Son dakika: Başkan Erdoğan'dan cuma namazı sonrası önemli açıklamalar

-TYP kura sonuçları 2021 sorgulama: TYP GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı -İstanbul Küçükçekmece'deki çocuk parkında PKK sembolleri! Üç sanığın hapsi istendi -Bankamatik mimar Tezcan Karakuş Candan'ın belgeleri ortaya çıktı! Çankaya Belediyesi yöneticileri de tutanak tutmuş -Yerli aşı Turkovac'tan müjdeli haber! Başkan Erdoğan duyurmuştu -Millet İttifakı'ndaki adaylık kriziyle ilgili bomba iddia! İmamoğlu, Kaftancıoğlu ve Abdullah Gül'den gizli görüşme


Son dakika: Başkan Erdoğan'dan cuma namazı sonrası önemli açıklamalar

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan cuma namazı sonrası önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 24.09.2021 Güncelleme Tarihi: 24.09.2021 

Başkan Recep Tayyip Erdoğancuma namazı sonrası gündemdeki kritik konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan ABD ve Başkan Biden ile ilişkiler konusunda "ABD'de bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı. Maalesef ABD şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor." derken Putin ile gerçekleşecek 29 Eylül görüşmesi için "Sayın Putin'den beklentilerimiz çok daha farklı. Suriye'de rejim maalesef, ülkemizin güneyinde tehdit oluşturuyor. Dost ülke olarak da Sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan farklı yaklaşımlar bekliyorum." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan cuma namazı sonrası önemli açıklamalarSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, terör örgütlerini silahlandıran ABD'ye tepki gösterdi. Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini hatırlatan Başkan Erdoğan, "Suriye'den Putin'den daha farklı beklentilerim var" dedi.

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

ABD terörle mücadelede geri kaldı. ABD'nin bırakın terörle mücadelesini teröristlere silah veriyor.

Suriye'de rejim, maalesef ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Benim Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye'de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak.

PUTİN'LE 29 EYLÜL GÖRÜŞMESİ

Burada da yine aynen benim Sayın Putin'den beklentilerimiz çok daha farklı. Suriye'de rejim maalesef, ülkemizin güneyinde tehdit oluşturuyor. Dost ülke olarak da Sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de birlikte yürütmemiz lazım. ABD, Suriye'yle de pek ilintili değil. Burada şu an İran, Rusya ve biz varız. Orayı da bir barış havzası haline getireceksek aramızda görüşmemiz şart ve bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşıma isteğindeyiz.

KORONAVİRÜS SÜRECİ

Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak.

İstanbul deniz taksi fiyatı ne kadar? Deniz taksi nereden nereye gidiyor?

Giriş Tarihi: 24.09.2021 

İstanbul deniz taksi fiyatı ne kadar? Deniz taksi nereden nereye gidiyor?İstanbul’da seferlere başlayan deniz taksinin fiyatı ve seferleri merak edilmeye başlandı. İstanbul’da deniz ulaşımını sıklaştırma amacıyla seferlere çıkan deniz taksilerle deniz üzerinden ulaşım sağlanabiliyor. Peki; İstanbul deniz taksi fiyatı ne kadar oldu? Deniz taksi seferleri nelerdir? Deniz taksi nereden nereye gidiyor? İşte merak edilen bilgiler!

İstanbul deniz taksi fiyatı ne kadar? İBB deniz taksi fiyatları merak edilen konulardan birisi oldu. İstanbul'da seferlere başlayan deniz taksi ile köprü trafiğine girmeden deniz üzerinden yolculuk edilebiliyor. Peki; deniz taksi seferleri nasıl? Haliç Tersanesi'nde üretilen deniz taksilerin seferlere başlamasının ardından fiyatı arama motorlarında sorgulanıyor.

İSTANBUL DENİZ TAKSİ FİYATI NE KADAR?

Deniz Taksilerde, taksimetre modeli ile sabit bir açılış ücreti olacak. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek.

İstanbul'daki deniz taksilerin fiyatı henüz belli olmadı. Fiyat listesi açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

PAYLAŞIMLI KULLANMA OLACAK

Deniz taksileri kullanmak isteyenler mobil uygulama üzerinden çağrıda bulunacak. İlk etapta 98 iskeleden çağrı yapılabilecek.

Daha sonra uygulama genişletilerek yolcuların istenilen yerden inip binmesine imkan sağlanacak. Altı ay sonra, paylaşımlı taksi dolmuş modeline geçilecek.

İSTANBUL TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

İstanbul'da 2021 yılından itibaren uygulanan güncel bordo veya sarı renkli taksi açılış ücreti 5,55 TL, kilometre başına ücreti ise 3,45 TL'dir. Turkuaz renkli taksilerde ise açılış ücreti 6,38 TL, km başına ücreti ise 3,99 TL'dir. Siyah renkli lüks taksilerde ise açılış ücreti 9,43 TL, kilometre başına ücreti de 5,84 TL'dir.

İndi-bindi ücreti ise sarı taksilerde 15 TL iken, turkuaz taksilerde 19 TL, siyah taksilerde ise 25 TL'dir. Fiyat tarifesi İstanbul'un tamamında, köyler ve şehir yerleri ayrımı olmaksızın geçerlidir. Ayrıca gece-gündüz tarifesi ayrımı da yoktur.

Taksi ile bir yakadan diğer yakaya geçiş yapıyorsanız (örneğin Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na), köprü geçiş ücretleri ve otoyol gişe ücretleri yolcu tarafından karşılanır. 2021 yılı fiyat tarifesine göre Avrasya Tüneli geçiş ücreti 46 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) geçiş ücreti 27.50 TL, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) 13.25 TL, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (2. Köprü) 13.25 TL, Osmangazi Köprüsü 147.50 TL'dir. Anadolu Otoyolu Çamlıca gişeleri 37.50 TL'dir.

Son dakika: "Bebeğe yanlış aşı" iddiasında flaş gelişme! İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Giriş Tarihi: 24.09.2021 Güncelleme Tarihi: 24.09.2021 

Son dakika: Bebeğe yanlış aşı iddiasında flaş gelişme! İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattıSon dakika haberine göe Sağlık Bakanlığı tarafından bebeğe yanlış aşı iddiası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pandemi mücadelesinin bu hassas döneminde herkesten sorumlu davranmasını beklemek hakkımızdır. Gereği yapılmaktadır." denildi. Öte yandan yaklaşık 3 ay önce bebeklerine Hepatit-B aşısı yerine Covid-19 aşısı yapıldığını ileri süren ailenin suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme suçundan soruşturma başlattı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı vurulduğu iddiasına ilişkin resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ege Üniversitesinde görevli bir öğretim üyesinin, "bazı sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığı" yönünde ifadelerinin basına yansıdığı belirtildi.

Öğretim üyesinin, tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak, "Sadece bir bebeğe yanlış aşı yapıldığını ve çocuğun Ege Üniversitesi Hastanesine getirildiğini, aşının İzmir'de yapılmadığını" belirttiği aktarılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili idari soruşturma başlatmıştır. Bunun dışında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca da 'sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyu gelişmelerden ayrıca bilgilendirilecektir." denildi.

Sağlık Bakanlığı, İzmir'de hatalı aşı uygulamasına ilişkin sistem uyarısı ve ilgili sağlık personelinin tutanağı üzerine soruşturma yürütüldüğünü, hastanın sağlık durumuyla ilgili olumsuz bir durum olmadığını, ayrıca "bebeklere yanlış aşılar yapıldığını" iddia eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl hakkında da soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

Bebeklerine yanlışlıkla Kovid-19 aşısı vurulduğunu belirten ailenin avukatı Dilek Güzel de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

AİLEDEN SUÇ DUYURUSU
Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün katıldığı bir televizyon programında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığı yönündeki açıklamaları tepkilere neden oldu. Bunun üzerine Kurugöl, bu hatanın sadece bir kere yapıldığını ve bebeğin ailesinin durumdan haberdar edildiğini söyledi. Olayın ardından, ailenin Avukatı Dilek Güzel yaptığı yazılı açıklamada 1 Temmuz Perşembe günü 1 aylık bebeğe Hepatit-B aşısı yerine yanlışlıkla Biontech Covid-19 aşısı yapıldığı iddiasına ilişkin, bebeğin ailesinin suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.



Güzel açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan ve aile hekimliği tarafından takibi yapılan yeni doğan aşı takvimine uygun olarak 30'uncu gün aşısı (Hepatit aşısı) yapılmak üzere mahalledeki Aile Hekimliği Birimi'ne götürülüyor, burada aşı uygulanıyor ve anne-bebek eve dönüyorlar. Baba işe gidiyor, 2-3 saat kadar sonra, müvekkillerimin evine gelinerek bebeğe Hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Biontech (Covid-19 aşısı) uygulandığı, bebeğin acil olarak hastaneye götürülmesi gerektiği söylenmiş ardından bebek Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne götürülmüş. Doktorlar dünyada otuz günlük bir bebeğe ilk defa Biontech Covid-19 aşısının uygulandığını, aşının etkilerini bilemediklerini söylemişler. Bebeğin Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk enfeksiyon bölümüne yatışı yapılmış ve bebek burada 1 hafta süreyle takip edilmiştir" dedi.

 


'DÜZENLİ OLARAK KONTROLLERİ YAPILIYOR'
Hastanede bebeğin düzenli olarak kontrollerinin yapıldığını söyleyen Avukat Dilek Güzel,"Bebeğin düzenli olarak kan sayımı, kontrolleri yapılmakta olup bu kontrollerin ne kadar süreceği, aşıdan kaynaklı kalıcı bir sorun yaşanıp yaşanmayacağının belli olmadığı müvekkillerime söylenmektedir.

Tıbbi müdahalenin hukuka ve meslek kurallarına aykırı olarak, gerekli özen gösterilmeksizin yapılmasında kusur ve ihmali bulunanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmalarını talep ettik. Bebeğe bu işlemi yapanlarla ilgili yasal süreç başlattık. Müvekkillerim sürecin başından itibaren, toplumsal ve bireysel bağışıklık için aşılamanın önemli olduğunu düşünen, kendileri aşı olmuş kişilerdir. Bu durumun aşı karşıtlığı propagandası olarak kullanılmasını da bazı kişi ve kurumlarca yalanlanmasını da kabul etmemektedirler " diye konuştu.



BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Öte yandan konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddialarının kabul edilemeyeceği belirtildi.

Bakanlığın güçlü ve güvenli aşı takip sistemine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Bakanlık deposundan çıkıştan ilgili kişiye uygulanışına kadar bütün süreç, barkodla dijital olarak takip edilmektedir. Bu konuda dünyada en güçlü alt yapıya ve en tecrübeli sağlık personeline sahip ülkelerin başında geliyoruz. İlgililer hakkında soruşturma yapılmaktadır. Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bebeğe yanlış aşı iddiasında flaş gelişme!"BEBEĞE YANLIŞ AŞI" İDDİASINDA FLAŞ GELİŞME!

Yanlış aşı iddiasına soruşturma!YANLIŞ AŞI İDDİASINA SORUŞTURMA!

 

’Bebeklere yanlış aşı yapıldı’ iddiasına flaş yanıt'BEBEKLERE YANLIŞ AŞI YAPILDI' İDDİASINA FLAŞ YANIT

Bebeklere korona aşısı mı yapıldı?BEBEKLERE KORONA AŞISI MI YAPILDI?

Son dakika: Yine aynı manzara yine İstanbul! İETT otobüslerinden biri arızalandı diğerinin balataları yandı

Giriş Tarihi: 24.09.2021 Güncelleme Tarihi: 24.09.2021 

Son dakika: Yine aynı manzara yine İstanbul! İETT otobüslerinden biri arızalandı diğerinin balataları yandıSon dakika haberine göre İstanbul'da sık sık arıza yapan İETT otobüsleri gündemden düşmüyor. Yine İETT otobüsü yolda kaldı. Şoför tamir için otobüsü yol kenarına çekerken, sosyal medyada “Yine aynı manzara, yine İstanbul” tepkileri yükseldi. Öte yandan Ataşehir'de balataları yanan İETT otobüsünün yolcuları, TEM otoyolu bağlantı yolunda başka otobüslere bindi.

İstanbul'da otobüslerden biri yine arıza verdi, yine o otobüsü tamir etmeye çalışan bir şoför vardı

Sabah saatlerine içerisindeki yolcularını indiren şoför, otobüsün arızasını gidermek üzere eline aldığı tornavida ile aracın altına girdi.

BAŞINDAKİ KİŞİ YÖNLENDİRSE DE ÇALIŞMADI
Sürücüye hemen yanı başındaki kişi de yardımcı olmaya çalıştı. Ancak otobüs gösterilen tüm çabalara rağmen seferine devam edemedi.

Bu anları yoldan geçen bir vatandaş fotoğraflarken, sosyal medyaya düşen görüntü için yine birçok yorum yapıldı.

"VASATA ALIŞTIRAMAZSINIZ"
Yolda kalan otobüs için İETT'nin bağlı olduğu İBB, sert eleştirilerin hedefindeydi.

"İstanbulluyu vasata alıştıramazsınız" diyen bir okuyucuya, "Yine aynı manzara, yine İstanbul" diyen başka bir okuyucu destek verdi.

BİNLERCE YORUM YAPILDI
Arızalardan bıkan şehrin sakinleri, özellikle otobüslerin bakım ve onarım işlerini yapan firmaya da, o firmaya ihaleyi veren İBB ve başkan Ekrem İmamoğlu'na da tepki gösterdi.

ATAŞEHİR'DE DE AYNI MANZARA: BALATALARI YANDI
Ataşehir'de balataları yanan İETT otobüsünün yolcuları, TEM otoyolu bağlantı yolunda başka otobüslere bindi.

TEM otoyolu bağlantı yolunda Sultanbeyli-Üsküdar seferini yapan 34 TP 8880 plakalı İETT'ye bağlı halk otobüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle balataları yanmaya başladı.

Yolcular kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, şoförün yangın tüpleriyle müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

 

Bir süre yol kenarında bekleyen yolcular, bölgeden geçen diğer otobüslere bindi.

İETT otobüsleri 3 yerde daha yolda kaldı!İETT OTOBÜSLERİ 3 YERDE DAHA YOLDA KALDI!

İETT yine yolda bıraktı! Bu kez adres GaziosmanpaşaİETT YİNE YOLDA BIRAKTI! BU KEZ ADRES GAZİOSMANPAŞA

İETT şoförü dehşetinde kahreden itirafİETT ŞOFÖRÜ DEHŞETİNDE KAHREDEN İTİRAF

Sarıyer’de İETT faciası! 2 otomobil pert olduSARIYER'DE İETT FACİASI! 2 OTOMOBİL PERT OLDU

Bir İETT otobüsü arızası daha! CHP’li İBB sessiz...BİR İETT OTOBÜSÜ ARIZASI DAHA! CHP'Lİ İBB SESSİZ...

TYP kura sonuçları 2021 sorgulama: TYP GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? GSB temizlik görevlisi alımı sonuçları...

Giriş Tarihi: 17.09.2021 Güncelleme Tarihi: 17.09.2021 

TYP kura sonuçları 2021 sorgulama: TYP GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? GSB temizlik görevlisi alımı sonuçları...TYP kura sonuçları 2021 sorgulama için detaylar araştırılmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 bin 346 işçi alımı yapılacağı duyurusunun ardından kura çekimi 15 Eylül'de yapıldı. GSB kura çekimi neticesinde asıl ve yedek olarak belirlenen adayların isim listesi belli oldu. Kura sonuçlarını öğrenmek isteyenler için detayları haberimizde derledik. İşte, TYP GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? GSB son dakika açıklaması...

TYP GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? GSB son dakika açıklaması sonrasında personel alımı için detaylar sorgulanmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 bin 346 işçi alımı yapılacağı duyurusunun ardından kura çekimi 15 Eylül'de yapıldı. GSB kura çekimi neticesinde asıl ve yedek olarak belirlenen adayların isim listesi belli oldu. Kura sonuçlarını öğrenmek isteyenler için detayları haberimizde derledik.

GSB KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR ve GSB aracılığında noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişine ilişkin isim listesi ve sonuçlar, GSB resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

GSB İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILDI?

İŞKUR tarafından düzenlenen olan kura çekimi 15 Eylül Çarşamba günü noter huzurunda gerçekleştirildi.

İŞKUR'un ortaklığıyla gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) çekilişinin ardından merakla araştırılan kura sonuçları, kurumun açıkladığı sayfa üzerinden erişime açılacak. Her ilde kurulan komisyon ile belirlenen kura sonuçları, asıl ve yedek liste olarak sisteme yüklenecek.

Kura çekimine İçişleri Bakanlığı'nın 20.08.2021 tarihli ve 13441 sayılı Genelgesine istinaden aşağıda belirtilen şartlar doğrultusunda izleyici alınacaktır.

1- Taha Akgül Spor Salonu'nun kapasitesinin yarısı kadar izleyici kabul edilecektir.

2- 2021 Yılı Sürekli İşçi Alımına başvuru yapmayan kişiler izleyici olarak kabul edilmeyecektir. İzleyici olarak katılmak isteyen başvuru sahiplerinin başvuru yaptıklarını belgelemesi gerekmektedir.

3- İzleyici olarak giriş yapmak isteyen kişilerden HES kodu talep edilecektir. HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif sonuçlu PCR testi yok ise katılıma müsaade edilmeyecektir. İlgililere ilanen duyurulur.

Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar daha sonra ilan edilecek tarihlerde başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını başvuru yapmış oldukları kadronun bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne şahsen teslim edeceklerdir.

İl Müdürlüğü Sınav Kurulu tarafından teslim alınan belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan nihai listede yer alan adaylar Bakanlığın (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

GSB SÖZLÜ SINAV NASIL YAPILACAK?

1) Kura çekimi sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Bakanlığımızca belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacaktır.

2) Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde daha sonra ilan edilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

3) Sözlü sınavda adaylar; sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından;

a) Görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (30 puan)

b) Genel kültür, (30 puan)

c) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (20 puan)

d) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (20 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

4) Sözlü sınavda; görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri ile genel kültür alanında adaylara sözlü olarak soru sorma yöntemi ile sorular yöneltilecektir. Mesleki bilgi ve beceriye ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacaktır.

5) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.

6) Adaylar sözlü sınava gelirken kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

7) Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak mücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.

8) Bakanlık sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.

9) Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar dışında sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.

10) Sözlü sınava ilişkin duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İstanbul Küçükçekmece'deki çocuk parkında PKK sembolleri! Üç sanığın hapsi istendi

Giriş Tarihi: 24.09.2021 Güncelleme Tarihi: 24.09.2021 

İstanbul Küçükçekmece’deki çocuk parkında PKK sembolleri! Üç sanığın hapsi istendiKüçükçekmece'de parkta terör örgütü sembollerini andıran görsellerle ilgili davada mütalaa açıklandı. Savcılık, şantiye şefi, peyzaj mimarı ve kontrol mühendisi olan 3 sanığın, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti

Küçükçekmece'de yenilenen çocuk parkında kullanılan görsellerin terör örgütü PKK'nın sembollerini andırdığı gerekçesiyle yargılanan 3 sanığın, ayrı ayrı 7,5 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Deniz Doğan KocaGülsüm Güner Mağara ve Yüksel Pehlevan ile avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklar şantiye şefi Yüksel Pehlevan, peyzaj mimarı Gülsüm Güner Mağara ve kontrol mühendisi Deniz Doğan Koca'nın "Terör örgütü PKK propagandası yapmak" suçundan ayrı ayrı 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıklar ve avukatları, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istedi.

Süre taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 Kasım 2020'de Küçükçekmece Belediyesine ait sosyal medya hesabından "Çocuklarımız için parklarımızı yeniliyoruz. İstasyon Mahallesi Atatürk Parkı'nın bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını tamamladık." başlıklı video görselinin paylaşılmasının ardından zemine işlenen boyamanın PKK terör örgütünün sözde amblemi ile birebir aynı olduğu iddiasıyla yapılan şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılıyor.

İddianamede, olayın net bir şekilde aydınlatılması amacıyla PKK silahlı terör örgütünü sembolize eden görsellerin işlendiği, Küçükçekmece Belediyesince yapılan parkın yapım sürecinde bulunan tüm şahısların hukuki lekelenme hakkı da göz önüne alınarak bilgi sahibi sıfatıyla ifadelerinin alındığı aktarılıyor.

Küçükçekmece Belediyesince yapılan parkta PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen sembollerin işlenmesi suretiyle gerçekleşen eylem nedeniyle sanıklar Deniz Doğan Koca, Gülsüm Güner Mağara ve Yüksel Pehlevan'ın "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

Çocuk parkında PKK sembolleri! Başsavcılık soruşturma başlattıÇOCUK PARKINDA PKK SEMBOLLERİ! BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bankamatik mimar Tezcan Karakuş Candan'ın belgeleri ortaya çıktı! Çankaya Belediyesi yöneticileri de tutanak tutmuş

GÜNDEMSabah

Giriş Tarihi: 22.09.2021 Güncelleme Tarihi: 22.09.2021 

Bankamatik mimar Tezcan Karakuş Candan’ın belgeleri ortaya çıktı! Çankaya Belediyesi yöneticileri de tutanak tutmuşAnkara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi, Çankaya Belediyesi çalışanı, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Belediye Başkanlık Makamı’nın oluru ile aynı anda 3 kamu görevinde çalıştığını itiraf etti. Öte yandan Çankaya Belediyesi yöneticilerinin, Tezcan Karakuş Candan'ın, Çankaya Belediyesi'ndeki görev yerine sık sık terk etmek suretiyle işe gelmediğine yönelik evrak hazırladığı öğrenildi. Candan'ın sahte imza kullandığı da tutanaklarda yer aldı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi tarafından hakkında soruşturma izni istenen Çankaya Belediyesi çalışanı ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın işe gitmeden maaş aldığı belgelendi.

CANDAN'IN, İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALDIĞININ BELGELERİ
Çankaya Belediyesi yöneticilerinin, Tezcan Karakuş Candan'ın, Çankaya Belediyesi'ndeki görev yerine sık, sık terk etmek suretiyle işe gelmediğine yönelik evrak hazırladığı öğrenildi. Candan'ın sahte imza kullandığı da tutanaklarda yer aldı.

BİÇEN: "TEZCAN, GÖREV YERİNİ SIK, SIK TERK ETMEK SURETİYLE İŞE GELMEDİ"
Dönemin Çankaya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Raziye Biçen'in, Tezcan Karakuş Candan'ın işe gelmediği gerekçesiyle Çankaya Belediye Başkanlığı Başkanlık Makamı'na yazı gönderdiği öğrenildi.

Raziye Biçen'in söz konusu yazısında; Çankaya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde mimar kadrosunda görevli olan Tezcan Karakuş Candan'ın uzun bir süreden beri görev yerini sık, sık terk etmek suretiyle işe gelmediği hatırlatılarak, "Kendisine yapılan tüm uyarılara rağmen bu eylemini ısrarla sürdürmüştür" denildi.

Yazıda şöyle denildi: "Bu durumun devam etmesinden dolayı 11 Eylül 2012 tarihinden bugüne kadar çeşitli zamanlarda yapılan denetimlerde mazeretsiz ve izinsiz olarak görev yerini sürekli terk ettiği tespit edilmiştir. Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde adı geçen hakkında 657 sayılı yasanın 125/a maddesine göre işlem yapılabilmesi için yazımız eklerinin Teftiş Kurulu Müdürlüğü'ne havalesini olurlarınıza arz ederim"

Raziye Biçen'in yazısının ekinde, Tezcan Karakuş Candan'ın günlük devam çizelgeleri, yoklama tutanakları, savunma yazılarının da olduğu 148 sayfa evrak yer aldı. Söz konusu yazıya Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kurttaş'ın 6 Şubat 2013 tarihinde imza attığı öğrenildi.

ASIL: "TARAFIMCA VERİLMİŞ İZİN YOKTUR"
Çankaya Belediyesi Şehir Planlama Bölüm Sorumlusu Yasemin Asıl ile İmar ve Şehircilik İdari ve Mali İşler Bölüm Sorumlusu Aydın Nikbay'ın hazırladığı 6 Kasım 2012 tarihinde tutanakta da; Tezcan Karakuş Candan'ın izinsiz ve mazeretsiz olarak haber etmeksizin Çankaya Belediyesi'ndeki görev yerini terk ettiğine dikkat çekiliyor. Birim amiri Yasemin Asıl'ın söz konusu yazısında "(Tezcan Karakuş Candan) Tarafımca verilmiş izin yoktur" denildi. Yasemin Asıl ile Aydın Nikbay'ın 12 Eylül 2012 tarihinde hazırladığı tutanakta da; "Tezcan Karakuş Candan, 12 Eylül 2012 tarihinde saat: 09.30 ve saat:10.30'da yaptığım denetimlerde izinsiz ve mazeretsiz olarak iş yerini terk etmiştir" deniliyor.

SAHTE İMZA TUTANAĞI
Yasemin Asıl'ın 13 Eylül 2012 tarihli hazırladığı tutanakta ise, "Tezcan Karakuş Candan, saat 12.00'de imza föyleri makamda olduğu halde saat 13.00'de imzasını atmış, imzasının yanına not olarak saat: 12.00 yazmıştır" deniliyor.

KURTTAŞ: "MAZERET OLMAKSIZIN GÖREVİNİZİN BAŞINDA BULUNMADIĞINIZ..."
Dönemin Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kurttaş'ın 6 Nisan 2012 tarihli yazıda, Tezcan Karakuş Candan'ın görev yerinde olmadığı gerekçesiyle savunma yapması talep ediliyor. Söz konusu yazıda; "İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzde bulunan görev yerinizde tarafımca yapılan kontrollerde çeşitli günlerde günlük mesainize sabahları birkaç saat uğradığınız, bilahare görev yerinizi terk ettiğiniz ve diğer saatlerde de herhangi bir mazeret olmaksızın görevinizin başında bulunmadığınız, mesai saatlerine uymadığınız tespit edilmiştir" deniliyor.

HASGÜL: "ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞMASI ETİK DEĞERLERLE UYUŞMAMAKTA"
AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül: "2017 yılında Çankaya Belediye Meclisine o zamanki belediye meclis üyemiz Ali İhsan Ölmez Bey ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımızın vermiş olduğu önerge ile ilgili olarak belediyeden cevap alamamıştık.

Verdiğimiz önergede;

- Tezcan Karakuş Candan'ın belediyede hangi birimde çalıştığını,

- İş tanımının ne olduğunu,

- İşe geliyorsa işe geldiğinin ispatının olup olmadığı,

- Belediyede odasının olup olmadığı, odası varsa sabit ve dâhili numarasının olup olmadığı,

- Çalıştığı birimdeki görevi ile ilgili herhangi bir imzasının olup olmadığı gibi sorularımızı iletmiştik.

Kendi beyanında 3 farklı kurumda çalıştığının bilgisini soruşturma kapsamında verdiği ifadede beyan etmiştir. Atılım Üniversitesi ve Çankaya Belediyesinde mesai saatlerinin çakışmadan nasıl birlikte yürütüldüğü merak ediyoruz. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı olarak Çankaya Belediyesi'nde çalışması bize göre etik değerlerle uyuşmamaktadır. Çankaya Belediyesi'nin imar planlarına itiraz etmekten imtina eden Tezcan Karakuş, konu AK Partili Belediyeler ve devlet kurumları olunca gayet rahat bir şekilde mahkeme yolunu seçebilmektedir.

Kendisi eğer haklıysa, Çankaya Belediyesi'nde çalışıyorsa, Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen'in talimatları ile hareket ederek mahkeme yoluna başvurmayı mı tercih ediyor? Yok değilse Bankamatik memuru olduğunu zaten kabul ediyor demektir."

USLU: "BU ADALETSİZLİĞİ İÇİNİZE SİNDİREBİLİYOR MUSUNUZ?"

Çankaya Belediyesi AK Parti Grup Başkan vekili Emrah Uslu:

"Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) kamu ile toplum yararına çalışması ve Anayasal bir meslek kuruluşu olması gerekirken, Ankara Şube Başkanlığı görevini yürüten Tezcan Karakuş Candan, asli görevlerini bir kenara bırakarak bir meslek odası başkanı olarak değil, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve resmi organlara sürekli düşmanlık ve kin besleyen bir şahıs olarak karşımıza çıkmaktadır.. Ne yazık ki Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yıllardır bu meslek kuruluşunu siyasete bulaştırarak politize etmektedir. İnşa eden değil sürekli fitne ve iftiralarla algı yönetimi yapmaya çalışan bir kurum haline gelmiştir. Geçtiğimiz yıllarda bunun birçok örneğini söylem ve eylemleriyle de gördük. Kendileri Gezi kalkışmasının mimarlarından olup ayrıca DHKP-C gibi yasadışı birçok marjinal örgütlere verdikleri destekle de Ülkemize olan düşmanlıklarını birçok kez göstermişlerdir. Ülkemizin menfaatine yapılan her şeye karşı çıkan bir meslek odası haline gelmiştir.

Burada önemli olan konulardan biri de Tezcan Karakuş Candan'ın uzun yıllardır mesaiye gelmeden bankamatik memuru olarak çalışması ve belediye çalışanlarının hakkını gasp etmesidir. Her konuşmasında sözde işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanında olduğunu belirten faşist Çankaya Belediyesi yönetimi de yıllardır buna göz yummaktadır. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren vatandaşlarımıza, işçi ve emekçi kardeşlerimize soruyorum bu adaletsizliği içinize sindirebiliyor musunuz? Bu haksızlığı nasıl kabul ediyorsunuz?"


Bankamatik memuru Candan’a soruşturmaBANKAMATİK MEMURU CANDAN'A SORUŞTURMA

Yerli aşı Turkovac'tan müjdeli haber! Başkan Erdoğan duyurmuştu

Giriş Tarihi: 24.09.2021 Güncelleme Tarihi: 24.09.2021 Yerli aşı Turkovac’tan müjdeli haber! Başkan Erdoğan duyurmuştuSon dakika haberine göre: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'de müjdesini verdiği yerli aşı çalışmaları hızlandırıldı. Yerli koronavirüs aşısının ekim sonunda seri üretime geçeceğini müjdeleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Toker, "Ülkemize ve ekonomimize büyük katkı yapacak" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'de müjdesini verdiği yerli aşı çalışmaları hızlandırıldı. Türkiye'de 5 merkezde Faz 3 çalışmaları yapılan ve bin 500 gönüllü üzerinde ciddi bir yan etkiye neden olmayan yerli koronavirüs aşısının detaylarını anlatan Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, "Faz 3 çalışmalarında güvenlik ve etkinlik net bir şekilde gösterildiği takdirde acil kullanım onayı alınarak ekim ayı sonunda Turkovac'ın seri üretimine geçilmesi planlanıyor. Beklentimiz çok yüksek. Yerli aşımızın üretilmesi ve hatırlatma dozu olarak da kullanılması ülkemize ve ekonomimize büyük bir katkı yapacak" dedi.

GÖNÜLLÜ ALIMI SÜRÜYOR

Toker, "Temmuz ayında başlayan Faz 3 çalışmaları ekim ayında bitecek. Aşıya ilişkin bilimsel verilerin net bir şekilde tamamlanması için de daha fazla gönüllüye ihtiyaç var. Haftada 6 gün gönüllü alımına devam ediliyor.

Takiplerine düzenli olarak gelebilecek il dışından gönüllüleri de kabul ediyoruz. Şu anda en büyük ihtiyacımız gönüllü sayısını hızlı bir şekilde artırmak. Gönüllü sayısını artıralım ve Faz 3 çalışmalarını başarıyla tamamlayarak aşımızın seri üretimine geçelim" şeklinde konuştu.

'BEKLENTİMİZ ÇOK YÜKSEK'

DR. Ayşin Kılınç Toker, vatandaşların yerli aşıya katkıda bulunmak için geldiklerini belirtti. Toker, "İthal aşıları yaptırmayıp, yerli aşıyı bekleyen ve gönüllü olan çok sayıda vatandaşımız var. E-nabız üzerinden aşı randevusu alır gibi Faz 3 çalışmaları için de gönüllü başvurusu yapılabiliyor. Uygun gönüllüler çalışmaya dâhil ediliyor.

Aşının üretilmesinde Türkiye'deki hastalardan alınan virüs örnekleri kullanıldı. Aşı olan bin 500 gönüllüde ciddi yan etki görülmedi. Yalnızca diğer tüm aşılarda olduğu gibi aşı yerinde geçici ağrı ve kızarıklık oldu" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Diğer yandan Turkovac yerli aşıyla ilgili son dakika haberini BM Genel Kurulu'nda ilk duyuran Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Turkovac'la ilgili yaptığı duyuruyu Twitter hesabından da paylaştı. Erdoğan, "Yerli aşımız Turkovac'ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağız" dedi.

Millet İttifakı'ndaki adaylık kriziyle ilgili bomba iddia! İmamoğlu, Kaftancıoğlu ve Abdullah Gül'den gizli görüşme

Giriş Tarihi: 24.09.2021 

Millet İttifakı’ndaki adaylık kriziyle ilgili bomba iddia! İmamoğlu, Kaftancıoğlu ve Abdullah Gül’den gizli görüşmeMillet İttifakı'ndaki adaylık kriziyle ilgili A Haber'e açıklamalarda bulunan Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, Kılıçdaroğlu tarafından adaylık konusunda önü kesilen İmamoğlu’nun kendi önünün açılması için taktiksel bir görüşme gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi. Görüşmeye ilişkin zor ama muhtemel bir ihtimal daha olduğunu belirten Genç oldukça önemli ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Millet İttifakı'nda adaylık krizi sürüyor.

CHP için Kemal KılıçdaroğluEkrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında adaylık çekişmesi yaşandığı bilinirken son günlerde CHP iyice HDP'ye yanaşmaya başladı.

Millet İttifakı’ndaki adaylık kriziyle ilgili bomba iddia!MİLLET İTTİFAKI'NDAKİ ADAYLIK KRİZİYLE İLGİLİ BOMBA İDDİA!

CHP'nin HDP ile yakın temasına İYİ Parti'den ne gibi bir tepki geleceği merak konusu olurken kulislere bomba gibi bir iddia düştü.

GÜL İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU'NDAN GİZLİ GÖRÜŞME
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç konuyu A Haber ekranlarında değerlendirdi.

Genç, Kılıçdaroğlu tarafından adaylık konusunda önü kesilen İmamoğlu'nun kendi önünün açılması için taktiksel bir görüşme gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi. Görüşmeye ilişkin zor ama muhtemel bir ihtimal daha olduğunu belirten Genç önemli değerlendirmeler yaptı.

İşte Genç'in o açıklamaları:
"Çok ilginç. Mine Kırıkkanat da söyledi 'Gizli dosya' olarak. Ben 'kaset' olduğunu tahmin etmiyorum. Gizli görüşme iddiaları da isim verelim. İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Abdullah Gül. İstanbul'da gizli buluşma… Şaşırtıcı ve zor bir denklem. "Gül'ün ne işi olabilir İmamoğlu ile?" İmamoğlu ile Kaftancıoğlu'nun ekipleri arasında da ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntalara rağmen Gül figürü ortaya çıkıyor.

Son dakika: Gündeme bomba gibi düşen iddia! İttifakta ortalığı karıştıracak haber...

DAHA ÖNCE DE GÜL'E ADAYLIK TEKLİFİ GÖTÜRÜLMÜŞTÜ
Bunan inanmayanlara şöyle bir serzenişte bulundum. Arakadaş neden inanmıyorsunuz. Nasrettin Hoca fıkrası gibi daha önce oldu bu. Daha önce Gül'e adaylım götürülmüştü. Muharrem İnce bizzat bunu açıkladı. Daha sonra Gül'ün kendisi söyledi. Ama işin enterasan tarafı işin içerisinde Gül ve İmamoğlu'nun olması… İmamoğlu bir muhtemel aday yani öyle görünüyordu.

Başka önemli bir bilgi İmamoğlu'na CHP Genel Merkezi'nden "Bak arkadaş sakın adayım diye ortaya çıkma sen işini yap tarihler uygun değil İstanbul'u bırakamazsın sakın oynama zıplama" böyle bir uyarı yapıldı.

Bu uyarının üzerine böyle bir bilgi çok enteresan ve daha önce Millet İttifakı'nın adayı olma ihtimali olduğu bir figürle İmamoğlu bir araya geliyor. Çok enteresan ve zor bir denklem gibi görünüyor ama burada , 'Taktiksel bir görüşme midir? Yoksa Gül daha önce Cumhurbaşkanlığı yaptığı için 'tecrübesinden faydalanarak nasıl bir taktik uygulayacağı konusu mudur?' İmamoğlu'nun CHP'den gizli bir şekilde Gül ile konuşması acaba 'İmamoğlu CHP iradesi ve kurmaylarının bilgisi dışında bir strateji mi oluşturdu?' ve adaylık için bir adım mı attı? Çünkü kendisine bu kapılar kapandı.

"İMAMOĞLU ÖNÜNÜN AÇILMASI İÇİN GÖRÜŞMÜŞ OLABİLİR"
Kılıçdaroğlu bunu konuşmalarında laf aralarına sıkıştırdı. Önü kesilen İmamoğlu kendi önünün açılması açısından taktiksel olarak görüşmüş olabilir.

GÜL İTTİFAKIN ADAYI MI OLACAK?
Başka bir ihtimal daha var zor ama "Abdullah Gül tekrar mı ısıtılıp ortaya konacak ve İttifakın adayı mı olacak?" sorusu akıllara geliyor ama bunlar toplantıya katılan Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve bazı önemli vekillerin ortaya çıkasından sonra daha iyi anlaşılacak.

Belki önümüzdeki günlerde buna yeni düğümler eklenebilir ya da yeni bir strateji ortaya çıkabilir.

Millet İttifakı’nın adayı Demirtaş mı?MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI DEMİRTAŞ MI?