Protokol krizi sonrası Erdoğan düşmanlarının eli boş kaldı!...

Protokol krizi sonrası Erdoğan düşmanlarının eli boş kaldı! Der Spiegel: Türkiye'nin suçu yok!

Son dakika haberleri... Tartışmalara çekilmek istenen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasındaki görüşmeden yeni detaylar geldi. Beştepe’deki oturma düzenini AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in ekibi belirledi. Kabul günü Leyen ve Michel’in ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Avrupalı diplomatlar da Charles Michel’i suçluyor. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

10 Nisan 2021 - 11:43 - Güncelleme: 10 Nisan 2021 - 12:48

Son dakika | İşte protokol krizinin perde arkası! Her şeyi o planlamış

Giriş Tarihi: 10.04.2021 Güncelleme Tarihi: 10.04.2021 

Protokol krizi sonrası Erdoğan düşmanlarının eli boş kaldı! Der Spiegel: Türkiye'nin suçu yok!

Son dakika haberi!  dergisi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı  ve AB Konseyi Başkanı 'in Ankara'da Başkan  ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili Türkiye'nin suçu olmadığını yazdı. Avrupa basınında Türkiye'nin protokol krizinde herhangi bir suçu olmadığı yazılırken Türkiye düşmanları yine faturayı Erdoğan'a kesmeye çalışsa da başarılı olamadılar.

Der Spiegel: Türkiye'nin suçu yok!

Alman Der Spiegel dergisi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ankara'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili Türkiye'nin suçu olmadığını yazdı.

LEYEN KANDIRILDI
Derginin internet sitesinde yer alan "AB dünya sahnesinde kendini nasıl gülünç duruma düşürüyor" başlıklı değerlendirmede, "AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye ziyareti sırasında kandırıldı. Hata ev sahibi Erdoğan'da değil, Konsey Başkanı Charles Michel'deydi. Tuhaf bir güç mücadelesinin sahneleri." ifadeleri yer aldı.

FİYASKONUN SEBEBİ İKİLİ ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK
Yaşanan protokol olayının fiyasko olarak nitelendirildiği değerlendirmede, bu fiyaskonun sorumlusunun Michel ve Leyen arasındaki anlaşmazlıklar olduğu kaydedildi.

Değerlendirmede, Ursula von der Leyen ile Charles Michel arasında aylardır özellikle dış politika konusunda belirgin bir didişme olduğu vurgulanarak, Michel'in AB zirvelerine ev sahipliği yapmaktan daha fazlasını istediği Leyen'in ise ticaret ve düzenleyici gücüyle dünyayı gölgede bırakan bir jeopolitik komisyona liderlik etmek istediğine dikkat çekildi.

Ankara'ya Kovid-19 nedeniyle Ursula von der Leyen'in protokol memurlarının gelmediği, onun yerine Michel'in protokol memurlarının geldiği ve buradaki ayarlamaların o memurlarca yapıldığı ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE BENZER DURUM YAŞANDI
Spiegel'deki değerlendirmede mart ayı sonunda en son AB'nin çevrim içi zirvesinden sonra Michel'in ekibinin yayınladıkları bir fotoğraf örnek gösterilerek 27 devlet ve hükümet başkanının tümünün Michel'in yanında, diğerlerinin dört katı büyüklüğünde görülebildiği ancak o fotoğraflarda Ursula von der Leyen'in görülmediğine yer verildi.

TÜRK TARAFININ ÖRNEK REAKSİYONU
Dergideki değerlendirmede, Ankara'daki protokol olayından önce tarafların çalışma yemeğinde bir araya geldikleri ve burada da bir protokol gerginliğinden son anda dönüldüğü belirtilerek, Külliyedeki protokol çalışanlarının örnek müdahalesi övüldü.

URSULA VON DER LEYEN'E DE BÜYÜK BİR KOLTUK TAHSİS ETTİKLERİ VURGULANDI
Yemekte Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile sadece Charles Michel'in oturacakları koltukların diğer koltuklardan belirgin bir şekilde büyük olduğunun görüldüğü ve Leyen'in bir danışmanın bunu fark ederek durumu Türk tarafına bildirdiği ve Külliyedeki protokolün derhal koltuğu değiştirerek Ursula von der Leyen'e de büyük bir koltuk tahsis ettikleri vurgulandı.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) yönetiminin 6 Nisan'daki Ankara ziyaretinde yaşanan protokol olayında Türkiye'nin haklılığını ortaya koyan detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

LEYEN VE MICHEL'İN EKİPLERİ ARASINDA GERGİNLİK!
Sabah'ta yer alan habere göre, kabul öncesi AB tarafının protokole ilişkin taleplerini iletmek üzere Ankara'ya gelen ekip, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in ekibiydi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in protokol görevlileri bu görüşmelere katılmadı. Kabul günü de Michel ve Von der Leyen'in ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Türk yetkililer Michel ve Von der Leyen'in ekipleri arasında yükselen tansiyonu düşürmek için yapıcı önerilerde dahi bulundu.

LEYEN'İ DIŞLADILAR
Politico gazetesine konuşan Avrupalı diplomatik kaynaklar da Türkiye'nin haklılığını vurgulayarak, "Oturma düzenini Ankara değil AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in heyeti belirledi" dedi. Avrupalı diplomatlar, Michel'e bağlı ekibin hazırlıklar sırasında AB Komisyonu ekibi ile protokol çalışmalarını yürütecek Türkiye'deki AB delegasyonunu "dışladığını" belirtti.

Kovid-19 salgını tedbirleri nedeniyle Leyen'in protokol ekibinin Ankara'ya gitmediği, Michel'in ekibinin ise ziyaret öncesinde Türkiye'ye giderek Türk makamlarıyla hazırlıkları yaptığı ifade edildi. Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla sessizliğini gecikmeli de olsa bozan Michel de protokol düzeninin AB tarafından belirlendiğini ve bundan Ankara'nın sorumlu olmadığını itiraf etti.



AB İÇİNDE ANLAŞMAZLIK VAR
AB Komisyonu, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile protokolde aynı şekilde davranılması gerektiğini savunuyor. Deneyimli birçok diplomat ve hatta AB Komisyonu'nun eski başkanı Jean-Claude Juncker ise AB protokolünde AB Konseyi Başkanı'nın birinci sırada, AB Komisyonu Başkanı'nın ise ikinci sırada geldiğini söylüyor.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN DÜŞMANLARI BAŞARILI OLAMADI
Avrupa basınında Türkiye'nin protokol krizinde herhangi bir suçu olmadığı yazılırken Türkiye düşmanları yine faturayı Erdoğan'a kesmeye çalışsa da başarılı olamadılar.

Tartışmalara çekilmek istenen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel arasındaki görüşmeden yeni detaylar geldi. Beştepe’deki oturma düzenini AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in ekibi belirledi. Kabul günü Leyen ve Michel’in ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Avrupalı diplomatlar da Charles Michel’i suçluyor. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Son dakika haberi...Beştepe’deki oturma düzenini AB Konseyi Başkanı ’in ekibi belirledi. Kabul günü Leyen ve Michel’in ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Avrupalı diplomatlar da Charles Michel’i suçluyor. Öte yandan Alman basını da yaşanan krize ilişkin önemli bir tespitte bulundu. Der Spiegel dergisi  (AB) Komisyonu Başkanı Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel'in Ankara'da Başkan Erdoğan ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili Türkiye'nin suçu olmadığını yazdı.

GÜNDEMSabah

Son dakika | İşte protokol krizinin perde arkası! Her şeyi o planlamış

 (AB) yönetiminin 6 Nisan'daki Ankara ziyaretinde yaşanan protokol olayında Türkiye'nin haklılığını ortaya koyan detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre, kabul öncesi AB tarafının protokole ilişkin taleplerini iletmek üzere Ankara'ya gelen ekip, AB Konseyi Başkanı 'in ekibiydi. AB Komisyonu Başkanı 'in protokol görevlileri bu görüşmelere katılmadı. Kabul günü de Michel ve Von der Leyen'in ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Türk yetkililer Michel ve Von der Leyen'in ekipleri arasında yükselen tansiyonu düşürmek için yapıcı önerilerde dahi bulundu.

LEYEN'İ DIŞLADILAR
Politico gazetesine konuşan Avrupalı diplomatik kaynaklar da Türkiye'nin haklılığını vurgulayarak, "Oturma düzenini Ankara değil AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in heyeti belirledi" dedi. Avrupalı diplomatlar, Michel'e bağlı ekibin hazırlıklar sırasında AB Komisyonu ekibi ile protokol çalışmalarını yürütecek Türkiye'deki AB delegasyonunu "dışladığını" belirtti. Kovid-19 salgını tedbirleri nedeniyle Leyen'in protokol ekibinin Ankara'ya gitmediği, Michel'in ekibinin ise ziyaret öncesinde Türkiye'ye giderek Türk makamlarıyla hazırlıkları yaptığı ifade edildi. Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla sessizliğini gecikmeli de olsa bozan Michel de protokol düzeninin AB tarafından belirlendiğini ve bundan Ankara'nın sorumlu olmadığını itiraf etti.

AB İÇİNDE ANLAŞMAZLIK VAR
AB Komisyonu, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile protokolde aynı şekilde davranılması gerektiğini savunuyor. Deneyimli birçok diplomat ve hatta AB Komisyonu'nun eski başkanı  ise AB protokolünde AB Konseyi Başkanı'nın birinci sırada, AB Komisyonu Başkanı'nın ise ikinci sırada geldiğini söylüyor.

"TÜRKİYE'NİN SUÇU YOK"
Derginin internet sitesinde yer alan "AB dünya sahnesinde kendini nasıl gülünç duruma düşürüyor" başlıklı değerlendirmede, "AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye ziyareti sırasında kandırıldı. Hata ev sahibi Erdoğan'da değil, Konsey Başkanı Charles Michel'deydi. Tuhaf bir güç mücadelesinin sahneleri." ifadeleri yer aldı.

Yaşanan protokol olayının fiyasko olarak nitelendirildiği değerlendirmede, bu fiyaskonun sorumlusunun Michel ve Leyen arasındaki anlaşmazlıklar olduğu kaydedildi.

Değerlendirmede, Ursula von der Leyen ile Charles Michel arasında aylardır özellikle dış politika konusunda belirgin bir didişme olduğu vurgulanarak, Michel'in AB zirvelerine ev sahipliği yapmaktan daha fazlasını istediği Leyen'in ise ticaret ve düzenleyici gücüyle dünyayı gölgede bırakan bir jeopolitik komisyona liderlik etmek istediğine dikkat çekildi.

Ankara'ya Kovid-19 nedeniyle Ursula von der Leyen'in protokol memurlarının gelmediği, onun yerine Michel'in protokol memurlarının geldiği ve buradaki ayarlamaların o memurlarca yapıldığı ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE BENZER DURUM YAŞANDI
Spiegel'deki değerlendirmede mart ayı sonunda en son AB'nin çevrim içi zirvesinden sonra Michel'in ekibinin yayınladıkları bir fotoğraf örnek gösterilerek 27 devlet ve hükümet başkanının tümünün Michel'in yanında, diğerlerinin dört katı büyüklüğünde görülebildiği ancak o fotoğraflarda Ursula von der Leyen'in görülmediğine yer verildi.

TÜRK TARAFININ ÖRNEK REAKSİYONU
Dergideki değerlendirmede, Ankara'daki protokol olayından önce tarafların çalışma yemeğinde bir araya geldikleri ve burada da bir protokol gerginliğinden son anda dönüldüğü belirtilerek, Külliyedeki protokol çalışanlarının örnek müdahalesi övüldü.

Yemekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sadece Charles Michel'in oturacakları koltukların diğer koltuklardan belirgin bir şekilde büyük olduğunun görüldüğü ve Leyen'in bir danışmanın bunu fark ederek durumu Türk tarafına bildirdiği ve Külliyedeki protokolün derhal koltuğu değiştirerek Ursula von der Leyen'e de büyük bir koltuk tahsis ettikleri vurgulandı.

Türkler mağdur oldu"TÜRKLER MAĞDUR OLDU"


AB İÇİNDE ANLAŞMAZLIK VAR
AB Komisyonu, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile protokolde aynı şekilde davranılması gerektiğini savunuyor. Deneyimli birçok diplomat ve hatta AB Komisyonu'nun eski başkanı Jean-Claude Juncker ise AB protokolünde AB Konseyi Başkanı'nın birinci sırada, AB Komisyonu Başkanı'nın ise ikinci sırada geldiğini söylüyor.

Beştepe'deki 'koltuk krizinde' sürpriz gelişme! Baş aktör Michel son noktayı koydu

Almanya'nın Der Spiegel dergisi "koltuk krizini" detaylı bir makaleyle okuyucularına aktardı. AB Konseyi Başkanı Michel de "Sorun Türkiye kaynaklı değil" dedi.

Video Player

00:00 | 00:20

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
  • Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki çeşitli sorunların görüşülmesi için, Michel ve Leyen Türkiye'ye geldi.
  • Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdiler. Toplantı 1 saate yakın sürdü. Görüşmeye "koltuk krizi" damga vurdu.
  • Bu fırsata çevirmeye çalışan yabancı basın Leyen'in ayakta kalmasına Türkiye'nin sebep olduğunu iddia etti.
  • Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Çavuşoğlu, "AB'nin istediği protokolü uyguladık" dedi.
  • Yeni açıklama yapan Charles Michel, "Sorun Türkiye kaynaklı değil" dedi.
  • Alman Der Spiegel gazetesi ise, sorunun Michel ve Leyen arasındaki rekabetten kaynaklandığını belirterek, "Avrupa Birliği dünya sahnesinde kendisini nasıl komik duruma düşürüyor" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Der Spiegel dergisi "koltuk krizini" detaylı bir makaleyle okuyucularına aktardı. Derginin Brüksel temsilcisi Markus Becker imzalı makalede "Avrupa Birliği dünya sahnesinde kendisini nasıl komik duruma düşürüyor" başlığı kullanıldı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ziyaret sırasında kandırıldığını belirten Becker, bunun bir güç mücadelesinin sonucu olduğunu söyleyerek, "Hata Erdoğan'da değil, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'de" ifadelerini kullandı.

"MICHEL DAHA FAZLA ROL İSTİYOR"

Yazıda von der Leyen ile Michel arasında uzun süredir bir anlaşmazlık bulunduğu, bunun temel sebebinin dış politikadaki görüş ayrılıklarına dayandığı belirtildi. Michel'in AB zirveleri dışında daha fazla etkin rol almak istediği, bunun için de von der Leyen'i gölgede bırakmaya çalıştığı aktarıldı.

Bu haber 902774 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...