İstanbul’da bidonla su kuyruğu! Bakan Varank’tan...

İstanbul'da bidonla su kuyruğu! Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e 'DARK'lı gönderme.

Göreve geldiği ilk günden bu yana İstanbul'un sorunlarını çözmek yerine, çözülmüş sorunlarını da yeniden hortlatan CHP'li Ekrem İmamoğlu vatandaşı isyan noktasına getirdi. İBB'ye bağlı İSKİ'nin 60 saate yakın süredir su veremediği Şile halkı duruma büyük tepki gösterirken, Şile'de 90'lardan kalma görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşların İSKİ tankerlerinin arkasında su kuyruğuna girmesi sosyal medyada da gündem oldu.

06 Temmuz 2020 - 18:17

 haberi:  90'lara geri döndü! Bidonu alan su kuyruğuna girdi! Vatandaş isyan etti...

Giriş Tarihi: 6.7.2020  18:08 Son Güncelleme: 6.7.2020  18:08

 haberi: 'un  ilçesinde 60 saatten fazla süre ile su verilmeyen mahalle ve köyler olduğu ortaya çıktı. Bazı mahallelerde ise gün aşırı suların kesilmesi vatandaşları çileden çıkardı. Yaz aylarında daha fazla ikamet edilen ilçede vatandaşlar bidonlarını alarak kuyruğa girdi. 1994 öncesi İstanbulluların susuzluk nedeniyle tankerlerle getirilen suları bidonlarla evine götürdüğü günleri anımsatan görüntülere AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank da yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi. Varank'ın, 'Dark'lı göndermesi dikkat çekti.

Son dakika: İstanbul 90'lara döndü! Bidonu alan su kuyruğuna girdi!

Şu günlerde yazlıkçıların akın ettiği, 'un turizm olarak en hareketli ilçelerinden olan 'de su sorunu patlak verdi. Bazı mahalle ve köylerde 3 güne yakın süre su verilmezken, hemen hemen her mahallede gün aşırı su kesintileri gerçekleşiyor. Bölgede ikamet edenler koronavirüsün de kol gezdiği dönemde su kesintilerine ses yükseltti. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda İBB ve İSKİ'ye isyan bayrağı açıldı.

Son dakika: İstanbul 90'lara döndü! Bidonu alan su kuyruğuna girdi!

1990'LARA DÖNÜŞ BAŞLADI

CHP'li  Büyükşehir Belediyesi'nin göreve gelmesi sonrası Riva Deresi, Haliç, Aydos Ormanı Gölü gibi birçok yerde su kirliliği ortaya çıkarken, İSKİ'nin su kesintileri de ayrı bir sorun olarak göza çarpıyor. İstanbul'da yazlıkçı akınına uğrayan 'de su kesintileri sonrası 1990'lı yılları andıran görüntüler ortaya çıktı.

Son dakika: İstanbul 90'lara döndü! Bidonu alan su kuyruğuna girdi!

BİDONLARLA SU KUYRUĞU

İBB istiraki İSKİ'nin su kesintilerine çözüm üretememesi sonrası vatandaş çareyi taşıma suyla değirmen döndürmekte buldu. Bidonlarla tankerin önünde kuyruğa giren vatandaşlar sırayla su aldı.

İstanbul'da bidonla su kuyruğu! Kılıçdaroğlu ve Akşener'e 'DARK'lı gönderme

NURETTİN SÖZEN DÖNEMİ AKILLARA GELDİ

1994'ten önce CHP'li Nurettin Sözen'in  Büyükşehir Belediye Başkanı, Ergün Göknel'in İSKİ Genel Müdürü olduğu dönemde, İstanbullular su için kuyruklara giriyor, birbirini eziyordu.

İstanbul'da yıllar sonra taşıma su dönemi: Vatandaşlar İSKİ tankeri önünde sıraya dizildi

İstanbul Şile'de farklı saat dilimlerinde suların kesildiği öğrenildi. Bazı bölgelerde 60 saate yakındır su verilmediği belirtilerken, sosyal medyadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkiler çığ gibi büyüdü.

Tankerden su almak için sıraya giren Şileliler böyle görüntülendi.

Halk suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, olay sosyal medyanın gündemine oturdu.

Söz konusu durum nedeniyle İSKİ'nin tankerle vatandaşlara su dağıttığı görüldü.

İzmir'de yağmur altında 'su kuyruğu'

İzmir'de dün başlayan ve 60 saat süreceği belirtilen su kesintisinin ardından ihtiyaçlarını yağmur altında tankerlerden karşılayan vatandaşlar ellerinde bidonlarla uzun kuyruk oluşturdu.

Bu duruma sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak "CHP’li İBB’den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul’una dönüş... (Fotoğraflar Şile, 5Temmuz 2020) İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmadan önce su kuyruğuna giren vatandaşlardan bir kare.

Son dakika: İstanbul 90'lara döndü! Bidonu alan su kuyruğuna girdi!

AK PARTİLİ ŞENOCAK'TAN TEPKİ

'deki vatandaşların çilesine kayıtsız kalamayan AK Parti  İl Başkanı Bayram Şenocak, dikkat çeken kareler paylaştı. Şenocak, paylaşımına şu ifadeleri ekledi:

CHP'li İBB'den tarihi hizmet.

Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul'una dönüş...

(Fotoğraflar Şile, 5Temmuz 2020) İstanbul'a bu kabusu yaşatan Başkan'a kısaca EkoFelaket diyoruz!

Son dakika: İstanbul 90'lara döndü! Bidonu alan su kuyruğuna girdi!

VARANK'TAN 'DARK'LI GÖNDERME

'deki içler acısı manzaraya kayıtsız kalamayan isimlerden biri de Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank oldu. Varank, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu.

Varank şu ifadeleri kullandı:

Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış.

Olay 'da geçiyor.

Son dakika: İstanbul Şile'de skandal görüntüler! Vatandaşların susuzluk çilesi... | Video

DARK (İstanbul)
Yıl: 2020
Tür: Dram
IMDB: 0,0

Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu iyi seyirler...

İstanbul'da  belediyeciliği döneminde yine su kuyruğu! 26 yıl sonra aynı manzara! Sosyal medyada tepki yağdı

Göreve geldiği ilk günden bu yana İstanbul'un sorunlarını çözmek yerine, çözülmüş sorunlarını da yeniden hortlatan 'li  vatandaşı isyan noktasına getirdi. İBB'ye bağlı 'nin 60 saate yakın süredir su veremediği Şile halkı duruma büyük tepki gösterirken, Şile'de 90'lardan kalma görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşların İSKİ tankerlerinin arkasında su kuyruğuna girmesi sosyal medyada da gündem oldu.

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimler öncesi süslü vaatlerle sözler veren CHP'li Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana vaatlerini gerçekleştirmek bir yana İstanbul'un çözülmüş sorunlarını da yeniden hortlatıyor. Yıllar önce temizlenen Haliç, İmamoğlu'nun ilk görev yılında yeniden çamur denizine dönerken; Riva'dan akan atık sular da bölge halkını isyan ettirmişti.

SU TANKERİ ÖNÜNDE KUYRUK
Yaşanan bu olaylardan sonra kamuoyu tarafından yoğun tepki gösterilen İmamoğlu'nun son icraati ise 90'ları hatırlattı. O dönemlerde İstanbul'un en büyük sorunu olarak göze çarpan su problemi, yeniden ortaya çıktı. İstanbul Şile'de yaklaşık 60 saatlik bir su kesintisi yaşandığı öğrenilirken, bölge halkı su alabilmek için İSKİ tankerleri önünde sıraya girdi. Ortaya çıkan tablo sosyal medyada da büyük tepki çekti.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI

Şile 4 gündür susuz! Vatandaşlar İSKİ'ye isyan etti

İstanbul Şile Alacalı Mahallesi 4 gündür susuz. İSKİ böglenin su ihtiyacını tankerlerle gidermeye çalışıyor. Bu karelerde 90'lı yıllarda CHP yönetimindeki İstanbul'un susuz günlerini anımsattı ve akıllara "tarih tekerrür mü ediyor?" ediyor sorusunu getirdi. A Haber muhabiri Mehmet Karataş bölgedeki son durumu canlı yayında aktardı.

Şile'de bazı mahalle ve köylerde 4 güne yakın süre su verilmezken, hemen hemen her mahallede gün aşırı su kesintileri gerçekleşiyor.

Şile halkı suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, köylüler hayvanların da susuz kaldığını belirtti. 30 yıldır Şile Alacalı köyünde yaşayan Ayhan Avcı, "Özellikle pandemi döneminde suyumuzun akmaması ciddi anlamda bir sıkıntı. Sadece biz değil, hayvanlarımız ve bahçelerimiz de susuz kaldı" dedi. Şile İlçesi'nde mahallelerde, köylerde farklı saat dilimlerinde suların kesildiği öğrenildi. Bazı bölgelere 60 saate yakındır su verilmiyor. Köylüler ise duruma isyan etti. Suyun neden kesildiğini öğrenemediklerini söyleyen köy halkı, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyor.

"ÇEŞMEDEN EL ARABASIYLA SU GETİRDİM"
Alacalı Köy Kahvehanesini işleten Halil Şahin, 4 gündür yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Şahin, tek başına işlettiği kahvehanesinde bulaşıkları yıkarken zorlandığını belirterek, "Çeşmeden bidonla su taşıyıp el arabasıyla getirdim. Belimde fıtık var çok zorlandım. 2 sefer yıkıyorum temiz olsun diye. Ama taşıma su ile hijyen olur mu? Olmaz" dedi.

"4 GÜNDÜR SULARIMIZ AKMIYOR"
Burak Gencer ise "4 gündür ne yazık ki sularımız yok. Bu pandemi döneminde böyle bir şey yaşanması hoş değil. Çünkü bu köyün yaş ortalaması 65 ve üzeri. En ufak ihmalde bu köyün hepsini kaybetme olasılığımız var. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. 4 gündür su yok. Hayvanlar susuz. Hayvansever olarak onlar için de su taşımaya çalışıyorum ama bu kadar hayvana tek başıma yetemem ifadelerini kullandı."

BAKAN VARANK'TAN GÖNDERME

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'i etiketleyerek "Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul'da geçiyor. DARK (İstanbul), Yıl: 2020, Tür: Dram, IMDB: 0,0" Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu iyi seyirler!" ifadelerini kullandı. 

İstanbulda bidonla su kuyruğu Bakan Varanktan Kılıçdaroğlu ve Akşenere DARKlı gönderme

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise durumu "CHP’li İBB’den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul’una dönüş... (Fotoğraflar Şile, 5Temmuz 2020) İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!" mesajıyla tepki gösterdi.

İstanbulda bidonla su kuyruğu Bakan Varanktan Kılıçdaroğlu ve Akşenere DARKlı gönderme

Yer: İstanbul! Yıl: 2020... Tepkiler çığ gibi büyüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin 60 saate yakın süredir su veremediği Şile'de halk duruma isyan etti. Vatandaşların tepkisi üzerine su tankeri ile su dağıtan belediyeye AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'tan tepki geldi. Şenocak "İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!" ifadelerini kullandı.

Yer: İstanbul! Yıl: 2020... Tepkiler çığ gibi büyüyor

GİRİŞ 06.07.2020 12:24GÜNCELLEME 06.07.2020 18:10

İstanbul Şile'de farklı saat dilimlerinde suların kesildiği öğrenildi. Bazı bölgelerde 60 saate yakındır su verilmediği belirtilerken, sosyal medyadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Halk suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, olay sosyal medyanın gündemine oturdu. 

İstanbul'da bidonla su kuyruğu! Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e 'DARK'lı gönderme

İstanbul'un Şile ilçesinde yaşanan su sorunu vatandaşları isyan ettirdi. Bazı mahalle ve köylerde 3 güne yakın süre su verilmezken, hemen hemen her mahallede gün aşırı su kesintileri gerçekleşiyor. Vatandaşlar, mahalle mahalle dolaşan su tankerlerine gidip bidonla su doldurmakta çareyi bulurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da konuyla ilgili Twitter'dan bu durumu eleştirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'i etiketleyen Bakan Varank "İyi seyirler!" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bidonla su kuyruğu! Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e 'DARK'lı göndermeŞile'de bazı mahalle ve köylerde 4 güne yakın süre su verilmezken, hemen hemen her mahallede gün aşırı su kesintileri gerçekleşiyor. Şile halkı suların kesik olmasından dolayı mağduriyet yaşarken, köylüler hayvanların da susuz kaldığını belirtti. 30 yıldır Şile Alacalı köyünde yaşayan Ayhan Avcı, "Özellikle pandemi döneminde suyumuzun akmaması ciddi anlamda bir sıkıntı. Sadece biz değil, hayvanlarımız ve bahçelerimiz de susuz kaldı" dedi. Şile İlçesi'nde mahallelerde, köylerde farklı saat dilimlerinde suların kesildiği öğrenildi. Bazı bölgelere 60 saate yakındır su verilmiyor. Köylüler ise duruma isyan etti. Suyun neden kesildiğini öğrenemediklerini söyleyen köy halkı, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ediyor.

Bu haber 201589 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz