getireceklerini belirten Başkan Erdoğan, "Tüm teşkilatlarımızla milletvekillerimizle sahayı güçlü bir şekilde tutmak mecburiyetindeyiz. Bizim boş bıraktığımız her konuyu karşı tarafın yalan ve iftirayla doldurduğunu unutmamalıyız. CHP ve şürekası kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını sürekli yükselterek milletimizi yanıltmaya çalışıyor." dedi. 2023 hedefini de açıklayan Başkan Erdoğan, "Bu yola kararlı bir şekilde çıktık" ifadelerini kullandı.

Son dakika: AK Parti Grup Toplantısı | Başkan Erdoğan'dan 2023 mesajı: Bu yola kararlı bir şekilde çıktık

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip ErdoğanAK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan: CHP ve şürekası yalan ve iftira çıtasını sürekli yükselterek milletimizi yanıltmaya çalışıyor

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tüm teşkilatlarımızla milletvekillerimizle sahayı güçlü bir şekilde tutmak mecburiyetindeyiz. Bizim boş bıraktığımız her konuyu karşı tarafın yalan ve iftirayla doldurduğunu unutmamalıyız. CHP ve şürekası kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını sürekli yükselterek milletimizi yanıltmaya çalışıyor. Giderek pervasızlaşan bu kesimin gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Biz sadece hakikatleri ortaya koyarak sergilenen oyunu bozacağız." dedi.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan bomba açıklamalar! 'Başlarına geçireceğiz' deyip duyurdu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda "CHP'nin içinde saklanamaz hale gelen, taciz, tecavüz, istismar skandallarını saklamak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz." dedi.

Video Player

00:22 | 01:11

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Muhalefet partilerinin iftiraf kampanyalarını başlarına geçireceklerini söyleyen Erdoğan, son terörist kalana kadar FETÖ ile mücadelenin de sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

 Erdoğan'dan bomba açıklamalar! 'Başlarına geçireceğiz' deyip duyurdu...

"CHP'NİN SKANDALLARINI SAKLAMAK İÇİN BAŞLATTIĞI KARALAMA KAMPANYASINI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ"

CHP yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltiyor. Bunların gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Sadece hakikati göstererek sergilenen oyunu bozacağız. CHP'nin içinde saklanamaz hale gelen, taciz, tecavüz, istismar skandallarını saklamak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz.

Milletin partisi olmak milletle beraber yürümektir. Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın üstesinden bilimin ışığında yok ediyorsak, Türk siyasetini saran müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz.Mi

Bir kaç gün daha devam edeceği anlaşılan Meclis çalışmalarında başarılar diliyorum. Meclisimiz bugüne kadar 188 kanun teklifini kabul etmiştir. Meclis Genel Kurulumuz, Sayıştay'ın yeni başkanını da belirlemiştir. 10 adet Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuştur. 6'sının raporları Genel Kurul'da görüşülerek nihayete erdirilmiştir. Son günlerine geldiğimiz yasama yılında Meclisimiz 101 birleşimde 650 saat çalışmıştır. Meclis çalışmalarının lokomotifliğini Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP yürütmektedir. AK Parti grubundaki her bir arkadaşımın komisyonlara ve Genel Kurul'a katılım yoklamalarını bizzat takip ediyorum. Mahşeri vicdanının en üst düzeydeki temsilcisi olan Meclis'in medeni bir iklimde faaliyetlerini sürdürmesine önem veriyoruz. Salgın şartları sebebiyle kesintiye uğrayan vekillerle 50-60 kişilik gruplar halinde sohbet toplantılarımızı yeniden başlattık. Bu buluşmaların ilk turunu tamamlamış olduk. Ekim'de Meclis açıldığında bu toplantıları yeniden başlatacağız.

SİYASİ MÜSİLAJI ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ
Normalleşme sürecine paralel olarak il ziyaretlerimizi tekrar hızlandırdık. Bu hafta sonu Erzurum'da olacağız. Ağustos ayı başında da kapsamlı bir Karadeniz programımız olacak. Biz hiç bir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık, olmayacağız. Sahayı güçlü biçimde tutmak mecburiyetindeyiz. Boş bıraktığımız her alanı karşı tarafın yalanla doldurduğunu unutmamalıyız.

Dakika dakika 15 Temmuz! Kanlı gecenin milletin zaferine dönüştüğü o an
CHP ve şürekası kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan çıtasını sürekli yükseltmek suretiyle milletimizin zihnini bulandırmaya çalışıyor. Onların gündemlerinin peşine takılmayacağız. Mümkünse sıkıntısını çözerek, gönlünü alarak vatandaşımıza kendisine verdiğimiz değeri gösterecek duruşu ortaya koymamızdır. AK Parti'yi millet kurmuştur, bu partinin tek sahibi millettir diyoruz. Milletin partisine yakışan, milletin içinde olmaktır. Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın üstesinden geliyorsak siyasi müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz.

İnsanımız eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, enerjiden spora kadar her alanda yıllardır özlemini çektiği eserlerle bizim dönemimizde buluştu. Türkiye'nin bugünü gibi geleceğini de inşa edecek yegane siyasi yapı yine burasıdır. Türkiye'nin hak ve özgürlükler alanını genişletme konusunda ihtiyaçları mı var? Bunu yapacak olan biziz. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizden başka derdi millet olan başka bir siyasi kadro yoktur. Biz hiçbir meseleyi, talebi görmezden gelmedik, gelmiyoruz. Milletimiz ne diyorsa onu hayata geçirmek için tüm imkanları kullandık. Karşı çıktıkları hangi hizmet varsa hepsini de önce ve en çok kullananlar kendileri olmuştur. Buradaki mesele muhalefet etmek adına karşı çıkmak adına engellenmek istenen projeler adına samimiyetsiz yaklaşımın milletimize en iyi şekilde aktarılmasıdır.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı şekilde çıktık. Ve hedef 2023 Haziran. Tek taahhütleri var olanı satmak, dağıtmak olan zihniyetin ülkenin hangi meselesine çözüm üreteceğinin muhasebesini milletimizle birlikte yapmalıyız.

SİYASİ HIRSIZLIK VE HİZMET HIRSIZLIĞI MESAJI
Kimi belediyelerin bakanlıklarımızın yaptıkları çalışmaları sahiplenme çalışmalarına karşı dikkatli olmalıyız. Her türlü hırsızlık kötüdür. Siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür.

Karşımızda hala yalan, çarpıtma dışında politika yöntemi bilmeyen, tek parti faşizminin özlemiyle yanıp tutuşan bir muhalefet var. Biz kimin ne dediğine bakmayacağız. Biz kendi işimize bakacağız. Biz derdi millet olan, derdi insan olan, ülke olan, hizmet eseri ve yatırım olan bir partiyiz. Böyle bir ittifakız. İnşallah 2023'te Cumhur İttifakı olarak halkımızın karşısına bu anlayışla çıkacağız.

EKONOMİK GELİŞMELER
Sanayi üretimi bir kez daha rekor seviyede artarak ülkemizin üretim gücünü teyit etti. Ekonomiyi böyle konuşuyoruz. Ekonominin bel kemiği olan sanayi ile yolumuza devam ediyoruz. Türkiye inşallah adım adım hedeflerine yaklaşıyor.

DİN KİSVESİ ADI ALTINDA BU MİLLETİ SÖMÜRENLERE DE PRİM VERMEYECEĞİZ
Yarın 15 Temmuz'un 5. yıldönümü. Türkiye, PKK ve DEAŞ gibi diğer terör örgütlerine karşı yürttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da vermektedir. Sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Biz bunları içerde de dışarda da kovalıyoruz. Yakaladıkça Türkiye'ye getiriyoruz. Orta Asya'daki en büyük para olaylarını koordine eden yakalandı, getirildi. Bütün sorgulamaları yapıldı. FETÖ'yü de son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi adı altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz. Kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Meclisimiz, Külliyemiz buralarda o gece kaç evladımız şehit oldu... Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Külliye'nin karşısında müzemizi bitirdik, açılışını yapacağız. Ülkemizin güvenliği artık sınırlarda değil tehditlerin bulunduğu yerde başlıyor. Diplomatik misyonlarımızın tüm alt birimlerde güçlendirmemizin sebebi budur.

AZİMLE, CESARETLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
PKK'ya da FETÖ'ye de teyakkuz halimizi sürdüreceğiz. Bu sadece siyasetin sorumluluğunda olan bir mesele değildir. 84 milyon vatandaşımızın tamamı ülkeyi ayakta tutacak bu kutlu davanın tarafıdır. Yeni nesillerin, çocukların bu anlayışı okul öncesinden başlayarak kazanmalarını sağlamak mecburiyetindeyiz. Kültürünü bilmeyen nesiller avuçladığımız su gibi elimizden akıp gitmeye mahkumdur. Hep birlikte bu doğrultuda azimle, cesaretle yolumuza devam edeceğiz.

Temmuz ayı içinde göğsümüzü kabartan başarılara imza atan sporcularımızı tebrik etmek istiyorum. İşitme engelli sporcularımız adeta destan yazdılar.

Salı günü Kurban Bayramımızla kucaklaşıyoruz. Bizler bir gün öncesinden Kuzey Kıbrıs'a gideceğiz. Geniş bir heyetle KKTC'de olalım diyoruz. KKTC'de Kurban Bayramımızı kutlamış olacağız. Hem bayramlaşacak, hem 20 Temmuz törenlerine katılacağız. Buradan vereceğimiz mesajların hem KKTC'ye moral, tüm dünyaya da kararlılık olarak dalga dalga yayılacağına inanıyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Bir kaç gün daha devam edeceği anlaşılan Meclis çalışmalarında başarılar diliyorum. Meclisimiz bugüne kadar 188 kanun teklifini kabul etmiştir. Meclis Genel Kurulumuz, Sayıştay'ın yeni başkanını da belirlemiştir. 10 adet Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuştur. 6'sının raporları Genel Kurul'da görüşülerek nihayete erdirilmiştir. Son günlerine geldiğimiz yasama yılında Meclisimiz 101 birleşimde 650 saat çalışmıştır.

 

Meclis çalışmalarının lokomotifliğini Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP yürütmektedir. AK Parti grubundaki her bir arkadaşımın komisyonlara ve Genel Kurul'a katılım yoklamalarını bizzat takip ediyorum. Mahşeri vicdanının en üst düzeydeki temsilcisi olan Meclis'in medeni bir iklimde faaliyetlerini sürdürmesine önem veriyoruz.

Salgın şartları sebebiyle kesintiye uğrayan vekillerle 50-60 kişilik gruplar halinde sohbet toplantılarımızı yeniden başlattık. Bu buluşmaların ilk turunu tamamlamış olduk. Ekim'de Meclis açıldığında bu toplantıları yeniden başlatacağız.

Salgın tehdidinin azalmasıyla il ziyaretlerimizi de tekrar hızlandırdık. İnşallah bu hafta sonu Erzurum'da olacağız. Ağustos ayı başında da Karadeniz turumuz olacak.

Normalleşme sürecine paralel olarak il ziyaretlerimizi tekrar hızlandırdık. Bu hafta sonu Erzurum'da olacağız. Ağustos ayı başında da kapsamlı bir Karadeniz programımız olacak. Biz hiç bir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık, olmayacağız. Sahayı güçlü biçimde tutmak mecburiyetindeyiz.

"SİYASİ MÜSİLAJI ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ"

Boş bıraktığımız her alanı karşı tarafın yalanla doldurduğunu unutmamalıyız. CHP ve şürekası kendilerince yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan çıtasını sürekli yükseltmek suretiyle milletimizin zihnini bulandırmaya çalışıyor. Onların gündemlerinin peşine takılmayacağız. Mümkünse sıkıntısını çözerek, gönlünü alarak vatandaşımıza kendisine verdiğimiz değeri gösterecek duruşu ortaya koymamızdır. AK Parti'yi millet kurmuştur, bu partinin tek sahibi millettir diyoruz. Milletin partisine yakışan, milletin içinde olmaktır. Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın üstesinden geliyorsak siyasi müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz.

İnsanımız eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, enerjiden spora kadar her alanda yıllardır özlemini çektiği eserlerle bizim dönemimizde buluştu. Türkiye'nin bugünü gibi geleceğini de inşa edecek yegane siyasi yapı yine burasıdır. Türkiye'nin hak ve özgürlükler alanını genişletme konusunda ihtiyaçları mı var? Bunu yapacak olan biziz.

"HEDEF 2023 HAZİRAN"

Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizden başka derdi millet olan başka bir siyasi kadro yoktur. Biz hiçbir meseleyi, talebi görmezden gelmedik, gelmiyoruz. Milletimiz ne diyorsa onu hayata geçirmek için tüm imkanları kullandık. Karşı çıktıkları hangi hzimet varsa hepsini de önce ve en çok kullananlar kendileri olmuştur. Buradaki mesele muhalefet etmek adına karşı çıkmak adına engellenmek istenen projeler adına samimiyetsiz yaklaşımın milletimize en iyi şekilde aktarılmasıdır.

Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı şekilde çıktık. Ve hedef 2023 Haziran. Tek taahhütleri var olanı satmak, dağıtmak olan zihniyetin ülkenin hangi meselesine çözüm üreteceğinin muhasebesini milletimizle birlikte yapmalıyız. Kimi belediyelerin bakanlıklarımızın yaptıkları çalışmaları sahiplenme çalışmalarına karşı dikkatli olmalıyız. Her türlü hırsızlık kötüdür. Siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür.

SANAYİ ÜRETİMİNDE REKOR
Sanayi üretimi bir kez daha rekor seviyede artarak ülkemizin üretim gücünü teyit etti. Ekonomiyi böyle konuşuyoruz. Ekonominin bel kemiği olan sanayi ile yolumuza devam ediyoruz. Türkiye inşallah adım adım hedeflerine yaklaşıyor.

DİN KİSVESİ ADI ALTINDA BU MİLLETİ SÖMÜRENLERE DE PRİM VERMEYECEĞİZ
Yarın 15 Temmuz'un 5. yıldönümü. Türkiye, PKK ve DEAŞ gibi diğer terör örgütlerine karşı yürttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da vermektedir. Sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Biz bunları içerde de dışarda da kovalıyoruz. Yakaladıkça Türkiye'ye getiriyoruz. Orta Asya'daki en büyük para olaylarını koordine eden yakalandı, getirildi. Bütün sorgulamaları yapıldı. FETÖ'yü de son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi adı altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz. Kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Meclisimiz, Külliyemiz buralarda o gece kaç evladımız şehit oldu... Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Külliye'nin karşısında müzemizi bitirdik, açılışını yapacağız. Ülkemizin güvenliği artık sınırlarda değil tehditlerin bulunduğu yerde başlıyor. Diplomatik misyonlarımızın tüm alt birimlerde güçlendirmemizin sebebi budur.

Dakika dakika 15 Temmuz! Kanlı gecenin milletin zaferine dönüştüğü o an

14.07.2021 13:37

1 / 36

2016 Türkiye askeri darbe teşebbüsü, bilinen adıyla 15 Temmuz darbe girişimi, darbeciler tarafından Yurtta Sulh Harekatı şeklinde ifade ediliyordu. 15 - 16 Temmuz tarihleri arasında kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup askerin gerçekleştirmeyi amaçladıkları askeri darbe girişimidir. TRT yayınında, ordunun yönetime el koyduğuna yönelik açıklanan bildiri ile tüm Türk halkı tarafından duyulan darbe girişimi, vatandaşların sokaklara dökülmesi ile seyrini değiştirdi. İşte, 15 Temmuz darbe girişimi kronolojik sıralaması...

 

15 Temmuz'da TSK içerisindeki FETÖ mensubu bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda başlatılan darbe girişimi, ülke genelinde yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı. 15 Temmuz Cuma günü saat 22:00'da başlayan FETÖ'nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20:02'de sonlandırıldı. FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrası yaşananlar:

15 Temmuz | 22:00

Genelkurmay'da silah sesleri duyuldu, bir helikopterden dışarıda bulunanların üzerine ateş açıldı. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve TRT Genel Müdürlüğü bir grup askertarafından ele geçirildi ve aynı saatlerde İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri yine bir grup asker tarafından kapatıldı.

3 / 36

15 Temmuz | 22:10

Yaşanan olağanüstü olaylar nedeniyle Başbakanlık müsteşarı başkanlığında Çankaya Köşkü'nde koordinasyon merkezi kuruldu. İlk olarak meydanların halk tarafından hakimiyet altına alınması kararlaştırıldı.

15 Temmuz | 23:05

Dönemin başbakanı Binali Yıldırım önce çeşitli televizyon kanallarında canlı yayınlara bağlanarak açıklamalarda bulundu. Buna göre, "bir kalkışma girişimi"nin olduğunu belirten Yıldırım, "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu." ifadelerine yer verdi.

5 / 36

15 Temmuz | 23:24

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi’nde patlama meydana geldi.

6 / 36

15 Temmuz | 23:30 - 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, darbe girişiminde bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığı bildirildi. Güvenlik kaynakları, “Askeri kalkışma, ordu içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup subay tarafından yapılmaya çalışılmaktadır.” açıklamasında bulundu.

7 / 36

16 Temmuz | 00:01 - 00:09

Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’na doğru harekete geçti. Ankara Yenimahalle’deki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kampüsüne askeri helikopterlerce ateş açılması sonucu MİT’in çevre güvenliğini sağlayan unsurlarca saldırıya silahla karşılık verildi.

16 Temmuz | 00:13

TRT’yi ele geçiren kalkışmacı askerler darbe bildirisi okuttu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca açıklamanın TSK tarafından yapılmadığı üzerinde durularak “Korsan bildiridir. Gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz” denildi. Korsan bildirinin TRT’de okutulmasının hemen akabinde TÜRKSAT, TRT’nin yayınını kesti.

9 / 36

16 Temmuz | 00:26 - 00:30

Açıklamaların sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli televizyon kanallarına bağlanarak, askerî kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Erdoğan, "Millî iradeye yönelik bu ayaklanma hareketine karşı tabii ki hukuk, yasalarımız, anayasamız neyi gerektiriyorsa bunun bir defa cevabını bu yapı ister Silahlı Kuvvetler içinde olsun, bir grup azınlık da olsa ister başka kurumlarımızın içerisinde olsun, gereken cevabı alacaklardır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı üzerine 81 ilde okunan selalar ile Türkiye genelinde vatandaşlar sokağa çıkarak darbe girişimine karşı birlik mesajı verdi.

 

10 / 36

16 Temmuz | 00:35

Darbe girişimiyle ilgili ilk soruşturma İstanbul’da başlatıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, darbe girişimini yapan askerlerle ilgili soruşturma başlatıldığını ve askerlerin görüldükleri yerde tutuklanacaklarını bildirdi.

 

11 / 36

16 Temmuz | 00:57 - 01:01

Saldırganlar, TRT yayınlarını kesen TÜRKSAT'ın Gölbaşı'ndaki tesislerine askerî helikopterlerle saldırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü savaş uçağı ve helikopterlerin saldırısına uğradı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bu, TSK içinde bir cuntanın kalkışma girişimidir." açıklamasında bulundu.

16 Temmuz | 01:30 - 01:39

Çankaya Köşkü'ne ateş eden 5 zırhlı araca güvenlik görevlileri tarafından karşılık verildi. Halkın da desteği ile darbeciler püskürtüldü. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Başbakanlık Koordinasyon Merkezine geldi ve TBMM’nin açık tutulması kararı alındı. TBMM Genel Kurul Salonu açıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve milletvekilleri Genel Kurul Salonu’nda yerlerini aldılar.

13 / 36

16 Temmuz | 02:00

Darbe girişiminin ardından bazı askerler gözaltına alınmaya başlandı.

 

14 / 36

16 Temmuz | 02:30

Darbeci askerler Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı havadan hedef aldı. Hava saldırısı sonucu 17 polis şehit oldu. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların Sikorsky helikopterini düşürdü.

15 / 36

16 Temmuz | 02:35

TRT’yi ele geçirmeye çalışan 1’i rütbeli 5 asker, vatandaşlar ve polis tarafından etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmeye çalışan terör örgütü FETÖ mensubu 3’ü rütbeli 13 asker de gözaltına alındı.

16 Temmuz | 02:42 - 02:49

TBMM’ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurlarıyla Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı. Meclise yeni bir bomba atıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Genel Kurul’daki milletvekilleri Meclis sığınağına geçti.

17 / 36

16 Temmuz | 02:55 - 03:00

Yeniden televizyon yayınına bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, yapılanların terör örgütü FETÖ'nün işi olduğunu TSK'nın şanlı askerlerinin böyle bir olayla anılmasının akla gelmeyeceğini yeniden bildirdi. TRT yeniden normal yayınına döndü. TRT Genel Müdürlüğü binasını ele geçirmeye çalışan FETÖ mensubu askerler gözaltına alındı.

18 / 36

16 Temmuz | 03:10 - 03:20

Binali Yıldırım, Ankara semalarında, MİT, Meclis, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık gibi kritik bölgeler üzerinde uçuş yapan her türlü askeri helikopter ve uçağa müdahale edileceğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yeniden çatışma sesleri gelmeye başladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a geldi.

19 / 36

16 Temmuz | 04:00 - 04:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ/PDY irtibatlı yargı görevlileri ve sözde “Yurtta Sulh Komitesi” mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Marmaris’te konakladığı otele helikopterlerden ateş açıldı, ancak Erdoğan gece yarısı otelden ayrılmıştı. Helikopterlerden inen yüzleri maskeli ve ağır silahlı askerler oteli abluka altına aldı ve çıkan çatışmada 5 polis yaralandı.

16 Temmuz | 05:20 - 06:00

Başbakan Yıldırım, twitter hesabından darbe girişimi içerisinde yer alan bir generalin öldürüldüğü bilgisinin geldiğini ve aralarında albayların da bulunduğu 130 askerin gözaltına alındığını duyurdu. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlatıldığı, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Merkezi'nde 42 kişinin hayatını kaybettiği, bölgede olayların kontrol altına alındığı bildirildi.

21 / 36

16 Temmuz | 06:30

Güvenlik içine alınan Çankaya Köşkü ve Başbakanlık Resmi Konutu’na çıkan tüm yollar kapatıldı. Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarınca kullanılan ve TÜRKSAT’ı bombalayan askeri helikopter Gölbaşı’nda düşürüldü. Olaylar sırasında İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nü kontrol eden askerler teslim oldu.

22 / 36

16 Temmuz | 06:43 - 06:52

FETÖ mensupları tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yakınlarına 2 bomba atıldı. Bombalar, Millet Camisi’nin önüne park etmiş araçlardan birinin üzerine düştü. Başbakan, Genelkurmay Başkanlığı’na vekaleten 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın atandığını bildirdi.

23 / 36

16 Temmuz | 07:00 - 07:50

Külliye yakınındaki Jandarma Genel Komutanlığı’nın bulunduğu kavşağa askeri uçaktan bomba atıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan öğrenilenlere göre, FETÖ mensubu 336 kişi gözaltına alındı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dışarıya çıkarılan tanktan, barikat amacıyla kurulan kamyonların olduğu bölgeye ateş açıldı. Fetullahçı Terör Örgütü üyesi 29 albay ve 5 general, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından görevden uzaklaştırıldı.

16 Temmuz | 08:32 - 08:36

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Çankaya Köşkü’ne geldi. Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet özel harekat polisleri tarafından ele geçirildi. Karargahtaki Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup askerler etkisiz hale getirildi.

25 / 36

16 Temmuz | 09:10 - 09:40

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, silahlı terör örgütü FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkında alınacak tedbirler için toplandı. Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde, silahlı terör örgütü FETÖ üyesi bin 374 TSK personeli gözaltına alındı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan çıkan 200’e yakın silahsız er ve erbaş teslim oldu.

26 / 36

16 Temmuz | 09:44 - 09:58

FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda ülke genelinde, 90 kişinin şehit olduğu, bin 154 kişinin yaralandığı bildirildi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı. Soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde silahlı FETÖ üyesi olduğu tespit edilen bin 563 kişi gözaltına alındı. Türkiye genelindeki tüm hakim ve savcılardan izinli olanlar derhal görevlerine başlamalarına ve adli tatilin iptaline karar verildi.

27 / 36

16 Temmuz | 10:07 - 10:34

Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı ile Bolu 2. Komando Tugay Komutanı gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süre kaldığı Marmaris’teki otele ağır silahlarla helikopterlerden ve karadan ateş açan askerler, darbe girişiminin başarısız olması sonucu bölgeden kaçtı. Genelkurmay Başkanlığı içinde kilitli tutulan subay ve astsubaylar, sabah saatlerinde tahliye edildi.

16 Temmuz | 10:37 - 10:59

Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kurtarıldığını açıkladı. Akıncı’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda üslenen FETÖ mensupları, darbe girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine üssü terk etmeye başladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sahil Güvenlik Komutanını görevden aldı.

29 / 36

16 Temmuz | 11:27 - 12:04

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda bulunan FETÖ terör örgütü mensubu askerler, teslim olmak için müzakere talebinde bulundu. Özel harekat polislerinin operasyon düzenlediği Jandarma Genel Komutanlığı binasında 200 kadar asker gözaltına alındı.

30 / 36

16 Temmuz | 12:56 - 12:57

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli 3 Cumhuriyet savcısı, sanıkları teslim almak için Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesine geldi. Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’ne geldi, açıklamalarda bulundu.

31 / 36

16 Temmuz | 14:37 - 14:43

HSYK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar verdi. HSYK 2. Dairesi, 541’i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204’ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı. Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının bir kısmı, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

16 Temmuz | 15:03 - 16:08

Danıştay Başkanlığı’ndaki FETÖ mensubu üyelerden 5’i Danıştay Genel Kurul Salonu’nda gözaltına alındı. FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 10 Danıştay üyesi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü üyeliği suçundan 140 Yargıtay, 48 Danıştay üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu isimlerden 11 Yargıtay ve 4 HSYK üyesi gözaltına alındı. Başbakan Binali Yıldırım TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap etti.

33 / 36

16 Temmuz | 18:46

Örgüt mensuplarının darbe girişiminde kullandıkları Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesindeki tanklar, askeri tırlarla kışlaya çekildi.

34 / 36

16 Temmuz | 20:02 - 20:50

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında, evinde arama yapılan Anayasa Mahkemesi Üyesi gözaltına alındı. Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde yürütülen FETÖ darbesine yönelik operasyonda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi kurtarıldı.

35 / 36

16 Temmuz | 21:09 - 21:57

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında üst düzey gözaltılar sürdü ve HSYK 2. Dairesince açığa alınan adli yargıdaki hakim ve savcıların isimleri açıklandı. FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm ağır ceza cumhuriyet başsavcılıklarına yazı göndererek, “aynı örgüte üye oldukları değerlendirilen” toplam 2 bin 745 hakim ve savcının gözaltına alınmasını ve haklarında soruşturma yürütülmesini istedi.

Türkiye'nin darbecilere karşı verdiği 15 Temmuz mücadelesinde 251 kişi şehit oldu, bin 539 vatandaş yaralandı. Diğer yandan birçok ülke Türkiye'ye destek olduğunu açık bir dille ifade etmiştir.

Dakika dakika 15 Temmuz! Kanlı gecenin milletin zaferine dönüştüğü o an

Bu haber 990744 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...