Son dakika: Başkan Erdoğan, Yeni Türkevi Binası'nın açılış töreninde konuştu: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir baş yapıt

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Yeni Türkevi Binası'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardığını dile getiren Başkan Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır." ifadelerini kullandı.


Son dakika: Başkan Erdoğan, Yeni Türkevi Binası'nın açılış töreninde konuştu: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir baş yapıt

Son dakika: Başkan Erdoğan, Yeni Türkevi Binası'nın açılış töreninde konuştu: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir baş yapıt

Giriş Tarihi: 20.9.2021  19:14 Son Güncelleme: 20.9.2021  23:58

Son dakika: Başkan Erdoğan, Yeni Türkevi Binası’nın açılış töreninde konuştu: Türkiye’nin artan gücünü yansıtan bir baş yapıt

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Yeni Türkevi Binası'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardığını dile getiren Başkan Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun yer alacağı yeni Türkevi binasının açılışında konuştu. Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, temelini 4 yıl önce attıkları ve bugün açılışını yaptıkları yeni Türkevi binasının hayırlı olmasını diledi.

"TÜRKİYE BÜYÜKLÜĞÜNÜ YANSITAN BİR BAŞYAPIT ORTAYA ÇIKARDI"

Bu tarihi güne eşlik edenlere şükranlarını sunan Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün haklı bir gurur yaşıyoruz. Gururluyuz, çünkü devletimize, milletimize kalıcı bir eser daha kazandırıyoruz. Gururluyuz, çünkü bu eserle New York'un silüetine tarihi ve geleneksel mimarimizin güzelliklerini ve zarafetini yansıtıyoruz. Gururluyuz, çünkü mimarlarımızın, mühendislerimizin, işçi kardeşlerimizin alın teriyle muhteşem bir eserin inşasını tamamladık. Bu göz kamaştırıcı binanın inşasında kullanılan malzeme ve tefrişat unsurları büyük ölçüde Türkiye'den getirildi. Mimarinin ve mühendisliğin en son imkanlarının kullanıldığı binamızın tasarımı, iklim değişikliğini konuştuğumuz şu dönemde çevreye duyarlılık esasına göre yapıldı. Böylece Türkiye bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı."

Bu binanın bugünkü konumuna gelmesinde birçok ismin payının olduğunu hatırlatan Erdoğan, binanın rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere eski Dışişleri Bakanlarından İhsan Sabri Çağlayangil tarafından Türkiye'ye kazandırılan arsa üzerinde yükseldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1977-2013 arasındaki ilk hizmet döneminin ardından binayı yenilemeye karar verdiklerini belirterek, Türk kültüründe müstesna bir yere sahip laleden ilham alınarak, Selçuklu motifleri gibi geleneksel öğelerle bezenerek tasarlanan yeni mimarisiyle Türkevi'ne yeniden kavuşulduğunu ifade etti.

Başkan Erdoğan, Yeni Türkevi Binası'nın açılış töreninde konuştu: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir baş yapıt | Video

"BİNAMIZ, ADALETE VE BARIŞA İNANCIMIZIN SEMBOLÜDÜR"

Binanın, Birleşmiş Milletler nezdindeki daimi temsilciliğe ve New York Başkonsolosluğu'na ev sahipliği yapacağını aktaran Erdoğan, KKTC New York Temsilciliği'nin de Türkevi'nde faaliyet göstereceğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında bu denli önemli bir eserin hayata geçirilmesinin, ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye, Birleşmiş Milletler'in kurucu üyelerinden biri olarak uluslararası barışın ve güvenliğin tesisi için gösterilen çabalara aktif katkı sağlıyor. Uluslararası misyonlarda üstlendiğimiz sorumlulukları başarıyla yerine getirdik, getiriyoruz. Küresel sorunların çok taraflılık temelinde çözülmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve daha adil bir küresel düzeni savunuyoruz. Girişimci ve insani dış politikalarımızla uluslararası alanda etkin roller üstlenerek milyonlarca mazlum göçmene kapılarımızı açarak, daha adil bir sistem taahhüdünün hayata geçirilmesi için çaba harcıyoruz. Türkevi binamız, Birleşmiş Milletler'e, çok taraflılığa, adalete ve barışa olan inancımızın da bir sembolüdür. Büyüyen, gelişen ve güçlenen Türkiye'nin diplomatik ağırlığının ve vizyonunun yeni bir nişanesini işte burada yükselttik. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır."

"BİNAMIZ HERKESE AÇIK

Temeline bırakmış olduğu mektupta da vurguladığı üzere "binanın, Türkiye'nin başarı hikayesinin sembollerinden biri olarak uzunca bir süre hizmet vereceğini" dile getiren Erdoğan, yeni Türkevi'nin sunduğu imkanlarla Birleşmiş Milletler'in ve üye ülkelerin faaliyetlerinde hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi.

Türkevi'nin ABD'de yaşayan vatandaşlara, soydaşlara, akraba ve dost topluluklara da yeni bir çatı olacağına işaret eden Erdoğan, genişleyen imkanlar sayesinde başkonsolosluk hizmetlerinin burada çok daha verimli bir şekilde yürütüleceğini aktardı.

Siyasi, ekonomik ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak yeni binanın gerçek bir cazibe merkezi olarak faaliyet göstereceğine inandığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde de sık sık tekrarladığım bir atasözümüzü burada paylaşmak istiyorum. Atalarımız 'şerefü'l mekan bi'l mekin' yani 'bir mekana şeref katan oradaki insanlardır' diyor. Türkevi'nin de içinde çalışacak, yaşayacak, ziyarete gelecek insanların samimiyetle sahiplenmesiyle, kullanmasıyla, hakkını vermesiyle arzu ettiğimiz konumuna geleceğini düşünüyorum. İşte bunun için Türkevi binamızın kapılarının herkese açık olduğunun altını tekrar çiziyorum. Dışişleri Bakanlığımızın da binamızın işletmesini bu kucaklayıcı anlayışla yürüteceğinden şüphe duymuyorum. New York'un örnek binalarından biri olacak yeni Türkevi'nin devletimize, milletimize, Türk-Amerikan toplumuna, Dışişleri Bakanlığımıza, Birleşmiş Milletler'e ve New York'a hayırlı olmasını diliyorum. Her aşamasını yakından takip ettiğim bu binanın inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mimarından mühendisine, işçisine herkesi tebrik ediyorum."

Açılışa gösterdikleri ilgi dolayısıyla misafirlere teşekkür eden Erdoğan, "Hepinizi bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz. Kalın sağlıcakla." dedi.

AÇILIŞTAN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan binanın girişinde bayrak çekme töreni düzenlendi.

Türkevi kırmızı ve beyaz balonlarla süslendi. Açılışta "ABD'deki Genç Türk Yıldızları" Zeynep Alpan, Ayça Şevval Akdoğan ve Korkmaz Can Sağlam tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Bina, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı duayla açıldı. Erdoğan, binanın açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda'nın da aralarında bulunduğu yabancı ülke temsilcileriyle kesti. Erdoğan, Türkevi'nin Türk milleti ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılışa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile yabancı ülke temsilcileri ve davetliler katıldı.

"ÇEVRE DOSTU GÖKDELEN"

Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip yeni Türkevi binası, 171 metre yükseklikle hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliğin yanında yer alıyor.

BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yanı sıra 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanların yer alacağı Türkevi, birçok hizmeti aynı anda verebilecek dinamik ve güvenlikli bir bina olacak.

Türkevi binasının projesi Amerikan mimarlık firması Perkins Eastman tarafından tasarlandı. Baş mimarı Jonathan Stark, Türkiye'ye gidip inceleme yaptıktan sonra projeye son halini verdi.

Başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri taşıyan, lale şeklinde gökyüzüne yükselen Türkevi Binası, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor.

Yağmur sularının biriktirilerek kullanılmasına olanak sağlayan depo sistemi ve yeşil bina kapsamında "Leed Silver" sertifikasına sahip bina, çevre dostu gökdelen özelliği taşıyor.

Başkan Erdoğan, 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını BM Genel Sekreteri Guterres için imzaladı

Giriş Tarihi: 20.9.2021  21:31Son Güncelleme: 20.9.2021  21:53

Başkan Erdoğan, 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını BM Genel Sekreteri Guterres için imzaladı

Başkan Erdoğan, ’Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitabını BM Genel Sekreteri Guterres için imzaladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, küresel dünyanın sorunlarına dikkat çektiği ve çözüm önerileri sunduğu 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' adlı kitabını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e imzalayarak hediye etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti. New York'ta yeni açılan Türkevi Binası'ndaki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve BM 75. Genel Kurul Başkanlığını yapan Volkan Bozkır da hazır bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN, GUTERRES'E KİTABINI HEDİYE ETTİ

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan küresel dünyanın sorunlarına dikkat çektiği 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını Guterres'e hediye etti. Başkan Erdoğan, Guterres için kitaba imza da attı.

"KONUNUN MUHATAPLARINDAN OLAN GUTERRES'E İMZALANDI"

O anları sosyal medya hesabından paylaşan, Turkuvaz Kitap Genel Müdürü İbrahim Altay, "Turkuvaz Kitap olarak yayınladığımız Daha Adil Bir Dünya Mümkün kitabının İngilizcesi A Fairer World is Possible yazarı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konunun muhataplarından olan BM Genel Sekreteri Guterres'e imzalandı" dedi.

Son dakika! Başkan Erdoğan'dan ABD'de net mesaj: Bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz yok

Giriş Tarihi: 20.9.2021  22:06 Son Güncelleme: 20.9.2021  22:52

Başkan Erdoğan: Bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz yok

Son dakika! Başkan Erdoğan'dan ABD'de net mesaj: Bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz yok

Son dakika! Başkan Erdoğan’dan ABD’de net mesaj: Bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz yok

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki Yeni Türkevi Binasında TÜRKEN Vakfı heyetini kabulünde konuştu. Gençlerine sırtını dönen bir milletin istikbali tehdit altında olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin milletimize, ülkemize ve davamıza ağır faturaları olacaktır." dedi. Erdoğan, "İster DEAŞ, ister FETÖ ister PKK olsun bizlerin terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladımız yoktur." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Yeni Türkevi Binasının açılış töreninin ardından TÜRKEN Vakfı heyetini kabulünde önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerine sırtını dönen bir milletin istikbali tehdit altında olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin milletimize, ülkemize ve davamıza ağır faturaları olacaktır. Gençlerimizin kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Her türlü imkanı sunduk." dedi.

"BİZİM TERÖR ÖRGÜTÜNE KAPTIRACAK TEK BİR GENCİMİZ YOK"

Başkan Erdoğan, TURKEN Vakfı'nın, Gençlik köprüleri gibi programlar sayesinde Türkiye'ye yönelik önyargıların kırılmasına yardımcı olduğunu belirterek, "İster DEAŞ, ister FETÖ ister PKK olsun bizlerin terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladımız yoktur." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Başkan Erdoğan: Bizim terör örgütüne kaptıracak tek bir gencimiz yok | Video

Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"SİZLER SIRADAN BİR ÜLKENİN EVLADI DEĞİLSİNİZ"

"Bu mankurt sürüsünün gençlerimizin aklını yıkamasına izin vermeyeceğiz. Bu çatı altında çaba gösteren siz kardeşlerime ben güveniyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak gençlerimize her fırsatta şu hususu hatırlatıyorum, sizler sıradan bir ülkenin evladı değilsiniz. Atanız, Sultan Alparslan, Yavuz'dur, Barbaros'tur, Nene Hatun'dur... Siz İstiklal Harbi'nde nice destanlara imza atan kahramanların torunlarısınız. Cesur bir milletin çocuklarısınız. 15 Temmuz gecesi, milletimiz çıplak elleriyle tankları durdurarak tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir."

Giriş Tarihi: 20.9.2021  23:11Son Güncelleme: 20.9.2021  23:15

Selçuk Bayraktar'dan flaş TEKNOFEST açıklaması! Dünyada bir ilk olacak...

Selçuk Bayraktar’dan flaş TEKNOFEST açıklaması! Dünyada bir ilk olacak...

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) açılışından bir gün önce festivalin düzenleneceği alan basın mensuplarına gezdirildi. Gezi sonrası basına mensuplarına açıklama yapan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Yarışmalara 200 binden fazla öğrencimiz başvurdu. Dördüncü yılında TEKNOFEST dünyada açık ara farkla rekor şekilde başvuru aldı. Burada çok sürpriz ve renkli gösteriler olacak. İlk defa dünyada hem insansız hava araçlarının, hem de insanlı hava araçlarının birlikte kombine yaptığı bir gösteri göreceğiz" dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla birlikte düzenlenen TEKNOFEST 2021'nin açılışına bir gün kala festival alanı medya kuruluşları yöneticileri ve basın mensuplarına gezdirildi. Gezide TEKNOFEST'in bu yılki içeriği ve detayları paylaşıldı.

"DÜNYADA AÇIK ARA FARKLA REKOR BAŞVURU ALDIK"

Konuşmasına "TEKNOFEST dördüncü yılında İstanbul'da ilk başladığı yerde devam ediyor" diyerek başlayan Selçuk Bayraktar, "Pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'mızın yönergeleri doğrultusunda tedbirler alınarak kutlanacak. Yarışmalara 200 binden fazla öğrencimiz başvurdu. Dördüncü yılında TEKNOFEST dünyada açık ara farkla rekor şekilde başvuru aldı. TEKNOFEST halka açık bir şekilde gerçekleştirilecek. Aynı anda alanda yüz bin kişi olacak şekilde bir rezervasyon sistemimiz işleyecek.

"DÜNYADA BİR İLK" DİYEREK DUYURDU

Şu an bulunduğumuz alan 450 bin metrekare ve normal şartlarda 450 bin insanı aynı anda bu alanda bulunabiliyor. Ama biz kısıtlı bir katılım uygulayacağız. Festivale katılabilmek için kayıt yaptırmak gerekiyor. Özellikle önden kayıt yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Burada çok sürpriz ve renkli gösteriler olacak. İlk defa dünyada hem insansız hava araçlarının, hem de insanlı hava araçlarının birlikte kombine yaptığı bir gösteri göreceğiz. Ama en önemlisi bütün bu hava araçları tümüyle yerli ve milli araçlar olacak" diye konuştu.

"AZİZ SANCAR, TEKNOLOJİNİN ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL VERECEK"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Anadolu'nun bağrından çıkmış, Türk bilim adamı Aziz Sancar festivalimizi şereflendirecek. Burada teknolojinin şampiyonlarına ödül verecek. Daha önceki yıllarda da Azerbaycan'dan katılım oluyordu. Ancak bu yıl Karabağ zaferinden sonra özellikle daha da fazla katılım olduğunu gördük.

TEKNOFEST'e katılım sağlayacaklara tavsiyelerimiz olacak. Bu yıl alana kadar metro gelmiyor. Ring seferleri düzenleyeceğiz. Aynı zamanda hafta içi festivale katılımın daha keyifli olacağını düşünüyoruz. Muhakkak önden rezervasyon yaptırmayı tavsiye ediyoruz. Yoksa burada uzun sıralarda beklemek gerekebilir. Tüm Türkiye'ye festivalimize bekliyoruz."

"10 BİN ÜZERİNDE ARAÇ PARK KAPASİTESİ OLUŞTURDUK"

Ring seferleri için 3 adres belirlediklerini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu, aynı zamanda Yeşilyurt Tren İstasyonu buralardan 6 gün boyunca ring seferlerimiz olacak. Ayrıca 10 bin üzerinde araç park kapasitesi de ziyaretçilerimiz için oluşturduk" diye konuştu.

AK Parti ve MHP'ye destek veren binlerce hesap kapatıldı! CHP destekli çetenin FETÖ bağlantısı ifşa oldu

Giriş Tarihi: 20.9.2021  19:03Son Güncelleme: 20.9.2021  19:14

AK Parti ve MHP'ye destek veren binlerce hesap kapatıldı! CHP destekli çetenin FETÖ bağlantısı ifşa oldu

AK Parti ve MHP’ye destek veren binlerce hesap kapatıldı! CHP destekli çetenin FETÖ bağlantısı ifşa oldu

2023 seçimleri öncesi AK Parti ve MHP’ye destek veren on binlerce hesap kapatıldı. Hesabı kapatılanlar, bunun seçimler öncesi organize bir saldırı olduğunu belirtiyor. Yerli ve milli hesaplara operasyonun ardında CHP İstanbul Örgütü'nde kümelenmiş bir yapı olduğu konuşuluyor. Çetenin başında ise FETÖ ile derin bağlantıları olan Furkan Güngör ile CHP'de görev alan Ümit Kaya bulunuyor.

Son yıllarda içlerinde fenomen hesapların da bulunduğu, AK Parti ve MHP'ye destek veren binlerce Twitter hesabı kapatılırken FETÖ ve PKK'ya destek veren hesaplara haklarında mahkeme kararı olmasına rağmen işlem yapılmıyor, hatta terör örgütleriyle iltisaklı hesaplara onay tiki veriliyor!

2019 yerel seçimlerinden sonra Twitter'in bu çifte standartı artarak devam ediyor. Sadece son 7 ayda aralarında fenomen twitter hesaplarının da bulunduğu 1.000'den fazla hesap Twitter tarafından kapatıldı.

Hesabı Twitter tarafından kapatılan kullanıcılar Twitter'a başvurduklarını ancak kendilerine herhangi bir dönüş yapılmadığını söylüyorlar.

CHP TARAFINDAN DESTEKLENEN ORGANİZE ÇETE

Takvim'de yer alan habere göre; hesabı kapatılanlar, bunun 2023 seçimleri öncesi organize bir saldırı olduğunu belirtiyor. 10 yılı aşkın süredir Twitter'da bulunan ve hesabı nedensiz şekilde askıya alınan bir mağdur, hesabının organize bir yapı tarafından kapatıldığını ve bunun arkasında bulunanların CHP tarafından desteklendiğini söylüyor:

ELEBAŞI FURKAN GÜNGÖR!

"Hesaplarımızı Bilgi Üniversitesi ve CHP İstanbul Örgütünde kümelenmiş bir yapı, Bilgi Üniversitesi ve CHP'nin kurumsal kimliklerini kullanarak Twitter ile özel bir iletişim yoluyla kapattırıyorlar. Kim CHP ve ortaklarına karşıysa o hesaplar hedef olarak belirlenip kapattırılıyor. Bu işin başında benim de eskiden tanıdığım Furkan Güngör adında biri var. Bilgi Üniversitesi'nde öğrendi bir de daha önce AK Parti teşkilatlarında görev yapmış sonra da CHP'ye geçmiş Ümit Kaya adında biriyle ortak çalışıyorlar.

DERİN FETÖ BAĞLANTILARI VAR

Furkan Güngör FETÖ okullarından mezun en yakın arkadaşı Ahmet Yapdı'nın FETÖ ile bir bağlantısı var ama kendisini bazen CHP'li bazen Saadetli olarak pazarlıyor, Furkan Güngör de öyle Saadet Partili geçiniyor ama Gökhan Özbek ile beraber çalışıyorlar. Furkan Güngör'ün en yakın arkadaşı Ahmet Yapdı'nın annesi de babası da "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmak" suçundan ceza aldılar ikisi de terör örgütüyle ilişkili isimler. Furkan Güngör'ün kendisinin yakın akrabalarından FETÖ terör örgütü üyeliğinden ceza alanlar var. Ümit Kaya, Furkan Güngör'ü destekliyor hatta beraber iş yapıyorlar.

Aralarındaki ilişki çete gibi. Hedef belirliyorlar sonra o hedefi çökertmek için her türlü adımı atıyorlar. Özellikle Furkan Güngör'ün yaptıkları tam bir FETÖ ahlakına sahip olduğunu gösteriyor. Benim babam imam ben Saadet Partiliyim diyerek lafa başlıyor güveniyorsun arkadaş oluyorsun sonra senden aldığı bilgileri Ümit Kaya'ya iletiyor o da CHP'li Belediye yöneticilerine söylüyor. Sonra öğrendim ki Gökhan Özbek ile iş tutuyorlar. İki de bir Saadet Partisinden bahseden birinin Gökhan Özbek gibi bir isimle ne ilişkisi olabilir? Sonra en yakın arkadaşı Ahmet Yapdı'nın kim olduğunu FETÖ bağlantısını öğrendiğimde ne olduklarını öğrenmiş oldum.

KAFALARINA GÖRE ASKI VE MAVİ TİK!

Bunlar istedikleri hesapları askıya aldırıp istedikleri hesaplara mavi onay tiki alabiliyorlar. Ümit Kaya'nın Beyaz Masa'da çalıştığını duydum bir ara orası sadece kılıf orda sosyal medya yapısı kurmuş diyorlar isimsiz hesaplarla iftira kampanyası düzenliyorlarmış.

Benim hesabımı da Furkan Güngör ve Ümit Kaya, Bilgi Üniversitesi ve İBB'nin kurumsal kimlikleri sayesinde elde ettikleri iletişim ile kapattırmışlar. Açıkça söylemem gerekirse bunlar bir arkadaş çevresinden çok profesyonel bir yapı çete gibi hareket ediyorlar."

FETÖ BAĞLANTILI HESABIN ARKASINDA DA O İKİ İSİM VAR

Bunlarla birlikte Ümit Kaya'nın provokatif paylaşımlarda bulunan kuliskusu adlı hesabın sahibi olduğu da gözaltına alınmasının ardından ortaya çıktı. Ümit Kaya'nın sorgulanmasına devam edilirken Kulis Kuşu hesabından paylaşım yapılmaya devam edildi. Kaya'nın sorgusunda Furkan adlı kişiyle ortak olarak bu hesabı kullandığını itiraf etti. Kulis Kuşu hesabını birlikte yönettiğini belirttiği Furkan adlı arkadaşının FETÖ bağlantılı Furkan Güngör olduğu öğrenildi.

KİM BU FURKAN GÜNGÖR?

Furkan Güngör'ün Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuduğu biliniyor.

Giriş Tarihi: 20.9.2021  23:25Son Güncelleme: 20.9.2021  23:46

Görüntüler büyük tepki çekmişti! Sıfır otomobillerde 'stokçuluk' iddiası sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Görüntüler büyük tepki çekmişti! Sıfır otomobillerde ’stokçuluk’ iddiası sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Bir vatandaşın kendisine 'Stokta araç kalmadı' diyen otomotiv bayisinin, otomobilleri stokladığını kamera kaydına aldığı görüntüler sosyal medyada tepkilere yol açmıştı. Söz konusu görüntülerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Söz konusu olayla ilgili derhal müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır. Bayi tespit edilmiştir. Yapılan ilk incelemede 0 kilometre 239 aracın kiralanmak üzere bekletildiği bilgisi alınmıştır. Söz konusu işlemin muvazalı yada usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenmektedir." ifadelerini kullandı.

İzmir'de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi sonrası bayilerde araç kalmadığını öne süren satıcıların, yüzlerce otomobili boş arazilerde stokladığı ileri sürüldü. Yaklaşık 600'e yakın aracı park halinde görenler fırsatçılık yapıldığını öne sürerken, iddiaların odağındaki firma yetkilisi ise, 'stokçuluk' yapmadıklarını ve arazideki araçları kiraladıklarını savundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, büyük tepkilere yol açan görüntülerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"DERHAL MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMESİ YAPILMIŞTIR"

Bakan Muş, şu ifadeleri kullandı:

"Bir araç bayisinin stokta araç kalmadığını iddia etmesine rağmen bayiye ait boş bir tarla içerisinde yüzlerce otomobili tuttuğuna ilişkin bazı görüntüler sosyal medyada ve haber sitelerinde yer almıştır.

Söz konusu olayla ilgili derhal müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır. Bayi tespit edilmiştir. Yapılan ilk incelemede 0 kilometre 239 aracın kiralanmak üzere bekletildiği bilgisi alınmıştır.Söz konusu işlemin muvazalı yada usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenmektedir.

Görüntüler tepki çekmişti... Bakanlık harekete geçti! | Video

"GEREKEN İNCELEMELER HASSASİYETLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

Bilindiği üzere ÖTV matrah değişikliği sonrası indirime giren araçların satışıyla ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine bakanlığımıza bağlı rehberlik ve teftiş kurulunu harekete geçirmiştik. Müfettişlerimiz gereken incelemeleri hassasiyetle yürütmektedir.

Tüm kamuoyuna şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; arz talep dengesiyle uyuşmayan haksız fiyat artışlarıyla fırsatçılık yapanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak bu konudaki denetimlerimiz sürekli olarak devam edecektir."