Ermeni General Hakobyan itiraf etti: Türkleri durdurduk sandık ama Bayraktar SİHA'lara güncelleme yaptılar.

Hakobyan yaptığı açıklamada, "Ermenistan Savunma Bakanlığı Bilgi Merkezi'nin görevlerinden biri düşmanı yanıltmaktı. Ancak bir standart vardır. Yalan yüzde 30'u geçmemelidir. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın yaydığı bilgiler ise yüzde 100 yanlıştı" dedi.


Ermeni General Hakobyan itiraf etti: Türkleri durdurduk sandık ama Bayraktar SİHA'lara güncelleme yaptılar.

Ermeni General Hakobyan itiraf etti: Türkleri durdurduk sandık ama Bayraktar SİHA'lara güncelleme yaptılar

Giriş Tarihi: 19.11.2020 Güncelleme Tarihi: 19.11.2020 

Ermeni General'dan kan donduran itiraf: Söylediklerimizin hepsi yalan

Dün görevinden istifa eden Ermeni General Movses Hakobyan, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan-Ermenistan çatışması ile ilgili verdiği bilgilerin yüzde 100'ünün yanlış olduğunu açıkladı.

Ermeni General'dan kan donduran itiraf: Söylediklerimizin hepsi yalan

 Silahlı Kuvvetleri Eski Genelkurmay Başkanı ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında Savunma Bakanlığı Baş Askeri Müfettişi General Movses Hakobyan istifasının ardından itiraflarda bulundu. Movses Kabobyan yaptığı açıklamada " 'nın verdiği Pole 21 elektronik harp sistemi ile 'ları 4 gün boyunca durdurduk. Ancak Türkleri durdurduğumuzu düşünürken güncelleme yaparak devam ettiler" ifadelerini kullandı.

Ermeni General Hakobyan itiraf etti: Türkleri durdurduk sandık ama Bayraktar SİHA'lara güncelleme yaptılar

Görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Ermeni General Movses Hakobyan istifası sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

'dan itiraf: Savunma Bakanlığı'nın larla ilgili verdiği bilgilerin tamamı yanlış

 karşısında ağır bir yenilgi alan Ermenisan'da işler iyiye gitmiyor. Görevinden istifa eden , Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan-Ermenistan sı ile ilgili verdiği bilgilerin yüzde 100'ünün yanlış olduğunu itiraf etti.

Ermeni generalden itiraf

Azerbaycan karşısında ağır bir yenilgi alan Ermenisan'da işler iyiye gitmiyor. Görevinden istifa eden Ermeni General Movses Hakobyan'dan çarpıcı bir itiraf geldi.

VERİLEN BİLGİLERİN TAMAMI YALAN
Ermeni General Hakobyan Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan-Ermenistan çatışması ile ilgili verdiği bilgilerin yüzde 100'ünün yanlış olduğunu açıkladı.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Eski Genelkurmay Başkanı ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında Savunma Bakanlığı Baş Askeri Müfettişi General Movses Akobyan'dan Azerbaycan ile girilen çatışmalara yönelik itiraf geldi. Akopyan yaptığı açıklamada, "Ermenistan Savunma Bakanlığı Bilgi Merkezi'nin görevlerinden biri düşmanı yanıltmaktı. Ancak bir standart vardır. Yalan yüzde 30'u geçmemelidir. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın yaydığı bilgiler ise yüzde 100 yanlıştı" dedi.

"SAVAŞIN ŞİDDETİ NEDENİYLE KARARIMI AÇIKLAMADIM"
44 gün süren savaş sırasında yayılan yalanların Ermenistan'da derin bir krize neden olduğuna vurgu yapan Akopyan, "Durum nedeniyle 5 Ekim'de Savunma Bakanlığı Askeri Başmüfettişliği görevinden istifa etmeye karar verdim, ancak savaşın şiddeti nedeniyle kararımı açıklamadım" ifadelerini kullandı.

Movses Hakobyan, dün Ermenistan Savunma Bakanlığı Askeri Başmüfettişliği görevinden ayrılmıştı.

TÜRKLER SİHA'LARA GÜNCELLEME YAPTI VE DURDURAMADIK

Hakobyan yaptığı açıklamalarda  ile olan gerilimde 'nin ürettiği 'ları 'nın verdiği son model elektronik harp sistemi olan Pole-21 sistemiyle 4 gün boyunca durdurduklarını ancak Türkiye'nin SİHA'lara yaptığı güncelleme ile SİHA'ları önleyemediklerini itiraf etti.

İSTİFA KARARI ALMIŞTI

44 gün süren savaş sırasında yayılan yalanların 'da derin bir krize neden olduğuna vurgu yapan Hakobyan, "Durum nedeniyle 5 Ekim'de Savunma Bakanlığı Askeri Başmüfettişliği görevinden istifa etmeye karar verdim, ancak savaşın şiddeti nedeniyle kararımı açıklamadım" ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE O SİHA'LARIN ÖZELLİKLERİ

Dünya havacılık ve savunma sektörü tarafından ilgiyle takip edilen Bayraktar TB2 SİHA sisteminin başarısı, Cumhuriyet tarihinde ilk kez gelişmiş bir hava aracı ihracatı yapılmasına da kapı araladı. Böylelikle Türk savunma sanayisinin en önemli adımlarından biri atıldı.

SİPARİŞ YAĞIYOR

Yapılan anlaşmalar kapsamında Bayraktar TB2'ler, havacılıkta 100 yıllık bir geçmişe sahip olan ve dünyanın en büyük uçaklarını üreten Ukrayna'ya, sonrasında ise Katar'a ihraç edildi. Milli SİHA'ya ilgi duyan başka ülkelerle de görüşmeler devam ediyor.

27 SAAT 3 DAKİKA KESİNTİSİZ UÇUYOR

Bayraktar TB2, 16 Temmuz 2019'da Kuveyt'te katıldığı demo uçuşunda yüksek sıcaklık ve kum fırtınası gibi zorlu coğrafi ve iklim şartlarında tam 27 saat 3 dakika kesintisiz uçarak kendi rekorunu geliştirdi.

REKOR KIRDI

Türk havacılık tarihinde 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun havada kalış süresi ve 27 bin 30 feet yükseklikle Türkiye irtifa rekorunu kıran milli SİHA, 200 bin saatlik uçuşla Türk havacılık tarihinde bu kadar uzun süre başarıyla Türkiye'ye hizmet eden ilk hava aracı unvanını da kazandı.

Avrupa basınından Türkiye'ye büyük övgü: SİHA süper gücü!AVRUPA BASININDAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK ÖVGÜ: SİHA SÜPER GÜCÜ!

SÖYLEDİKLERİ HER ŞEYİN YALAN OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Hakobyan yaptığı açıklamada, "Ermenistan Savunma Bakanlığı Bilgi Merkezi'nin görevlerinden biri düşmanı yanıltmaktı. Ancak bir standart vardır. Yalan yüzde 30'u geçmemelidir. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın yaydığı bilgiler ise yüzde 100 yanlıştı" dedi