İşte PKK’nın yok olma afişi! Sokaklara asıldı.

İşte PKK'nın yok olma afişi! Sokaklara asıldı.

Türkiye’nin PKK’lı teröristlere karşı son yıllarda verdiği mücadele örgütü yok olma noktasına getirdi. Adıyaman polisinin 2016’da "Teröre hep birlikte dur diyelim" sloganıyla görenlerin ihbar etmesi için fotoğraflarını afişle sokaklara astığı 9 azılı teröristten 7’si öldürüldü, 1’i aç kalınca dağdan indiği kent merkezinde yakalandı..

29 Haziran 2020 - 08:31

İşte 'nın yok olma afişi! Sokaklara asıldı

Giriş Tarihi: 29.06.2020  07:39 Güncelleme Tarihi: 29.06.2020  08:30

 askeri eli kanlı terör örgütü ’nın kabusu olmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda PKK’ya büyük darbeler indiren Türkiye, bölücü terör örgütünü yok olma noktasına kadar getirdi.  polisinin 2016’da görenlerin ihbar etmesi için fotoğraflarını afişle sokaklara astığı 9 azılı teröristten 7’si öldürüldü, 1’i aç kalınca dağdan indiği kent merkezinde yakalandı

İşte PKK'nın yok olma afişi! Sokaklara asıldı

 polisi, kent kırsalındaki teröristlerin fotoğraflarını bastırıp, 'Teröre hep birlikte dur diyelim' afişleri hazırlattı ve 2 Temmuz 2016'da kentin belirli yerlerine astırdı. İçişleri Bakanlığı'nın ödülle aranan teröristler listesinde bulunan ve biri yeşil 4'ü gri listede toplam 2 milyon 500 bin lira ödülle aranan 9 teröristin fotoğrafları, örgütteki kod adlarının yer aldığı afişler Adıyaman kent merkezi, ilçeler ve İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk alanındaki bölgelerde dağıtıldı ve afiş olarak bazı yerlere asıldı. Afişlerde bu teröristlerin yerini bilenlerin ihbar etmesi istendi.

PKK’nın adım adım yok oluşunun afişi!Kanlı saldırıların faili olan 9 teröristten 7'sinin 2017-2018 arasında farklı tarihlerde etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. Yeşil listede 1 milyon lira ödülle aranan Renas kod adlı Veli Temirci, 300 bin lira ödülle Gri listede aranan Nurhak Elbistan kod adlı Fırat Berkpınar , Ali Norşin kod adlı Şefik Körman, Bezar Elçi kod adlı Abuzer Arıca 2017 yılında Adıyaman kırsalında öldürüldü. Afişte yer alan diğer isimlerden Aziz Çırav kod adlı Yusuf Tunç ile Soreş Semsur kod adlı terörist Murat Özdemir ise 2018 yılında çatışmada öldürüldü. Bager kod adlı Gaffari Yorulmaz'ın ise 7 Mayıs 2020'de etkisiz hale getirildiği belirlendi.

İşte PKK’nın 4 yılda yok oluşunun afişi!

Adıyaman polisi, kent kırsalındaki teröristlerin fotoğraflarını bastırıp, 'Teröre hep birlikte dur diyelim' afişleri hazırlattı ve 2 Temmuz 2016'da kentin belirli yerlerine astırdı. İçişleri Bakanlığı'nın ödülle aranan teröristler listesinde bulunan ve biri yeşil 4'ü gri listede toplam 2 milyon 500 bin lira ödülle aranan 9 teröristin fotoğrafları, örgütteki kod adlarının yer aldığı afişler Adıyaman kent merkezi, ilçeler ve İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk alanındaki bölgelerde dağıtıldı ve afiş olarak bazı yerlere asıldı. Afişlerde bu teröristlerin yerini bilenlerin ihbar etmesi istendi.

18 günlük takiple müthiş operasyon! PKK'lu Filiz Aslan SİHA ile vuruldu 

Kanlı saldırıların faili olan 9 teröristten 7'sinin 2017-2018 arasında farklı tarihlerde etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. Yeşil listede 1 milyon lira ödülle aranan Renas kod adlı Veli Temirci, 300 bin lira ödülle Gri listede aranan Nurhak Elbistan kod adlı Fırat Berkpınar , Ali Norşin kod adlı Şefik Körman, Bezar Elçi kod adlı Abuzer Arıca 2017 yılında Adıyaman kırsalında öldürüldü. Afişte yer alan diğer isimlerden Aziz Çırav kod adlı Yusuf Tunç ile Soreş Semsur kod adlı terörist Murat Özdemir ise 2018 yılında çatışmada öldürüldü. Bager kod adlı Gaffari Yorulmaz'ın ise 7 Mayıs 2020'de etkisiz hale getirildiği belirlendi.

SIĞINAKLAR YERLE BİR EDİLDİ
Afişte yer alan 9 terörist arasında bulunan Mazlum Amed kod adlı Sinan Donat'ın Kandil'e kaçtığı belirlenirken, afişteki diğer terörist Mervan kod adlı  ise önceki gün dağda aç kaldığı için sivil kıyafetlerle şehre inince jandarma tarafından yakalandı. Teknik ve saha çalışması yapan Jandarma İstihbarat timleri terörist Mehmet Akcan'ın sivil kıyafetle Gerger ilçe merkezine indiğini belirledi. İlçe merkezinde çalışma yapan Jandarma 'dur' ikazına uymayarak kaçmak isteyen teröristi kovalama sonrasında yakaladı. Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan teröristin yer göstermesi sonucu, /KCK'nın kış üslenmesi yaptığı 2 sığınak tespit edildi. Güvenlik güçlerinin sığınaklar ve çevresinde yaptığı aramada çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İşte PKK'nın yok olma afişi! Sokaklara asıldı

Son dakika: İşte PKK’nın adım adım yok oluşunun afişi!

Türkiye’nin ’lı teröristlere karşı son yıllarda verdiği mücadele örgütü yok olma noktasına getirdi.  polisinin 2016’da "Teröre hep birlikte dur diyelim" sloganıyla görenlerin ihbar etmesi için fotoğraflarını afişle sokaklara astığı 9 azılı teröristten 7’si öldürüldü, 1’i aç kalınca dağdan indiği kent merkezinde yakalandı.

PKK’NIN ADIM ADIM YOK OLUŞUNUN AFİŞİ! polisi, kent kırsalındaki teröristlerin fotoğraflarını bastırıp, 'Teröre hep birlikte dur diyelim' afişleri hazırlattı ve 2 Temmuz 2016'da kentin belirli yerlerine astırdı. İçişleri Bakanlığı'nın ödülle aranan teröristler listesinde bulunan ve biri yeşil 4'ü gri listede toplam 2 milyon 500 bin lira ödülle aranan 9 teröristin fotoğrafları, örgütteki kod adlarının yer aldığı afişler Adıyaman kent merkezi, ilçeler ve İl Jandarma Komutanlığı'nın sorumluluk alanındaki bölgelerde dağıtıldı ve afiş olarak bazı yerlere asıldı. Afişlerde bu teröristlerin yerini bilenlerin ihbar etmesi istendi.

SIĞINAKLAR YERLE BİR EDİLDİ
Afişte yer alan 9 terörist arasında bulunan Mazlum Amed kod adlı Sinan Donat'ın Kandil'e kaçtığı belirlenirken, afişteki diğer terörist Mervan kod adlı  ise önceki gün dağda aç kaldığı için sivil kıyafetlerle şehre inince jandarma tarafından yakalandı. (Sabah)

Terör örgütü 'dan kaçan turuncu listedeki terörist anlattı! İşte terör örgütünün gerçek yüzü...

Giriş Tarihi: 28.6.2020  11:27

Güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim olan turuncu kategorideki terörist, 'nın gerçek yüzünü anlattı. İkna yoluyla teslim olanların sayısı hızla artarken Örgütten kaçan turuncu kategorideki terörist, yaşadıklarını anlattı. Örgütün gerçek yüzünü gördükten ve kandırıldığını hissettikten sonra kaçmaya karar verdiğini belirten "" kod adlı R.Y. "Örgüt içerisindekiler birçok şeyin farkına vardı ama dile getiremiyor. " ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'dan kaçan turuncu listedeki terörist anlattı! İşte terör örgütünün gerçek yüzü...

Güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim olan turuncu kategorideki terörist, yaşadıklarını anlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'de faaliyet gösteren örgüt mensuplarının teslim olmasının sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonuç veriyor. Ailelerin de desteğiyle terör örgütünden ikna yoluyla teslim olanların sayısı artıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu bu ay başında teslim olan, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde turuncu kategoride yer alan "Doktor Sipan Amed" kod adlı R.Y. yaşadıklarını anlattı.

R.Y, güvenlik güçlerine verdiği ifadede, 2012'de örgüte katıldığını ve birçok konuda eğitim aldığını söyledi.

Örgüt içerisinde farklı şeylerin konuşulmasına, izlenilmesine, düşünülmesine ve tartışılmasına izin verilmediğini belirten R.Y, "Ne verirlerse onu alıyorsun. Bu algılarla birçok şeye zorlanıyorsun. Yıllarca bunun etkisi altında kaldım. Sonradan gözümle gördüğüm bazı şeyleri sorgulamaya başladım. Onların söylediği şeylerin gerçeği yansıtmadığını ve kandırıldığımızın farkına vardım." ifadelerini kullandı.

Örgütün gerçek yüzünü gördükten ve kandırıldığını hissettikten sonra kaçmaya karar verdiğini belirten R.Y, ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Yıllardır insanlar ölüyor, gençler ölüyor. Her yıl onlarca insan ölüyor. Bu ölümler, örgütün sözde yöneticileri için artık bir şey ifade etmiyor. Bu yüzden birçok kişi örgütten kaçmak istiyor. Örgüt içerisindekiler birçok şeyin farkına vardı ama dile getiremiyor. Bazıları adım atmaya korkuyor. Bu konuda cesur olmaları gerektiğini söylüyorum. Bana çok iyi davrandılar. Her konuda yardımcı olunuyor. Bu bataklıktan insanın çıkması için yardımcı oluyorlar, el uzatıyorlar. Ben, bu eli gördüm ve faydası olacağına inandığım için teslim oldum. Yaşadığım kaygıların, tereddütlerin ve korkuların ne kadar yersiz olduğunu gördüm."

"İNFAZ EDİLİRSİNİZ DİYE PROPAGANDA YAPILIYOR"

Örgütten kaçmak isteyenlere karşı "Güvenlik güçleri size kötü davranır, infaz edilirsiniz." şeklinde propaganda yapıldığını vurgulayan örgüt mensubu R.Y, ifadesinde şunları kaydetti:

"Pişman olanlar dahi yıllarca cezaevinde tutuluyor' gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Sözde örgüt yöneticileri, 'Giderseniz cezaevinden çıkamayacaksınız, öldürüleceksiniz. Orada sadece işkence ve dayak var' diyerek propaganda yapıyor. Bu söylemler baştan sona yalan. Burada gördüğüm muameleyi başka yerde görmediğimi söyleyebilirim.

Bu haber 290982 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...