Kabine toplandı! Yeni koronavirüs tedbirleri mi esneme mi? Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

2021 yılının ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başladı. Gündemde ABD ve AB ile yeni yol haritası, reform çalışmaları, okullarda yüz yüze eğitim, koronavirüs kısıtlamalarının sahaya etkisi ve alınabilecek yeni kararlar var. Toplantıda kısıtlamaları bölgesel bazda esnetme formülleri görüşülecek.


Kabine toplandı! Yeni koronavirüs tedbirleri mi esneme mi? Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

SON DAKİKA: Yılın ilk kabine toplantısı  liderliğinde başladı

Giriş Tarihi: 11.01.2021 Güncelleme Tarihi: 11.01.2021 

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.35'te toplandı. Toplantıda iç ve dış gündemdeki gelişmeler kapsamlı şekilde ele alınacak. le mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları değerlendirilecek. Aşı tedarik süreçleri gözden geçirilecek.

takvim.com.tr

Yılın ilk kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2021 yılının ilk toplantısında yoğun bir gündemle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, saat 15.35'te Başkan Erdoğan liderliğinde başladı.

Koronavirüsle mücadele başlığında, şu ana kadar alınan tedbirlerin rakamlara yansıması analiz edilecek.

GÜNDEM KORONAVİRÜSLE MÜCADELE
Yeni tedbirler alınıp alınmayacağı görüşülecek. Aşı takvimi ve tedarik sürecindeki son durum değerlendirilecek.

KOCA SUNUM YAPACAK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, vaka sayılarındaki seyir ile yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar uygulanmaya devam edileceği gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Ekonomideki gelişmeler, terörle mücadele operasyonlarındaki son durum ve bölgesel gelişmeler de kabinenin gündemindeki diğer başlıklar olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin kademeli ve kontrollü şekilde başlatılması için olası tarihlerin de konuşulması bekleniyor.

 

DIŞ POLİTİKA ADIMLARI ELE ALINACAK
Dış politika başlığında Batı ile ilişkilerdeki son durum değerlendirilecek.

Ocak sonu gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) zirvesinin hazırlıkları da ele alınacak. Amerika Birleşik Devletleri'nde göreve başlayacak yeni yönetimle ilişkiler görüşülecek.

Kabine toplandı! Yeni koronavirüs tedbirleri mi esneme mi? Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

2021 yılının ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Başkan  liderliğinde başladı. Gündemde ABD ve AB ile yeni yol haritası, reform çalışmaları, okullarda yüz yüze eğitim,  kısıtlamalarının sahaya etkisi ve alınabilecek yeni kararlar var. Toplantıda kısıtlamaları bölgesel bazda esnetme formülleri görüşülecek.

Kabine toplandı! Yeni koronavirüs tedbirleri mi esneme mi? Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Yeni yılın ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başladı. Peki kabinenin gündeminde neler var? Koronavirüs kısıtlamaları hafifletilecek mi? Çin aşısına ne zaman onay verilecek? Yerli aşı çalışmaları ne durumda? Okullar ne zaman yüz yüze eğitime geçecek? Başkan  başkanlığında toplanacak kabinenin gündemini  canlı yayında aktardı.

TEDBİRLERİN 6'NCI HAFTASI

Gündemin en önemli maddesinin koronavirüsle mücadele olduğunu söyleyebiliriz. Alınan tedbirlerin artık 6'ncı haftasındayız dolayısıyla bu tedbirlerin etkisi ne oldu sonuçları ne oldu, bunun genel bir değerlendirilmesi yapılacağını söyleyebiliriz.

KISITLAMALAR HAFİFLETİLECEK Mİ?

Merak edilen şu kısıtlamalar hafifletilecek mi dolayısıyla buna yönelik bir karar gelecek mi? Bunu bekliyoruz açıkçası. Ki Bilim Kurulunun tavsiye kararlarını da Sağlık Bakanı  bu toplantıda aktaracak. Perşembe günü alınan tavsiye kararları kabine üyeleriyle paylaşılacak. Eğer tedbirlerin yeterince sonuç verdiği düşünülürse o zaman kısıtlamaların hafifletilmesi gündeme gelebilir.

KABİNE TOPLANTISINDA GÜNDEM: AŞI

Bunun dışında aşılama çalışmaları gündemde. 'den gelen aşılar için analiz süreci devam ediyor ama artık sona yaklaşıldı. Birkaç gün içerisinde çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Uygun bulunması halinde acil kullanım onayı verilecek. Ondan sonra yeni bir süreç başlayacak. Bir yandan hastanelerde aşı odalarına yönelik çalışmalar var diğer yandan aşıların 81 ile nakledilmesi konusu var. Buna ilişkin planın masaya yatırılmasını bekliyoruz.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI

 çalışmaları da bir yandan devam ediyor. Nisan ayında artık  aşı çalışmalarından birinin tamamlanması hedefleniyor. Dolayısıyla yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum bu toplantıda ele alınacaktır.

OKULLARIN DURUMU GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Yine okulların durumu da gündemde olacak ki en son kabine toplantısında okullarda yüz yüze eğitim 15 Şubat'a kadar ertelenmişti. Dolayısıyla takvimde bir değişiklik olacak mı, 15 Şubat'ta öğrenciler ders başı yapabilecekler mi kademeli de olsa işte bu konunun da ele alınacağını söyleyebiliriz.

DIŞ POLİTİKADAKİ GELİŞMELER DE MASADA OLACAK

Dış gelişmeler de masada olacak. Hem Yunanistan ile yaşanan Doğu Akdeniz'deki gerginlik, Azerbaycan'daki son durum, Suriye, Irak ve Libya'daki gelişmelerin de ele alınmasını bekliyoruz. Ardından da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineye ilişkin gündeme ilişkin bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

2021'in ilk kabine toplantısı Başkan Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek! İşte masadaki konular