HDP kongresinde Öcalan’a saygı duruşu! Skandal kongrede CHP’li...

HDP kongresinde Öcalan'a saygı duruşu! Skandal kongrede CHP'li Aykut Erdoğdu da var!.

HDP'nin 4. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda dün gerçekleştirildi. Kongrede her yıl olduğu gibi skandal anlar yaşandı. PKK'lı teröristler için saygı duruşunda bulunan HDP'liler, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attılar. Kongrede ittifak çağrıları yüksek sesle dile getirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Aykut Erdoğdu'yu kongre, Eş başkanlık görevini Mithat Sancar'a devreden Sezai Temelli, konuşmasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a selam gönderdi.

24 Şubat 2020 - 09:24

 kongresinde skandal görüntüler! 'Apo' sloganları sırasında 'li isim de oradaydı! Gözler 'de...

Giriş Tarihi: 24.2.2020  09:35Güncelleme Tarihi: 24.2.2020  09:43

'nin 4. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda dün gerçekleştirildi. Kongrede her yıl olduğu gibi skandal anlar yaşandı. 'lı teröristler için saygı duruşunda bulunan HDP'liler, teröristbaşı  lehine slogan attılar. Kongrede ittifak çağrıları yüksek sesle dile getirilirken,  Genel Başkanı , yardımcısı 'yu kongre için görevlendirdi. Skandal anların yaşandığı kongrede CHP'li Erdoğdu da HDP'liler ile oturdu. Kongrede HDP Eş Genel Başkanı  koltuğunu 'a bırakırken,  göreve devam etti.

HDP kongresinde skandal görüntüler! 'Apo' sloganları sırasında CHP'li isim de oradaydı! Gözler İYİ Parti'de...

HDP'nin 4. Olağan Kongresi dün Ankara'da yapıldı. Skandallar ile gerçekleşen kongrede teröristler için saygı duruşunda bulunuldu, yetmedi teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Sezai Temelli ittifak çağrılarında bulunurken, Öcalan'a selam göndermeyi de ihmal etmedi. Skandal anların yaşandığı törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kongrede Atatürk'ün partisi CHP'yi temsil etti. Sezai Temelli görevini Mithat Sancar'a bırakırken, Pervin Buldan göreve devam etti.

HDP kongresinde CHP'ye açık ittifak çağrısı ve teröristbaşı 'Öcalan' sloganları

HDP 4. Olağan Kongresi'nde skandal anlar yaşandı. HDP yöneticileri ve salondakiler terör örgütü PKK'lılar için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nı okumayan HDP'liler teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

BULDAN VE TEMELLİ'DEN İTTİFAK ÇAĞRISI

Kongrede eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli konuşma yaptı. Temelli ve Buldan, CHP ve İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulundu. Buldan ve Temelli Cumhur İttifakı dışındaki partilere de, "İktidar dışındaki tüm siyasi partileri ittifaka davet ediyoruz." sözleri ile çağrıda bulundu.

BULDAN'DAN TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'A SELAM

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşması sırasında skandal ifadeler kullandı. HDP'yi barış partisi olarak halka tanıtan yöneticiler konuşması sırasında kirli senaryoyu gözler önüne serdi. Buldan, "HDP fikriyatının büyük emektarı büyük Abdullah Öcalan'a selam ve saygı gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Son dakika: CHP HDP İYİ Parti arasındaki kirli iş birliği ortaya çıktı! O açıklama ortalığı karıştırdı...

APO SLOGANLARI SIRASINDA CHP'Lİ ERDOĞDU DA VARDI

Kongrede sık sık teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, Atatürk'ün partisi CHP'yi temsil etmek üzere salonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da vardı. Buldan, kongreden bir gün önce, "İttifakı gizlemeyelim" çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun çağrıya uyarak, Erdoğdu'yu görevlendirdiği belirtildi.

İYİ PARTİ'NİN TEPKİSİ NE OLACAK?

Suların durulmadığı İYİ Parti'de istifalar art arda geliyor. Millet İttifakı'nın CHP ile birlikte resmi üyesi durumunda bulunan İYİ Parti'den istifa eden vekiller HDP ile kirli iş birliğini gerekçe göstermişti. Partideki milliyetçilerin geri planda bırakıldığı, HDP ile ittifakta milliyetçilerin etkisizleştirildiği istifa eden vekiller tarafından dile getirilmişti. Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti'den istifa ederken 'Sorosçular' göreve getirildi vurgusunu da yaptı.

İYİ Parti'deki milliyetçilerin istifa hareketliliği sürerken, CHP'nin HDP'nin çağrısına uyarak kongreye katılması ve ittifakı açık açık ortaya koyması sonrası gözler İYİ Parti'ye çevrildi. Vekillerin tavrının ne olacağı merak ediliyor.

TEMELLİ'NİN YERİNE MİTHAT SANCAR

HDP kongresinde Sezai Temelli Eş Genel Başkanlık görevini, Mithat Sancar'a bırakırken, Pervin Buldan göreve devam etti. Kongrede tutuklu eski eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın mesajları da okundu.

HDP'de kongre günü

Eş başkanlık görevini Mithat Sancar'a devreden Sezai Temelli, konuşmasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a selam gönderdi.   

HDP'de kongre günü

HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanları, Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi. Kayıtlı 1018 delegeden 838'i oy kullandı.

ÖCALAN'A SELAM YOLLADI

Kongrenin açılışında konuşma yapan Sezai Temelli, "Bu coşkunuz, bu sesiniz İmralı'ya, Öcalan'a ulaşmıştır" sözleriyle terör örgütü PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'a selam gönderdi.

HDP'de kongre günü

"SAYENİZDE HEVAL SEZAİ OLDUM"

Temelli ayrıca, "Adaletsizlik ve sömürü düzeni olan kapitalizm bugün bir kriz içinde. Otoriterler bu krizi aşmak için savaşı dayatıyorlar. Dünyanın her yerinde buna direniyorlar. Başladığım bu yolda ben Sezai Temelli'ydim. Sizler sayesinde Heval Sezai oldum" ifadesini kullandı.

HDP'de kongre günü

SEZAİ TEMELLİ'NİN YERİNE MİTHAT SANCAR

Kongrede Mithat Sancar, Sezai Temelli'nin yerine eş başkan seçildi.

Sancar, eş başkan görevini Pervin Buldan ile beraber yürütecek.

HDP'de kongre günü

Kongrede, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mesajı okundu.

Avrupa Parlamentosunun bazı üyeleri ile yabancı siyasi parti temsilcilerinin kongreye gönderdikleri video mesajları izletildi.

CHP, GELECEK PARTİSİ VE YENİDEN REFAH PARTİSİ DE KATILDI

"Divan eş başkanı" Tulay Hatımoğulları Oruç, kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin ile çok sayıda siyasi parti ile STK temsilcisinin katıldığını, eski bakanlardan Ali Babacan'ın mesajının da ellerine ulaştığını söyledi.

HDP'de kongre günü

İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede sözde "devrim şehitleri" anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Eş Genel Başkan adayları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile HDP milletvekilleri toplu olarak girdikleri salonda, katılımcıları selamladı.

ÖCALAN SLOGANLARI

Kongreyi yurt dışından da bazı davetliler izledi. Kongrede zaman zaman terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Bazı Avrupa ülkelerinin milletvekilleri ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri kürsüye davet edilerek, fotoğraf çektirildi.

HDP'de kongre günü

 

HDP'de kongre günü

 

HDP'de kongre günü

HDP kongresinde Öcalan'a saygı duruşu! Skandal kongrede CHP'li Aykut Erdoğdu da var!

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde gizli ittifakta bulunduğu HDP, kongresinde bebek katili Abdullah Öcalan ve diğer teröristler için saygı duruşunda bulundu. Abdullah Öcalan’a destek sloganları atan HDP terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Kürsüde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP fikriyatının büyük emektarı Sayın Abdullah Öcalan'a buradan saygı ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan HDP'ye göz kırptı

CHP'Lİ AYKUT ERDOĞDU ÖCALAN'A SAYGI DURUŞU SKANDALININ OLDUĞU KONGREDE!
Sık sık ittifak çağrısının yapıldığı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Aykut Erdoğdu'yu gönderdi.

Geçtiğimiz günlerde ittifak açık olsun çağrısında bulunan HDP, CHP'yi birlikte fotoğraf vermeye davet eden Pervin Buldan iş birliği mesajını yineledi. Buldan, AK Parti'ye düşmanlığını bir kez daha kanıtlayarak, "İktidar dışındaki tüm partileri demokrasiye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kongrede terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan eski eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da mesajları okundu.

Sezai Temelli'nin yerini bıraktığı Mithat Sancar ise bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

CHP'NİN '6 OK' UNDAKİ MİLLİYETÇİLİK YERLERDE!
Türkiye düşmanlığı yapan, bebek katili olan, terör örgütünün elebaşı için saygı duruşunda bulunulurken partisinin 6 okundan birisi de Milliyetçilik olan CHP'nin skandal kongrede bulunması HDP'nin çağrısına uyulduğunu gösterdi.

İYİ PARTİ'NİN TEPKİSİ NE OLACAK?
Suların durulmadığı İYİ Parti'de istifalar art arda geliyor. Millet İttifakı'nın CHP ile birlikte resmi üyesi durumunda bulunan İYİ Parti'den istifa eden vekiller HDP ile kirli iş birliğini gerekçe göstermişti. Partideki milliyetçilerin geri planda bırakıldığı, HDP ile ittifakta milliyetçilerin etkisizleştirildiği istifa eden vekiller tarafından dile getirilmişti. Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti'den istifa ederken 'Sorosçular' göreve getirildi vurgusunu da yaptı.

İYİ Parti'deki milliyetçilerin istifa hareketliliği sürerken, CHP'nin HDP'nin çağrısına uyarak kongreye katılması ve ittifakı açık açık ortaya koyması sonrası gözler İYİ Parti'ye çevrildi. Vekillerin tavrının ne olacağı merak ediliyor.

PERVİN BULDAN İTTİFAKI SAKLAMAYALIM DEMİŞTİ!
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'dan CHP'ye ittifak çağrısı gelmişti. Buldan ittifakla ilgili, "Bir seferliğine İstanbul seçimlerini kazanmak için kabul ettik, bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı ve birlikte görüntü verilmeli. CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber 201484 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...