Ankara'da MTA Kampüsü bahçesinde doğalgaz patlaması! İlk açıklama geldi

Ankara'da İnönü Bulvarı MTA Kampüsü bahçesinde doğalgaz patlaması meydana geldi. Maden Teknik Arama yerleşkesinde bakım sırasında meydana gelen patlamanın ardından bahçede yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken gelen ilk bilgilere göre patlamada can kaynı yaşanmadı. Öte yandan MTA da patlamayla alakalı bir açıklama yaptı. İşte detaylar...


Ankara'da MTA Kampüsü bahçesinde doğalgaz patlaması! İlk açıklama geldi

Son dakika: Ankara'da MTA yerleşkesinde patlama! Can kaybı var mı?

Giriş Tarihi: 20.10.2021 Güncelleme Tarihi: 20.10.2021 

Ankara'da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yerleşkesinde doğal gaz vanasında art arda 2 büyük patlama meydana geldi. Şiddetli patlamanın ardından, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ankara'da İnönü Bulvarı MTA Kampüsünde meydana gelen patlamada can kaybı olmadığı açıklandı. 

Son dakika: Ankara’da MTA yerleşkesinde patlama! Can kaybı var mı?Ankara'da MTA Kampüsü bahçesinde doğalgaz patlaması! İlk açıklama geldi

Son dakika haberi: Ankara'da İnönü Bulvarı MTA Kampüsü bahçesinde doğalgaz patlaması meydana geldi. Maden Teknik Arama yerleşkesinde bakım sırasında meydana gelen patlamanın ardından bahçede yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken gelen ilk bilgilere göre patlamada can kaynı yaşanmadı. Öte yandan MTA da patlamayla alakalı bir açıklama yaptı. 

SON DAKİKA HABERLER: Ankara’da MTA Kampüsü bahçesinde doğalgaz patlaması! İlk açıklama geldiÇankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğal gaz vanasında, saat 09.50'de patlama meydana geldi.

YANGIN ÇIKTI
Patlamanın ardından yangın çıktı. Çevrede panik yaşanırken, dakikalar sonra ikinci patlama oldu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlere müdahale ederken, polis de çevrede güvenlik önlemi aldı. Eskişehir yolunun kenarındaki patlama nedeniyle ulaşım, kontrollü sağlandı. Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

MTA'DAN AÇIKLAMA
MTA Genel Müdürlüğü: Kurum girişindeki doğalgaz vanamızda patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır müdahale devam etmekte olup kontrol altına alınmıştır.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama: "MTA Genel Müdürlüğü Yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak senrılmıştır söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

SON DAKİKA: Ankara'da MTA bahçesindeki patlama anı kamerada!

Ankara Eskişehir Yolu merkez istikameti MTA civarında çok şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın doğal gaz hattında olduğu tahmin ediliyor. Patlama sonucu yangın başladığı ve yolun trafiğe kapatıldığı bildirildi. Olaya müdahale için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

A Haber muhabiri Mert Hacıoğlu'nun canlı yayında aktardığı bilgiler:
"Enerji Bakanlığı kaynaklarından alınana bilgiye göre can kaybı yok. Kuşkusuz olayla ilgili en sevindirici durum bu. Isı santralinde bir çalışma vardı. Patlama o nokta meydana geldi. Ancak neden olduğu bilinmiyordu. Bununla ilgili bir rapor çalışması yapılacak.

Bölgede doğal gaz hemen kesilmiş durumda. Çevrede güvenlik önlemleri alınmış durumda. Eskişehir yolu üzerinde ise trafik tek taraflı olarak kesilmiş durumda. Patlamaların ve alevlerin yükseldiği nokta tam olarak burası oluyor.

Önümüzdeki saatlerde oradaki çalışmalar daha hızlı devam edecek. Ama burada tabi sevindirici haber can kaybının olmaması. Patlamanın nedeni araştırılacak çünkü şiddetli ve peş peşe patlamalar yaşandı."

ANKARA PATLAMA NEDEN OLDU?

Ankara Eskişehir Yolu merkez istikameti MTA civarında şiddetli bir patlama oldu.

Maden Tetkik Aram Enstitüsü bahçesinde patlamalar oldu. Patlamaların doğalgaz kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

CAN KAYBI VAR MI?
Ankara'da İnönü Bulvarı MTA Kampüsü yakınında doğalgaz patlaması ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı. Enerji Bakanlığı kaynakları can kaybının olmadığını belirtti.

Patlama sonucu yangın başladığı ve yolun trafiğe kapatıldığı bildirildi.

MTA'DAN AÇIKLAMA

MTA Genel Müdürlüğü: Kurum girişindeki doğalgaz vanamızda patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır müdahale devam etmekte olup kontrol altına alınmıştır.