Limonlu suyun ilk kez duyacağınız inanılmaz faydaları.

Limonlu suyun ilk kez duyacağınız inanılmaz faydaları.

Limonlu su içmenin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.Son derece ekonomik ve sağlıklı bir yöntem olan limonlu ılık suyun sağlık açısından birçok faydası olduğu belirtiliyor. Peki, 1 ay boyunca aç karnına ılık içilen limonlu suyun sağlığımıza olan etkilerini biliyor muydunuz? Peki limonlu suyun faydaları nelerdir? İşte bir ay boyunca limonlu su içmenin faydaları...

06 Temmuz 2020 - 12:29

Limonlu suyun ilk kez duyacağınız inanılmaz faydaları

Giriş Tarihi: 6.7.2020  10:08 Son Güncelleme: 6.7.2020  12:08

Limonlu su içmenin faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız

1/12

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

C vitamini ve potasyum bakımından zengin olan limon suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir.

2/12

İLTİHAP OLUŞMASINI ÖNLÜYOR

İltihapların oluşmasını önler. Ayrıca iltihap oluşmasına sebep olan, eklemlerde bulunan ürik asiti yok eder.

3/12

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUYOR

4/12

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Sindirime yardımcı olur. Sindirim sistemini toksinlerden arındırır ve midede oluşan yanma ve şişkinlik gibi problemlerle savaşır.

5/12

NEFESİNİZİ FERAHLATIYOR

Taze ve ferah bir nefes için oldukça etkili. Nefesinizin kötü kokmasını önlerken, dişeti iltihaplarının ve diş ağrılarının geçmesine yardımcı olur. Fakat limonu direk dişinize sürmemeye dikkat edin, aksi halde diş minesine zarar verebilirsiniz. Dişlerinizi limonlu su içtikten sonra fırçalayın, etkisini fark edeceksiniz.

6/12

ENFEKSİYONLARI ÖNLÜYOR

Gribal enfeksiyonlara karşı da güçlü bir savaşçı. Ilık limonlu su boğaz ağrısı, nezle gibi hastalıklara iyi gelir

7/12

KAFEİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLUYOR

Kafeini azaltmak isteyenler için birebir. Sabahları bir fincan kahve yerine ılık limonlu bir su içtiğinizde öğleden sonra rehavetinden eser kalmayacak. Böylece kafeine olan ihtiyacınız da azalacak.

8/12

ASİT MİKTARINI AZALTIYOR

En alkali meyvelerden biri olması sebebiyle ph değerini dengeler. Ayrıca içeriğindeki sitrik asit vücutta asit oluşumuna sebep olmaz. Her gün limonlu su içtiğiniz takdirde vücudunuzdaki toplam asit miktarı da zamanla azalacaktır.

9/12​​​​​​​

ENERJİ VERİYOR

Enerjinizi arttırır, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Limon kokusunun sakinleştirici etkisi sayesinde, depresyon, endişe vb. olumsuz duyguları üzerinizden atarak kendinizi daha mutlu ve zinde hissedebilirsiniz.

10/12

CİLT LEKELERİNİ AZALTIYOR

Cilde iyi gelir. Limon suyu güçlü bir antioksidan olarak cilt lekelerini azaltıp ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Uzun süredir geçmeyen yara izlerine limon suyu sürdüğünüzde etkisini göreceksiniz.

11/12​​​​​​​

BEYİN FONKSİYONLARI DÜZENLİYOR

Potasyum kaynağı olan limon, kalp, sinir ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar. Muz sevmeyenler için ideal bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

12/12

Limonlu suyun faydaları nelerdir? Limonlu su nasıl hazırlanır, nasıl içilmelidir?

Limonlu su, insan vücuduna harika yararları ile bilinen bir bileşimdir. Limon kendi başına bilindiği üzere antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Bunun dışında antiviral özelliğe sahip olmasından ötürü virüslerin vücuda girmesini engellemektedir. Sabah limonlu su içmek insan sağlığına çok faydalıdır.

Limonlu suyun faydaları nelerdir? Limonlu su nasıl hazırlanır, nasıl içilmelidir?

Limonlu su, insan vücuduna harika yararları ile bilinen bir bileşimdir. Limon kendi başına bilindiği üzere antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Bunun dışında antiviral özelliğe sahip olmasından ötürü virüslerin vücuda girmesini engellemektedir. Sabah limonlu su içmek insan sağlığına çok faydalıdır. Oldukça kuvvetli bir antibakteriyel olan limon sayesinde kişinin bağışıklık sistemini çalıştırmaktadır. Bu özellik limonlu suyun faydalarından en bilinenidir. Limonlu su içenler sindirim sistemlerinin kolay biçimde çalıştığını fark etmektedirler. Bu durum ise kişinin kilo vermesine ve karaciğerinin arınmasına yardımcı olmaktadır.

SON DAKİKAHaberleri Listele

Limonlu Su Yararları

Limonlu su içmek çok yaygın bir şekilde önerilmekle beraber pek çok kadının olmazsa olmazı şeklinde tanımlanabilir. Limonlu suyun faydaları hakkında bilgi ermek oldukça önemli olacaktır.

- Limonlu suyun içerisinde C vitamini oldukça fazladır.

- Limonlu su sayesinde pH alkali seviyesi dengelenir.

- Limonlu su, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

- Kanser ile savaşan limonlu su, bunun dışında yaraların çabuk iyileşmesine destek olur.

- Sindirim ve bağışıklık sisteminin düzenli biçimde çalışmasını sağlar.

- Limonlu suyun içerisinde kalsiyum, sitrik asit, C vitamini, pektin gibi maddeler yer almaktadır.

Limonlu suyun hazırlanışı

Limonlu su hazırlanırken kesinlikle temiz su kullanılmalıdır. Bunun dışında limonlu su yapımı için kullanılacak su, ılık olmalıdır. Soğuk su ya da kaynamış su kullanılmaması gerekir. Bunun nedeni kişinin vücudu soğuk suyu işlerken daha fazla enerji harcamasıdır. Bunun dışında taze olan limonlardan kullanmak faydalı olacaktır. Tarif adına kesinlikle şişelenmiş şekilde hazır satılan limon suyu kullanılmamalıdır. Bir bardak ılık su içerisinde yarım limon suyu sıkılmalı ve sabahları aç karınla içilmelidir.

Limonlu suyun sindirime faydası

Limonlu su, kişinin vücudundaki toksinlerin ve istenmeyen maddelerin atılması adına birebirdir. Mide suyunun ve tükürüklerin klorik asidine benzerlik gösteren bileşiminden ötürü, karaciğer sindirimi adına gereken öd sıvısını salgılamaya destek olur. Bunun dışında vitamin ve mineral bakımından zengin durumda olan limon, sindirim sisteminde bulunan toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Limonlu su, sindirimi kolaylaştıran hususiyetleri ile beraber karın şişkinliği, reflü, geğirme gibi hazımsızlıkları rahatlatmak için oldukça önemlidir. AKD ( Amerikan Kanser Derneği), kanserli olan hastalara, bağırsak hareketlerini düzenlemesi adına sıcak limonlu su içmelerini tavsiye etmektedir.

İdrar söktürücü özelliği ile limonlu su

Limonlu suyu, idrarı çoğaltarak, istenmeyen maddelerin insan vücudundan atılmasına destek olmaktadır. Bundan ötürü limonlu su içildiği zaman toksinler kişinin vücudundan daha hızlı biçimde atılarak, idrar yolunun daha sağlıklı olmasına yarar sağlar. Limonlu suyun içerisinde bulunan sitrik asit bileşeni, karaciğeri tetikleyen enzimlerin etkilerini en üst düzeye çıkarmaktadır.

Limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirir

İçermiş olduğu yüksek seviyedeki C vitamini ile limon, bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça önemlidir. Limon, soğuk algınlığıyla baş etmek adına da oldukça yararlıdır. Bunu dışında sinir ve beyin sistemini tetikleyen, potasyum bileşimi bakımından da oldukça zengindir.

Potasyum maddesi tansiyonu kontrol ederek gereken düzeyde olmasını sağlar. Limonun içerisinde bulunan C vitamininde antienflamatuar özelliği bulunur. Bundan ötürü de astım ve başka solunum problemlerine de iyi gelmektedir. Bunun dışında vücudun demir emilimini çoğaltır.

PH seviyesini dengeler

Limon, insanın tüketebileceği en alkali besinler arasında yer almaktadır. Limon başlı başına asidik olmasına karşın, bedenin içerisine girdiğinde alkali olur. Limon içerisinde askorbik asit düzeyinde sitrik asit de bulunmaktadır. Fakat bu asidin zayıf bir asit olduğu söylenebilir ve vücut içerisinde oldukça kolay bir şekilde metabolize edilmektedir. Bunun sayesinde limon içerisinde yer alan mineraller vücudu alkalize etmeye destek olmaktadır. 

Bu haber 200971 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...