Meclis’teki skandal ’Sultanahmet’ açıklamalarının ardından...

Meclis'teki skandal 'Sultanahmet' açıklamalarının ardından CHP'den geri vites! Sözlerini geri aldılar....

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada büyük bir skandala imza atarak, ''"Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultan Ahmet Camii de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" ifadelerini kullanmıştı. Kamuoyunun sert tepkisiyle karşılaşan CHP tornistan yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu sözleri geri aldık

12 Haziran 2020 - 08:50

Meclis'teki skandal ''Sultan Ahmet Camii'' sözlerinin ardından CHP geri vites yaptı

Giriş Tarihi: 12.6.2020  09:09 Son Güncelleme: 12.6.2020  09:28

 'de yaptığı açıklamada büyük bir skandala imza atarak, ''"Benim görüşüme göre  da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta  de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" ifadelerini kullanmıştı. Kamuoyunun sert tepkisiyle karşılaşan CHP tornistan yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP , bu sözleri geri aldıklarını bildirdi.

MECLİS'TEKİ SKANDAL ''SULTAN AHMET CAMİİ'' SÖZLERİNİN ARDINDAN CHP GERİ VİTES YAPTI

 , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, CHP 'nun skandal 'Sultanahmet' çıkışıyla ilgili de açıklama yaptı.

Meclis'teki skandal 'Sultanahmet' açıklamalarının ardından 'den geri vites! Sözlerini dılar...

Meclis'teki skandal ''Sultan Ahmet Camii'' sözlerinin ardından CHP geri vites yaptı

'li İbrahim Özden Kaboğlu, 'de yaptığı açıklamada büyük bir skandala imza atarak, ''Benim görüşüme göre  da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta  de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" ifadelerini kullanmıştı. Kamuoyunun sert tepkisiyle karşılaşan CHP geri vites yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan , bu sözleri dıklarını açıkladı.



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun skandal 'Sultanahmet' çıkışıyla ilgili de açıklama yaptı.

 

CHP SKANDAL SÖZLERİ GERİ ALMAK ZORUNDA KALDI
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun, "Topkapı Sarayı da Ayasofya da müze olarak korunmalı. Hatta Sultanahmet de müze olmalı." sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Özel, "Sayın Kaboğlu, beyanında Ayasofya, Dolmabahçe ve Sultanahmet'in bir insanlık mirası olduğunu söylüyor. Hepsinin korunması gerektiğini söylüyor. Orada Sultanahmet'in cami olmaktan çıkarılmasını söylemek gibi bir kastı yok. Kendisiyle de görüştüm, bunu aklından dahi geçirmiyor. Hiçbirimiz de geçirmiyoruz. CHP'nin açık ifadesidir. Kurumsal kimliğimizde söylüyoruz. Ne Sultanahmet ne de tarihi değeri olan herhangi bir camimizin ibadete kapatılıp da müze yapılması gibi bir şeyin düşünülmesi dahi söz konusu değildir. Sayın Kaboğlu'nun söylediği müze statüsünde korunması lazım, cami olmaktan çıkarılacak diye bir şey yok. Kastı aşan bir beyan, anlaşılma varsa bunu geri alıyoruz." dedi.


CHP'Lİ İBRAHİM KABOĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada Ayasofya tartışmaları üzerinden Sultanahmet Camii'ni de hedef alarak "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultan Ahmet Camii de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" şeklinde abes ifadelerle skandal açıklamalara imza atmıştı.

 , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, CHP 'nun skandal 'Sultanahmet' çıkışıyla ilgili de açıklama yaptı.

CHP SKANDAL SÖZLERİ GERİ ALMAK ZORUNDA KALDI

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun, " da Ayasofya da müze olarak korunmalı. Hatta Sultanahmet de müze olmalı." sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Özel, ", beyanında Ayasofya, Dolmabahçe ve Sultanahmet'in bir insanlık mirası olduğunu söylüyor. Hepsinin korunması gerektiğini söylüyor. Orada Sultanahmet'in cami olmaktan çıkarılmasını söylemek gibi bir kastı yok. Kendisiyle de görüştüm, bunu aklından dahi geçirmiyor. Hiçbirimiz de geçirmiyoruz. CHP'nin açık ifadesidir. Kurumsal kimliğimizde söylüyoruz. Ne Sultanahmet ne de tarihi değeri olan herhangi bir camimizin ibadete kapatılıp da müze yapılması gibi bir şeyin düşünülmesi dahi söz konusu değildir. Sayın Kaboğlu'nun söylediği müze statüsünde korunması lazım, cami olmaktan çıkarılacak diye bir şey yok. Kastı aşan bir beyan, anlaşılma varsa bunu geri alıyoruz." dedi.

Meclis'teki skandal 'Sultanahmet' açıklamalarının ardından CHP'den geri vites! Sözlerini geri aldılar...

CHP'Lİ KABOĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP'li İbrahim Kaboğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada Ayasofya tartışmaları üzerinden 'ni de hedef alarak "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta  de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" şeklinde abes ifadelerle skandal açıklamalara imza atmıştı.

CHP’li İbrahim Kaboğlu’nun skandal ‘Sultan Ahmet’ teklifine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan yanıtCHP’Lİ İBRAHİM KABOĞLU’NUN SKANDAL ‘SULTAN AHMET’ TEKLİFİNE AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ’DAN YANITCHP’nin pusulası iyice şaştı

AK Parti tepki gösterdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş skandal sözlere “Sayın Kaboğlu’na söyleyeceğim şudur, kendileri iktidara geldiklerinde yapabilirlerse Sultanahmet Camisi’ni müzeye çevirirler.” şeklinde cevap verdi.

Bu haber 291116 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)