İYİ Parti’den Libya tezkeresine hayır oyu kararı! Türkiye’yi...

İYİ Parti'den Libya tezkeresine hayır oyu kararı! Türkiye'yi Akdeniz'den dışlamak isteyenlerle bir oldular..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya Tezkeresi hakkında partisinin aldığı kararı açıkladı. Akşener'in kararı, her zamanki gibi Türkiye'nin Akdeniz hamlesine engel olma ve ülkemizi Akdeniz'de saf dışı etmek isteyenlere yardım etme yönünde oldu.

02 Ocak 2020 - 13:13

İYİ Parti'den  sine hayır oyu kararı! Türkiye'yi 'den dışlamak isteyenlerle bir oldular

Giriş Tarihi: 02.01.2020  10:17 Güncelleme Tarihi: 02.01.2020  10:23

İYİ Parti Genel Başkanı  si hakkında partisinin aldığı kararı açıkladı. Akşener'in kararı, her zamanki gibi Türkiye'nin  hamlesine engel olma ve ülkemizi Akdeniz'de saf dışı etmek isteyenlere yardım etme yönünde oldu.

İYİ Parti'den Libya tezkeresine hayır oyu kararı!

İYİ Parti Genel Başkanı  si hakkında partisinin aldığı kararı açıkladı.

Akşener, "Yanlış, sakıncalı olduğunu, bir arap savaşının Türkiye'ye fayda getirmeyeceğine kanaat getirdi" dedi.

Akşener açıklamasında "Oy birliğiyle bu tezkereye İYİ Parti olarak 'Hayır' oyu vermeye karar verdik. Bunun milli güvenliğimizi tehdit altına alacağımıza dair 'hayır' oyu vereceğimizi söylemek isterim." ifadelerini kullandı!


LİBYA TEZKERESİ NEDEN ÖNEMLİ?
Türk askerinin Libya'ya gitmesi, Meclis'te yapılacak oylama ile netleşecek. Meclis'teki oylama öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefet partilerini bilgilendirdi. Çavuşoğlu, CHP ve İYİ Parti genel başkanları ile bir araya geldi ve Libya tezkeresinin önemini anlattı.

Meclis Libya tezkeresi için toplanıyorTÜRKİYE'NİN TAVRI ORTADA
Uluslararası ilişkiler uzmanı Doç. Dr. Talha Köse bu tezkerenin detayını ve önemini A Haber'e anlattı.

Uluslararası ilişkiler uzmanı Köse; Libya'da darbe sonrasında iç savaşa dönüştürülmeye çalışılan süreci tekrar müzakereyle neticelendirme konusunda Türkiye'nin tavrının ortada olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'Yİ AKDENİZ'DEN DIŞLAMA ÇABASI!
Türkiye'yi Doğu 'den dışlama projelerinin var olduğunu söyleyen Köse; "Bu denklemin en önemli ayaklarında Mısır ve Libya'yı görüyoruz." dedi.

Libya ile yapılan anlaşmanın Türkiye'nin uzun vadede çıkarlarını koruyacağını belirten Köse, Amerika'nın tavrıyla ilgili olarak;

"Amerika'nın genel yaklaşımı Ortadoğu'da ki çatışmalardan sıyrılmak ve askeri olarak müdahil olmamaktır. Amerika yönetiminin Hafter yönetimiyle birlikte olduğunu ve destek verdiğini biliyoruz." diye belirtti.İYİ Parti'den Libya tezkeresine hayır oyu kararı! Türkiye'yi Akdeniz'den dışlamak isteyenlerle bir oldular

"TÜRKİYE'NİN HEDEFİ MEŞRU HÜKÜMETİ MASAYA DAHA GÜÇLÜ TAŞIMAK"

Köse Türkiye'nin öncelikli hedefleri arasında ise; hava saldırılarını önlemek ve meşru hükümeti Berlin'deki müzakere masasına daha güçlü taşımak olduğuna değindi.

ABD'nin ve Avrupa'nın barış doğrultusunda denkleme dahil olmalarının dengeleri koruyacağına değinen Köse; "Türkiye'nin Rusya ile anlaşmasının da Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan denklemini bozmaması açısından önemli." dedi.

Bu haber 201112 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...