Döviz kurunu bahane eden Geziciler sokaklarda! Türkiye'ye operasyonu kanıtlar mahiyette

Döviz kurundaki artışı bahane eden Geziciler, yine sokaklara döküldü. Ankara ve İstanbul'da eylem yapmaya başlayan küresel finans çetelerinin sokaktaki piyonları tencere tava ile yaygara yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, oynanan oyuna dikkat çekerek "Finansal krizlerle, ekonomik manipülasyonlarla Türkiye’yi dize getirmeye çalışmak, daha önce denenen ve başarılı olmayan operasyonlardır. Dünyanın mihverinde olan bir ülke için, mücadele bitmez."


Döviz kurunu bahane eden Geziciler sokaklarda! Türkiye'ye operasyonu kanıtlar mahiyette

Döviz kurunu bahane eden Geziciler sokaklarda! Türkiye'ye operasyonu kanıtlar mahiyette

Giriş Tarihi: 23.11.2021 Güncelleme Tarihi: 24.11.2021 

Döviz kurunu bahane eden Geziciler sokaklarda! Türkiye’ye operasyonu kanıtlar mahiyetteDöviz kurundaki artışı bahane eden Geziciler, yine sokaklara döküldü. Ankara ve İstanbul'da eylem yapmaya başlayan küresel finans çetelerinin sokaktaki piyonları tencere tava ile yaygara yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, oynanan oyuna dikkat çekerek "Finansal krizlerle, ekonomik manipülasyonlarla Türkiye’yi dize getirmeye çalışmak, daha önce denenen ve başarılı olmayan operasyonlardır. Dünyanın mihverinde olan bir ülke için, mücadele bitmez." dedi.

Türkiye yeni güne döviz kurundaki hareketlenmelerle uyandı. Günü, 11.25'ten açan dolar rekor kırarak 13.54 seviyesini gördü.

Piyasalarda yaşanan gelişmelere ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, kur seviyesi taahhüdünün olmadığı belirtilirken döviz piyasalarında gerçekçi olmayan sağlıksız fiyat oluşumlarının görüldüğü vurgulandı. Vatandaşlar olası kayıplara karşı uyarıldı.

GEZİCİLER YİNE SOKAKTA!
TİP, TKP gibi terör ile bağlantıları olan partiler döviz kurundaki oynaklığı fırsat bilip halkı sokağa çağırdı.

Türkiye'nin iktisadi olarak ayakta durmasını kaldıramayan çevreler tarafından düzenlenen spekülatif kur ataklarıyla hükümetin itibarı hedef alınıyor. Durumu fırsat bilen küresel çetenin piyonları sokaklarda görevini ifa ediyor.

CHP'NİN FONLADIĞI MEDYA GEZİCİ TAYFAYA ÇANAK TUTTU
CHP'nin fonladığı bilinen ve sürekli olarak CHP'nin yalanlarını manşetlerine taşıyan HALK TV, Cumhuriyet, ODA TV gibi medya organları operasyonda önemli bir yer ediniyor.

Türkiye üzerine oynanan kur oyununu görmezden gelen CHP'ye yakın medya organları söz konusu sokak hareketlerini pompalamaktan kaçınmıyor.

POLİSTEN MÜDAHALE
Ankara'da ve İstanbul Karaköy'de sokağa çıkan gezici tayfaya polis müdahale etti.

AMAÇLARI TÜRKİYE EKONOMİSİ DEĞİL ERDOĞAN!
Türkiye ekonomisinin battığını iddia eden Gezici tayfanın asıl amacının ekonomi falan olmadığı ortaya çıktı. Türkiye'ye operasyonu devreye sokan odaklar "Erdoğan giderse dolar düşer" algısı yapmaya başladı.

"DAHA ÖNCE DENENEN VE BAŞARILI OLMAYAN OPERASYONLAR"
Gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Finansal krizlerle, ekonomik manipülasyonlarla Türkiye'yi dize getirmeye çalışmak, daha önce denenen ve başarılı olmayan operasyonlardır." diye konuştu.

"PANİK HAVASI, TEŞEBBÜSTEN ÖTEYE GEÇEMEYECEK"
Türkiye'ye yön vermenin tek yolunun sandık olduğunu ifade eden Kabaktepe, "Aziz milletimizin iradesi, bu operasyonların üstündedir. Kısa süreli dalgalanmalarla oluşturulmaya çalışılan panik havası, bu kutlu yürüyüşün önünde çok cılız birer teşebbüsten öteye geçemeyecek." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN MİHVERİNDE OLAN BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE BİTMEZ"
"Bir operasyonun gölgesiyle "ülkeyi karanlık sardı" diyenlere seherimizin aydınlığı ile cevap vereceğiz..." diyen Kabaktepe sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Dünyanın mihverinde olan bir ülke için, mücadele bitmez. Bir de bu ülke, bölgesel güçse ve sürekli bir genişleme yaşıyorsa, karşılıklı hamleler hiç bitmez. Bazen askeri, bazen diplomatik, bazen ekonomik mücadele olarak devam eder. Türk milleti bugüne kadar hiçbir meydan okumaya pabuç bırakmadı. Bu mücadeleyi bugünlere taşıyan Cumhur İttifakı, ülkemizi güçlü ve bağımsız bir şekilde yarınlara taşıyacak kararlılıktadır."

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Türkiye'nin ekonomideki yeni yol haritasından rahatsız olanların devreye soktuğu operasyona sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Bazı kullanıcılar "Faiz düşünce bankadan kredi çekip dolar alanlar bugün dolar yükseldi diye hükümet istifa diyor... Sizin gibi çapsızlara karşı ben Recep Tayyip Erdoğan'a GÜVENİYORUM" derken bazı kullanıcılar ise "Biz, ülkemize operasyon çekiliyor deyince inanmıyor ama Erdoğan giderse dolar düşer diye tweetler atıyor. Hepiniz ne olduğunu biliyorsunuz" ifadeleriyle oyunu gözler önüne serdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

 

Ekonomi üzerinden devlete darbe girişimi!

 

Ünlü ekonomist Robin Brooks, TL'ye karşı yapılan manipülasyonu gözler önüne serdi

Giriş Tarihi: 24.11.2021  00:43 Son Güncelleme: 24.11.2021  00:59

Ünlü ekonomist Robin Brooks, TL'ye karşı yapılan manipülasyonu gözler önüne serdi

Ünlü ekonomist Robin Brooks, TL’ye karşı yapılan manipülasyonu gözler önüne serdi

Türk Lirası'na karşı başlatılan manipülasyon sonrası kurda dalgalı bir seyir söz konusu olurken, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks sosyal medyadan yaptığı paylaşımda TL'ye karşı yapılan manipülasyonu gözler önüne serdi. Paylaşımında Rahip Brunson olayından sonra TL'ye karşı başlatılan kur savaşına değinen Brooks, o dönemde de TL'nin adil değerinden daha fazla gösterildiğini vurguladı. Brooks'un paylaşımı yaptığında dolar karşısında TL 12.50 lirasında seyrederken, Brooks, TL'nin adil değerinin 9.50 civarında olduğunu ifade etti, TL'ye karşı yapılan manipülasyonu açık bir şekilde ortaya koydu.

Ünlü ekonomistten dolar/TL yorumu

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks sosyal medya hesabından yaptığı grafikli paylaşımda, Türk Lirası'na karşı nasıl bir manipülasyon yapıldığını gözler önüne serdi.

Ünlü ekonomist Robin Brooks, TL'ye karşı yapılan manipülasyonu gözler önüne serdi | Video

SPEKÜLATİF HAREKETE DİKKAT ÇEKTİ

Brooks'un paylaşımı yaptığı sırada 1 Dolar 12.30 TL'ye tekabül ederken, Brooks, TL'nin aslında yüzde 30 daha değerli olduğunu ifade etti. Ekonomist yaptığı paylaşımda şu an piyasa koşulları arasında TL'nin, Dolar karşısında 9 lira 50 kuruş civarında adil değerinin olduğunu vurguladı.

GRAFİKTE TL ÜZERİNDEKİ MANİPÜLASYONU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Yani Brooks yaptığı paylaşımda, aslında Türk Lirası'nın şu anki durumdan yüzde 30 daha değerli olduğunu aktardı. Grafikli paylaşımda değerlemenin Mayıs 2021'den itibaren hızlı bir şekilde yukarı çıktığını ifade etti. Bu durum ise TL üzerinde oluşturulan manipülasyonu gözler önüne seriyor.

RAHİP BRUNSON OLAYINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Yine grafikte 2018'in verileri de yer aldı. 2018'de dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Brunson olayından sonra başlattığı kur saldırısına dikkat çekildi. 2018 yılında dolar 7,20 liraya kadar çıkarken, adil değerinin 5 lira 50 kuruş olduğu aktarıldı. Brooks paylaşımında, o dönem de yüzde 30'un üzerinde bir değerlendirmeden söz etti. Brooks, TL'nin adil piyasa değerinin çok çok üstünde olduğunu vurguladı.