MEB son dakika duyurdu: 20 bin sözleşmeli öğretmen...

MEB son dakika duyurdu: 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuru tarihleri belli oldu! 2020 Sözleşmeli öğretmen kontenjan dağılımı nasıl olacak?.

Az önce ajansların geçtiği son dakika bilgisine göre Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı hakkında başvurulan ise 6 Ocak 2020 yılında başlayacak. Sözleşmeli öğretmen alımları hakkında araştırmalar da bir hayli artmıştı. Öğretmen alımı hakkında MEB'ten müjde geldi! Peki, Öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

20 Aralık 2019 - 18:15 - Güncelleme: 21 Aralık 2019 - 02:06

Bakanlık tarihi açıkladı! 20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak

Giriş Tarihi: 20.12.2019 Güncelleme Tarihi: 20.12.2019 

 son dakika duyurdu: 20 bin  başvuru tarihleri belli oldu! 2020 Sözleşmeli öğretmen kontenjan dağılımı nasıl olacak?

Bakanlık tarihi açıkladı! 20 bin sözleşmeli...Az önce ajansların geçtiği son dakika bilgisine göre , 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. 'in 20 bin  hakkında başvurulan ise 6 Ocak 2020 yılında başlayacak. Sözleşmeli öğretmen alımları hakkında araştırmalar da bir hayli artmıştı. Öğretmen alımı hakkında MEB'ten müjde geldi! Peki, Öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

MEB son dakika duyurdu: 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuru tarihleri belli oldu! 2020 Sözleşmeli öğretmen kontenjan dağılımı nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden binlerce öğretmenin beklediği son dakika açıklaması geldi. Daha önce duyurulan 20 bin öğretmen alımına ilişkin başvuru tarihleri belli oldu. MEB'in yaptığı açıklamaya göre öğretmen alımı başvuruları 2020 Ocak ayında başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha önce yaptığı açıklamada "Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim. Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var.'' İfadelerini kullanmıştı. Peki, 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır ve şartları nelerdir?

ATAMA TAKVİMİ

- Ön Başvuru Alınması Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı Sözlü Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması: 6-10 Ocak
- Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav :Merkezlerinin İlanı: 21 Ocak
- Sözlü Sınavların Yapılması: 5-22 Şubat
- Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı: 25 Şubat
- Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazların Alınması: 26-28 Şubat
- Sözlü Sınav Sonuçları İtirazların Sonuçlandırılması: 6 Mart
- Atama tercihlerinin alınması: 9-13 Mart
- Atama sonuçlarının açıklanması: 18 Mart

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen alımlarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı

""Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum. Bu ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sistemin kararıyla olan bir şey bu. Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim.

İŞTE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI ŞARTLARI

Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda. Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor. Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz."

BAKANLIK TARİHİ AÇIKLADI! 20 BİN SÖZLEŞMELİ...Son dakika haberi..., 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuruları  2020'de alacak.

, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvurularının 6 Ocak'ta başlayacağını duyurdu.

MEB sözleşmeli öğretmen alım takvimini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuruları 6-10 Ocak 2020'de alacak.

MEB son dakika duyurdu: 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuru tarihleri belli oldu! 2020 Sözleşmeli öğretmen kontenjan dağılımı nasıl olacak?

BİR ÖNCEKİ BAŞVURULARDA BU ŞARTLAR UYGULANMIŞTI!

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),
  3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,
  4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,
  5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
  6. 2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,
  7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
  8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

MEB sözleşmeli öğretmen alım takvimini açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvim açıklandı.

MEB'in internet sitesinden açıklanan 2020 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı takvimine göre 6-10 Ocak'taki ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.

Sözlü sınavlar 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Başvuru onayları, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

Son dakika haberi: 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru tarihleri açıklandı.. Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?En çok atama yapılacak alanlar

Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.

Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, internet sitesinden sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama duyurusunu paylaştı. Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla, 'Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik' kapsamında sözleşmeli öğretmen atamak üzere başvurular alınacaktır" denildi. Açıklamada başvuru koşullarına yer verilirken, branşlara yönelik kontenjan sayısı ve sözlü sınav merkezleri de duyuruldu. Başvuruların 'ta alınacağı, atama sonuçlarının ise 18 Mart'ta açıklanacağı bildirildi.  Bakanlık duyurdu! 20 bin öğretmen alınacak Başvurular  Tarihinde yapılacak.Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 201286 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...