Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak neden hâlâ hedefte?

CHP, kirli algı siyasetinin hedefine daha önce de birçok kez yaptığı gibi yine Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı koydu. Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, CHP'nin Merkez Bankası rezervleri üzerinden asılsız iddialarla yürüttüğü karalama kampanyasına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alarak gerçekleri tek tek açıkladı. Müderrisoğlu, "'Rezerv nereye gitti?' sorusunun cevapları çok belli. Gittiği kalemler zaten mevzuat dışı veya özel bir döviz satışı olmadığının ispatı.


Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak neden hâlâ hedefte?

Eski Hazine ve Maliye Bakanı  neden hâlâ hedefte?

Giriş Tarihi: 23.02.2021  11:14 Güncelleme Tarihi: 23.02.2021  12:24

CHP, kirli algı siyasetinin hedefine daha önce de birçok kez yaptığı gibi yine Eski Hazine ve Maliye Bakanı 'ı koydu.  yazarı , CHP'nin  rezervleri üzerinden asılsız iddialarla yürüttüğü karalama kampanyasına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alarak gerçekleri tek tek açıkladı. Müderrisoğlu, "'Rezerv nereye gitti?' sorusunun cevapları çok belli. Gittiği kalemler zaten mevzuat dışı veya özel bir döviz satışı olmadığının ispatı. Gerçek talebin karşılandığı platform ve mekanizmaların şeffaf ve açık olduğu ortada. Ne sıra dışı talep ne sıra dışı satış ne de sıra dışı kur uygulaması söz konusu!" ifadelerine yer verdi.

Albayrak neden hâlâ hedefte?

İşte Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu'nun bugün kaleme aldığı o köşe yazısı:

Belirledikleri isimler ve manipüle etmek için hazırladıkları konular var. Amaçları kirli... Doğru ortaya çıkıncaya kadar yalana birkaç tur attırma gayretindeler. Kendi kitlelerini yazdıkları senaryoya inandırırken, hedef seçtikleri kişileri ise nefret objesine dönüştürme arayışındalar!
Maalesef, sosyal medyanın karanlık dehlizlerindeki odaklar, "algı çarpıtması ve psikolojik harekat" yoluyla toplumsal hafızayı zehirlemeyi sürdürüyorlar.

Burada kritik nokta şu:
Bir kararı eleştirebilir, beğenmeyebilirsiniz.
Eyvallah. Lakin döviz rezervi gibi somut ve kayıtlı bir konuyu "peşkeş" vb iftira siyaseti üzerinden itibar suikastine dönüştürürseniz, orada duracaksınız!
Bakın, yakın tarihte sistematik saldırıların merkezine en fazla oturtulan aktörlerin başında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geliyor.
Evet...

Berat Bey iddiası olan, idealist bir isim. Yerleşik kalıpların üstüne üstüne gidiyordu. Müesses piyasa nizamına şirin görünme kaygısı gütmüyordu. "Yerli ve milli ekonomi" diyordu. İnandığı doğrultuda yetkisini sonuna kadar kullanıyor, yüreğindeki Türkiye tasavvurunun peşinde koşuyordu.

Damat olması, siyasetten çok öncesine uzandığı ve yıllar sonrasına dair bugünkü iktidar tablosu öngörülemeyeceği için bu noktada da söylenecek bir söz kalmıyor aslında. Tabii maksat, sözde muhalefet etme adına kişisel yıpratma kini değilse.

Yakından tanıyanlar, Berat Bey'e derdini anlatıp da şu veya bu şekilde sorunu çözüme ulaşmamış tek garibanı söyleyemez. Sessiz ve derinden, "kimsesizlerin kimsesi" olmayı tercih etti.

Bugün Ankara'da, AK Parti'de ve bürokraside, sistemin işlerliği noktasında Albayrak'ın kilit rolünün değerini ifade edenlere daha sık rastlanması da bence fazlasıyla dikkate değer!

Gelelim yine şu rezerv meselesine...
Yani, birinci muhalefet partisinin (CHP'nin) eleştiri sınırlarını çoktan aşan ve açık saldırı niteliği kazanan kurgusuna!

Ağustos 2018-Kasım 2020 dönemindeki dış politik, stratejik ve ekonomik gelişmeler, Kovid- 19 kriziyle birlikte değerlendirildiğinde şunları söyleyebiliriz:

Geride bıraktığımız özellikli günlerde piyasa hareketlerinin ve oynaklıkların ekonomik temellerle uyumsuz olduğu çok açıktı. O şartlar altında, yani uluslararası sermaye operasyonları sürerken, pandemi de ekonomik çarkları durdururken, ilave faiz artışı veya uzun dönemli para politikasında sıkı duruş taahhüdü ile çözüm üretmeye çalışmak faydadan çok zarar getirebilirdi.



Ayrıca...
"Menfaat sağlama/buharlaştırma" türü vurgular da hakikaten çirkin. Nedenleri ise çok net...

Döviz satış süreçlerinin şeffaf biçimde ve tüm işlemlerin gerçekleştiği platformlar aracılığıyla yapıldığı bilinen bir gerçek. Bunun aksi, teknik ve mevzuat olarak imkansız. Yani gerçek talebin arzla karşılaştığı platformlarda işlemler oldu. Burada seçici işlem (iltimas) mümkün değildi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin iftira kampanyasına sert çıktı! "Damat sıfatı başarısının önüne geçti

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef alan karalama kampanyasına AK Partili Numan Kurtulmuş'tan sert tepki

Başkan Erdoğan'dan CHP'ye sert tepki: "Ülkemizin pek çok kazanımında Berat Bey'in imzası var, bu yüzden kuduruyorlar"SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'dan CHP'ye Berat Albayrak tepkisi: Bu iş ailemize saldırı boyutunda!

CHP neden Berat Albayrak’ı hedef alıyor? A Haber'de çarpıcı açıklamalar: Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayarı yok!

Giriş: 23.02.2021 12:43 Güncelleme:23.02.2021 12:54 

Son dakika haberi... Döviz rezervi üzerinden neden manipülasyon yapılıyor? CHP neden Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’ı hedef alıyor? Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Pazarcı, "Kılıçdaroğlu’nın dilinin ayarı yok attığı adımların ayarı yok izlediği siyasetin ayarı yok değişik bir tipolojiyle karşı karşıyayız" dedi.

Son dakika haberi... Döviz rezervi üzerinden neden manipülasyon yapılıyor? CHP neden Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak'ı hedef alıyor? Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

BERAT ALBAYRAK TÜRK MİLLETİNİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞ BİR İSİMDİR

Berat Albayrak muhteşem iyi yetişmiş. Bizden Türk milletinin içinden çıkan bizim gibi düşünen bizim için mücadele veren ve bizimle birlikte yol yürüyen, biz derken Türk milletinden bahsediyorum, bu milletin bağrından çıkmış iyi yetişmiş bir isimdir. Bakanlıkları döneminde bu ülkede son derece büyük hizmetlerde bulunmuş bir şahsiyettir.

TÜRK SİYASETİ ARTIK KİRLENDİ

Maalesef Türk siyaseti öyle bir noktaya geldi ki artık kirlendi ve alabildiğine dibe vuran bir siyasi anlayış ortaya çıktı. Maalesef son 10 yıldır Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasıyla birlikte geldi oturdu yerleşti ve devam ediyor. Biz çok ciddi kavgalar gördük o dönemde bile bu kadar böyle algı operasyonları yapılmıyordu. O Dönemde yasa dışı bir takım silahlı örgütler bu takım algı operasyonlarını yürütüyorlardı.

MİLLETİN GÖZÜNÜN ÖNÜNE KONULMASI GEREKİR

Berat Bey bu ülkenin hayrına çok önemli adımlar atmıştır. Ama maalesef bu isim alabildiğine kirletiliyor. Buradan da hiç ahlaki olmayan bir aile fotoğrafı ortaya konulmaya çalışılıyor. Bu çok çirkin Türk siyasetine yakışmayan Atatürk'ün kurduğu CHP'ye hiç yakışmayan bir tavırdır tarzdır. Bu tarzın bir an önce terk edilmesi lazım. Terk edilmiyorsa da bunu ifşa edilip bunu yapanları milletin gözünün önüne konulması gerekir diye düşünüyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN AYARI YOK!

Döviz rezervleri pandemi döneminde Türkiye'nin ayakta kalması için harcanmıştır. Bir takım ekonomik saldırıları engellemek için kullanılmıştır. Zaten döviz rezervleri de bunun için vardır. Bunun için ekonomi bilmeye gerek yok. Adı üzerinde rezerv. Ama bunun üzerinden adeta alınmış götürülmüş yenilmiş içilmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor bu çok doğru bir şey değil. Üzerine basa basa tekrarlıyorum maalesef Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu anlayış ortaya çıktı ve Türkiye'de yayıldı. Kılıçdaroğlu'nın dilinin ayarı yok attığı adımların ayarı yok izlediği siyasetin ayarı yok değişik bir tipolojiyle karşı karşıyayız. Maalesef CHP'nin içinde de pek çok isim bundan ciddi anlamda rahatsız.

Mecliste CHPye Berat Albayrak tepkisi: Yalan ve iftiradan artık vazgeçin!MECLİS'TE CHP'YE BERAT ALBAYRAK TEPKİSİ: YALAN VE İFTİRADAN ARTIK VAZGEÇİN!

TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel anlattı! İşte Berat Albayrakın Doğu Akdeniz için verdiği mücadeleTÜRKMEDYA ANKARA TEMSİLCİSİ MELİK YİĞİTEL ANLATTI! İŞTE BERAT ALBAYRAK'IN DOĞU AKDENİZ İÇİN VERDİĞİ MÜCADELE

Mehmet Metiner: Berat Albayrak’tan duydukları rahatsızlık aslında Başkan Erdoğan’dan duydukları rahatsızlıktırMEHMET METİNER: BERAT ALBAYRAK'TAN DUYDUKLARI RAHATSIZLIK ASLINDA BAŞKAN ERDOĞAN'DAN DUYDUKLARI RAHATSIZLIKTIR

CHPnin Berat Albayraka yönelik iftira ve karalama kampanyasının perde arkası!CHP'NİN BERAT ALBAYRAK'A YÖNELİK İFTİRA VE KARALAMA KAMPANYASININ PERDE ARKASI!

Başkan Erdoğandan CHPye Berat Albayrak tepkisi! A Haber canlı yayınında flaş açıklamalar: Mesele Berat Albayrakın temsil ettiği milli duruşturBAŞKAN ERDOĞAN'DAN CHP'YE BERAT ALBAYRAK TEPKİSİ! A HABER CANLI YAYININDA FLAŞ AÇIKLAMALAR: MESELE BERAT ALBAYRAK'IN TEMSİL ETTİĞİ MİLLİ DURUŞTUR

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan CHP’ye tepki: Ülkemizin kazanımları altında Berat Albayrak’ın imzası var, başarılı olduğu için çıldırıyorlarSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN'DAN CHP'YE TEPKİ: ÜLKEMİZİN KAZANIMLARI ALTINDA BERAT ALBAYRAK'IN İMZASI VAR, BAŞARILI OLDUĞU İÇİN ÇILDIRIYORLAR

Siyasilerden Berat Albayraka destek iftiracı CHPye tepki!SİYASİLERDEN BERAT ALBAYRAK'A DESTEK İFTİRACI CHP'YE TEPKİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvandan Berat Albayrakı hedef alan CHPye kınamaHAZİNE VE MALİYE BAKANI LÜTFİ ELVAN'DAN BERAT ALBAYRAK'I HEDEF ALAN CHP'YE KINAMA

CHP ve İyi Parti Berat Albayrakı neden hedef alıyor? Zafer Şahinden A Haberde flaş sözlerCHP VE İYİ PARTİ BERAT ALBAYRAK'I NEDEN HEDEF ALIYOR? ZAFER ŞAHİN'DEN A HABER'DE FLAŞ SÖZLER

AK Partiden CHPye Berat Albayrak tepkisi! CHPnin Albayrakı hedef alan kirli dili linç kampanyasıdırAK PARTİ'DEN CHP'YE BERAT ALBAYRAK TEPKİSİ! CHP'NİN ALBAYRAK'I HEDEF ALAN KİRLİ DİLİ LİNÇ KAMPANYASIDIR

Sokaklara dökülme çağrısına karşılık bulamayan  provokatörleri dan larla ilgi çekme peşinde

Giriş Tarihi: 22.2.2021  12:38 Son Güncelleme: 22.2.2021  13:48

Prof. Dr. 'nun 'ne rektör olarak atanmasını bahane ederek sokakları karıştırmak isteyen marjinal gruplar, gençlerden gereken desteği bulamadı. Yalanları kısa sürede ifşa olan ve kirli planı açığa çıkan  provokatörleri, çareyi da aradı. Sokaklardan istediğini alamayan marjinal grup, sosyal medyada soyunarak dikkat çekme peşine düştü. #direnbogazici etiketiyle sosyal medyada onlarca  paylaşıldı. Boğaziçi provokatörlerinin 'daki ahlak sınırlarını aşan çıplak fotoğraf paylaşımları diğer kullanıcılar tarafından tepki çekti.

Boğaziçi provokatörleri çıplak fotoğraflarla ilgi çekme peşinde

Son dakika haberi... Boğaziçi'ndeki rektör atamasını bahane ederek sokakları karıştırma çabaları karşılık bulmayan provokatörler şimdi de sosyal medyada soyunarak ilgi çekme peşine düştü.

Artık dikkat çekmekte zorlanan provokatörler çareyi soyunmakta buldu. Kız ve erkek öğrencilerin sosyal medyada #direnboğaziçi hasgtagi altında paylaştıkları uygunsuz görüntülere diğer kullanıcılar çok sert tepki gösterdi.

KALKIŞMA PLANLARI TUTMAYINCA ÇILDIRDILAR
Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmek adı altında önce Rektörlüğü işgal eden ardından da Kadıköy'de vandallığı soyunan çevreler dikkat çekmeyi başaramayınca yeni bir yönteme başvurdu.

Boğaziçi provokatörleri soyundu Twitter izlemekle yetindi

Boğaziçi provokatörleri soyundu!ÇIPLAK FOTOĞRAFLI "DİRENME" REZALETİ
Sabah'ın haberine göre #direnboğaziçi hasgtagi altında yarı çıplak çok sayıda fotoğraf paylaşıldı. Bekledikleri ilgiyi bulamadıkça olmadık yollara başvuran ve her defasında yandaşlarından daha fazla kayıp veren provokatörler son hamleleriyle adeta bir avuç kaldılar.

TEPKİ GECİKMEDİ: "ŞAKLABANLIĞA ÇEVİRDİNİZ"
Söz konusu hasgtag adı altında sosyal medya mecralarında uygunsuz fotoğraf ve videolarını yüklemesi diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi.
Kullanıcılar; "Böyle direniş olmaz olsun olayı şaklabanlığa çevirdiniz protesto böyle olmamalı bu siteye çok küçük yaştaki çocuklarda giriyor hiç mi utanmanız kalmadı?" gibi ifadelerle tepki gösterdi.

Tepki yorumları şöyle devam etti "Güya siz bu ülkenin geleceği; zeki, çalışkan, ülkesine fayda sağlayacak ülkesi için çalışacak öğrencilerisiniz bu denli sapkın görüntüleri paylaşmak size yakışıyor mu edep ya hu!"

TWITTER SESSİZ KALDI!
Birçok olayda taraflı bir tutumla hareket eden ve işine gelmeyen paylaşımlara engel getiren sosyal medya devi Twitter'ın bu rezalete seyirci kalması dikkat çekti.

Son dakika | İlgisiz kalan Boğaziçi provokatörleri şimdi de soyunmaya başladı!

Son dakika haberi: 'ne rektör atanmasını bahane edinen marjinal gruplar ve terör örgütlerinin Gezi kalkışmasındaki hareketliliği yakalayamadıkça kontrolden çıktığı dikkat çekerken bugün geldikleri aşama 'Bu kadarına pes' dedirtti. Bekledikleri ilgiyi bulamayan Boğaziçi provokatörleri şimdi de sosyal medyada soyunma furyası başlatarak boğaziçi etiketleri altında büyük tepki çektikleri bir rezalete imza attılar. İşte çarpıcı gelişmenin ayrıntıları;

Son dakika | İlgisiz kalan Boğaziçi provokatörleri şimdi de soyunmaya başladı!

Son dakika haberi: Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu karşıtı grupların sosyal medyadaki son paylaşımları pes dedirtti. Artık dikkat çekmekte zorlanan provokatörler çareyi soyunmakta buldu. Kız ve erkek öğrencilerin sosyal medyada #direnboğaziçi hasgtagi altında paylaştıkları uygunsuz görüntülere diğer kullanıcılar çok sert tepki gösterdi.

Sokaklara dökülme çağrısına karşılık bulamayan Boğaziçi provokatörleri sosyal medyadan çıplak fotoğraflarla ilgi çekme peşinde

REKTÖRÜ BAHANE EDİP KALKIŞMA PLANLADILAR, TUTMADIKÇA ÇILDIRDILAR

Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu' yu protesto etmek adı altında önce Rektörlüğü işgal eden ardından da Kadıköy'de vandallığı soyunan çevreler dikkat çekmeyi başaramayınca yeni bir yönteme başvurdu.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR PAYLAŞARAK DİRENDİKLERİNİ ZANNEDİYORLAR

#direnboğaziçi hasgtagi altında yarı çıplak çok sayıda fotoğraf paylaşıldı. Bekledikleri ilgiyi bulamadıkça olmadık yollara başvuran ve her defasında yandaşlarından daha fazla kayıp veren provokatörler son hamleleriyle adeta bir avuç kaldılar.

"ŞAKLABANLIĞA ÇEVİRDİNİZ"

Söz konusu hasgtag adı altında sosyal medya mecralarında uygunsuz fotoğraf ve videolarını yüklemesi diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi.
Kullanıcılar; "Böyle direniş olmaz olsun olayı şaklabanlığa çevirdiniz protesto böyle olmamalı bu siteye çok küçük yaştaki çocuklarda giriyor hiç mi utanmanız kalmadı?" gibi ifadelerle tepki gösterdi.

Tepki yorumları şöyle devam etti "Güya siz bu ülkenin geleceği; zeki, çalışkan, ülkesine fayda sağlayacak ülkesi için çalışacak öğrencilerisiniz bu denli sapkın görüntüleri paylaşmak size yakışıyor mu edep ya hu!"

Twitter'ın da bu rezalete seyirci kalması dikkat çekti.

Boğaziçi provokatörleri soyundu Twitter izlemekle yetindi

Boğaziçi olaylarında istediklerini alamayan terör destekli gruplar ahlaksızlıklarına sosyal medyada devam etti. #direnboğaziçi hasgtagi altında paylaşılan çıplak fotoğraflar tepki toplarken  bu sapkınlığa seyirci kaldı.

Boğaziçi provokatörleri soyundu Twitter izlemekle yetindi

 rektörlüğüne atanan Prof. Dr.  karşıtı grupların sosyal medyadaki son paylaşımları pes dedirtti. Artık dikkat çekmekte zorlanan provokatörler çareyi soyunmakta buldu. Kız ve erkek öğrencilerin sosyal medyada #direnboğaziçi hasgtagi altında paylaştıkları uygunsuz görüntülere diğer kullanıcılar çok sert tepki gösterdi.

KALKIŞMA TUTMADIKÇA ÇILDIRDILAR

Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu' yu protesto etmek adı altında önce Rektörlüğü işgal eden ardından da Kadıköy'de vandallığı soyunan çevreler dikkat çekmeyi başaramayınca yeni bir yönteme başvurdu.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR PAYLAŞARAK DİRENDİKLERİNİ ZANNEDİYORLAR

#direnboğaziçi hasgtagi altında yarı çıplak çok sayıda fotoğraf paylaşıldı. Bekledikleri ilgiyi bulamadıkça olmadık yollara başvuran ve her defasında yandaşlarından daha fazla kayıp veren provokatörler son hamleleriyle adeta bir avuç kaldılar.

"ŞAKLABANLIĞA ÇEVİRDİNİZ"

Söz konusu hasgtag adı altında sosyal medya mecralarında uygunsuz fotoğraf ve videolarını yüklemesi diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi.
Kullanıcılar; "Böyle direniş olmaz olsun olayı şaklabanlığa çevirdiniz protesto böyle olmamalı bu siteye çok küçük yaştaki çocuklarda giriyor hiç mi utanmanız kalmadı?" gibi ifadelerle tepki gösterdi.

Tepki yorumları şöyle devam etti "Güya siz bu ülkenin geleceği; zeki, çalışkan, ülkesine fayda sağlayacak ülkesi için çalışacak öğrencilerisiniz bu denli sapkın görüntüleri paylaşmak size yakışıyor mu edep ya hu!"

'ın da bu rezalete seyirci kalması dikkat çekti.

.Sokaklara dökülme çağrısına karşılık bulamayan  provokatörleri dan larla ilgi çekme peşinde

Prof. Dr. 'nun 'ne rektör olarak atanmasını bahane ederek sokakları karıştırmak isteyen marjinal gruplar, gençlerden gereken desteği bulamadı. Yalanları kısa sürede ifşa olan ve kirli planı açığa çıkan  provokatörleri, çareyi da aradı. Sokaklardan istediğini alamayan marjinal grup, sosyal medyada soyunarak dikkat çekme peşine düştü. #direnbogazici etiketiyle sosyal medyada onlarca  paylaşıldı. Boğaziçi provokatörlerinin 'daki ahlak sınırlarını aşan çıplak fotoğraf paylaşımları diğer kullanıcılar tarafından tepki çekti.