Son dakika: 130 bin eleman alınacak!

Son dakika: 130 bin eleman alınacak!

Ekonomi de istihdamda son dakika haberleri: Türkiye İş Kurumu, 130 bine yakın açık işe hızlı bir şekilde uygun personel alımı için ilana çıktı. İstihdam seferberliğinde kilit rol oynayan İŞKUR, 9 aylık dönemde pandemi koşullarına karşın 988 bin istihdam yaratarak rekora imza attı.

08 Ekim 2021 - 07:32 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 10:49

Kamu ve Özele İŞKUR ile 130 Bin Memur ve Personel Alımı İstihdam Edilecek!

Giriş Tarihi: 7.10.2021  07:03 Son Güncelleme: 7.10.2021  07:06

Son dakika: 130 bin eleman alınacak!

KPSS şartı yok 130 bin kişi alınacak, İŞKUR duyurdu...

Son dakika: 130 bin eleman alınacak!

9 aylık dönemde pandemi koşullarına karşın 988 bini aşkın kişiyi işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu, 130 bine yakın açık işe hızlı bir şekilde uygun personel alımı için ilana çıktı. İstihdam seferberliğinde kilit rol oynayan İŞKUR, 9 aylık dönemde pandemi koşullarına karşın 988 bin istihdam yaratarak rekora imza attı. İşte kamu ve özel sektöre alınacak pozisyonlar ve İŞKUR iş ilanları...

Son dakika: 130 bin eleman alınacak!

Ekonomi de istihdamda son dakika haberleri: Türkiye İş Kurumu, 130 bine yakın açık işe hızlı bir şekilde uygun personel alımı için ilana çıktı. İstihdam seferberliğinde kilit rol oynayan İŞKUR, 9 aylık dönemde pandemi koşullarına karşın 988 bin istihdam yaratarak rekora imza attı.

Son dakika haberler: Türkiye İş Kurumu, 130 bine yakın açık işe hızlı bir şekilde uygun personel alımı için ilana çıktı. İstihdam seferberliğinde kilit rol oynayan İŞKUR 9 aylık dönemde pandemi koşullarına karşın 988 bin istihdam yaratarak rekora imza attı. İş arayanlar Kurum aracılığıyla özel sektöre yerleştirilirken, açık işler listesinde makine mühendisinden bilgisayarlı makine kullanıcısına bekçiden banka müşteri temsilcisine kadar hem beyaz hem de mavi yakalılar için fırsat imkanı bulunuyor.

EN YÜKSEK PERSONEL ALIMI VE ELEMAN SAYISI ARTIŞI SAĞLIKTA

Gelecek yıl 1 milyon 170 bin istihdam yaratılması hedeflenirken yeni iş kapıları açmak için gelecek yıl da 20 koldan prim teşviki, destek ve indirimi uygulanacak. İstihdamı hem artırmak hem de korumak için "Artı istihdam, istihdama dönüş prim desteği, 5 puanlık prim indirimi, engelli istihdam teşviki, ilave 6 puanlık prim indirimi, genç girişimci teşviki, sosyal hizmetlerden yararlanan çocukların istihdamı" başta olmak üzere yirmiye yakın başlıkta destek sağlanıyor.

Bu yıl teşvikli yatırımlara istihdam desteği kapsamında, işçi başına aylık olarak en az altıncı bölgede 1234 lira, diğer bölgelerde de 733 lira teşvik uygulanıyor. Son bir yılda istihdamda en yüksek artış sağlık hizmetleri, bina inşaatı, konaklama, perakende ticaret, giyim eşyaları imalatında yaşandı.

İMALAT, TOPTAN BAŞI ÇEKİYOR

İŞKUR aktif işgücü hizmetleri, mesleki eğitim kursları, işbaşı, girişimcilik eğitim programları binlerce gence, kadına iş kapısı açarken, işverenin de nitelikli eleman bulmasını sağlıyor.

SON DAKİKA HABERLER | 130 BİN PERSONEL ALINACAK

İş Kanunu'na göre çalıştıracak sürekli, geçici veya mevsimlik işçilerin istihdam süreçleri İŞKUR aracılığı ile sağlanıyor. İşçi alım ilanları Kurum'un internet sayfasının açık iş ilanları bölümünde yayımlanıyor. Bugün itibariyle 130 bin açık iş ilanı bulunuyor. Açık işte, imalat-toptan, perakende-ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, inşaat-ulaştırma, depolama başı çekiyor.

İŞTE ALIM YAPILACAK ALANLAR

Kurum'un açık iş listesinde, "Acil tıp teknisyeni, ahşap boyama elemanı, akaryakıt satış elemanı, aşçı, kaynakçı, ayakkabı imalatçısı, beden işçisi, bekçi, bilgisayar donanım, teknoloji teknikeri, bilgisayar kurulum bakım elemanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, elemanı, gıda mühendisi ve teknikeri, tekstilde kalite kontrolcü, konfeksiyon işçisi, makine mühendisi, lojistik eleman, makineci (dikiş), mekanik bakım onarımcısı, bankada müşteri temsilcisi, ön muhasebeci" gibi meslekler yer alıyor.

ÇALIŞAN SAYISI 1.9 MİLYON ARTTI

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre pandemi döneminde zorunlu sigortalı çalışan sayısı 1.9 milyon kişi arttı. Pandemi döneminde çalışmaya başlayan her on kişiden sekizi sigortalı olarak çalıştı. Bu dönemde 3.8 milyon kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Mart 2020'de 20.2 milyon olan SGK kayıtlarındaki zorunlu sigortalı kişi sayısı geçen yıl Ekim itibariyle artış göstermeye başladı.

Bu yıl Temmuz itibariyle geçen yılın Mart ayına göre bu artış 1.9 milyon oldu, geçen yılın Temmuz ayına göre de 1.7 milyon arttı.

Bugün Yayımlandı! Resmi Gazetede 112 Memur Personel Alımı İlanı

Kamuya Memur Personel alımı ilanları 7 Ekim 2021 tarihi ile yayımlandı. Farklı kurumlara 112 kişi alınacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kadro dağılımı nedir?

Memur Alımları

4 Kuruma 112 Memur Personel Alımı için ilan yayımlandı. 7 Ekim 2021 tarihi ile yayımlanmış olan Memur Personel Alımı ilanlarına göre 4 Kurum Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur Personel Alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanına göre yağılacak olup en az 60 KPSS Puanına sahip olan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilecekler.

Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı Ne Olacak?

Lise Mezunu Kadroları: Şoför

Ön Lisans Mezunu Kadroları: Laborant, Büro Personeli, Tekniker, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri

Lisans Mezunu Kadroları: Mühendis, Biyolog, Uzman Yardımcısı, Muhasebeci, Düz Memur,

Genel ve Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

Resmi Gazete Memur personel alımı ilanları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu bağlamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangş bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Olarak ise 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60, 65, veya 70 puan almış olmak, En az lise olmak üzere ilgili alanlarda Ön Lisans veya Lisans eğitimini ilgili bölümlerde tamamlamış olmak,

Zabıta ve İtfaiye Eri Alımı için:

Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

4 Kuruma 112 Memur Personel Alımı İlan Detayları:

Resmi Gazetede 7 Ekim 2021 tarihi ile gelen ilanlar ile, Tefenni Belediyesi, Samsat Belediyesi, Rekabet Kurumu ve Orman Genel Müdürlüğü alım yapacak.

Orman Genel Müdürlüğü İlanı: OGM bünyesine 47 Sözleşmeli Personel Alımı için ilan yayımladı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildiren OGM Başvuruları 11/10/2021-20/10/2021 tarihleri arasında yapılacak.

 

Rekabet Kurumu: Kurum Uzman yardımcılığı giriş sınavı ile 25 Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel), 20 Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukuk) ve 15 Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim) alanında 60 Memur Alımı yapacak.

Samsat Belediyesi: Genel İdare Hizmetleri sınıfında 1 kişilik boş kadro ile Lisans mezunu Muhasebeci alınacak. Başvurular 01.11.2021 – 03.11.2021 tarihleri arasında mesai bitimine kadar yapılacak.

Tefenni Belediyesi: KPSS En az 60 puan ile memur alımı yapılacak olup alımlar, DÜz Memur, İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru pozisyonlarında yapılacak. Başvurular 11.11.2021 - 15.11.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

İlanların Detayları:

Belediye Kadın Erkek Lisans Mezunu Memur Alımı İlanı ( Samsat Belediyesi )

60 ve 65 KPSS İle Düz Memur, Zabıta ve İtfaiye Eri Alımı İlanı ( Tefenni Belediyesi)

 

Rekabet Kurumu 60 Memur Alımı Yapacak ( 3 Alanda Uzman Yardımcısı )

 

OGM 20 İlde 47 Kamu Personeli Alımı Kadro ve Şartlar? Mülakat YOK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ( ÇSGB ) 125 Memur Alımı İlanı ( Uzman Yardımcısı )

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine 125 memur alımı için ilana çıktı. Farklı alanlarda olmak üzere 125 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ( ÇSGB ) 125 Memur Alımı İlanı ( Uzman Yardımcısı )

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede 8 Ekim 2021 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Merkez Teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Çalışma Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü sınav ile genel idare hizmetleri sınıfına dâhil 8’inci kadro dereceli 125 çalışma uzman yardımcısı alımı yapılacaktır.

KPSS VE ALANINA GÖRE KADRO DAĞILIMI:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartlara sahip olmak.

2- Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

3- ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, yukarıdaki tabloda puan türleri başlığı altında belirlenen puan türlerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

4- 2021 yılının ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

5- Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı başvuruları 12 Ekim 2021 tarihi saat 10:00 itibari ile başlayacak olup en geç 7 Kasım 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 00:21

#Uzman Yardımcısı Alımı

OGM 20 İlde 47 Kamu Personeli Alımı Kadro ve Şartlar? Mülakat YOK!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü 47 Personel Alımı için ilana çıktı. Bakanlık OGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kamu Personeli Alımları farklı kadrolarda yapılacak. En Az Lise Mezunu Personel Alımı yapılacak olup Mezuniyete göre kadro dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

OGM 20 Farklı Şehirde olmak üzere 47 Personel alımı yapacak. İşte Kadro ve şehre Göre Dağılım.

Lise Mezunu: 6 Şoför

Ön Lisans Mezunu: 1 Tekniker, 22 Büro Personeli, 3 Laborant,

Lisans Mezunu: 2 Biyolog, 13 Mühendis

Alan Dağılımı Nedir?

Şehre Göre Kadro Dağılımı:

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, Giresun, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Orman Genel Müdürlüğü 47 Kamu Personeli Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bunun dışında alım yapılacak alanda meslek bilgisi ve eğitimini Lise, Ön Lisans veya Lisans Programlarında tamamlamış olmaları gereklidir.

KPSS Şartı olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

 

Şoför Alımları için ise Özel Olarak en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

OGM Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı başvuruları 11 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ekim 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece //isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-Devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 20/10/2021 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan ve başvuru formunu online olarak dolduran adaylar arasından 2020 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır

Maliye Bakanlığı 130 KPSS siz Memur Alımı İlanı Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda 130 kişilik boşluk ile alım yapılacak olup şartlar ve ilan detayları haberde.

Memur Alımları 05 Ekim 2021 Salı 10:10

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı için ilan yayımladı. Resmi gazete'de 5 Ekim 2021 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İç Denetim Koordinasyon Kurulundan Sınav İle 130 Memur alacak. 

İç Denetçi Sertifika Eğitimine katılacak 100 Genel Katılımcı kontenjanından, 30 Bilgi Teknolojileri Kontenjanından olmak üzere 130 iç denetçi adayının belirlenmesi amacıyla İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı yapılacak.

KPSS ŞARTI YOK!

Maliye Bakanlığı Sınav ile memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı talep etmiyor. Bunun yerine Yabancı dil sınavı şartı aranacak. KPSS siz Memur Alımı için YDS Şartı nedir?

YDS Şartı:

Sınavın son başvuru tarihinden (03/11/2021) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puana denk bir puana sahip olmak.

DİĞER BAŞVURU ŞARTLARI:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek,
  • Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (03/11/1976 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir.)

Ayrıca 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa (Kanun) tabi genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde (Kanuna ekli (I)-(IV)) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri ile mahalli idarelerde çalışmış olma şartını yerine getirmek:

a) Yardımcılıkta geçen süreler dâhil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla denetim elemanı olarak en az beş yıl.

b) Yardımcılıkta geçen süreler dâhil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az sekiz yıl.

c) Araştırma görevliliğinde geçen süreler dâhil olmak üzere, doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl.

d) Müdür ve daha üstü unvanlarda en az sekiz yıl.

e) Hâkim, savcı, kaymakam, Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu, hukuk müşaviri, müşavir hazine avukatı, hazine avukatı, avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı ve muvazzaf subaylık ile komiserlik ve üzeri görevlerde sekiz yıl.

f) Fakültelerin; İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak “Mühendis” kadro unvanıyla en az sekiz yıl görev yapanlar aday belirleme sınavına katılabilirler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK!

Maliye Bakanlığına başvurular 21 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 3 Kasım 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Kurulun 4. Cadde (Kazakistan Caddesi) No: 112 Kat: 4 Emek/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla yapabileceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

#KPSS siz memur alımı

Jandarma 2022 Yılı 5000 Uzman Erbaş Alımı Başladı! KPSS Taban Puan Kaç?

Jandarma Genel Komutanlığına 2022 yılı uzman Erbaş alımı başvuru süreci başladı. Farklı birimlere olmak üzere 5000 Uzman Erbaş alımı yapılacak. KPSS detay Kaç?

Jandarma 2022 Yılı 5000 Uzman Erbaş Alımı Başladı! KPSS Taban Puan Kaç?

Binlerce adayın beklediği süreç başladı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre 2022 yılı 5000 Uzman Erbaş Alımı yapılacak. Başvuruları Bugün başlamış olan Jandarma Uzman Erbaş Alımı ilanı hakkında detayları sizlere aktaracağız.

5000 UZMAN ERBAŞ ALINACAK!

Jandarma Genel Komutanlığı adaylara müjdeyi vererek farklı birimlerinde görevlendirmek üzere 5000 uzman Erbaş Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar, Jandarma, Jandarma Havacılık, Jandarma Muharebe, Jandarma Lojistik ve Jandarma Bando bürümlerinde yapılacak.

3.901’i jandarma, 804’ü lojistik alt branşlı (mesleki nitelikli), 250'si muhabere, 12’si at bakıcısı, 23’ü bot serdümeni ve 10’u havacılık branşlarında olmak üzere toplam 5.000 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edilecektir.

Jandarma , Havacılık ve Muharebe Branş Dağılımı:

  • Jandarma 3.901
  • Bot Serdümeni 23
  • At Bakıcısı 12
  • Havacılık Uçak/Helikopter Teknisyen Yardımcılığı 5
  • Havacılık İtfayicesi 5
  • Jandarma Sıhhiyeci 300 6
  • J.Muhabere Muhabere 250

Jandarma Lojistik Branş Dağılımı:

  • Aşçı 50
  • Berber 45
  • Betonarme Demircisi 22
  • Beyaz Eşya Tamircisi 4
  • Boya ve Alçıcı 21
  • Çatı Ustası 5
  • Duvarcı 26
  • Elektrikçi 5
  • Fayansçı 10
  • Isı Yalıtımcısı 5
  • Isıtma ve Tesisat Elemanı (Kaloriferci) 17
  • İnşaat Kalıpçısı 20
  • Kaportacı 12
  • Kasap 15
  • Marangoz 9
  • Mermerci 8
  • Oto Boyacı 25
  • Oto Döşemeci 15
  • Oto Elektrikçi 15
  • Oto Lastik Tamircisi 30
  • Oto Tamircisi (Teknisyeni) 45
  • Sıhhi Tesisatçı 19
  • Sıvacı 38
  • Su Yalıtımcısı 3
  • Terzi

Jandarma Bando Branş Dağılımı:

  • Nefesli Enstrüman İcracısı 1
  • Piyanist 1
  • Solist 5
  • Tonmayster 1
  • Telli Çalgılar İcracısı 5
  • Vurmalı Çalgılar İcracısı 6
  • Yaylı Çalgılar İcracısı 1

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı uzman Erbaş alımı için adaylardan Genel ve özel nitelikler arayacak. Özel Olarak, KPSS, Yaş, Eğitim, Askerlik, Sağlık ve Boy gibi niteliklerin taşınıyor olması gereklidir.

Genel Başvuru Şartları:

Jandarma Adaylardan Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, J.Gn.K.lığı, Sahil Güvenlik K.lığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde, subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak görevli iken istihdam edilmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: 2022 yılı sözleşmeli uzman erbaş teminine yönelik başvuru yapacak; Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar (Mesleki nitelikli branşlara müracaat edecek ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan lisans, ön lisans ve lise mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2020-2021 yıllarından herhangi birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunun 4’üncü maddesinde belirtilen esaslara ve Tablo-7’deki niteliklere göre sınavlara çağrılacaktır.

Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2002 (dahil) - 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

Eğitim Şartı: Jandarma branşından başvuru yapacak adaylarda en az ortaöğretim (lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, jandarma branşına tüm lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir.

İlköğretim (ortaokul) mezunu olarak mesleki nitelikli (lojistik branşlı) branşlara başvuru yapacak adaylardan ise İlanda belirtilen niteliklere ve istenilen belgelere sahip olma şartı aranacaktır.

Sağlık Şartı: Sağlık yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç olmak üzere; herhangi bir nedenle askeri okullardan, emniyet teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Eğitim Kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olma

Askerlik Şartı:

  • Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (yedek subay, yedek astsubay, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-3’deki nitelik belgesinden 80 (seksen) puan ve üzeri not almış olmak,
  • Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin son günü (10 Ekim 2021) itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (10 Ekim 2016 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),
  • Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir.

Boy Şartı: En az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu Tablo-2’de boy-kilo tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak, (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.)

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Jandarma genel Komutanlığına 5000 Uzman Erbaş Alımı için başvurular 1 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 10 Ekim 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Rekor sayıda başvuru beklenmekte olup adaylar başvurularını Başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’ üzerinden gerçekleştirecekler.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

YSK Açıktan 49 Şehirde 103 Zabıt Katibi, Şoför ve VHKİ Alımı İlanı! Başvuru ve Şartlar

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Seçim Müdürlüklerinde Taşra ve Merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 103 Kamu Personeli Alımı yapacak. Şartlar ve Şehir listesi haberde.

Kamu Personel Alımları

02 Ekim 2021 Cumartesi 10:38

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karılamak üzere Kamu Personeli Alımı yapacağını paylaştı. 49 Farklı şehirde görevlendirmek üzere merkez ve Taşra Teşkilatı birimlerine Zabıt katibi, VHKİ ve Şoför Alımı Yapacak. Bu yönde YKS 90 Zabıta Katibi Alımı, 10 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni VHKİ Alımı ve 3 Şoför Alımı yapacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Merkez ve Taşra Teşkilatı şehre göre dağılım ve başvuru şartlarını paylaşacağız.

MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI ŞEHİR LİSTESİ:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı 103 kişilik kadro ile Merkez ve Taşra Teşkilatına Kamu personeli Aımı yapacak. Merkez Teşkilatına 13 ve Taşra Teşkilatına 90 Personel Alımı yapılacak.

Merkez Teşkilatı Şehir ve Kadro Dağılımı:

Merkez Teşkilatı olan Ankara'da;

  • 10 Veri Hazırlama ve Kontrol İşleri Alınacak.
  • 3 Şoför Alımı yapılacak.

Taşra Teşkilatı Şehir ve Kadro Dağılımı:

Taşra Teşkilatında 90 Zabıt Katibi alımı yapılacak. Zabıt Katibi alımlar 48 şehirde yapılacak. İşte şehre Göre kadro dağılımı:

  • Adana 2,
  • Ardahan 1,
  • Artvin 2,
  • Balıkesir 2,
  • Batman 1,
  • Bilecik 1,
  • Bingöl 1,
  • Bitlis 1,
  • Çanakkale 1,
  • Denizli 3,
  • Diyarbakır 5,
  • Edirne 3,
  • Elazığ 1,
  • Erzincan 1,
  • Erzurum 5,
  • Giresun 1,
  • Hakkari 2,
  • Hatay 2,
  • Iğdır 3,
  • İstanbul 6,
  • İzmir 1,
  • Karabük 1,
  • Kars 3,
  • Kastamonu 1,
  • Kayseri 1,
  • Kırıkkale 1,
  • Kırklareli 1,
  • Kocaeli 1,
  • Kütahya 5,
  • Malatya 1,
  • Mardin 2,
  • Mersin 1,
  • Muş 1,
  • Ordu 1,
  • Rize 1,
  • Sakarya 1,
  • Samsun 1,
  • Siirt 1,
  • Sinop 1,
  • Şanlıurfa 2,
  • Şırnak 2,
  • Tekirdağ 3,
  • Tokat 1,
  • Tunceli 1,
  • Uşak 1,
  • Van 5,
  • Yozgat 3,
  • Zonguldak 1,

İlçeye Göre Kadro Dağılımı İse Şöyle:

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Yüksek Seçimler Kurulu Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı personel adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bu kapsamda Özel Olarak ise kadrosuna göre özel nitelikler ve KPSS Şartı aranacak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Adayların 2020 Yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacak. Bu yönde Lise mezunu için P94, Ön Lisans mezunu için P93 ve Lisans mezunu için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı istenecek.

Genel Başvuru Şartları:

- Türk vatandaşı olmak,

- İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, düzeni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmak,

- Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek subay sınıfa geçirilmiş olmak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

şartları aranacak.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar İse:

Zabıt Katibi Alımı Şartları:

  • Adaylardan En Az lise mezunu olmak şartı aranacak.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Alımı Şartları:

  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,

Şoför Alımı Şartları:

  • En Az Lise mezunu olmak,
  • En Az B Sınıfı sürücü belgesi olmak ( Şoför unvanına başvuracak adayların, geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesi örneğini başvuru formunu doldururken ilgili alana yüklemeleri gerekmektedir. )

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

KPSS değerlendirmesi sonrası adaylara sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınava katılabilmek için adayların KPSS'den almış oldukları puanları eğitim seviyesine göre yapılacak sıralama ile belirlenecek olup en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile belirlenecek. Değerlendirme sonucuna göre ise adaylara sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurumu Başkanlığının Zabıt katibi Şoför ve VHKİ alımları için adaylar başvurularına 07.10.2021 tarihinde saat 09.00’da başlayıp, 18.10.2021 tarihinde mesai bitimi itibariyle (saat 17.00) sona erecektir. Başvurular sadece elektronik ortamda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinden yapılacak. Adayların Elektronik ortamda ilgili başvuru formunu doldurarak gerçekleştirecekler.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 11:58

 

Bu haber 990795 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...