SON DAKİKA: Konya Karatay'da Türk Yıldızları uçağı düştü! Uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi şehit oldu

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağı eğitim esnasında düştü. Uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi şehit olurken, uçağın düştüğü ana ait görüntü ortaya çıktı.


SON DAKİKA: Konya Karatay'da Türk Yıldızları uçağı düştü! Uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi şehit oldu

Son dakika: Konya'da askeri gösteri uçağı düştü! Kahreden haber geldi: Pilot şehit oldu

Giriş Tarihi: 07.04.2021 Güncelleme Tarihi: 07.04.2021 

Son dakika haberine göre; 'nın merkez Karatay ilçesi civarında gösteri uçağı düştü. Düşen uçakla ilgili güvenlik ve sağlık ekipleri harekete geçerken, pilottan acı haber geldi. Başkan Erdoğan, "Şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, TSK'ye ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

GÜNDEMSabah

Son dakika: Konya'da askeri gösteri uçağı düştü! Kahreden haber geldi: Pilot şehit oldu

 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan 'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağının eğitim esnasında düştüğü öğrenildi. Düşen Türk yıldızlarına ait NF-5 uçağının pilotunun şehit olduğu öğrenildi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki uçağının eğitim esnasında düştüğü öğrenildi.

KONYA VALİSİ ACI HABERİ DUYURDU
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Eğitim uçağımız maalesef düşmüş. 3. Ana Jet Komutanlığı'ndan havalanmış. Günlük planlı uçuş Türk Yıldızları dediğimiz.. Maalesef 1 şehidimiz var. Başımız sağ olsun." dedi.

Son dakika haberleri... 'da 'nin akrobasi ekibi 'ndaki NF-5 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi şehit oldu. MSB'den yapılan açıklamada "Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." denildi. Başkan Erdoğan, kaza sonrası "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

Son dakika haberi... Konya'da, Hava Kuvvetleri'ne ait NF-5 uçağı, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra üs yakınında kaza kırıma uğradı. Uçağın pilotunun şehit olduğu bildirildi.



ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Olay yerinde yapılan incelemelerde uçağın pilotu Yüzbaşı Pilot Burak Genççelebi şehit oldu. Şehit pilot Burak Genççelebi'nin İzmir Çiğli'den geldiği ve Konya'da 1 yıldır bulunduğu öğrenildi.


Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Konya'da eğitim uçuşu yapan, Hava Kuvvetleri'ne ait NF-5 uçağı, saat 14.15'te henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğradı. Bakanlık tarafından kazayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.



PİLOT ŞEHİT OLDU
Bakanlıktan yapılan son açıklamada pilotun şehit olduğu açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.''

YERLEŞİM YERİNDEN UZAKLAŞMAYA ÇALIŞTI
Görgü tanıkları, uçağın pilotunun düşerken yerleşim yerinden uzaklaşmaya çalıştığına dikkat çekti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Başkan Erdoğan, düşen uçakla ilgili sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı.

KONYA VALİSİ ACI HABERİ DUYURDU
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Eğitim uçağımız maalesef düştü. 3. Ana Jet Komutanlığı'ndan havalanmış. Günlük planlı uçuş Türk Yıldızları dediğimiz. Maalesef 1 şehidimiz var. Başımız sağ olsun." dedi..

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim.

Şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15'te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.

BAKANLIK ACI HABERİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya adresinden Konya'da şehit olan pilot için başsağlığı mesajı yayınladı

Başkan Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum

 

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan 'na ait NF-5 tipi uçakta Şehit olan kahraman pilotumuza Allah rahmet eylesin, ailesi ve yakınlarına sabır versin.

Yüreğimiz yandı...

Milletimizin başı sağ olsun.

ÖMER ÇELİK:ŞEHİDİMİZE YÜCE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Konya'da eğitim uçuşu esnasında uçağımızın düştüğünü ve pilotumuzun şehit olduğunu öğrendik. Şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyoruz.

BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜ GELDİ

'da askeri eğitim uçağının düşme anına ait görüntü ortaya çıktı

Konya'da askeri eğitim uçağının düşme anına ait görüntü ortaya çıktı

PİLOT ŞEHİT OLDU

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ekip yönlendirilirken, yapılan ilk incelemelerde uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Geççelebi şehit oldu. Kazanın ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

MSB'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Açıklamada, "Eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızlarına ait 1xNF-5 uçağımız 14.15'de Konya'da düşmüştür" denilerek kaza nedeninin ise henüz bilinmediği aktarıldı.

"BÜYÜK BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM"

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan da kazanın hemen ardından bir açıklamada bulundu. Başkan Erdoğan, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim" ifadelerine yer verdi.

Konya'da uçağın düşme anına ait görüntüler ortaya çıktı | Video

KAZA ANININ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Kazayla ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme başlatılırken, kazaya ait görüntüler ortaya çıktı.

PİLOT FACİANIN ÖNÜNE GEÇMİŞ

Öte yandan kazaya şahi olan görgü tanıkları, uçağın pilotunun düşerken yerleşim yerinden uzaklaşmaya çalıştığını aktardı.

NF-5 GÖSTERİ UÇAĞI

Halen modernize edilmiş 10 adet NF-5A 2000 ve 6 adet NF-5 2000 Freedom Fighter Uçağı, çağrı adı 'Türk Yıldızları' olan 134'ncü Akrotim Filo Komutanlığı envanterinde bulunmaktadır. 134'üncü filo, envanterinde F-5 savaş uçağı bulunan Türk Hava Kuvvetleri'ndeki tek filodur.NF-5 Gösteri uçağı134. Akrotim filoya bağlı NF-5A/B tipi gösteri uçaklarının, Konya 3. Ana Jet Üssünde konuşlu olduğu biliniyor.

Başkan Erdoğan'dan kazaya ilişkin açıklamaBAŞKAN ERDOĞAN'DAN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Konya Valisi A Haber'de kaza hakkında bilgiler verdiKONYA VALİSİ A HABER'DE KAZA HAKKINDA BİLGİLER VERDİ