Yavuz Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Son dakika haberi: Ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki cenaze namazına katıldı. Bahadıroğlu'nun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erdoğan, cenaze namazı sonrası duygularını paylaşırken, "Gerçekten bir tarihçi, bir düşünce insanı olarak Yavuz Bahadıroğlu kalemi ile bu işin fedaisiydi." dedi.


Yavuz Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Yavuz Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Giriş Tarihi: 22.01.2021 Güncelleme Tarihi: 22.01.2021 

Son dakika: 'na son görev! Erdoğan: Bu işin fedaisiydi...

Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen Niyazi Birinci son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten bir tarihçi, bir fikir, bir düşünce insanı olarak hakikaten Yavuz Bahadıroğlu kalemiyle bu işin fenaisiydi. Hiçbir zaman da kaleminden sapma olmadı" dedi

Video Player

00:36 | 02:28

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Son dakika: 'na son görev! Erdoğan: Bu işin fedaisiydi...

Son dakika haberi: Ünlü tarihçi yazar  son yolculuğuna uğurlanıyor. Başkan , İstanbul'daki cenaze namazına katıldı. Bahadıroğlu'nun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı  kıldırdı. Erdoğan, cenaze namazı sonrası duygularını paylaşırken, "Gerçekten bir tarihçi, bir düşünce insanı olarak Yavuz Bahadıroğlu kalemi ile bu işin fedaisiydi." dedi.

Son dakika: Yavuz Bahadıroğlu'na son görev! Erdoğan: Bu işin fedaisiydi...

Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci vefat etmişti. Birinci'nin cenaze namazı Eyüp Sultan Camii'nde kılındı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Namaza Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Birinci'nin sevenleri katıldı.

Birinci'nin naaşı Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedildi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Yavuz Bahadıroğlu'nun cenaze namazına katıld

"BU İŞİN FEDAİSİYDİ"

 

Başkan Erdoğan cenaze namazı sonrası kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, "Şu anda musallada Yavuz Bahadıroğlu olarak bildiğimiz Niyazi Birinci isimli değerli kardeşime Allah rahmet eylesin. Rabbim cenneti ile, cemali ile müşerref eylesin. Gerçekten bir tarihçi, bir düşünce insanı olarak Yavuz Bahadıroğlu kalemi ile bu işin fedaisiydi. Hiçbir zaman kaleminden sapma olmadı. Kalemi tam sırat-ı müstakim üzerine yaşadı ve yaşattı. Bugün onu Hakk'a uğurluyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepimizin geldiği, geleceği yer burası. Ben tüm dava arkadaşlarına, arkadaşlarımıza, ailesine sabırlar diliyorum. Rabbim iman ile, Kur''an ile bu yolculuğu nasip etsin." ifadelerini kullandı.

YAVUZ BAHADIROĞLU (NİYAZİ BİRİNCİ) KİMDİR?

1971'de İstanbul'da gazeteciliğe başlayan Birinci, Yeni Asya ve Yeni Nesil gazetelerinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. İlk olarak "Sunguroğlu" ve ardından "Buhara Yanıyor" romanlarını kaleme alan Birinci'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan 30'u aşkın romanı bulunuyor.

Birinci ayrıca çocuk kitapları, hikaye, araştırma, oyun, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere birçok çalışmaya imza attı.

Uzun yıllar Can Kardeş dergisi genel yayın yönetmeni olarak çalışmalarını sürdüren Niyazi Birinci, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda konferanslar verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı.

İki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan Birinci, ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapmasının yanı sıra Yeni Akit gazetesinde köşe yazıları kaleme aldı.

Birinci, evli ve üç çocuk babasıydı.

Ünlü tarihçi yazar, gazeteci ve radyo programcısı Yavuz Bahadıroğlu hayatını kaybetti. Bahadıroğlu, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu.

Yavuz Bahadıroğlu’nun ölümünü oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Birinci paylaşımında, “Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu),Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağolsun. El Fatiha...” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende şunları söyledi:

"Şu anda musallada mahlas adıyla Yavuz Bahadıroğlu olarak bildiğimiz Niyazi Birinci değerli kardeşim, büyüğüm Allah kendilerine rahmet eylesin. Gerçekten bir tarihçi, bir fikir, bir düşünce insanı olarak hakikaten Yavuz Bahadıroğlu kalemiyle bu işin fenaisiydi. Hiçbir zaman da kaleminden sapma olmadı. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bizim de geleceğimiz ve gideceğimiz yer yine burası. Ben ailesine ve tüm dava arkadaşlarına sabırlar diliyorum. "

Yavuz Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

YAVUZ BAHADIROĞLU KİMDİR?

Yavuz Bahadıroğlu, 1945 senesinde Rize'de dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1971 senesinde İstanbul'da başladı. Yeni Asya-Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Ayrıca gazete, dergi ve şirket yöneticiliği de yapan Bahadıroğlu, gazetecilik yaparken çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikaye yayınladı. Asıl çıkışını ilk romanı "Sunguroğlu" ile yaptı. Ardından "Buhara Yanıyor" romanı, ülkenin en çok satan romanlarından oldu.

Genelde Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı. İki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı.Yavuz Bahadıroğlu Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığını sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yavuz Bahadıroğlu, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan Yazar Ahmet Kekeç'in yanı başına defnedildi.

Son dakika haberi: Ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki cenaze namazına katıldı. Bahadıroğlu'nun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erdoğan, cenaze namazı sonrası duygularını paylaşırken, "Gerçekten bir tarihçi, bir düşünce insanı olarak Yavuz Bahadıroğlu kalemi ile bu işin fedaisiydi." dedi.