MİT’e İstanbul’da yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan’dan...

MİT'e İstanbul'da yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlar.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılmasına dikkati çekerek, "İstanbul'un Türk toprağı oluşunu sindiremeyenler var" dedi. Erdoğan ayrıca, "Teröristler biliyor ki dünyanın neresinde olursa olsunlar Türkiye enselerinde. MİT'in TSK ve Emniyet ile yürüttüğü operasyonlarda PKK ve lider kadrosu hareket edemez hale geldi." diye konuştu.

27 Temmuz 2020 - 07:03 - Güncelleme: 27 Temmuz 2020 - 08:11

Son dakika haberi | MİT'e İstanbul'da yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlar

Giriş Tarihi: 26.07.2020 Güncelleme Tarihi: 26.07.2020 

Başkan  Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde hitap etti. Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılması sonrası gelen tepkilere sert yüklenen Başkan Erdoğan, "Ayasofya'yı ibadete açma sürecinde İstanbul'un 1453'ten beri süren Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar olduğuna şahitlik ettik." dedi. Ayrıca Başkan Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, kriptoloji, siber, uydu, sinyal istihbaratı alanlarında dünya ölçeğinde çalışmalara imza atıyor." açıklamasını yaptı.

Son dakika haberi | MİT'e İstanbul'da yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlar

Başkan  Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde hitap etti.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Bilginin ve bilgiyi kullanmanın en etkili silah olduğu bu dönemde teşkilatın önemi arttı. İstanbul diğer özelliklerinin yanı sıra istihbarat konusunda da özel konumuyla ortaya çıkmıştı. Ülkemizin bir süredir verdiği tarihi mücadelede ilk hedef alnın kurumun  olması tesadüf değil.  son dönemdeki imtihanlarından alnının akı ile çıktı. İstanbul sadece Türkiye'nin değil dünyanın merkezi konumundadır. Burada atılan her adım dünyanın ilgisini çekiyor.

Tarihin her döneminde stratejik öneme sahip İstanbul bugün de aynı cazibesini sürdürüyor. Ecdadın hayalini gerçekleştirmek Fatih Sultan Mehmet Han'a nasip oldu. Amacımız İstanbul'u dünyanın en güvenli şehirlerinden biri haline getirmek

İSTANBUL'UN TÜRK TOPRAĞI OLUŞUNU SİNDİREMEYENLER VAR
Başkan Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılmasına dikkati çekerek, "İstanbul'un Türk toprağı oluşunu sindiremeyenler var" dedi.

Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Ülkemizin bir süredir verdiği tarihi mücadelede ilk hedef alınan kurumlarının başında MİT'in geliyor olması tesadüfi değildir

MİT'e yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlarTüm teknik donanımları ile İstanbul ve Ankara bu süreçteki yükü hafifletecek. MİT'in İstanbul'daki ağırlığı artacak.

İstanbul'da terör örgütlerinin eylem yapma hayali büyük ölçüde sınırlandırıldı. İstanbul Bölge Başkanlığından çok büyük başarı bekliyoruz.

PKK VE LİDER KADROSU HAREKET EDEMEZ HALE GELDİ
Terör örgütleri ile yürüttüğümüz etkin mücadele dünyanın bizimle iş birliği yapmasının yolunu açtı. Teröristler biliyor ki dünyanın neresinde olursa olsunlar Türkiye enselerinde. MİT'in TSK ve Emniyet ile yürüttüğü operasyonlarda PKK ve lider kadrosu hareket edemez hale geldi.

Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması ve sınırların temizlenmesi gibi birçok görev teşkilatımız tarafından eksiksiz yerine getirildi. Ülkemiz tüm platformlarda etkili şekilde yerini alıyor. Her alanda olduğu gibi istihbaratta da zoru başardı

Son dakika: MİT'e İstanbul'da yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlarSON DAKİKA: MİT'E İSTANBUL'DA YENİ HİZMET BİNASI! BAŞKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ MESAJLAR

BAŞKAN ERDOĞAN'IN MESAJLARI ŞÖYLE;

Geçtiğimiz ocak ayında Ankara'da teşkilatımızın karargah binasının açılışını yapmıştık.

'in yeni binaları yeni atılımları ile devletimize olan hizmetlerini kat be kat arttıracağına inanıyorum.

Bilginin ve bilgiyi kullanmanın en etkili silaha döndüğü bir dönemde istihbaratın önemi çok daha fazla artmıştır.

"İSTANBUL EN BÜYÜK AŞKIMIZ VE SEVDAMIZDIR"

Merhum Abdulhamit Han'ın güçlü istihbarat ağı sayesinde ülkeyi pek çok badireden tek bir kurşun atmadan kurtardığı tarih kitaplarında uzun uzun anlatılır.

İstihbaratı çökertilmemiş bir ülkenin çökertilmesi ya mümkün değildir ya da fevkalade ağır maliyettedir.

İstanbul istihbarat konusundaki özel konumuyla da öne çıkmıştır. Hiç şüphesiz İstanbul dünyanın merkezi konumundadır.

Ülkemizin bir süredir verdiği tarihi mücadelede ilk hedef alınan kurumlarının başında MİT'in geliyor olması tesadüfi değildir.

"İSTANBUL'UN TÜRK TOPRAĞI OLUŞUNU SİNDİREMEYENLER VAR"

İstanbul'un halen Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Son olarak Ayasofya'yı ibadete açma sürecimizde İstanbul'un tük toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar bulunduğuna bir kez daha şahitlik ettik. Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz.

Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlar
"AMACIMIZ İSTANBUL'U EN GÜVENLİ ŞEHİRLERDEN BİRİ HALİNE GETİRMEK"

Hedefimiz İstanbul'u finansın eğitimin kültürün merkezi olarak dünyanın üst sıralarına çıkartmaktır. Amacımız İstanbul'u en güvenli şehirlerden biri haline getirmek. Böylesine önemli bir coğrafyada yaşamanın şartlarından birisi de diğer devletlerin ve terör örgütlerinin ülkemiz aleyhtarı casusluk faaliyetlerini tespit edip engellemektir. İstanbul'da güvenliği sağlamak öylesine kolay bir iş değil. Bu merkezimizle Ankara'daki karargahtan sonra en büyük ikinci merkeze sahip olduk. Ankara ve İstanbul bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi bütün faaliyetleri de çok daha seri şekilde takip etmemize imkan verecektir.

MİT'TEN FETÖ'YE DARBE!

İstanbul'da terör örgütlerinin eylem yapma kapasiteleri ciddi şekilde sınırlandırılmıştır. FETÖ'cü hainlerinin İstanbul'da gizlenme hayallerinin boşa çıkartılmasında da teşkilatımız önemli başarılara imza atmıştır. Stratejik istihbarat, terörle mücadele, istihbarata karşı koyma gibi konularda da İstanbul'daki çalışmalar ön plana çıkıyor. Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor.

Teşkilatımız yürüttüğü istihbarat diplomasisi ve ortak operasyonlar ile bugüne kadar 100'e kadar FETÖ'cünün ülkemize iadesini sağlamıştır.

Terör örgütü mensupları artık biliyorlar ki dünyanın neresinde olursa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin soluğu enselerindedir.

Kendine özgü çalışma yöntemleriyle PKK'nın tarihinin ne büyük darbelerini almasında teşkilatımızın çok büyük emekleri vardır.

"PKK'NIN LİDER KADROSU HAREKET EDEMEZ HALE GETİRİLDİ"

MİT'in TSK ve emniyet teşkilatımızla yürüttüğü ortak operasyonlar sayesinde PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir.

Çatışma bölgelerinde elde ettiğimiz kazanımlar, diplomatik alanda ülkemizin masaya daha güçlü oturmasını, milli menfaatlerimizi daha etkili savunabilmemizi sağlıyor.

LİBYA'DA TARİHİ MÜCADELE

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda verdiğimiz tarihi mücadelede istihbarat bizim kilit silahımızdır ve öyle olmaya da devam edecektir. Libya'da da siyasi çözüm yerine askeri yolları benimseyen darbeci Hafter'in ilerleyişinin durdurulmasında MİT'in sağladığı istihbari ve operasyonel destek oyun değiştirici role sahiptir. Dış istihbaratta giderek genişleye etki alanımız sayesinde ülkemiz tüm platformlarda bölgesel ve küresel bir güç olarak yerini almaya başlamıştır. Türkiye'nin çıkarları nerede vaziyet alınmasını gerektiriyorsa MİT hemen orada faaliyetlerini yoğunlaştırmaktadır. Bütün bunları söylemenin kolay başarılı bir şekilde icra etmenin ne kadar zor olduğunun yakın şahidiyiz. Her alanda olduğu gibi istihbaratta da zoru başardık.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI İSTANBUL BÖLGE BAŞKANLIĞI YENİ HİZMET BİNASININ ÖZELLİKLERİ NELER?

MİT'in en önemli ünitelerinden biri olduğu belirtilen İstanbul Bölge Başkanlığı binasının, giderek büyüyen personel kapasitesi ve artan faaliyet alanlarını karşılayacak düzeyde.

Söz konusu inşaatın Milli İstihbarat Teşkilatının fiziksel imkanlarını, istihbarı kapasitesiyle uyumlu hale getirme hedefi çerçevesinde Ocak 2020'de açılışını yaptığı ana karargah binasından sonra ikinci önemli açılış olduğu ifade edilirken, teşkilatın projeyi tasarlarken, tarihin her döneminde stratejik öneme sahip olan İstanbul'un istihbarı çalışmalar açısından oynadığı rolü dikkate aldığı kaydedildi.

Ankara'daki "KALE" adlı binaya benzer şekilde yatay bir mimari ile inşa edilen binada, kompartımantasyon ve koordinasyon dengesi azami düzeyde gözetilerek ortak çalışmalar amacıyla çok sayıda toplantı salonu tasarlandı. Modern ve akıllı bir bina olarak inşa edilen yapıda, yerleşke içinde geniş bir konferans salonu, atış poligonu ve spor merkezleri de bulunuyor.

Öte yandan, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası'nın maksimum güvenliği sağlayacak şekilde tasarlandığı ve her türlü kara ve hava saldırılarına karşı koyabilecek bir tahkimata sahip olduğu da bildirildi.

Son dakika: MİT'e İstanbul'da yeni hizmet binası! Başkan Erdoğan'dan flaş mesajlarSON DAKİKA: MİT'E İSTANBUL'DA YENİ HİZMET BİNASI! BAŞKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ MESAJLAR

'e 'da yeni karargah! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

 haberi: Başkan , Milli İstihbarat Teşkilatı  Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılmasına dikkati çekerek, "İstanbul'un Türk toprağı oluşunu sindiremeyenler var" dedi. Erdoğan ayrıca, "Teröristler biliyor ki dünyanın neresinde olursa olsunlar Türkiye enselerinde. 'in TSK ve Emniyet ile yürüttüğü operasyonlarda PKK ve lider kadrosu hareket edemez hale geldi." diye konuştu.

Son dakika: MİT'e İstanbul'da yeni karargah! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Son olarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ibadete açma sürecimizde İstanbul'un 1453'ten beri süren Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar bulunduğuna bir kez daha şahitlik ettik." ifadelerini kullandı.

Bu haber 291056 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü gülecek! Kök maaş ve en düşük maaş değişiyor 
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)