Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ABD’de sağlık sisteminin...

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ABD'de sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi Türkiye'ye seslendi: Sizler çok şanslısınız.

California’daki Türk profesör Mehmet Çilingiroğlu, ABD’nin sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi. Türkiye’ye seslendi: ABD'de tedavi olmak çok pahalı. Göğüs ağrısı için hastaneye gittiğiniz de en az 20 bin dolar istiyorlar. Ama sizler çok şanslısınız. Çünkü bedava tedavi olup ilaç alabiliyorsunuz. Allah devletimizden razı olsun.

03 Nisan 2020 - 06:31

Prof. Dr.  'de sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi 'ye seslendi: Sizler çok şanslısınız

Giriş Tarihi: 2.4.2020  22:31 Güncelleme Tarihi: 3.4.2020  06:47

Prof. Dr. Çilingiroğlu A Haber'de konuştu: "Ülkemle gurur duyuyorum"

ABD California'da yaşayan Türk doktor, Prof. Dr.  A Haber'de koronavirüs konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile gurur duyduğunu belirten Çilingiroğlu, Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çalışmalarının son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi. ABD'deki son durumu değerlendiren Çilingiroğlu, virüsün yayılma hızını da yorumladı.

Prof. Dr. Çilingiroğlu A Haber'de konuştu: Ülkemle gurur duyuyorum

ABD California'da yaşayan Türk doktor, Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu A Haber'de koronavirüs konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile gurur duyduğunu belirten Çilingiroğlu, Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çalışmalarının son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi. ABD'deki son durumu değerlendiren Çilingiroğlu, virüsün yayılma hızını da yorumladı.

İtalya ve İspanya'daki durumu anlatan karelerCalifornia’daki Türk profesör ’nin sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi. ’ye seslendi: ABD'de tedavi olmak çok pahalı. Göğüs ağrısı için hastaneye gittiğiniz de en az 20 bin dolar istiyorlar. Ama sizler çok şanslısınız. Çünkü bedava tedavi olup ilaç alabiliyorsunuz. Allah devletimizden razı olsun.

Amerikan kabusu
California'daki Türk profesör Mehmet Çilingiroğlu, 'nin sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi. Türkiye'ye seslendi: ABD'de tedavi olmak çok pahalı. Göğüs ağrısı için hastaneye gittiğiniz de en az 20 bin dolar istiyorlar. Ama sizler çok şanslısınız. Çünkü bedava tedavi olup ilaç alabiliyorsunuz. Allah devletimizden razı olsun



TÜRKİYE'DE ŞANSLISINIZ!

ABD'de yaşayan Prof. Dr. , katıldığı canlı yayında 'nin sağlık sistemini övdü. Siz çok şanslısınız. Çilingiroğlu, "Ülkemle gurur duyuyorum" dedi.

Coronavirüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken, ekonomiler ve sağlık sistemleri çöktü. Milyonlarca kişi işsiz kaldı. İnsanlar maddi geçim zorluğu ile hastanelere gitmekte güçlük çekiyor. Özellikle ABD'de pahalı sağlık sistemi hastalara zor günler yaşatıyor.

Prof. Dr. Çilingiroğlu: Türkiye ile gurur duyuyorum

ABD'de yaşayan Türk Profesör Mehmet Çilingiroğlu bir canlı yayına katıldı. Şunları aktardı: "33 milyona yakın Amerikalı işini kaybetti. Bunların depresyonu var, bunların ilaçlarını nasıl alacağı var. Siz Türkiye'desiniz, çok şanslısınız. Gene ülkemizde 50 lira veriyorsun SGK oluyorsun hiç çalışmasan. Devletimizden Allah bin kere razı olsun, yönetimimizden bin kere razı olsun. Amerika'da bir ilaç almak ne kadar pahalı? Bir hastaneye gidiyorsunuz göğüs ağrısı için 20 bin dolar. Zaten adam evinin kirasını ödeyemiyor, hasta gidip ilacını alamıyor."



ABD'de sosyal tesislerde büyük problemler yaşanıyor. Ülkede evsiz vatandaşların açık otoparklarda karantinaya alınması büyük yankı uyandırdı.

Prof. Dr. Çilingiroğlu A Haber'de konuştu: Türkiye ile gurur duyuyorum

ABD'de yaşayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, koronavirüs salgını hakkında A Haber'e açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin koronavirüsle mücadeledeki başarısından dolayı "Ülkemle gurur duyuyorum" diyen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kutladı.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki başarısı için Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kutlayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, A Haber'e konuştu.

"HABERTÜRK TV'DE YAŞANANLARIN ARDINDAN..."

Çilingiroğlu, masker konusunun tartışmaması gerektiğini ve herkesin maske takması gerektiğini bildirdi. Çilingiroğlu, ABD'ye para için değil bilim için gittiğini söyleyen bütün yatırımlarının Türkiye'de olduğunu ve meslektaşlarına saygısı olduğunu dile getirdi.

ABD'de 33 milyon kişinin işini ve sağlık sigortalarını kaybettiklerini açıkladı.

Türkiye'de yaşamanın çok güzel olduğunu dile getiren Çilingiroğlu, "Ben böbrek naklini Türkiye'de oldum. Sigortamı tamamlamamıştım yurt dışından, 50 lira ödüyorsunuz Türkiye'de. ABD'de böbrek nakli 200 bin dolar Türkiye'de 10 bin dolar, çok şanslıyız. ABD'de insanlar sağlık sigortalarını kaybediyorlar, ilaçlarını alamıyorlar." dedi.

İkitelli Şehir Hastanesi'nin çok önemli olduğunu belirten diyen Çilingiroğlu, "Yatağa çok ihtiyacımız var . Türkiye'de çok değerli bir Sağlık Bakanımız var, Sayın Cumhurbaşkanımız öyle. Dolayısıyla bunu da el ele vererek yeneceğiz." dedi.

Çilingiroğlu, Habertürk TV'de yaşananların ardından Türkiye'den kendisini arayanlara teşekkür etti. Doktor Çilingiroğlu, Kovid-19'un ABD'deki gelişimi ve Türkiye'de alınması gereken önlemlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. İkitelli Şehir Hastanesi'nin çok önemli olduğunu belirten diyen Çilingiroğlu, "Yatağa çok ihtiyacımız var . Türkiye'de çok değerli bir Sağlık Bakanımız var, Sayın Cumhurbaşkanımız öyle. Dolayısıyla bunu da el ele vererek yeneceğiz." dedi.

"TÜM DÜNYA ÇALKALANIYOR"

ABD'de yaşayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, "ABD çalkalanıyor ama sadece ABD değil. Dünyanın hemen her ülkesine bu hastalık yayılmış durumda. Bizler birbirimizden ayrı değiliz. Hepimiz beraberiz ve bu virüsle savaşmak zorundayız. Bilimsel olmayan yazılara kulasak asmayın. Maskenizi takmadan dışarı çıkmayın diyorum ben. Türkiye'de vaka sayıları artabilir zira evimizde durmuyoruz. Evimizde kalmamız gerekiyor. İnsanlar virüsü nereden aldıklarını bilmiyorlar, biz doktorlar ise virüsü nereden aldığımızı biliyoruz. Hastalardan alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 1 milyon insanda koronavirüs görüldüğünü belirten Çilingiroğlu, "Türkiye'deki bilim kuruluna ve tüm meslektaşlarıma saygı duyuyorum ama ben maske takılması gerektiğini düşünüyorum. Dünya genelinde 1 milyon insan enfekte oldu. 200 bine yakın insan taburcu edildi. Ve binlerce insan hastanede." dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ABD'de sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi Türkiye'ye seslendi: Sizler çok şanslısınız

Prof. Dr. Çilingiroğlu A Haber'de konuştu: Türkiye ile gurur duyuyorum

ABD'de yaşayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, koronavirüs salgını hakkında A Haber'e açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin koronavirüsle mücadeledeki başarısından dolayı "Ülkemle gurur duyuyorum" diyen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kutladı.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesindeki başarısı için Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kutlayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, A Haber'e konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine de değinen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Sağlık Bakanımızı gönülden kutluyorum. Solunum cihazı üretmek için hızlı bir şekilde harekete geçtiler. Ben ülkem ile gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Bu haber 201799 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...