Mahkemeden yeni Tosuncuk kararı! Tutukluluğu devam edecek

Mahkemeden yeni Tosuncuk kararı! Tutukluluğu devam edecek

Geçen ay tutuklanan Çiftlik Bank'ın kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'la ilgili yeni bir karar çıktı. Savcılığın aylık yapılan tutukluluk incelemesi için dosyayı gönderdiği Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Tosuncuk'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

10 Ağustos 2021 - 16:52

SON DAKİKA: Mahkemeden ‘Tosuncuk’ kararı çıktı! Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın teslim olmuştu

Giriş Tarihi: 10.8.2021  16:06 Son Güncelleme: 10.8.2021  16:51

Son dakika: Mahkemeden ‘Tosuncuk’ kararı! Mehmet Aydın'ın tutukluluk hali devam edecek mi?

Son dakika: Mahkemeden ‘Tosuncuk’ kararı! Mehmet Aydın’ın tutukluluk hali devam edecek mi?Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın aylık yapılan tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mehmet Aydın, 2018 yılında 77 bin kişiden aldığı 511 milyon lirayla yurt dışına kaçmıştı. İnterpol'ün en çok arananlar listesine dahil edilen Aydın, 1 Temmuz’da Brezilya'da teslim olmuş ve Türkiye’ye teslim edilmişti.

Son dakika haberine göre Çiftlik Bank'ın CEO'su tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın tutukluluk durumu hakkında mahkeme kararını verdi.

SON DAKİKA: Mahkemeden ‘Tosuncuk’ kararı çıktı! Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın teslim olmuştu

Son dakika haberi... Yıllarca süren firarının ardından teslim olup tutuklanan Çiftlik Bank’ın CEO’su tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın tutukluluk durumu hakkında mahkeme kararını verdi. Geçtiğimiz ay tutuklanan Aydın hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savcılık dosyayı, aylık tutukluluk incelemesi için sulh ceza hakimliğine gönderdi. Hakimlik Aydın’ın tutuklunun halinin devamına karar verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberler...Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırıp milyonlarca lirayla yurt dışına kaçtıktan sonra geçtiğimiz ay teslim oldu.

MAHKEMEDEN 'TOSUNCUK' KARARI ÇIKTI!

Mehmet Aydın'ın diğer illerdeki tüm dosyalara yetkisizlik kararı verilerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda birleştirildiği 102 mağdurlu Çiftlik Bank dolandırıcılığı dosyasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı.

ÇİFTLİK BANK KURUCUSU MEHMET AYDIN TESLİM OLMUŞTU

Hakkında 3 ayrı suçtan tutuklama kararı verilen Mehmet Aydın'ın Çiftlik Bank dolandırıcılığına yönelik soruşturma dosyası devam ediyor.

Dosyada mağduriyetlere ilişkin bilirkişi raporu beklenirken savcılık Aydın'ın aylık tutukluluk incelemesi için dosyayı nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi.

MEHMET AYDIN'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK!

Hakimlik, Aydın'ın tutukluluk halinin kaldırılması için bir gerekçe olmadığı, hakkındaki iddialara yönelik araştırmaların hala devam ettiğini belirterek tutukluluk halinin devamına karar verdi.



NE OLMUŞTU?

Çiftlik Bank vurgunuyla yaklaşık 135 bin kişiyi 1 milyar TL'den fazla dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Mart 2018'de başlayan firari hayatını geçen ay noktalayıp ve Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olmuştu.

'MAĞDUR OLDUM'

Tosuncuk lakaplı Aydın şunları söylemişti: Dolandırıcılık gibi bir amacım olmadı. Şirketin çok fazla büyümesi, etrafımdaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmaları, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.

Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım...

Geçtiğimiz ay tutuklanan Aydın hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savcılık dosyayı, aylık tutukluluk incelemesi için sulh ceza hakimliğine gönderdi. Hakimlik Aydın'ın tutuklunun halinin devamına karar verdi.


TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR
Aydın, 7 Temmuz 2021 tarihinde çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, aylık yapılan tutukluluk incelemesi için dosyayı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Hakimlik, Aydın'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.



YARGILANDIĞI DAVADA DA TUTUKLAMA KARARI ÇIKMIŞTI
Öte yandan, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme", "Bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 75 bin 260'şar yıla kadar hapsi istemiyle yargılanan Mehmet Aydın'ın ikinci kez tutuklanmasına karar verilmişti.

Mahkemeden yeni Tosuncuk kararı! Tutukluluğu devam edecek

’Tosuncuk’un mal varlığı var mı?'TOSUNCUK'UN MAL VARLIĞI VAR MI?

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın tutuklandı!ÇİFTLİK BANK VURGUNCUSU MEHMET AYDIN TUTUKLANDI!

Mehmet Aydın’ın başını yakan Ferrari’nin görüntüleri!MEHMET AYDIN'IN BAŞINI YAKAN FERRARİ'NİN GÖRÜNTÜLERİ!

Bu haber 990803 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...