Sağlık Bakanı Koca: Sınıra Sahra Hastanesi kuruldu.

Sağlık Bakanı Koca: Sınıra Sahra Hastanesi kuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Riskli kişiler karantina altına alındı. İran'dan gelenler 14 gün gözetimde olacak." dedi. Bakan Koca, "İran'da olan vatandaşlarımıza, sınırı zorlamamalarını, dışarı çıkmadan, bulundukları ortamı havalandırmaları, maske takmaları, el yıkama, yakın temas olmaması gerektiğini, imkanlar doğrultusunda sınırdan alıp, onları 14 gün karantinada tutulacaklarını bilmelerini istiyorum. İran'da da özellikle evden ya da otel odasından dışarı çıkmadan maskeli bir şekilde bulundu

27 Şubat 2020 - 13:02

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Gürbulak  önemli açıklamalar.

Giriş Tarihi: 27.2.2020  12:26 Güncelleme Tarihi: 27.2.2020  12:42

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürbulak  Koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koca, "Riskli gördüğümüz 18 kişi Doğubayazıt'taki hastanede gözlem altında" ifadelerini kullandı. Öte yandan 'da bulunan Türk vatandaşlarını da uyaran Koca, "İran'da olan vatandaşlarımızın sınırı zorlamamalarını ve bulundukları ortamda, evde, otelden dışarı çıkmadan, bu ortamı havalandırmalarını, maskeli olmaları gerektiğini, kişisel hijden ve el yıkamalarını ve yakın temasın olmaması gerektiğini, 14 gün gözetim altında tutulacaklarını özellikle söylemek istiyorum" dedi.

Bakan Koca'dan Gürbulak Sınır Kapısında önemli açıklamalar

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürbulak  Koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu..

Koca, "Kum ve Meşhed'den gelenleri 14 günlük gözleme alıyoruz. Sağlık algınlığı belirtisi olan 3 kişiyi hastaneye aldık" ifadelerinde bulundu.

Koca'nın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
"Tedbirlerimizi yoğunlaştırmıştık ve  ölü vakasının bilgisi verdikten sonra ertesi gün sınırda bütün gelen vatandaşlarımızın sağlık taramasını yaptık. 2 gün sonra da tamamen geçişleri durdurduk. Gelmek isteyen vatandaşlarımız için sahra hastaneleri kurarak vatandaşlarımızın burada sağlık taramalarını yapıp herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi olan hastalarımızı Kum ve Meşhed bölgesinden gelen hastaları da 14 gün karantina altında tutmak istiyoruz.

O yüzden bu oluşturduğumuz sahra hastanelerini yerinde görmek bir eksiklik varsa bunu gidermek için buraya geldik.

60 kişinin Gürbulak'ta takip ettiğimiz kişi olduğunu ve bu 60 vatandaşımız içerisinde sağlık belirtisi, soğuk algınlığı belirtisi olan 3 kişi hastaneye aldığımızı ve onları daha yakın takip etmek istiyoruz.

İRAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARINA UYARI!
İran'da olan vatandaşlarımızın sınırı zorlamamalarını ve bulundukları ortamda, evde, otelden dışarı çıkmadan, bu ortamı havalandırmalarını, maskeli olmaları gerektiğini, kişisel hijden ve el yıkamalarını ve yakın temasın olmaması gerektiğini, 14 gün gözetim altında tutulacaklarını özellikle söylemek istiyorum.

İran'da da özellikle evden veya otel odasından, dışarı çıkmadan maskeli bir şekilde bu ortamı havalandırıp hijyene dikkat etmelerini istiyoruz.

RİSKLİ GÖRDÜĞÜMÜZ 18 KİŞİ DOĞUBEYAZIT HASTANESİNDE!
Doğu Beyazıt hastanemiz var biliyorsunuz. Riskli gördüğümüz, kişileri Doğu Beyazıt'a alıyoruz. Oraya da 3 kişi ilave ettik ve 18 oldu sayı. Ateş bulgusu yok bunlarda. Onu söylemek istiyorum. Solunum sıkıntısı yok. Öksürük sıkıntısı var. Şuan 37 arkadaşımız aktif olarak çalışıyor. 24 tane burada ambulansımız var. 4 sedyeli ambulansımız var. Kapasitemiz birkaç saat içinde 120-130'a çıkmış olacak. Akşama kadar 220-230'a çıkabilir."Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Gürbulak Sınır Kapısında önemli açıklamalarBakan Koca son dakika sınırdan duyurdu: 'dan gelmek isteyen vatandaşlarımız...

Son dakika haberine göre; Gürbulak, Sınır Kapısında önemli açıklamalarda bulunan  Fahrettin Koca, "Riskli kişiler karantina altına alındı. 'dan gelenler 14 gün gözetimde olacak."

Bakan Koca son dakika sınırdan duyurdu: İran'dan gelmek isteyen vatandaşlarımız...

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Tedbirlerimizi yoğunlaştırmıştık ve İran ölü vakasının bilgisi verdikten sonra ertesi gün sınırda bütün gelen vatandaşlarımızın sağlık taramasını yaptık. 2 gün sonra da tamamen geçişleri durdurduk. Gelmek isteyen vatandaşlarımız için sahra hastaneleri kurarak vatandaşlarımızın burada sağlık taramalarını yapıp herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi olan hastalarımızı Kum ve Meşhed bölgesinden gelen hastaları da 14 gün karantina altında tutmak istiyoruz.

O yüzden bu oluşturduğumuz sahra hastanelerini yerinde görmek bir eksiklik varsa bunu gidermek için buraya geldik.

60 kişinin Gürbulak'ta takip ettiğimiz kişi olduğunu ve bu 60 vatandaşımız içerisinde sağlık belirtisi, soğuk algınlığı belirtisi olan 3 kişi hastaneye aldığımızı ve onları daha yakın takip etmek istiyoruz.

HİJYEN VE EL YIKAMA...

İran'da olan vatandaşlarımızın sınırı zorlamamalarını ve bulundukları ortamda, evde, otelden dışarı çıkmadan, bu ortamı havalandırmalarını, maskeli olmaları gerektiğini, kişisel hijyen ve el yıkamalarını ve yakın temasın olmaması gerektiğini, 14 gün gözetim altında tutulacaklarını özellikle söylemek istiyorum.

İran'da da özellikle evden veya otel odasından, dışarı çıkmadan maskeli bir şekilde bu ortamı havalandırıp hijyene dikkat etmelerini istiyoruz.

Bakan Koca'dan İran'daki Türk vatandaşlarına uyarı!Doğu Beyazıt hastanemiz var biliyorsunuz. Riskli gördüğümüz, kişileri Doğu Beyazıt'a alıyoruz. Oraya da 3 kişi ilave ettik ve 18 oldu sayı.

Ateş bulgusu yok bunlarda. Onu söylemek istiyorum. Solunum sıkıntısı yok. Öksürük sıkıntısı var.

SINIRDA ALINAN ÖNLEMLER:

Şuan 37 arkadaşımız aktif olarak çalışıyor. 24 tane burada ambulansımız var. 4 sedyeli ambulansımız var. Kapasitemiz birkaç saat içinde 120-130'a çıkmış olacak. Akşama kadar 220-230'a çıkabilir.

Biz DSO ile iletişim içindeyiz. Bilim Kurulu'ndan 2 öğretim arkadaşımız da DSÖ'ye gitti. ABD halen Güney Kore'den gelen yolculara termal kamera uygulanıp uygulanmayacağını tartışıyor. Biz bunu 1 aydır uyguluyoruz.

Kapasiteyi burada daha da arttırabiliriz. Her saat başı sürekli ilave ederek buradaki alan geniş, burada bir sorun yok. Gelebilecek vatandaşlarımızı yakın takip ederek bu dönemi hassasiyetle götürmekten yanayız. O nedenle de gelecek olan sınırın dışında 80 kişiye yakın vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Bu akışı sağladıkça almayı planlıyoruz. Gelecek olan vatandaşımız da hem kendisi, hem ülkemiz için bu tedbirlerin alacağını ve bu çerçevede bunları yapmak zorunda olduğumuzu bilmelerini ifade etmek istiyorum.

DIŞARI ÇIKMAYIN
Koca, İran'da olan vatandaşlarımıza, sınırı zorlamamalarını, dışarı çıkmadan, bulundukları ortamı havalandırmaları, maske takmaları, el yıkama, yakın temas olmaması gerektiğini, imkanlar doğrultusunda sınırdan alıp, onları 14 gün karantinada tutulacaklarını bilmelerini istiyorum. İran'da da özellikle evden ya da otel odasından dışarı çıkmadan maskeli bir şekilde bulundukları ortamı havalandırarak hijyen koşullarına önem vermeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "37 aktif kişi çalışıyor, 24 ambulans var, şu an kapasitemiz 120-130 kişiye çıkmış olacak, akşama kadar 220'ye çıkabilir. Burdan emin olduktan sonra gözetim altına alma çabası içindeyiz. gelen vatandaşımız 14 gün takip edileceklerini, bunu düşünerek gelmelerini istiyoruz."

Bu haber 205110 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti: Ukrayna ile müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti:...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)