Son dakika: Başkan Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) heyetini kabul etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki TİM üyelerini, Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Kabulde; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu. Burada konuşan ve flaş mesajlar veren, Başkan Erdoğan, “Türkiye’yi yeniden bir yükseliş trendine sokuyoruz” dedi..


Son dakika: Başkan Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) heyetini kabul etti.

Son dakika: Başkan Erdoğan  () heyetini kabul etti

Giriş Tarihi: 19.11.2020 Güncelleme Tarihi: 19.11.2020 

Son dakika haberine göre Başkan  () heyetini kabul etti. Kabülde TİM, Başkan Erdoğan'a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu.

Başkan Erdoğan: Türkiye’yi yeniden yükseliş trendine sokuyoruzBaşkan Erdoğan,  Başkanı  ve heyetini, Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabulde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

i (TİM), ekonomide reform süreci başlatan Başkan 'a yeni ihracat seferberliğine ilişkin yol haritasını ve eylem planını sundu.

Burada konuşan Başkan Erdoğan, "Türkiye'yi yeniden bir yükseliş trendine sokacağız" ifadelerini kullandı.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TİM Yönetim Kurulu ve Sektörler Konseyi başkanlarından oluşan heyeti, Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Son dakika: TİM, Başkan Erdoğan'a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu

Başkan , TİM Başkanı  ve TİM Yönetim Kurulu ve Sektörler Konseyi başkanlarından oluşan heyeti, Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Son dakika bilgisine göre Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ekonomide reform süreci başlatan Erdoğan'a yeni ihracat seferberliğine ilişkin yol haritasını ve eylem planını sundu.

Son dakika: TİM, Başkan Erdoğan'a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu

TİM'den yapılan açıklamaya göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TİM Yönetim Kurulu ve Sektörler Konseyi başkanlarından oluşan heyeti, Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Başkan Erdoğan TİM heyetini kabul etti: Türkiye’yi yeniden bir yükseliş trendine sokuyoruz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) heyetini kabul etti.

Başkan Erdoğan TİM heyetini kabul etti: Türkiye’yi yeniden bir yükseliş trendine sokuyoruzBAŞKAN ERDOĞAN TİM HEYETİNİ KABUL ETTİ: TÜRKİYE'Yİ YENİDEN BİR YÜKSELİŞ TRENDİNE SOKUYORUZ

Başkan Erdoğan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve heyetini, Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabulde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

Kabülde TİM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu.

Burada konuşan ve flaş mesajlar veren, Başkan Erdoğan, "Türkiye'yi yeniden bir yükseliş trendine sokuyoruz" dedi.

Görüşmede Gülle, TİM Sektörler Konseyi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, dış ticaret fazlası veren Türkiye vizyonu kapsamında yeni normal ve yeni reform döneminde ihracatta seferberlik başlatarak tam destek verdiklerini, ihracattaki yeni yol haritalarını, eylem planını ve TİM'in projelerini detaylı bir sunumla paylaştı.

"HEDEF DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN TÜRKİYE"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİM Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar ihracata verdiği desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye ihracat macerasına Cumhurbaşkanımızla beraber, 35 milyar dolar iken başladı. Bugün 200 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerliyoruz. Yani üçüncü binyıla başladığımızdan beri Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde neredeyse ihracatı 6 kat büyüttük. Türkiye'yi ihracatla yükselttik, yükseltmeye de devam edeceğiz. Türkiye'de ihracatın tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte, nice başarılara imza atacağımıza eminiz ve Cumhurbaşkanımızla beraber yepyeni bir yolculuğa çıkmakta olduğumuzun idrakindeyiz. Üretim olmadan ihracatın olamayacağının bilinciyle, özellikle dışarıya bağımlı olduğumuz ara malında yerli ve milli üretiminin sağlanması için Cumhurbaşkanımızın desteği büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, yatırım finansmanında desteklerin yanı sıra enerji, istihdam alanlarında rekabetçi kalabilmemizi sağlayacak Cumhurbaşkanımızın desteklerine de ihtiyaç duyuyoruz."

Gülle, Türk ihraç mallarını, ülkemizin alamet-i farikası haline getirmek için var güçleri ile çalıştıklarına vurgulayarak, TİM olarak ihracatta başlattıkları yeni seferberlikle ilgili beklentilerini şöyle sıraladı:

"Dış ticaret rejimi ve kambiyo rejiminin; şeffaf, anlaşılır olması, çok sık değil az ve öz değişiklik yapılması. Cumhurbaşkanımızın sık sık çizdiği gibi, sürekli yükselen değil, öngörülebilir bir kur seviyesi için piyasa dinamikleri ile eş anlı yürüyen bir ekonomi yönetimi, güveni tesis eden yeni bir yaklaşım. Eximbank ve ihracatın finansmanını sağlayan kurumlara sürekli destek ve kaynak sağlanması. Ülkemizin tedarik ve dış satım imkanını artırılabilmesi için, etkin ve rekabetçi bir lojistik ağı. Merkez Bankamız ve kamu bankalarıyla sürekli koordinasyon içinde olmak, ayda bir kere karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak. Dijital altyapı ve otomasyon sistemleri ile ilgili olarak acil yatırımların yapılması. Bu hususlarda, Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu yanında hükümetimizin hassasiyetinin de farkındayız. Cumhurbaşkanımızın bu kritik dönemde, ihracata ve alın teri döken ihracatçıya desteklerinin, önceden olduğu gibi bundan sonra da durmaksızın devam edeceğinden şüphemiz yok."

"TÜRKİYE İHRACAT ŞURASI'NI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ"

İsmail Gülle, ülke kalkınmasının anahtarının ihracat olduğunun, ihracatçının omuzlarındaki yükün ne kadar büyük olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Zorlu dönemlerde asla sorumluluktan kaçmadık, önümüzdeki dönemde de asla kaçmayacağız. Durmaksızın 'İhracatla Yükselen Türkiye' için, Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünüzde her gün aynı heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. 'Daha Güçlü İhracat Daha Güçlü Türkiye' hedefi doğrultusunda, milli ihracatın geleceğinin şekillendirileceği ve devamında geleneksel olarak tertip edilmesini planladığımız 'Türkiye İhracat Şurası'nı düzenlemek istiyoruz. Bu kapsamda öncelikle, Meclisimiz çatısı altındaki 13 bölgedeki ihracatçı birliklerinin koordinatör başkanları ile 'Türkiye İhracat Şurası İçin Bölgesel İstişare Toplantıları' düzenlemeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Gülle şöyle devam etti: "Türkiye İhracat Şûrası kapsamında, zorlu koşullar ve artan rekabete rağmen, 'daha fazla ve daha güçlü ihracat'' için, Türkiye'nin dünyada en çok ihracat yapan ilk 10 ülkeden biri olması adına, bir yol planı hazırlanması ve bu plan çerçevesinde çalışmaların sürmesini hedeflemekteyiz. Diğer yandan, 'Milletin İhracatçıları Milletin Evinde' sloganı ile, 2021 Hedef, Vizyon ve Fırsatlarını değerlendirmek üzere, Cumhurbaşkanımız ile bir araya gelmek, ihracat ailesine moral ve güç vermiştir. Şura sonrasında ise 'Daha Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye' için, 2021 Yol Haritasını kamuoyu ile paylaşmak arzusundayız."

"GENÇLERİN VE KADINLARIN İHRACATA KATILMASINI ÖNEMSİYORUZ"

TİM Başkanı Gülle, Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, özellikle gençlerin ve kadınların ihracata katılımını önemsediklerini ifade ederek, "Kadın konseyimizin kuruluşunun üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve konseyimiz şimdiden birçok önemli projeye imza attı. Ülkemizin istikbâli gençlerimizin, ihracat süreçlerinde daha aktif rol olması adına, Meclisimiz tarafından tasarlanan bir diğer projemiz ise "Genç TİM". Projemizin öncelikle iki amacı bulunuyor: İlki geleceğin ihracatçı genç neslini yetiştirmek, rekabet dünyasına hazırlamak ve ihracatçı ve ihracatçı firmaların ikinci kuşağını yetkin dış ticaretçi olarak yetiştirmek adına TİM çatısı altında bir konsey kurmak. Bir diğer amacımız ise ülkemizde öğrenim gören yerli ve uluslararası öğrencileri hedefleyen ve bu kitleye etkin dijital mecralardan ulaşan yapay zeka destekli bir platform oluşturulması." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erdoğan'ın başlattığı reform sürecine destek

Gülle şunları kaydetti:"İnanıyoruz ki, Genç TİM, birinci ve ikinci nesil ihracatçılar arası deneyim paylaşımını gerçekleştirecek, katma değerli ihracat artışına katkı sağlayacak güçlü bir üniversite sanayi iş birliği oluşturacak, ülkemizin dış ticaret diplomasisine katkı sağlayacak genç neferlere staj ve istihdam imkanı sağlayacak, TİM çatısı altında küresel rekabete uyumlu gençlerin kapasite gelişimlerini güçlendirecektir. Genç TİM Konseyimiz ile genç ihracatçılarımızı odağına alan sürdürülebilir faaliyetler gerçekleştirecek, TİM tarafından düzenlenecek eğitim programları ile yeni nesil dış ticaret neferlerine teorik ve pratik bilgi aktarımını sağlayacağız. 'Türkiye'nin Geleceği İhracat, İhracatın Geleceği Gençler' hedefi doğrultusunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, genç ihracatçıların katılımıyla, her yıl geleneksel olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 'Genç İhracat Zirvesi' düzenlemeyi istiyoruz. Zirve ile gençlerin ihracata yönelmesi için çalışmalar yapacak ve yenilikçi fikirlerin iş hayatına katkı sağlamasına yoğunlaşacağız."

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE HÜKÜMETİMİZLE AZ ZAMANDA ÇOK İŞLER BAŞARDIK"

"HEDEF DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN TÜRKİYE"

"TÜRKİYE İHRACAT ŞURASI'NI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ"

"GENÇLERİN VE KADINLARIN İHRACATA KATILMASINI ÖNEMSİYORUZ"

Gülle şunları kaydetti:

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE HÜKÜMETİMİZLE AZ ZAMANDA ÇOK İŞLER BAŞARDIK"
TİM Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hükümet ile az zamanda büyük işler başardıklarını belirterek, "Bugün, 'Made in Türkiye' markası, dünyanın dört bir yanında beğeniyle anılıyorsa, bu konuda Cumhurbaşkanımızın katkıları çok büyük. Kendisine ihracat ailesine sonsuz destekleri adına, en derin şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalar

TİM Başkan Erdoğan’a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu! İsmail Gülle'den reform sürecine destek

 İhracatçılar Meclisi (), ekonomide reform süreci başlatan Başkan ’a yeni  seferberliğine ilişkin yol haritasını ve eylem planını sundu. Başkan Erdoğan'ın başlattığı "ekonomide reform" sürecine destek veren TİM Başkanı , "'Türkiye'nin ' hedefi doğrultusunda, Başkanmız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, genç ihracatçıların katılımıyla, her yıl geleneksel olarak 'nde, '' düzenlemeyi istiyoruz" dedi. Ayrıca Gülle, toplantıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Reform dönemi kapsamında TİM  olarak başlattığımız 'Yeni İhracat Seferberliği'nin yol haritasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunuyoruz. Pandemide ihracatını artıran 4 ülkeden biri olan Türkiye'nin geleceği için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

TİM Başkan Erdoğan’a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu! İsmail Gülle'den reform sürecine destek

Başkan  İhracatçılar Meclisi heyetini 'nde kabul etti.

Basına kapalı olarak gerçekleşen kabulde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

Ekonomiyi için bu önemli toplantı sonrası Türkiye İhracatçılar Meclisi (), ekonomide reform süreci başlatan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yeni  seferberliğine ilişkin yol haritasını ve eylem planını sundu.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, TİM Başkanı  ve TİM Yönetim Kurulu ve  başkanlarından oluşan heyeti, Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Görüşmede Gülle, TİM Sektörler Konseyi olarak Başkan Erdoğan'a,  fazlası veren Türkiye vizyonu kapsamında yeni normal ve yeni reform döneminde ihracatta seferberlik başlatarak tam destek verdiklerini, ihracattaki yeni yol haritalarını, eylem planını ve TİM'in projelerini detaylı bir sunumla paylaştı.

"HEDEF DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN TÜRKİYE"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİM Başkanı İsmail Gülle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar ihracata verdiği desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye ihracat macerasına Başkanmızla beraber, 35 milyar dolar iken başladı. Bugün 200 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerliyoruz. Yani üçüncü binyıla başladığımızdan beri Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde neredeyse ihracatı 6 kat büyüttük. Türkiye'yi ihracatla yükselttik, yükseltmeye de devam edeceğiz. Türkiye'de ihracatın tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte, nice başarılara imza atacağımıza eminiz ve Başkanmızla beraber yepyeni bir yolculuğa çıkmakta olduğumuzun idrakindeyiz. Üretim olmadan ihracatın olamayacağının bilinciyle, özellikle dışarıya bağımlı olduğumuz ara malında yerli ve milli üretiminin sağlanması için Başkanmızın desteği büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, yatırım finansmanında desteklerin yanı sıra enerji, istihdam alanlarında rekabetçi kalabilmemizi sağlayacak Başkanmızın desteklerine de ihtiyaç duyuyoruz."

Gülle, Türk ihraç mallarını, ülkemizin alamet-i farikası haline getirmek için var güçleri ile çalıştıklarına vurgulayarak, TİM olarak ihracatta başlattıkları yeni seferberlikle ilgili beklentilerini şöyle sıraladı:

"Dış ticaret rejimi ve kambiyo rejiminin; şeffaf, anlaşılır olması, çok sık değil az ve öz değişiklik yapılması. Başkanmızın sık sık çizdiği gibi, sürekli yükselen değil, öngörülebilir bir kur seviyesi için piyasa dinamikleri ile eş anlı yürüyen bir ekonomi yönetimi, güveni tesis eden yeni bir yaklaşım. Eximbank ve ihracatın finansmanını sağlayan kurumlara sürekli destek ve kaynak sağlanması. Ülkemizin tedarik ve dış satım imkanını artırılabilmesi için, etkin ve rekabetçi bir lojistik ağı. Merkez Bankamız ve kamu bankalarıyla sürekli koordinasyon içinde olmak, ayda bir kere karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak. Dijital altyapı ve otomasyon sistemleri ile ilgili olarak acil yatırımların yapılması. Bu hususlarda, Başkanmızın engin vizyonu yanında hükümetimizin hassasiyetinin de farkındayız. Başkanmızın bu kritik dönemde, ihracata ve alın teri döken ihracatçıya desteklerinin, önceden olduğu gibi bundan sonra da durmaksızın devam edeceğinden şüphemiz yok."

"TÜRKİYE İHRACAT ŞURASI'NI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ"

İsmail Gülle, ülke kalkınmasının anahtarının ihracat olduğunun, ihracatçının omuzlarındaki yükün ne kadar büyük olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Zorlu dönemlerde asla sorumluluktan kaçmadık, önümüzdeki dönemde de asla kaçmayacağız. Durmaksızın 'İhracatla Yükselen Türkiye' için, Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünüzde her gün aynı heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. 'Daha Güçlü İhracat Daha Güçlü Türkiye' hedefi doğrultusunda, milli ihracatın geleceğinin şekillendirileceği ve devamında geleneksel olarak tertip edilmesini planladığımız 'Türkiye İhracat Şurası'nı düzenlemek istiyoruz. Bu kapsamda öncelikle, Meclisimiz çatısı altındaki 13 bölgedeki ihracatçı birliklerinin koordinatör başkanları ile 'Türkiye İhracat Şurası İçin Bölgesel İstişare Toplantıları' düzenlemeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Gülle şöyle devam etti:

"Türkiye İhracat Şûrası kapsamında, zorlu koşullar ve artan rekabete rağmen, 'daha fazla ve daha güçlü ihracat'' için, Türkiye'nin dünyada en çok ihracat yapan ilk 10 ülkeden biri olması adına, bir yol planı hazırlanması ve bu plan çerçevesinde çalışmaların sürmesini hedeflemekteyiz. Diğer yandan, 'Milletin İhracatçıları Milletin Evinde' sloganı ile, 2021 Hedef, Vizyon ve Fırsatlarını değerlendirmek üzere, Başkanmız ile bir araya gelmek, ihracat ailesine moral ve güç vermiştir. Şura sonrasında ise 'Daha Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye' için, 2021 Yol Haritasını kamuoyu ile paylaşmak arzusundayız."

"GENÇLERİN VE KADINLARIN İHRACATA KATILMASINI ÖNEMSİYORUZ"

TİM Başkanı Gülle, Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, özellikle gençlerin ve kadınların ihracata katılımını önemsediklerini ifade ederek, "Kadın konseyimizin kuruluşunun üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve konseyimiz şimdiden birçok önemli projeye imza attı. Ülkemizin istikbâli gençlerimizin, ihracat süreçlerinde daha aktif rol olması adına, Meclisimiz tarafından tasarlanan bir diğer projemiz ise "Genç TİM". Projemizin öncelikle iki amacı bulunuyor: İlki geleceğin ihracatçı genç neslini yetiştirmek, rekabet dünyasına hazırlamak ve ihracatçı ve ihracatçı firmaların ikinci kuşağını yetkin dış ticaretçi olarak yetiştirmek adına TİM çatısı altında bir konsey kurmak. Bir diğer amacımız ise ülkemizde öğrenim gören yerli ve uluslararası öğrencileri hedefleyen ve bu kitleye etkin dijital mecralardan ulaşan yapay zeka destekli bir platform oluşturulması." değerlendirmesinde bulundu.

Gülle şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki, Genç TİM, birinci ve ikinci nesil ihracatçılar arası deneyim paylaşımını gerçekleştirecek, katma değerli ihracat artışına katkı sağlayacak güçlü bir üniversite sanayi iş birliği oluşturacak, ülkemizin dış ticaret diplomasisine katkı sağlayacak genç neferlere staj ve istihdam imkanı sağlayacak, TİM çatısı altında küresel rekabete uyumlu gençlerin kapasite gelişimlerini güçlendirecektir. Genç TİM Konseyimiz ile genç ihracatçılarımızı odağına alan sürdürülebilir faaliyetler gerçekleştirecek, TİM tarafından düzenlenecek eğitim programları ile yeni nesil dış ticaret neferlerine teorik ve pratik bilgi aktarımını sağlayacağız. 'Türkiye'nin ' hedefi doğrultusunda, Başkanmız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, genç ihracatçıların katılımıyla, her yıl geleneksel olarak 'nde, '' düzenlemeyi istiyoruz. Zirve ile gençlerin ihracata yönelmesi için çalışmalar yapacak ve yenilikçi fikirlerin iş hayatına katkı sağlamasına yoğunlaşacağız."

"BAŞKANMIZ VE HÜKÜMETİMİZLE AZ ZAMANDA ÇOK İŞLER BAŞARDIK"

TİM Başkanı İsmail Gülle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hükümet ile az zamanda büyük işler başardıklarını belirterek, "Bugün, 'Made in Türkiye' markası, dünyanın dört bir yanında beğeniyle anılıyorsa, bu konuda Başkanmızın katkıları çok büyük. Kendisine ihracat ailesine sonsuz destekleri adına, en derin şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

GÜLLE, TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

TİM Başkanı Gülle, toplantıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Reform dönemi kapsamında TİM Sektörler Konseyi olarak başlattığımız 'Yeni İhracat Seferberliği'nin yol haritasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunuyoruz. Pandemide ihracatını artıran 4 ülkeden biri olan Türkiye'nin geleceği için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.