Mesele sadece ekonomi mi? Kriz lobisinin hedefi neden Başkan Erdoğan?

Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesinin ardından döviz fiyatlarında anormal yükselişler yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından üretim, ihracat, istihdam, yatırım ve büyüme odaklı bir ekonomik kurtuluş savaşının verildiğini duyurdu. Peki döviz üzerinde kimler oyun oynuyor? Dertleri ekonomi mi, yoksa siyasete müdahale mi? Mandacı iktisatçılar hangi siyasileri nasıl yönlendiriyor? Döviz kuru üzerinden sokakları kimler karıştırmak istiyor?


Mesele sadece ekonomi mi? Kriz lobisinin hedefi neden Başkan Erdoğan?

Mesele sadece ekonomi mi? Kriz lobisinin hedefi neden Başkan Erdoğan?

ÖZEL HABERA Haber

Giriş Tarihi: 25.11.2021 Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 

Mesele sadece ekonomi mi? Kriz lobisinin hedefi neden Başkan Erdoğan?Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesinin ardından döviz fiyatlarında anormal yükselişler yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından üretim, ihracat, istihdam, yatırım ve büyüme odaklı bir ekonomik kurtuluş savaşının verildiğini duyurdu. Peki döviz üzerinde kimler oyun oynuyor? Dertleri ekonomi mi, yoksa siyasete müdahale mi? Mandacı iktisatçılar hangi siyasileri nasıl yönlendiriyor? Döviz kuru üzerinden sokakları kimler karıştırmak istiyor? Piyasaları kimler panik havasına sokuyor? Ekonomiye saldırının arkasında kim var? Gündemin öne çıkan başlıklarını A Haber canlı yayınına katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir değerlendirdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in açıklamaları:

"Elbette burada sadece mesele ekonomi değil. Türkiye'de var olan unsurlar iktidarı devirmek için her yolu deniyorlar. Bunlara karşı yine bir savaş yürütüyoruz. Biz bunlara alışığız, Türkiye küresel bir saldırı altında ekonomik bir savaş veriyor.

Dün içeride olan Demirtaş 7 bölgede 'halkı ayaklandırın' çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu hemen harekete geçti ve Mersin'den başlayacağını söyledi. Yani talimatı yerine getirdi. Küresel operasyonun ayakları Türkiye'de devreye girdi. Bunlar Türkiye'yi zora sokmak için hemen bir araya geliyorlar.

Daha dün Türkiye'ye 10 milyar dolarlık bir yatırım geldi. Türkiye ekim ayında cari fazla vermeyi başardı. Aslında Türkiye'nin verdiği ekonomi sistemi meyvelerini vermeye başladı. Bunun vatandaşa yansımasını engellemeye çalışıyorlar.

Tencere tava hep aynı hava. 'Kıtlık varmış' yaygarası koparmaya kalktılar ama açıklamalar geldi böyle bir durum söz konusu değil. Biz ihracata dayalı bir üretim ekonomi sistemi kurduk. Bu iyi sonuçlar verdi ve 2023'te asıl sonuçlar geldiğinde bir daha bu ülkeyi kimse durduramayacak. Onun için ellerindeki bütün enstürümanları harekete geçirecekler.

Para gücü olan parayla, medya gücü olan medyayla, siyasi gücü olan siyasetle ve yurt dışındakiler de algı operasyonlarıyla harekete geçtiler. Bunların amacı ülkenin geldiği güçlü yapıyı vatandaşa yansımadan durdurmak. Ama biz bu saldırılara açığız.

Biz bu kurduğumuz ekonomik sistemle dünyada Çin ile birlikte büyüme gösteren bir ülkeyiz. Ama korona ve dünyadaki üretimin azalması nedeniyle vatandaşımıza olumsuz yansımaları oldu. Biz bunları görüyoruz. Bizim yapmak istediğimiz şey bu yansımaları en aza indirmek. Vatandaşımızı dünyadaki yoksullaşmadan kurtarmaya çalışmak ve var olan sorunları ortadan kaldırmak.

CHP'yi yöneten HDP'dir. CHP'nin seçim beyannemelerini okuyun. 2011'den 2021'e kadar tüm beyannamelerde terörle mücadele unsuru kaldırılmıştır, yok. CHP'nin HDP'nin arka bahçesi olduğunu CHP'nin seçim beyannamelerine bakarlarsa görürler. Bir iddia değil, bir bilgi söylüyorum. PKK ile mücadeleye ilişkin başlıklar kaldırılmıştır.

Millet erken seçim istemiyor. İstemediğini 2018'de seçimi bir ssiteme bağlayarak gösterdi. Seçimler bu ülkeyi hep daha kötüye götürmüştür. Bu ülkede en fazla iktidarda 4.5 yıl kalınmış. Koalisyonlar olmuş, ekonomi hep daha kötüye gitmiş. Seçim değil, istikrar isteniyor. CHP'liler de, İYİ Partililer sahaya indiğinde, esnafın görüşünü pahalılıktan şikayet ediyorlar, iktidarı istemiyorlar diye söylüyorlar.

Biz de sahaya iniyoruz, bize ise şöyle söylüyorlar: Dünyadaki kriz ortamının, korona ile mücadelenin farkındayız. Zaman zaman pahalılıktan şikayetçiyiz ama hükümetin adımlara da inanıyoruz. Bunları hiç zikretmiyor onlar.

İttifakın ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel bir vizyonu var. Tek bir vizyonları var, istikrarla onuı götürüyorlar. O da Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve iktidarı düşürmek. Ülke parçalanırsa parçalansın, ne olursa olsun ama iktidar devrilsin diyorlar. Her biri farklı telden çalıyorlar. Kılıçdaroğlu 'ben adayım' diyor, Akşener ise 'Fatih Sultan Mehmet' arayışında...

Bunlarda ekonomi sebep, iktidarı indirmek sonuç." diyen Özdemir, "Attıkları adımların talimatını nereden alıyorlar? Programın başında Biden'ın sözlerini verdiniz. Türkiye'deki unsurları harekete geçireceğiz diyor Biden. Harekete geçirmişler işte...

Vatandaşımıza bizim bir tavsiye ve talimatta bulunmamız sözkonusu değil. Sadece bir ricamız var, geldiğimiz düzey, ekonomik konumu dikkate alsınlar. Dünyanın önemli finansal kuruluşları, 'Türkiye'nin makro ekonomik verileri çok sağlam, iyi bir ekonomik sistem kurdu' dediler. Bu güçlü yapıya sahip çıkmalarını diliyoruz. Bu ülke ilk defa bu güçlü vizyona sahip oldu. Kriz ortamında bütün ülkeler küçülürken, Çin ve Türkiye büyüme gösterdi. Buna sahip çıkmamız gerekir. Bunu çalkantılarla kenara atarsak, ülkenin yıllarını kaybederiz. Cumhurbaşkanımızın çabasını yok saymış oluruz. Vatandaşımız bunun faydasını görecek.

AK Parti şu anda Türkiye'de birinci parti. Cumhur İttifakı da yüzde 50+1'in üstünde bir oy ile güven ve gücü ile devam ediyor. CHP'nin oy oranı da daha önce aldıkları oy oranından daha yüksek değil. En marjinal, en iyi iyimser anketleri bile böyle söylüyor.

Genel Merkezimizin yaptırdığı anket sonuçları var. Bağımsız kuruluşlarla da anket yaptırıyoruz. Buradan aldığımız verilerde vatandaşın AK Parti ve Cumhur İttifakı'na güveni ve desteği sürüyor. Beklentileri de anketlerde inceliyoruz. Gündemimizde muhalefetin ve göbek bağı Amerika'da olanların değil vatandaşımızın söylemleri var.

Mesele sadece ekonomi mi?MESELE SADECE EKONOMİ Mİ?

 

Türkiye’nin ekonomideki yeni yol haritası belli olduTÜRKİYE'NİN EKONOMİDEKİ YENİ YOL HARİTASI BELLİ OLDU

Ekonomik saldırının arkasında kimler var?EKONOMİK SALDIRININ ARKASINDA KİMLER VAR?

Çakallar puslu havayı sever!"ÇAKALLAR PUSLU HAVAYI SEVER!"

Çakallar puslu havayı sever!"ÇAKALLAR PUSLU HAVAYI SEVER!"

Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yeni nesil savaş aracı! Her şeyi böyle itiraf ettiYENİ NESİL SAVAŞ ARACI! HER ŞEYİ BÖYLE İTİRAF ETTİ

 

Tüm Türkiye tek yürek oldu

Giriş Tarihi: 25.11.2021  06:59 Son Güncelleme: 25.11.2021  08:01

Millet devletinin yanında! Türkiye Başkan Erdoğan'ın liderliğinde birleşti

Son dakika haberler: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” ilan etmesi sonrasında kriz çığırtkanlığı yapanlara karşı Türkiye tek ses oldu. Sosyal medyada #DevletiminYanındayım etiketi 1 milyonu aştı

GÜNDEMSabah

Millet devletinin yanında! Türkiye Başkan Erdoğan’ın liderliğinde birleştiBaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” ilan etmesi sonrasında kriz çığırtkanlığı yapanlara karşı Türkiye tek ses oldu. Sosyal medyada #DevletiminYanındayım etiketi 1 milyonu aştı.

Tüm Türkiye tek yürek oldu

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrasında, "Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden anlımızın akıyla çıktık. Milletimizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkaracağız" dedi. Bu açıklamaların ardından dövizdeki dalgalanmayı bahane eden, spekülasyon peşinde koşan kimi çevreler ve muhalefet mensupları sosyal medyada operasyona girişerek paylaşımlar yaptı ve panik havası yaratmaya kalkıştı. Toplumun tüm kesiminden Erdoğan'ın yanında olduğunu belirten paylaşımlar yapıldı. Twitter'da TT olan "DevletiminYanındayım" etiketi ise 1 milyonu aştı, Türkiye tek yürek oldu.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Türkiye için kurguladıkları karanlık senaryolara asla izin vermeyeceğiz.

 İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Vazgeçmeyeceğiz. Bizim davamız, bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye davasıdır. Milletimizi yeniden bağımlılık tuzağına çekmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım: Paradan para kazanan baronlar, devletin iflas etmesinden medet uman satılıklar, hödükler, namertler galip gelemeyecek.

 MHP MYK Üyesi Muhammed Köse: Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu batan batmayacaktır. (M. Akif Ersoy)

 AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas: Tam bağımsızlık uğuruna verilen mücadelenin bir sonucu olduğunu biliyoruz ve buna rağmen ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz.

 AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı: Siz de, içerideki şubeleriniz de iyi bilin, vazgeçmeyeceğiz. Sizin gibi müstemlekelere rağmen vazgeçmeyeceğiz.

 AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Kısa süreli dalgalanmalarla oluşturulmaya çalışılan panik havası, bu kutlu yürüyüşün önünde çok cılız birer teşebbüsten öteye geçemeyecek.

 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan: Bugüne kadar tüm krizleri nasıl atlattıysak açılan bu ekonomik savaşı da zaferle sonuçlandıracağız.

 AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu: Dolar 1 TL olsa da siz onu sevmeyeceksiniz. Dolar 50 TL olsa da biz ondan vazgeçmeyeceğiz. Devletimizin yanındayız.

 AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: Kendi çıkarları için ülkemizi karamsar bir tabloya itmeye çalışanlara inat 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizden taviz vermeyeceğiz.

 AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı: Türkiye'yi kalıplara hapsetmek isteyenlere karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz,

 Programcı, şair Serdar Tuncer: Sonuna kadar, sonsuza kadar, malımla, kanımla, canımla devletimin yanındayım.

 Şarkıcı Uğur Işılak: Sokakta bulmadık bu devleti, sokaklara da feda etmeyiz biiznillah.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” ilan etmesi sonrasında kriz çığırtkanlığı yapanlara karşı Türkiye tek ses oldu. Sosyal medyada #DevletiminYanındayım etiketi 1 milyonu aştı.

Tüm Türkiye tek yürek oldu

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrasında, "Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden anlımızın akıyla çıktık. Milletimizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkaracağız" dedi. Bu açıklamaların ardından dövizdeki dalgalanmayı bahane eden, spekülasyon peşinde koşan kimi çevreler ve muhalefet mensupları sosyal medyada operasyona girişerek paylaşımlar yaptı ve panik havası yaratmaya kalkıştı. Toplumun tüm kesiminden Erdoğan'ın yanında olduğunu belirten paylaşımlar yapıldı. Twitter'da TT olan "DevletiminYanındayım" etiketi ise 1 milyonu aştı, Türkiye tek yürek oldu. İşte o paylaşımlardan bazıları:

-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Türkiye için kurguladıkları karanlık senaryolara asla izin vermeyeceğiz.
-İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Vazgeçmeyeceğiz. Bizim davamız, bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye davasıdır. Milletimizi yeniden bağımlılık tuzağına çekmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.
-MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım: Paradan para kazanan baronlar, devletin iflas etmesinden medet uman satılıklar, hödükler, namertler galip gelemeyecek.
-MHP MYK Üyesi Muhammed Köse: Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu batan batmayacaktır. (M. Akif Ersoy)
-AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas: Tam bağımsızlık uğuruna verilen mücadelenin bir sonucu olduğunu biliyoruz ve buna rağmen ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz.
-AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı: Siz de, içerideki şubeleriniz de iyi bilin, vazgeçmeyeceğiz. Sizin gibi müstemlekelere rağmen vazgeçmeyeceğiz.
-AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Kısa süreli dalgalanmalarla oluşturulmaya çalışılan panik havası, bu kutlu yürüyüşün önünde çok cılız birer teşebbüsten öteye geçemeyecek.
-AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan: Bugüne kadar tüm krizleri nasıl atlattıysak açılan bu ekonomik savaşı da zaferle sonuçlandıracağız.
-AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu: Dolar 1 TL olsa da siz onu sevmeyeceksiniz. Dolar 50 TL olsa da biz ondan vazgeçmeyeceğiz. Devletimizin yanındayız.
-AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: Kendi çıkarları için ülkemizi karamsar bir tabloya itmeye çalışanlara inat 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizden taviz vermeyeceğiz.

-AK Parti Manisa İl Başkan Salih Hızlı: Türkiye'yi kalıplara hapsetmek isteyenlere karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz,
-Programcı, şair Serdar Tuncer: Sonuna kadar, sonsuza kadar, malımla, kanımla, canımla devletimin yanındayım.
-Şarkıcı Uğur Işılak: Sokakta bulmadık bu devleti, sokaklara da feda etmeyiz biiznillah.

PROVOKATÖRLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI
Döviz kurunda yüzde 10'un üzerinde bir artış yaşanmasının ardından başta sosyal medya olmak üzere pek çok alanda algı operasyonu yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sosyal medyadan sokak çağrısı yapan hesapları tek tek tespit etti. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, manipülatif paylaşımlar yaptığı ve halkı sokağa çağırdığı belirlenen 271 hesap için yasal işlem başlattı. Şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

HALKI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞAN 70 KIŞI GÖZALTINDA
İstanbul'un beş ilçesinde yasadışı gösteriler yaparak halkı kışkırtmaya çalışan 70 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul'un Şişli, Kadıköy, Bakırköy, Eyüp Sultan ve Beylikdüzü İlçeleri'nde izinsiz düzenlenen gösterilerle ilgili 70 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Gösterilerde söz konusu kişilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuş, uyarılara aldırış etmeyerek görevlilerimize mukavemet eden 70 kişi gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Tencere tava hep ayı hava!

İzinsiz gösteri yapan 70 kişiye gözaltıİZİNSİZ GÖSTERİ YAPAN 70 KİŞİYE GÖZALTI

Kur operasyonunun ana sebebini A Haber’de anlattı: Enerjide millileşme!KUR OPERASYONUNUN ANA SEBEBİNİ A HABER’DE ANLATTI: ENERJİDE MİLLİLEŞME!

PROVOKATÖRLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Döviz kurunda yüzde 10'un üzerinde bir artış yaşanmasının ardından başta sosyal medya olmak üzere pek çok alanda algı operasyonu yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sosyal medyadan sokak çağrısı yapan hesapları tek tek tespit etti. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, manipülatif paylaşımlar yaptığı ve halkı sokağa çağırdığı belirlenen 271 hesap için yasal işlem başlattı. Şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Ömer ÇETİN / SABAH

HALKI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞAN 70 KIŞI GÖZALTINDA

İstanbul'un beş ilçesinde yasadışı gösteriler yaparak halkı kışkırtmaya çalışan 70 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul'un Şişli, Kadıköy, Bakırköy, Eyüp Sultan ve Beylikdüzü İlçeleri'nde izinsiz düzenlenen gösterilerle ilgili 70 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Gösterilerde söz konusu kişilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuş, uyarılara aldırış etmeyerek görevlilerimize mukavemet eden 70 kişi gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır" denildi. Emir SOMER / SABAH

Tüm Türkiye tek yürek oldu Sosyal medyada #DevletiminYanındayım etiketi 1 milyonu aştı