Bildirinin 1 numarası olan Ergun Mengi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yardımcısı çıktı

Türkiye'de 104 emekli amiralin yayınladığı darbe çığırtkanlığı yapan bildiriye tepkiler dinmezken bildirinin bire numaralı ismi Ergun Mengi'nin İYİ Parti'de yönetici olduğu ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuya ilişkin yaptığı konuşmada "Bu bildiri bir zevzekliktir" ifadesini kullansa da bildirinin bir numaralı isminin partisinde yönetici olması düşündürdü. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili avukat Ali Özkaya "1 numaralı zevzek


Bildirinin 1 numarası olan Ergun Mengi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yardımcısı çıktı

Bildirinin 1 numarası olan  Genel Başkanı 'in yardımcısı çıktı

Giriş Tarihi: 05.04.2021 Güncelleme Tarihi: 05.04.2021 

'ni hedef alan ve 104 emekli amiral imzasının olduğu bildiride 1. sıradaki emekli amiraldi. Mengi,  Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı çıktı. Bağlantılar ifşa oluyor...

Bildirinin 1 numarası, Akşener'in yardımcısı çıktı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili avukat Ali Özkaya, AK Parti Hükümeti'ni hedef alan ve 104 emekli amiral imzasının olduğu bildiride İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı emekli tuğamiral Ergun Mengi'nin de bulunduğunu açıkladı.

ÖZKAYA: 1 NUMARALI ZEVZEK İYİ PARTİ YÖNETİCİSİ İMİŞ

Ali Özkaya, söz konusu bildiride emekli tuğamiral Ergun Mengi'nin ilk sırada olduğunu hatırlatarak, "1 numaralı zevzek İYİ Parti yöneticisi imiş. Monşer Başkan da o yüzden yardımcısına sahip çıkmış anlaşılan? Görünen o ki bu işin altından da NATO/FETÖ çıkacak!.." ifadelerini kullandı.



ERGUN MENGİ'NİN BAŞKANI DA BİLDİRİYE SAHİP ÇIKTI

Ergun Mengi'nin başkan yardımcısı olduğu kuruluşun başkanlığı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan yapıyor. Erozan, İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı olarak görev yapıyor.

Erozan, emekli tuğamiral Ergun Mengi'nin imzasının olduğu bildiriye sahip çıktı ve "126 emekli Büyükelçi Montrö Sözleşmesi konusunda bundan üç gün önce bir bildiri yayınladığında iktidar 'Monşer'lere kulak asmadı... 103 emekli Amirale kükremesinin sebebi demek ki Montrö Sözleşmesi olamaz... Mesele Deniz Harp Okulu mezunu bile olmayan 'Tarikatçı Amiral'..." dedi.

ÇIRAY: İMZAMI ATIYORUM

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum" dedi.

CİNİSLİ: DEVLET MEMURUNUN TECRÜBELERİNİ AKTARMASINDAN RAHATSIZ OLAN İKTİDAR ACİZDİR

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise, "İşini ehliyle yapmış, ununu elemiş eleğini asmış emekli devlet memurunun tecrübelerini aktarmasından rahatsız olan, korkan, bunu fırsata çevirmeye çalışan iktidar acizdir" dedi.

AKŞENER: BU BİR ZEVZEKLİKTİR. BU ZEVZEKLİKLERDEN TÜRKİYE ÇOK ÇEKTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aralarında Türker Ertürk, Deniz Cora, Cem Gürdeniz ve Atilla Kıyat'ın da bulunduğu 104 emekli amiral AK Parti Hükümeti'ni hedef alan bildiri yayınlamasını eleştirdi.

Akşener, "Emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayımlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti" dedi.

Cuntacı amirallerin bildirisinin bir numarası Ergun Mengi İyi Parti'de yönetici çıktı!

Türkiye'de 104 emekli amiralin yayınladığı darbe çığırtkanlığı yapan bildiriye tepkiler dinmezken bildirinin bire numaralı ismi Ergun Mengi'nin İYİ Parti'de yönetici olduğu ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuya ilişkin yaptığı konuşmada "Bu bildiri bir zevzekliktir" ifadesini kullansa da bildirinin bir numaralı isminin partisinde yönetici olması düşündürdü. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili avukat Ali Özkaya "1 numaralı zevzek İYİ Parti yöneticisi imiş. Monşer Başkan da o yüzden yardımcısına sahip çıkmış anlaşılan?" ifadelerini kullandı.

Cuntacı amirallerin bildirisinin bir numarası Ergun Mengi İyi Parti'de yönetici çıktı!

Türkiye'de 104 emekli amiralin darbe çağrıştıran bildirisine tepkiler gelmeye devam ederken bildirideki flaş bir gerçek ortaya çıktı.

İYİ PARTİ'DE YÖNETİCİ EMEKLİ GENERAL!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili avukat Ali Özkaya AK Parti Hükümeti'ni hedef alan ve 104 emekli amiral imzasının olduğu bildiride İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı emekli tuğamiral 'nin de bulunduğunu açıkladı.

ÖZKAYA: "1 NUMARALI ZEVZEK İYİ PARTİ YÖNETİCİSİ İMİŞ"

Ali Özkaya, söz konusu bildiride emekli tuğamiral Ergun Mengi'nin ilk sırada olduğunu hatırlatarak, "1 numaralı zevzek İYİ Parti yöneticisi imiş. Monşer Başkan da o yüzden yardımcısına sahip çıkmış anlaşılan? Görünen o ki bu işin altından da NATO/FETÖ çıkacak!.." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN HABERİ YOK MU?

Bildiriye ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı  yaptığı açıklamada "Bu bildiri bir zevzekliktir" ifadesini kullansa da partisindeki ismin böyle bir bildiride başı çekmesinden haberi olmaması dikkatlerden kaçmadı.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin, "Emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayımlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti" dedi.

İYİ PARTİ'NİN ZEVZEKLERİ KİMLER?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili : "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum."

İYİ Parti Erzurum Milletvekili : "İşini ehliyle yapmış, ununu elemiş eleğini asmış emekli devlet memurunun tecrübelerini aktarmasından rahatsız olan, korkan, bunu fırsata çevirmeye çalışan iktidar acizdir"

Ergun Mengi'nin başkan yardımcısı olduğu kuruluşun başkanlığı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan yapıyor. Erozan, İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı olarak görev yapıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan: "126 emekli Büyükelçi  konusunda bundan üç gün önce bir bildiri yayınladığında iktidar 'Monşer'lere kulak asmadı... 103 emekli Amirale kükremesinin sebebi demek ki Montrö Sözleşmesi olamaz... Mesele Deniz Harp Okulu mezunu bile olmayan 'Tarikatçı Amiral'...".

104 hadsiz amiral eskisinden gece yarısı darbe imalı korsan bildiri!

’a karşı çıkan ve cuntacılığa özenen 103 e-amiral gece yarısı bildirisi ile darbe iması yaptı. Büyük tepki aldı. Skandal bildiriye 104 kişi imza attı. Ancak 103 vurgusu yapmak için 53 rakamına iki kişi yazıldı.

Takvim

Korsan bildiri

15 Temmuz ihanetinin yıldönümüne 103 gün kala, 103 emekli amiral bildiri hazırladı. Kanal İstanbul'u bahane edip tehdit yağdırdı. Gece yayınlanan korsan bildiriyi tüm ülke çok sert tepkiyle karşıladı.

Muhalefet ise arka çıktı. Savcılık imzacılara soruşturma açtı.

Başkan Erdoğan, AK Parti MYK'yı toplantıya çağırdı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: Düşmanları sevindirdiniz

MHP LİDERİ BAHÇELİ: Rütbeleri sökülsün, maaşları kesilsin

SÜLEYMAN SOYLU: Edepsizlik

FUAT OKTAY: Hodri meydan
MUHALEFET SESSİZ
e-MUHTIRAYA STK'lar ve milyonlarca kişiden tepki yağdı. CHP, HDP, Deva ve SP liderleri demokrasiye müdahale imasına sessiz kaldı.


HODRİ MEYDAN
104 emekli amiral, 27 Nisan 2007 muhtırasında olduğu gibi gece yarısında, demokrasi karşıtı bir bildiri yayınladı. Kanal İstanbul ve Montrö'nün arkasına sığınarak adeta darbe çağrısı yaptı!



Aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, GATA eski Komutanı Hayati Bilgiç, Atilla Kıyat, Deniz Cora, Türker Ertürk gibi eski komutanların da olduğu 104 emekli amiral, önceki gece saat 02.00'ye doğru bir bildiri yayınladı. Yüce Türk Milleti'ne diye başlayan korsan bildiri, "Kanal İstanbul" cümlesiyle başladı: "Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır."

SORUŞTURMA AÇILDI
Bildiride darbe imasına açıkça yer verildi: "TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir."

Milli irade, hükümet ve demokrasi karşıtı bildiriye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Bildiriye, büyük tepki yağdı:

103 ŞİFRE Mİ!

Emekli amiraller, tıpkı 27 Nisan E-muhtırasında olduğu gibi bildiriyi gece yarısı yayınladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüde 103 gün kala yayınlandı. 15 Temmuz sonrası, 103 general ve komutan gözaltına alınmıştı. Demokrasi karşıtı bildiriyi aslında 104 emekli asker imzaladı. Ancak yayınlanan bildiride iki emekli amirale de "53" sıra sayısı verildi. Böylece toplam sayı 103 oldu. Bildirideki Hasan Hoşgit ve Hüseyin Hoşgit isimleri de dikkat çekti. İki imzacı emekli asker ikiz kardeş.



RÜTBELERİ SÖKÜLSÜN

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: Yıllardır içeride, dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler...

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY: Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de TSK'ya ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar. Göze alabilene hodri meydan...

CUMHURBAŞKANIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN: Kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüşlerdir. Bilsinler ki aziz milletimiz ve temsilcileri bu zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecektir. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: İmzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmeli. Maaşları kesilmeli. Bu rezaletin içinde kimlerin olduğu tespit edilmeli.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNALİ YILDIRIM: Belli ki darbe heveslilerinin, hala özlemleri, beklentileri vardır. 15 Temmuz gecesi derslerini almamışlar.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: TSK, hiçbir görev ve sorumluluğu olmayan kişilerin hırs, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz.



MUHALEFET YİNE ŞAŞIRTMADI!
Muhalefet partilerinin temsilcileri, yine bu milli meselede de kendilerinden bekleneni yaptı. Adeta darbe şakşakçılığına soyundu. Dolaylı olarak bildiriyi desteklediklerini ima etti:

CHP SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK: Bu açıklamadan darbe çıkarmak, sivil darbecilere mahsus özellik.

İYİ PARTİ'Lİ AYTUN ÇIRAY: Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum. Darbe yapmaya niyeti olanı tükürükle boğarız

HDP'Lİ GARO PAYLAN: Darbeci arıyorsanız aynaya bakın.

GP LİDERİ AHMET DAVUTOĞLU: Bildiri ülkenin tarihsel hafızasını ve içinden geçtiği hassas süreci göz önüne almayan; kötü niyetli bir sorumsuzluk örneğidir.

ÖNCE DİPLOMATLAR YAYINLADI

Kanal İstanbul projesi, emekli diplomatları da rahatsız etmişti. Türkiye'nin gurur projesi olan Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışmaya açılacağını iddia eden 126 emekli diplomat geçen yıl bir bildiri yayınlamıştı. O açıklamada da "Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açar. Kanal İstanbul'dan vazgeçilmelidir" ifadeleri yer almıştı.

KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bildiriye tepki gösterdi. "Kanal İstanbul'u yapacağız. Bu bir devlet ve millet projesidir" dedi.

Akşener'den darbe imalı bildiriyle ilgili açıklamaAKŞENER'DEN DARBE İMALI BİLDİRİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Darbe olsaydı Erdoğan nerede yargılanacaktı?DARBE OLSAYDI ERDOĞAN NEREDE YARGILANACAKTI?

Akşener’e göre İYİ Parti’nin zevzekleriAKŞENER'E GÖRE İYİ PARTİ'NİN "ZEVZEKLERİ"