Kalleş saldırının intikamı anında alındı.

Kalleş saldırının intikamı anında alındı.

Milli Savunma Bakanlığı, 115 rejim hedefi ateş altına alındığını ve 101 rejim unsurun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Şu ana kadar bölgede tespit edilen 115 rejim hedefi derhal ateş altına alınmıştır. Çeşitli kaynaklardan edinilen ilk bilgilere göre 101 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 3 tank ve 2 top/havan mevziinin tahrip edildiği, ayrıca 1 helikopterin isabet aldığı öğrenilmiştir." ifadelerine yer verildi..

11 Şubat 2020 - 02:28

'den son dakika açıklaması: 'de 115 rejim hedefi vuruldu

Giriş Tarihi: 10.2.2020  19:53 Güncelleme Tarihi: 11.2.2020  02:46

 'den son dakika açıklaması:  bölgesine takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından yapılan son saldırılar sonrası angajman kuralları ve meşru müdafaa çerçevesinde anında misliyle mukabele edilmiştir. Şu ana kadar bölgede tespit edilen 115 rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan edinilen ilk bilgilere göre 101 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 3 tank ve 2 top/havan mevziinin tahrip edildiği, ayrıca 1 helikopterin isabet aldığı öğrenilmiştir. Belirlenen hedeflere meşru müdafaa kapsamında atışlar devam etmektedir.

MSB'den son dakika açıklaması: İdlib'de 115 rejim hedefi vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, 5 askerin şehit olduğu alçak saldırıdan sonra 115 rejim hedefi ateş altına alındığını ve 101 rejim unsurun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
MSB'den yapılan açıklama şöyle;

"İdlib bölgesine takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından yapılan son saldırılar sonrası angajman kuralları ve meşru müdafaa çerçevesinde anında misliyle mukabele edilmiştir.

Kalleş saldırının intikamı anında alındı

’de sivilleri katletmeye devam eden rejim güçleri bölgede göçü ve insanlık dramını engellemek için bulunan ’nın kurduğu Taftanaz üssüne saldırdı, 5 asker şehit düştü. Türkiye anında ve misliyle karşılık verdi. Yoğun ateş altına alınan 115 rejim hedefinde 101 rejim unsuru etkisiz hale getirildi

Kalleş saldırının intikamı anında alındı

Suriye'de günlerdir İdlib'e kanlı saldırılar düzenleyen ve sivillerin üzerine bomba yağdırarak katliam yapan Esad rejimi ile destekçileri dün alçakça bir girişimde daha bulundu. TSK'nın bölgedeki sivillerin korunması, barış ve huzurun tesisi için İdlib merkezi çevresine kurduğu 3 üsten biri olan Taftanaz'a rejim güçlerince topçu ateşiyle saldırı düzenledi.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rejim tarafından yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiştir" denildi. Saldırıda yaralanan 5 asker helikopterle Hatay'a getirilerek tedavi altına alındı.
Hain saldırıda şehit düşen 5 askerin, uzman onbaşılar İbrahim Halil Açıkgöz, Enes Alper, Davut Özcan, İbrahim Albayrak ve Fatih Saylak olduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır. Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş, düşmen hedefleri derhal ortadan kaldırılarak şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır" açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecek" dedi.

Kalleş saldırının intikamı alındı

Son dakika! Rejim güçlerine ait araçların vurulma anı görüntüleri ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da şehitler için taziye mesajı yayınladılar.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan akşam yapılan yazılı açıklamada da saldırıya anında ve misliyle mukabele edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bölgede tespit edilen 115 rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, ilk bilgilere göre 101 rejim unsuru etkisiz hale getirilmiştir. 3 tank ve 2 top/ havan mevziinin tahrip edildiği, ayrıca bir helikopterin isabet aldığı öğrenilmiştir. Belirlenen hedeflere atışlar devam etmektedir." Açıklamada, "Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmamış, bırakılmayacaktır" ifadesine de yer verildi.
Öte yandan TSK güçleri dün rejim güçlerinin işgali altındaki Serakip'e doğru yürüyüşünü sürdürdü. Sadece son bir hafta içerisinde İdlib ve çevresine bin 500'den fazla zırhlı araç ve 5 bine yakın komando gönderildi. TSK'nın Mastume, Sermin, Esad rejiminin son saldırısının gerçekleştiği Taftanaz Havaalanı'nda üssü bulunuyor.

BÖLGEDEKİ BİRLİKLERDEN SINIRA BÜYÜK SEVKIYAT
Şanlıurfa'daki birliklerden önceki gece sınıra gönderilen tank, zırhlı personel taşıyıcı ve mühimmat yüklü araçların bulunduğu konvoy, dün sabaha karşı Gazinatep İslahiye'ye ulaştı. Farklı bölgelerdeki birliklerden gönderilen askeri konvoy da dün Hatay'a gitti.

ABD'DEN TAZİYE
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, şehitler için taziye dileğinde bulunarak, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" açıklamasını yaptı.

İdlib'de hain saldırıda şehit düşmüşlerdi! Kahramanların isimleri belli oldu

Son dakika: 'den flaş  açıklaması: 115 rejim hedefi ateş altına alındı!

Son dakika haberine göre , 115 rejim hedefi ateş altına alındığını ve 101 rejim unsurun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Şu ana kadar bölgede tespit edilen 115 rejim hedefi derhal ateş altına alınmıştır. Çeşitli kaynaklardan edinilen ilk bilgilere göre 101 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 3 tank ve 2 top/havan mevziinin tahrip edildiği, ayrıca 1 helikopterin isabet aldığı öğrenilmiştir." ifadelerine yer verildi.

MSB'den İdlib açıklaması: 115 rejim hedefi vuruldu
 (), "İdlib bölgesine takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından yapılan son saldırılar sonrası angajman kuralları ve meşru müdafaa çerçevesinde anında misliyle mukabele edilmiştir. Şu ana kadar bölgede tespit edilen 115 rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan edinilen ilk bilgilere göre 101 Rejim unsuru etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.
Esad rejiminin İdlib saldırısına Türkiye'den misliyle cevap!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İdlib bölgesine takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından yapılan son saldırılar sonrası angajman kuralları ve meşru müdafaa çerçevesinde anında misliyle mukabele edilmiştir. Şu ana kadar bölgede tespit edilen 115 rejim hedefi derhal ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan edinilen ilk bilgilere göre 101 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 3 tank ve 2 top/havan mevziinin tahrip edildiği, ayrıca 1 helikopterin isabet aldığı öğrenilmiştir. Belirlenen hedeflere meşru müdafaa kapsamında atışlar devam etmektedir" denildi.



'ŞEHİT VE YARALI SİLAH ARKADAŞLARIMIZIN KANI YERDE BIRAKILMAYACAKTIR'
Şehit ve yaralı askerlerin kanının yerde bırakılmadığı ve bırakılmayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmamış, bırakılmayacaktır. Bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı şimdiye kadar olduğu gibi meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."Son dakika: MSB'den flaş İdlib açıklaması: 115 rejim hedefi ateş altına alındı!

Yaşanan son dakika gelişmelerini aktarıyoruz...

19.54: MSB İdlib'deki son durumu açıkladı. Yapılan açıklamada, "Şu ana kadar 115 rejim hedefi ateş altına alındı. İlk bilgilere göre, 101 rejim unsuru etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

18.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki hain saldırısı ile ilgili 'Rejim hedeflerini ateş altına alma faaliyeti yoğun bir şekilde kesintisiz sürmektedir. Saldırılara misliyle karşılık verilmeye devam edilecektir. Cumhurbaşkanımız, ilgili kurumlara gerekli talimatları vermiştir.' açıklamasında bulundu.

17.15: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da haince yapılan saldırıya anında karşılık verildiğini ve hedeflerin vurulduğunu belirtti. Kalın açıklamasında, "İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Hepimizin başı sağolsun. Bu haince saldırıya derhal karşılık verilmiş ve hedefler vurulmuştur. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır" dedi.

16.50: İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan askerler, askeri helikopterle Hatay Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Son dakika haberleri... Esed rejimi Türk askerine saldırdı 5 şehit, 5 yaralı

16.37: "Dışişleri Bakanlığımızın Rus heyetiyle görüşmesi sürerken İdlib'in Kuzeyinden gelen şehit haberi, yüreğimize ateş düşürdü" diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Acılı aileleri başta olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum. Toprakları üzerinde vekalet savaşlarına engel olamayan rejimin kahraman Türk askerini hedef alması, Türkiye’nin bölgede barış çabalarının ne denli önem taşıdığını ortaya koymaktadır. Türkiye, barış için kararlı duruşunu sürdürecektir" açıklamasını yaptı.

16.30: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de rejim güçlerinin yoğun topçu atışı sonucu şehit olan 5 askerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "İdlib'de şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun. Alçaklara misliyle karşılık verdik. Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

16.25: Türk ve Rus heyetinin İdlib gündemli ikinci görüşmesi sona erdi.

16.18: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İdlib'den gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.

16.15: MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan hain saldırı sonucu 5 askerimiz şehit düşmüş, 5 askerimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz" denildi.

16.10: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İdlip'te şehit olan 5 kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun"  açıklamasında bulundu.

Quark.Models.Entities.SuperContent?.Title

İLGİLİ HABER

Sınıra 300 araçlık sevkiyat

16.04: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İdlib’de bölge halkının güvenliğini sağlamak ve yaşanan insanlık dramını engellemek için görev yapan kahraman askerlerimize düzenlenen saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alan unsurlara misliyle cevap verilmiştir. Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir" dedi.

ANKARA'DA SICAK SAATLER

15.50: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu dakikalarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleştirdi.

15.44: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İdlib'in kuzeyindeki saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyerek "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

15.41: İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit, 5 askerin de yaralandığı saldırının ardından Hatay'da Suriye sınırında askeri helikopter hareketliliği yaşandı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 'Skorsky' ve 1 askeri helikopterin, sınır hattına doğru ilerlediği görüldü. Helikopterin tam teçhizatlı oldukları gözlendi. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu.

Son dakika haberleri... Esed rejimi Türk askerine saldırdı 5 şehit, 5 yaralı

İLK TEPKİ

15.33: İletişim Başkanı Fahrettin Altun alçak saldırı sonrası açıklama yaptı. Altun, "Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır. Dünyanın her yerinde barış ve istikrar için çalışan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya; dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir " dedi.

İDLİB'DEN ACI HABER

15.30: MSB'den yapılan açıklamada, "İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz" denildi.

Son dakika: Kritik  toplantısı sona erdi: ’yi kararlılığından hiçbir saldırı vazgeçiremeyecek

Son dakika haberi! Başkan  başkanlığında  yapıldı.  bölgesine takviye olarak gönderilen askerlerimize, rejim unsurlarınca bugün gerçekleştirilen saldırıya karşı atılacak adımların, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ele alındığı öğrenildi.

Kritik İdlib toplantısı sona erdi

 Cumhurbaşkanı  başkanlığında, rejim unsurlarının  bölgesine takviye olarak gönderilen Türk askerine düzenlediği saldırıya karşı atılacak adımların ele alındığı toplantı yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda şehitlerin kanının yerde kalmaması ve saldırıya misliyle karşılık verilmesinin kararlaştırıldı.
Son dakika: Kritik İdlib toplantısı sona erdi: Türkiye’yi kararlılığından hiçbir saldırı vazgeçiremeyecek

HİÇBİR SALDIRI VAZGEÇİREMEYECEK
Ayrıca toplantıda çatışmaların önlenmesi, sınır güvenliğinin sağlanması, yeni bir göç dalgasının ve insanlık dramının engellenmesi maksadıyla İdlib'de bulunan Türkiye'yi bu kararlılığından hiçbir saldırının vazgeçiremeyeceğini vurgulandı.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler,  Başkanı Hakan Fidan, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve İletişim Başkanı  katıldı.

Bu haber 214244 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...