Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde annelerin nöbeti 505 gündür devam ediyor! PKK iftiralara başladı

Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır’da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016’dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları sayesinde evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu. Örgüt içerisinde televizyonun dahi izlenilmesini yasaklayan PKK'nın sözde yöneticileri, örgüt yayın organlarıyla nöbetteki ailelere iftiraya başladı.


Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde annelerin nöbeti 505 gündür devam ediyor! PKK iftiralara başladı

  önünde annelerin nöbeti 505 gündür devam ediyor!  iftiralara başladı

Giriş Tarihi: 19.1.2021  11:46 Son Güncelleme: 19.1.2021  11:56

'da  binası önünde evlatları  tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti 505. gününde devam ediyor. 2016'dan bugüne 874 örgüt mensubu ikna yoluyla teslim olurken Diyarbakır  İl Başkanlığı binası önündeki 22 aile de çocuklarına kavuştu. Terör örgütü PKK ise nöbet tutan ailelere igtira atıyor. Son olarak polisin  isimli bir kadına HDP binası önünde oturması için 10 bin lira verildiği yalanına başvuruldu. Güvenlik güçleri ise  kod adlı  ve  kod adlı 'in ailesinin de desteğini alarak teslim olmasını sağlamak için baba ile bir kez görüşme gerçekleştirdi. Baba 'in örgüt sempatizanı olduğunun anlaşılması üzerine bu görüşme uzatılmayarak sonlandırıldı.

PKK ve HDP'den evlat nöbetine iftiraJandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016'dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları sayesinde evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu. Örgüt içerisinde televizyonun dahi izlenilmesini yasaklayan PKK'nın sözde yöneticileri, örgüt yayın organlarıyla nöbetteki ailelere iftiraya başladı.

505 GÜNDÜR NÖBET DEVAM EDİYOR
Terör örgütü tarafından zorla kaçırılan çocukların geri dönmesini sağlamak için HDP Diyarbakır İl binası önünde 505 gündür yağmur, çamur demeden devam eden ve her geçen gün yeni bir ailenin katıldığı evlat nöbeti, terör örgütü ve örgütün yayın organlarını rahatsız etmeyi sürdürüyor.

Sık sık evlat nöbetinin bitmesi gerektiğini söyleyen ve evlat nöbeti nedeniyle örgütte televizyon izlemeyi dahi yasaklayan PKK'lı sözde yöneticiler, terör örgütünün yayın organlarını devreye soktu. Evlat nöbeti ile ilgili yalan haberler servis eden PKK, 505 gündür devam eden nöbete gölge düşürmeye çalışıyor.

BABASI ÖRGÜT SEMPATİZANI ÇIKTI
Son olarak terör örgütüne bağlı bir yayın organı "Polis, HDP Diyarbakır il Binası önünde oturması için Hanım Sever adlı kişiye 10 bin TL para teklif etti" yönünde evlat nöbetindeki aileleri de zan altına alan çirkin bir iftira ortaya attı. Edinilen bilgilere göre, güvenlik güçlerince terör örgütünde bulunan Amara Viyan kod adlı Rojda Sever ve Amara Beritan kod adlı Rozerin Sever'in ailesinin de desteğini alarak teslim olmasını sağlamak için baba ile bir kez görüşme gerçekleştirdi.

Baba İsmail Sever'in örgüt sempatizanı olduğunun anlaşılması üzerine bu görüşme uzatılmayarak sonlandırıldı. Ayrıca söz konusu haberin aksine güvenlik güçlerinin baba dışında anne Hanım Sever ile hiç görüşmediği belirlendi.

RAHATSIZLIĞIN NEDENİ İKNA YOLUYLA TESLİMLERİN ARTMASI
Terör örgütünden son yılların en yüksek kaçışların yaşanmasıyla PKK'lı sözde yöneticiler güvenlik güçlerinin ailelerle görüşmesinden ve evlat nöbetinden rahatsızlığını artırdı. Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016'dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları ile evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu.

PKK ve HDP'den evlat nöbetine iftira

'nin terör örgütü  saflarına katmak için kaçırdığı çocukların aileleri 505 gündür evlat nöbetine devam ediyor. HDP yandaşı yayın organları Kandil'in emriyle evlat nöbetine gölge düşürmek için yalan haber yapmaya başladı.

PKK ve HDP'den evlat nöbetine iftira

Terör örgütü tarafından zorla kaçırılan çocukların geri dönmesini sağlamak için  Diyarbakır İl binası önünde 505 gündür yağmur, çamur demeden devam eden ve her geçen gün yeni bir ailenin katıldığı , terör örgütü ve örgüte müzahir yayın organlarını rahatsız etmeyi sürdürüyor.

Sık sık evlat nöbetinin bitmesi gerektiğini söyleyen ve evlat nöbeti nedeniyle örgütte televizyon izlemeyi dahi yasaklayan 'lı sözde yöneticiler, terör örgütüne müzahir yayın organlarını devreye soktu. Terör örgütüne müzahir yayın organları evlat nöbeti ile ilgili yalan haberler servis ederek, 505 gündür devam eden nöbete gölge düşürmeye çalışıyor.

EVLAT NÖBETİNE ÇİRKİN İFTİRA

Alınan bilgiye göre, son olarak terör örgütüne müzahir bir yayın organı "polis, HDP Diyarbakır il Binası önünde oturması için Hanım Sever adlı kişiye 10 bin TL para teklif etti" yönünde evlat nöbetindeki aileleri de zan altına alan çirkin bir iftira ortaya attı.

ANNE İLE DEĞİL BABA İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Güvenlik güçlerince terör örgütünde bulunan Amara Viyan kod adlı Rojda Sever ve Amara Beritan kod adlı Rozerin Sever'in ailesinin de desteğini alarak teslim olmasını sağlamak için baba ile bir kez görüşme gerçekleştirdi. Baba İsmail Sever'in örgüt sempatizanı olduğunun anlaşılması üzerine bu görüşme uzatılmadı ve hemen sonlandırıldı. Ayrıca söz konusu haberin aksine güvenlik güçlerinin baba dışında anne Hanım Sever ile hiç görüşmediği ortaya çıktı.

RAHATSIZLIĞIN NEDENİ TESLİM OLMALARIN ARTMASI

Terör örgütünün, güvenlik güçlerinin ailelerle görüşmesinden ve evlat nöbetinden rahatsızlığının nedeni, örgütten son yılların en yüksek kaçışların yaşanıyor olması.

Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016'dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları ile evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu

Son dakika: Evlat nöbetleri PKK'yı çıldırttı! PKK sözde yönetimi iftiralara başladı

Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve ’da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016’dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları sayesinde evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu. Örgüt içerisinde televizyonun dahi izlenilmesini yasaklayan PKK'nın sözde yöneticileri, örgüt yayın organlarıyla nöbetteki ailelere iftiraya başladı.

Son dakika: Evlat nöbetleri PKK'yı çıldırttı! PKK sözde yönetimi iftiralara başladı

Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016'dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları sayesinde evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu. Örgüt içerisinde televizyonun dahi izlenilmesini yasaklayan PKK'nın sözde yöneticileri, örgüt yayın organlarıyla nöbetteki ailelere iftiraya başladı.

Terör örgütü tarafından zorla kaçırılan çocukların geri dönmesini sağlamak için HDP Diyarbakır İl binası önünde 505 gündür yağmur, çamur demeden devam eden ve her geçen gün yeni bir ailenin katıldığı evlat nöbeti, terör örgütü ve örgütün yayın organlarını rahatsız etmeyi sürdürüyor. Sık sık evlat nöbetinin bitmesi gerektiğini söyleyen ve evlat nöbeti nedeniyle örgütte televizyon izlemeyi dahi yasaklayan PKK'lı sözde yöneticiler, terör örgütünün yayın organlarını devreye soktu. Evlat nöbeti ile ilgili yalan haberler servis eden PKK, 505 gündür devam eden nöbete gölge düşürmeye çalışıyor.

BABASI ÖRGÜT SEMPATİZANI ÇIKTI

Son olarak terör örgütüne bağlı bir yayın organı "polis, HDP Diyarbakır il Binası önünde oturması için Hanım Sever adlı kişiye 10 bin TL para teklif etti" yönünde evlat nöbetindeki aileleri de zan altına alan çirkin bir iftira ortaya attı. Edinilen bilgilere göre, güvenlik güçlerince terör örgütünde bulunan Amara Viyan kod adlı Rojda Sever ve Amara Beritan kod adlı Rozerin Sever'in ailesinin de desteğini alarak teslim olmasını sağlamak için baba ile bir kez görüşme gerçekleştirdi. Baba İsmail Sever'in örgüt sempatizanı olduğunun anlaşılması üzerine bu görüşme uzatılmayarak sonlandırıldı. Ayrıca söz konusu haberin aksine güvenlik güçlerinin baba dışında anne Hanım Sever ile hiç görüşmediği belirlendi.

RAHATSIZLIĞIN NEDENİ İKNA TESLİMLERİN ARTMASI

Terör örgütünden son yılların en yüksek kaçışların yaşanmasıyla PKK'lı sözde yöneticiler güvenlik güçlerinin ailelerle görüşmesinden ve evlat nöbetinden rahatsızlığını artırdı. Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016'dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları ile evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu.

Evlat nöbetindeki acılı anneden CHP'nin ortaklarını ifşa eden sözler: HDP il binası olmadan hiçbir çocuk dağa gidemez

HDP'nin sözcülüğünü yaptığı eli kanlı PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 184 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 493'üncü günde de devam ediyor. 2018 yılında 18 yaşındayken HDP aracılığıyla PKK'lı teröristlere götürüldüğünü söylediği tek oğlu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer, "Diyarbakır HDP il binası olmadan hiçbir çocuk dağa gidemez. Aracı olmadan, PKK dağdan inip, şehirden çocuk götürmez. Biz hakkımız olan evlatlarımızı koparıp almadan bu mücadeleyi bitirmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

HDP olmadan hiçbir çocuk dağa gidemez

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, geçen yıl 21 Ağustos'ta ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önüne geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'de HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDU
Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin'in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.



'ARACI OLMADAN, PKK ŞEHİRDEN ÇOCUK GÖTÜREMEZ'
2018 yılında HDP aracılığıyla PKK'lı teröristlere götürüldüğünü iddia ettiği tek oğlu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer, şunları söyledi:

"2018'de oğlumu terörün pençesine kaptırdım. 3 Eylül 2019'dan bu yana da HDP il binası önünde mücadele vermekteyiz. Kararlıyız sonuna kadar. Hakkımız olan evlatlarımızı onlardan koparıp almadan buradan gitmeyeceğiz. Bize soruyorlar, 'Niye diğer siyasi partilerin kapısına gidip oturmuyorsunuz' diye. Biz evladımızı kaybettiğimiz yerde arıyoruz. Kaybettiğimiz yerde de bulacağımıza inanıyoruz. Çünkü Kandil burası ve PKK içeride. Kandil'e gerek yok.

Diyarbakır HDP il binası olmadan hiçbir çocuk dağa gidemez. Aracı olmadan, PKK dağdan inip şehirden çocuk götürmez. Biz hakkımız olan evlatlarımızı koparıp almadan bu mücadeleyi bitirmeyeceğiz. Tehditlerine hiç boyun eğmiyoruz, korkmuyoruz, buradayız. Biz sizin kapınıza oturduk, bir gün çıkıp bir açıklama yapmadınız. Çünkü suçlu olduğunuzu biliyordunuz. Kararlıyız. Hakkımız olanı almadan bu davayı bitirmeyeceğiz."

Son dakika:   il binası önünde gerginlik! Acılı aileler böyle haykırdı: Kahrolsun HDP!

’da çocukları  tarafından kaçırılan acılı aileler  il binası önünde nöbetlerine devam ederken partililerin binaya girmeye başlamasıyla çadırdan çıkarak 'Kahrolsun HDP' sloganları attı. Bu sırada partililerle aileler arasında gerginlik çıktı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerle, HDP'liler arasında gerginlik yaşandı.

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK'ya, HDP aracılığıyla kaçırıldığını iddia eden 178 ailenin HDP il binası önünde eylemi 472'nci güne girdi.

HDP il binasında Kayapınar ilçe kongresinin yapılacağı bilgisi üzerine polis, sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi aldı.

Oturma eylemindeki ailelerin bulunduğu çadır ile HDP il binası girişi arasına demir bariyerler yerleştirildi.

Partililerin binaya girmeye başlamasıyla aileler, çadırdan çıkarak 'Kahrolsun HDP' sloganları attı. Bu sırada partililerle aileler arasında gerginlik çıktı.

İl binasına girmek isteyen aileleri polis engellerken, yaşanan gerginlik devam ediyor.

'lilerden evlat nöbeti tutan ailelere alçak hakaret!

Çocukları terör örgütü  tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesi ile   İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler ile HDP’liler arasında gerginlik yaşandı. Evlat nöbetindeki babaya HDP’lilerden birinin ’hoşt’ demesi gerginliğin fitilini ateşlerken,  gerginlik son buldu.

Çocuklarının terör örgütü  mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla   il binası önünde 3 Eylül 2019'dan beri oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti kısıtlamanın sona erdiği 10.00'dan sonra kaldığı yerden devam ederken, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 9 yaşındaki Hamza Adıyaman'ın posterini HDP il binasına asmaya çalışan aileler ile HDP'liler arasında gerginlik yaşandı.

POLİSLER AİLELERİN ELİNDEN ZOR ALDI
Gerginlik sırasından bir partilinin evlat nöbeti tutan Celil Begdaş'a 'hoşt' demesi gerginliğin fitilini ateşlerken polis ekipleri HDP il binasının kapısına etten duvar örerek aileler ile HDP'lilerin karşı karşıya gelmesini önledi. Yaşanan gerginlik,  son buldu.

AYNISINI DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI
Bu olay HDP'lilerin ilk vukuatı değil. Geçtiğimiz hafta da Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eyleminde olan ailelerin yüzüne tükürdüğü iddiası ortalığı karıştırmıştı. Aileler 'Kahrolsun HDP' sloganı atarak yaşananlara tepki göstermiş, gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle son bulmuştu.

Evlat nöbetindeki acılı anneden CHP'nin ortaklarını ifşa eden sözler: HDP il binası olmadan hiçbir çocuk dağa gidemez

Son dakika: Diyarbakır HDP il binası önünde gerginlik! Acılı aileler böyle haykırdı: Kahrolsun HDP!

HDP'lilerden evlat nöbeti tutan ailelere alçak hakaret!

Jandarma ve emniyet ikna birimlerinin 12 bin aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinin katkısıyla 2016'dan bugüne kadar 874 örgüt mensubu sadece ikna yoluyla teslim oldu. Bu ikna çalışmaları ile evlat nöbetindeki 22 aile de çocuklarına kavuştu..