Son dakika: Firari eski HDP milletvekili Demir Çelik'in oğlu "Savaş" kod adlı terörist Yoldaş Selim Çelik tutuklandı.

Ermenistan'ın çocuk askerleri cepheye gönderilmeye devam ediyor*SİHA'yı son anda fark ettiler! Hepsi öldürüldü* İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: Anlıyoruz... Son çırpınışlarınız*Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den kararlılık mesajı: Toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacağız*Karabağ’ın işgali nasıl başlatıldı? İgbal Ağazade A Haber’de açıkladı*Milli Eğitim Bakanlığı müjdeyi verdi: Tüm sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor*Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den 'başörtüsü yasaklansın' çağrısı!


Son dakika: Firari eski HDP milletvekili Demir Çelik'in oğlu

Son dakika: Firari eski  milletvekili 'in oğlu "Savaş" kod adlı terörist  tutuklandı
Giriş Tarihi: 25.10.2020 Güncelleme Tarihi: 25.10.2020 
Son dakika haberi... Firari eski  milletvekili 'in "Terörden Arananlar Gri Liste"de yer alan oğlu "Savaş" kod adlı 'da tutuklandı.


Firari HDP'li Çelik'in oğlu terörden tutklandı!

Hatay Amanoslar'daki operasyonda sağ yakalanan, yurt dışında kaçak bulunan eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve 24. Dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in "Terörden Arananlar Listesi"nde "Gri Kategori"de yer alan oğlu "Savaş" kod adlı Yoldaş Selim Çelik tutuklandı.

Hatay Amanoslar'da keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucularının operasyonu sonucu sağ yakalanan Çelik'in Hatay İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı.

Terörist Çelik, güvenlik önlemleri altında Hatay Adliyesine götürüldü.

Savcılıktaki sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Çelik, tutuklandı.


Firari HDP'li Demir Çelik

AMANOSLAR'DA YAKALANMIŞTI
İçişleri Bakanlığı, 21 Ekim'de Hatay Amanoslar'da keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucularının operasyonu sonucu bir teröristin öldürüldüğünü ve bir teröristin sağ yakalandığını duyurmuş, sağ yakalanan teröristin, bir dönem Varto Belediye Başkanlığı, 2008-2010'da BDP Genel Başkanlığı ile 24. Dönem HDP Muş Milletvekilliği yapan ve halen yurt dışında kaçak olan Demir Çelik'in oğlu "Savaş" kod adlı Yoldaş Selim Çelik olduğunu açıklamıştı.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Terör Arananlar Listesi'nde Gri Kategori'de yer alan Çelik'in 2 uzun namlulu silah, bir tabanca ve çok miktarda mühimmatla yakalandığı bildirilmişti.



Son dakika: HDP eski milletvekili Demir Çelik'in PKK'lı oğlu Yoldaş Selim Çelik Hatay'da tutuklandı
Son dakika... Firari eski  milletvekili 'in "Terörden Arananlar Gri Liste"de yer alan oğlu "Savaş" kod adlı , Hatay'da tutuklandı.
Giriş Tarihi: 25.10.2020 Güncelleme Tarihi: 25.10.2020 

Son dakika: HDP eski milletvekili Demir Çelik'in PKK'lı oğlu Yoldaş Selim Çelik Hatay'da tutuklandı

SON DAKİKA HABERİ: Hatay Amanoslar'daki operasyonda sağ yakalanan, yurt dışında kaçak bulunan eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve 24. Dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in "Terörden Arananlar Listesi"nde "Gri Kategori"de yer alan oğlu "Savaş" kod adlı Yoldaş Selim Çelik tutuklandı.

Hatay Amanoslar'da keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucularının operasyonu sonucu sağ yakalanan Çelik'in Hatay İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı.

Firari HDP eski milletvekili Demir Çelikin PKKlı oğlu Yoldaş Selim Çelik Hatayda tutuklandıFİRARİ HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ DEMİR ÇELİK'İN PKK'LI OĞLU YOLDAŞ SELİM ÇELİK HATAY'DA TUTUKLANDI

Terörist Çelik, güvenlik önlemleri altında Hatay Adliyesine götürüldü.

Savcılıktaki sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Çelik, tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı, 21 Ekim'de Hatay Amanoslar'da keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden güvenlik korucularının operasyonu sonucu bir teröristin öldürüldüğünü ve bir teröristin sağ yakalandığını duyurmuş, sağ yakalanan teröristin, bir dönem Varto Belediye Başkanlığı, 2008-2010'da BDP Genel Başkanlığı ile 24. Dönem HDP Muş Milletvekilliği yapan ve halen yurt dışında kaçak olan Demir Çelik'in oğlu "Savaş" kod adlı Yoldaş Selim Çelik olduğunu açıklamıştı.

Terör Arananlar Listesi'nde Gri Kategori'de yer alan Çelik'in 2 uzun namlulu silah, bir tabanca ve çok miktarda mühimmatla yakalandığı bildirilmişti.
Son dakika: 'li eski vekilin terörist oğlu , tutuklandı
Son dakika haberi... Amanoslar'da 21 Ekim'de güvenlik korucularının operasyonu neticesinde sağ olarak ele geçirilen 24'üncü dönem   Milletvekili Demir Çelik'in oğlu PKK'lı terörist , jandarmadaki işlemlerinin ardından  Adliyesi'ne sevk edildi.
YASER ÇAPAROĞLU

Son dakika: HDP'li eski vekilin terörist oğlu Yoldaş Selim Çelik, tutuklandı

İçişleri Bakanlığı, 21 Ekim'de yaptığı açıklamada, Hatay Amanoslar'da güvenlik korucularının operasyonu neticesinde 1 teröristin ölü, 1 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı. Sağ olarak ele geçirilen teröristin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Genel Başkanı, 24'üncü dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in, 'gri kategoride' aranan oğlu, 'Savaş' kod adlı Yoldaş Selim Çelik olduğu ortaya çıktı. Yakalanan terörist Yoldaş Selim Çelik ile birlikte 2 uzun namlulu silah, 1 tabanca ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.



Çelik, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'ndaki gözaltı süresinin tamamlanmasının ardından bugün sevk edildiği Hatay Adliyesi'nde çıkarıldığı Mahkemece tutuklandı.

Ermenistan'ın çocuk askerleri cepheye gönderilmeye devam ediyor
Ermenistan'ın işlediği savaş suçları arasında cephede kullanılan çocuk askerlerin olduğu da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Savaştırılan çocuk askerlerin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Video Player


00:00 | 00:50

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform

Azerbaycan karşısında adeta perişan olan Ermenistan, yenilgiyi kabullenmek yerine barbarlık ve vahşet dolu hamlelerle savaş suçu işliyor.

Sivilleri acımasızca hedefe alan Ermeni ordusu güçsüz kalınca çareyi çocukları, asker olarak cepheye almakta buldu. Ermenistan'ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu savaş suçu hamlesinde yeni görüntüler ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusuna karşı çocuk askerler kullandığını ve bu durumun uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. 

Haciyev, “Bu görüntü Ermenistan'ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır” dedi.
SİHA'yı son anda fark ettiler! Hepsi öldürüldü
Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını kurtarmaya yönelik operasyonlarında Ermenistan hedeflerini vurma anına ait görüntüler yayınlandı. Videoda çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği görülüyor.

Video Player


00:09 | 01:40

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusuna ait birliklerin farklı cephelerdeki muharebelerde avantajlarını sürdürdüğü bildirildi.

Gün içerisinde yapılan başarılı askeri operasyonlarda düşmana zayiat verdirildiği belirtilen açıklamada, Ermenistan güçlerine ait 2 topçu birliği, 2 BM-21 grad çok namlulu roketatar sistemi, 1 komuta personel aracı, 1 komuta kontrol noktası, 2 kamyon, 1 tank ve birkaç atış noktasının imha edildiği ifade edildi.
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: Anlıyoruz... Son çırpınışlarınız
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, son dönemde başarılı bir şekilde yürütülen ikna çalışmalarıyla iyice çözülen terör örgütünün sözcülüğüne soyunup 'Şırnak'ta binlerce kişi gayri resmi sorgulandı' seklindeki gerçek dışı haberlere sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: Anlıyoruz... Son çırpınışlarınız
 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Terör örgütü ve yandaşları, son dönemde yürütülen ikna çalışmaları sonucunda terör örgütünden kopuşlardan rahatsız olmuşlar ki, yalan haberler üretmeye başladılar.

Şırnak'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı.’ şeklinde akılla, izanla açıklanamayacak, gerçek dışı haberler servis ediyorlar.

Bakanlığımız koordinesinde Emniyet ve Jandarma birimlerimizce yürütülen ikna faaliyetleri kapsamında, çocukları veya yakınları bölücü terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösterdiği belirlenen ailelerle temas kurulmaktadır.

N.A. MÜDÜRLÜĞE ÇAĞRILARAK YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Haberlerde adı geçen N. A. isimli şahısla da bu kapsamda, 20.10.2020 tarihinde Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilerek, yüz yüze bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede, haberlerde bahsedilen partiye yönelik tek bir soru sorulmamıştır” ifadelerine yer verdi.

“ANLIYORUZ!”

Bakan Yardımcısı Çataklı, “Çocukları kandırılarak dağa kaçırılan annelerin “evlat nöbeti” tüm küfürlerinize rağmen daha da büyüyerek devam ediyor. Ailelerin de desteğiyle, bu yılın 10 aylık döneminde sadece ikna yoluyla 185 örgüt mensubu teslim oldu. 2016’dan bu yana ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı ise 807. Örgüte katılım son yılların en düşük seviyesinde. Eylem yapamaz hale de geldiniz. Son çırpınışlarınız” dedi.
Çataklı ayrıca, TRT Haber’in yaptığı ve ikna yoluyla teslim olan örgüt mensuplarının, terör örgütü içerisinde yaşadıklarını anlattığı “Yol Ayrımı” belgeselini de paylaştı.

İçişleri Bakanlığından "'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı" haberlerine yalanlama
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Terör örgütü ve yandaşları, son dönemde yürütülen ikna çalışmaları sonucunda terör örgütünden kopuşlardan rahatsız olmuşlar ki yalan haberler üretmeye başladılar." ifadelerini kullandı.
Giriş Tarihi: 25.10.2020  20:26 Son Güncelleme: 25.10.2020  20:37

İçişleri Bakanlığından Şırnak'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı haberlerine yalanlama

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terör örgütü ve yandaşlarının "Şırnak'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı." diye, "Akılla, izanla açıklanamayacak, gerçek dışı haberler servis ettiklerini" belirtti.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde emniyet ve jandarma birimlerince yürütülen ikna faaliyetleri kapsamında, çocukları veya yakınları bölücü terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösterdiği belirlenen ailelerle temas kurulduğunu aktaran Çataklı, şunları kaydetti:

"Haberlerde adı geçen N.A. isimli şahısla da bu kapsamda, 20 Ekim 2020 tarihinde Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne davet edilerek, yüz yüze bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede, haberlerde bahsedilen partiye yönelik tek bir soru sorulmamıştır. Anlıyoruz! Çocukları kandırılarak dağa kaçırılan annelerin 'evlat nöbeti' tüm küfürlerinize rağmen daha da büyüyerek devam ediyor. Ailelerin de desteğiyle, bu yılın 10 aylık döneminde sadece ikna yoluyla 185 örgüt mensubu teslim oldu. 2016'dan bu yana ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı ise 807."

İçişleri Bakanlığından "'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı" yalanına tepki! "Anlıyoruz... Son çırpınışlarınız..."
, son dönemde başarılı bir şekilde yürütülen ikna çalışmalarıyla iyice çözülen terör örgütü 'nın sözcülüğüne soyunup "'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı" seklindeki gerçek dışı haberlere sert tepki gösterdi. Çataklı, "Anlıyoruz... Son çırpınışlarınız..." ifadelerini kullandı.

İçişleri'nden terör yandaşlarına tepki

, son dönemde başarılı bir şekilde yürütülen ikna çalışmalarıyla iyice çözülen terör örgütü 'nın sözcülüğüne soyunup "Şırnak'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı" seklindeki gerçek dışı haberlere sert tepki gösterdi.

"SON ÇIRPINIŞLARINIZ"
Çataklı, "Anlıyoruz... Son çırpınışlarınız..." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Terör örgütü ve yandaşları, son dönemde yürütülen ikna çalışmaları sonucunda terör örgütünden kopuşlardan rahatsız olmuşlar ki, yalan haberler üretmeye başladılar. 'Şırnak'ta binlerce kişi gayriresmi sorgulandı.' şeklinde akılla, izanla açıklanamayacak, gerçek dışı haberler servis ediyorlar. Bakanlığımız koordinesinde Emniyet ve Jandarma birimlerimizce yürütülen ikna faaliyetleri kapsamında, çocukları veya yakınları bölücü terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösterdiği belirlenen ailelerle temas kurulmaktadır. Haberlerde adı geçen N. A. isimli şahısla da bu kapsamda, 20.10.2020 tarihinde Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilerek, yüz yüze bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede, haberlerde bahsedilen partiye yönelik tek bir soru sorulmamıştır" ifadelerine yer verdi.

İŞTE ÇATAKLI'NIN O AÇIKLAMASI:

EYLEM YAPAMAZ HALE GELDİLER
Bakan Yardımcısı Çataklı, "Çocukları kandırılarak dağa kaçırılan annelerin "evlat nöbeti" tüm küfürlerinize rağmen daha da büyüyerek devam ediyor. Ailelerin de desteğiyle, bu yılın 10 aylık döneminde sadece ikna yoluyla 185 örgüt mensubu teslim oldu. 2016'dan bu yana ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı ise 807. Örgüte katılım son yılların en düşük seviyesinde. Eylem yapamaz hale de geldiniz. Son çırpınışlarınız" dedi.

Çataklı ayrıca, 'nin yaptığı ve ikna yoluyla teslim olan teröristlerin terör örgütü içerisinde yaşadıklarını anlattığı "Yol Ayrımı" belgeselini de paylaştı.

ARTI TV YALANI YAYDI!
Yalan haberi terör destekçisi ARTI TV'nin yaydığı ortaya çıktı

"SON ÇIRPINIŞLARINIZ"

Terör örgütüne katılımın son yılların en düşük seviyesinde olduğuna dikkati çeken Çataklı, paylaşımında, "Eylem yapamaz hale de geldiniz. Son çırpınışlarınız." ifadelerine yer verdi.

Çataklı, ayrıca ikna yoluyla teslim olan örgüt mensuplarının, terör örgütü içerisinde yaşadıklarını anlattığı TRT Haber'de yayımlanan "Yol Ayrımı" belgeselini de "İşte sizden kaçanların yaşadıkları, anlattıkları." cümleleriyle paylaştı.
 Cumhurbaşkanı Aliyev'den kararlılık mesajı: Toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacağız
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajını askeri elbise ile verdi: Hiçbir güç irademizi etkileyemez
 Cumhurbaşkanı , Azerbaycan  yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Aliyev toplantıda, ”Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacağına eminim” ve “100'den fazla yerleşim yeri işgalcilerden kurtuldu” dedi.
Giriş Tarihi: 25.10.2020 Güncelleme Tarihi: 25.10.2020 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajını askeri elbise ile verdi: Hiçbir güç irademizi etkileyemez

'ın işgalci 'a yönelik başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı , Azerbaycan  yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi.

Savunma Bakanlığı'nın Komuta Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aliyev, "Savaş yaklaşık bir aydır devam ediyor. Bu dönemde ülkemiz savaş alanında büyük başarılar elde etti. Her gün cepheden iyi haberler geliyor. Gün içerisinde savaş bölgelerindeki operasyonlar hakkında düzenli olarak bilgilendirilmekte ve tarafımdan gerekli talimatlar verilmektedir." dedi.

Aliyev şöye sürdürdü konuşmalarını:

"Neredeyse her saat farklı bölgelerdeki olaylar hakkında bilgi alıyorum. Savunma Bakanlığı ve diğer kurumlar beni bilgilendiriyor. Her gün operasyonel toplantılar yapılmaktadır. Kısacası durum tam kontrol altında.

Bu dönemde işgal edilen topraklarımızın bir kısmı işgalcilerden kurtarıldı. 100'den fazla yerleşim yeri şehirler ve köyler işgalcilerden kurtuldu. Azerbaycan bayrağı kurtarılmış şehirlerimizde ve köylerimizde çoktan dalgalanıyor.

Bugün Azerbaycan askerleri ve subayları düşmana savaş alanında ders veriyor, düşmanı topraklarımızdan kovuyor. Kan döküyoruz, şehit veriyoruz, askerlerin yanı sıra siviller de şehit oluyor. Ermenistan savaş alanında bize karşı duramıyor ve her zaman olduğu gibi yerleşim ve sivil alanlarımıza ateş ediyor. Bu korkakça saldırılar sonucu 60'tan fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 300 kişi yaralandı."

"ERMENİLERİ TOPRAKLARIMIZDAN SONUNA KADAR KOVMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ermenistan'ın talebi üzerine büyük devletlerin ara bulucuğu ile iki kez  ilan edildiğini vurgulayan Aliyev, "Ermenistan ateşkesi iki kez ihlal etti. İlk ateşkeste, bir günden kısa bir süre sonra Gence'yi bombaladı. Ateşkesten iki dakika sonra ikinci kez ateşkesi ihlal etti. Bu durumda elbette Azerbaycan onlara güzel bir cevap verdi ve verecektir. Düşmanı topraklarımızdan sonuna kadar kovmaya devam edeceğiz." mesajını verdi.

Ermenistan fanatiği olan ülkeler, onları himaye etsinler. Ermenistan Başbakanı, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekileceğini açıklamalıdır. Böyle bir açıklama duymadık. Aksine, halkların kendi kaderini tayinlerinden bahsediyor ve müzakere sürecini yok etti. Ateşkes koşulsuz olamaz. 27 yıl daha bizi kandıracaklar, 30 yıl daha, heyetler 30 yıl daha buraya gelecek, görüşmeler yapılacak. Artık sabrımız kalmadı, Azerbaycan halkının sabrı tükendi. 28 yıl önce Minsk Grubu kuruldu. 28 yıldır bizi kandırıyorlar. 28 yıl bize söz verdi, bekle, bekle, Ermenistan'a baskı yapacağız, bunu yapacağız, yapacağız. Hepsi bir yalandı. Herkes görüyor. Bugün Ermenistan'ın silahlandığını söylemeliyim.

En modern silahlar her gün Ermenistan'a gönderiliyor. Bu silahların bir listesi var. Uçuşlar, ne zaman, nerede, hangi şehirden uçtukları, Erivan'a ne zaman geldikleri ve içindekiler hakkında tüm bilgilere sahibiz. Mevcut çatışma sırasında yaklaşık 300 Ermeni tankı ya imha edildi ya da askeri ganimet olarak alındı. Bu kadar para nereden geliyor? Fakir bir ülke, parası yok. Bedavaya almışlar. 6 S-300 füzesi sistemi imha edildi. Fiyatı biliniyor. Bu nereden? Tor, OSA uçaksavar füze sistemleri, insansız hava araçları, Azerbaycan tarafından çoktan tahrip edilmiş uçaklar.

Tochka-U, SCUD bunlar nereden geliyor. Bunlar Ermenistan'a ücretsiz verildi ve hala veriliyor. Bu konuda sessiz kalamayız. Herkesin bunu bilsin. Yalnız savaşıyoruz, yalnız. Azerbaycan'ın önünde kimse duramaz. Haklıyız, kendi toprağımızda savaşıyoruz, toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlıyoruz, Ermenistan topraklarına geçmedik, böyle bir fikrimiz yok. Böyle bir fikrimiz olsaydı, uzun zaman önce yapardık. Bunu yapmak çok fazla çaba gerektirmiyor" ifadelerini kullandı.

"KELBECER VE KUBADLI KENTLERİNİN BİR KISMI İŞGALDEN KURTARILDI"

Bu savaşın Azerbaycan için iyi bir deneyim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, "Askeri cephaneliğimizdeki bazı silahlara bazen modern savaşta ihtiyaç duyulmadığını gördük. Askeri operasyonlarımızın daha etkili ve zaman kaybetmeyecek şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bazı durumlarda gecikmeler olur. Bazı durumlarda, gecikmeler için bir neden yoktur. Tüm bunları analiz ediyoruz, analiz edeceğiz. Tekrar ediyorum, Azerbaycan Ordusu büyük bir cesaret ve profesyonellik gösteriyor. 1990'ların başında topraklarımızı yıllarca kaybettik. Bir aydan kısa bir süre sonra Fuzuli, Hadrut, Cabrayıl, Zengilan, Kelbecer ve Kubadlı bölgelerinin bir kısmı işgalden kurtarıldı. Yine her gün cepheden iyi haberler geliyor. Bazı alanlarda ciddi ayarlamalara ihtiyaç olduğu doğru, ancak bir bütün olarak hedefimize ulaşıyoruz. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacağına eminim. Kendi toprağımızda savaşıyoruz. Adalet bizim tarafımızda, uluslararası hukuk bizim tarafımızda, tarihi adalet bizim tarafımızda. Toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlamalı, işgalcileri topraklarımızdan kovmalı ve ülkemizin egemenliğini sağlamalıyız. Bunu başaracağımıza eminim. Bu günlerde düzenli olarak Azerbaycan halkına hitap ediyorum, görüşlerimi ifade ediyorum ve başarılarımız hakkında bilgi veriyorum. Hiçbir güç irademizi etkileyemez. Düşmanı sonuna kadar kovacağız, toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlayacağız" dedi.

  işgali altındaki topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Savunma Bakanlığı yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda "100'den fazla yerleşim yeri işgalcilerden kurtuldu. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacağına eminim" ifadelerini kullandı.


Aliyev emin konuştu!

 Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi.


Azerbaycan'ın işgalci 'a yönelik başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri ve cephe bölgesinde bulunan birliklerin komutanlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Savunma Bakanlığı'nın Komuta Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aliyev, "Savaş yaklaşık bir aydır devam ediyor. Bu dönemde ülkemiz savaş alanında büyük başarılar elde etti. Her gün cepheden iyi haberler geliyor. Gün içerisinde savaş bölgelerindeki operasyonlar hakkında düzenli olarak bilgilendirilmekte ve tarafımdan gerekli talimatlar verilmektedir. Neredeyse her saat farklı bölgelerdeki olaylar hakkında bilgi alıyorum. Savunma Bakanlığı ve diğer kurumlar beni bilgilendiriyor. Her gün operasyonel toplantılar yapılmaktadır. Kısacası durum tam kontrol altında. Bu dönemde işgal edilen topraklarımızın bir kısmı işgalcilerden kurtarıldı. 100'den fazla yerleşim yeri şehirler ve köyler işgalcilerden kurtuldu. Azerbaycan bayrağı kurtarılmış şehirlerimizde ve köylerimizde çoktan dalgalanıyor. Bugün Azerbaycan askerleri ve subayları düşmana savaş alanında ders veriyor, düşmanı topraklarımızdan kovuyor. Kan döküyoruz, şehit veriyoruz, askerlerin yanı sıra siviller de şehit oluyor. Ermenistan savaş alanında bize karşı duramıyor ve her zaman olduğu gibi yerleşim ve sivil alanlarımıza ateş ediyor. Bu korkakça saldırılar sonucu 60'tan fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 300 kişi yaralandı" dedi.

SON DAKİKA: Azerbaycan, Ermenistan'a ait savaş uçağını düşürdü

"ERMENİLERİ TOPRAKLARIMIZDAN SONUNA KADAR KOVMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Ermenistan'ın talebi üzerine büyük devletlerin ara bulucuğu ile iki kez  ilan edildiğini vurgulayan Aliyev, "Ermenistan ateşkesi iki kez ihlal etti. İlk ateşkeste, bir günden kısa bir süre sonra Gence'yi bombaladı. Ateşkesten iki dakika sonra ikinci kez ateşkesi ihlal etti. Bu durumda elbette Azerbaycan onlara güzel bir cevap verdi ve verecektir. Düşmanı topraklarımızdan sonuna kadar kovmaya devam edeceğiz. Ermenistan fanatiği olan ülkeler, onları himaye etsinler. Ermenistan Başbakanı, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekileceğini açıklamalıdır. Böyle bir açıklama duymadık. Aksine, halkların kendi kaderini tayinlerinden bahsediyor ve müzakere sürecini yok etti. Ateşkes koşulsuz olamaz. 27 yıl daha bizi kandıracaklar, 30 yıl daha, heyetler 30 yıl daha buraya gelecek, görüşmeler yapılacak. Artık sabrımız kalmadı, Azerbaycan halkının sabrı tükendi. 28 yıl önce Minsk Grubu kuruldu. 28 yıldır bizi kandırıyorlar. 28 yıl bize söz verdi, bekle, bekle, Ermenistan'a baskı yapacağız, bunu yapacağız, yapacağız. Hepsi bir yalandı. Herkes görüyor. Bugün Ermenistan'ın silahlandığını söylemeliyim. En modern silahlar her gün Ermenistan'a gönderiliyor. Bu silahların bir listesi var. Uçuşlar, ne zaman, nerede, hangi şehirden uçtukları, Erivan'a ne zaman geldikleri ve içindekiler hakkında tüm bilgilere sahibiz. Mevcut çatışma sırasında yaklaşık 300 Ermeni tankı ya imha edildi ya da askeri ganimet olarak alındı. Bu kadar para nereden geliyor? Fakir bir ülke, parası yok. Bedavaya almışlar. 6 S-300 füzesi sistemi imha edildi. Fiyatı biliniyor. Bu nereden? Tor, OSA uçaksavar füze sistemleri, insansız hava araçları, Azerbaycan tarafından çoktan tahrip edilmiş uçaklar. Tochka-U, SCUD bunlar nereden geliyor. Bunlar Ermenistan'a ücretsiz verildi ve hala veriliyor. Bu konuda sessiz kalamayız. Herkesin bunu bilsin. Yalnız savaşıyoruz, yalnız. Azerbaycan'ın önünde kimse duramaz. Haklıyız, kendi toprağımızda savaşıyoruz, toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlıyoruz, Ermenistan topraklarına geçmedik, böyle bir fikrimiz yok. Böyle bir fikrimiz olsaydı, uzun zaman önce yapardık. Bunu yapmak çok fazla çaba gerektirmiyor" ifadelerini kullandı.

"KELBECER VE GUBADLI KENTLERİNİN BİR KISMI İŞGALDEN KURTARILDI"
Bu savaşın Azerbaycan için iyi bir deneyim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, "Askeri cephaneliğimizdeki bazı silahlara bazen modern savaşta ihtiyaç duyulmadığını gördük. Askeri operasyonlarımızın daha etkili ve zaman kaybetmeyecek şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bazı durumlarda gecikmeler olur. Bazı durumlarda, gecikmeler için bir neden yoktur. Tüm bunları analiz ediyoruz, analiz edeceğiz. Tekrar ediyorum, Azerbaycan Ordusu büyük bir cesaret ve profesyonellik gösteriyor. 1990'ların başında topraklarımızı yıllarca kaybettik. Bir aydan kısa bir süre sonra Fuzuli, Hadrut, Cabrayıl, Zengilan, Kelbecer ve Gubadlı bölgelerinin bir kısmı işgalden kurtarıldı. Yine her gün cepheden iyi haberler geliyor. Bazı alanlarda ciddi ayarlamalara ihtiyaç olduğu doğru, ancak bir bütün olarak hedefimize ulaşıyoruz. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlayacağına eminim. Kendi toprağımızda savaşıyoruz. Adalet bizim tarafımızda, uluslararası hukuk bizim tarafımızda, tarihi adalet bizim tarafımızda. Toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlamalı, işgalcileri topraklarımızdan kovmalı ve ülkemizin egemenliğini sağlamalıyız. Bunu başaracağımıza eminim. Bu günlerde düzenli olarak Azerbaycan halkına hitap ediyorum, görüşlerimi ifade ediyorum ve başarılarımız hakkında bilgi veriyorum. Hiçbir güç irademizi etkileyemez. Düşmanı sonuna kadar kovacağız, toprak bütünlüğümüzü yeniden sağlayacağız" dedi.

ALİYEV SOSYAL MEDYADAN MÜJDEYİ VERDİ
Aliyev daha sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun Gubadlı kent merkezini Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.


Karabağ’ın işgali nasıl başlatıldı? İgbal Ağazade A Haber’de açıkladı
’da  30 yıl sonra vatan topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Peki, Karabağ’daki Ermeni zulmü nasıl başladı? Azerbaycan Ümit Partisi Genel Başkanı  A  ekranlarında yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında Karabağ’ın işgal tarihini açıkladı.

Giriş Tarihi: 25.10.2020 
Karabağ’ın işgali nasıl başlatıldı? İgbal Ağazade A Haber’de açıkladı

İgbal Ağazade'nin açıklamaları şu şekilde:

1987'nin sonlarında ilk defa Sovyetler Birliği'nde Dağlık Karabağ'ın Ermenistan'a birleştirilmesi kararı alındı ve o meseleden sonra Ermenistan, bugün kendi devletinde yer alan arazide yaşayan 200.000'e yakın Azerbaycanlıyı kovdu. Muharebenin taktik savaşı Azerbaycan topraklarında geçti. 1988'de bu süreç başlatıldığında, Dağlık Karabağ bölgesinde 120.000 Ermeni yaşıyordu ama Ermenistan'da 200.000 Azerbaycanlı yaşıyordu.

Karabağ’ın işgali nasıl başlatıldı? İgbal Ağazade A Haber’de açıkladıKARABAĞ'IN İŞGALİ NASIL BAŞLATILDI? İGBAL AĞAZADE A HABER'DE AÇIKLADI

SOVYETLER ERMENİSTAN'A DESTEK VERDİ

Maalesef o dönemde Sovyetler'in başında yer alanlar Ermenistan'a destek verdiler ve 200.000 Azerbaycanlı oradan kovuldu. Biz o dönemde Ermenistan'da yaşayan Azerbaycanlıları muhafaza edebilseydik, yerlerinde kalabilselerdi, 1918 yılında cumhuriyet ilan olduğunda bizim topraklar verilmezdi. Yani bugün mevcut olan Ermenistan devleti tarihen Azerbaycan'ın öz toprakları. Biz bunları zamanında konuşamadık, Sovyetler zamanında izin vermediler. Ermenistan'da yaşayan Azerbaycanlıların sayısı o zaman 600.000 kadardı. 1918 ila 1920 yıllarında Zengezur işgal edilince göç ettiler Azerbaycan'a, ondan sonra Stalin döneminde bir göç oldu. Son olarak 1988 yılında 200.000 kadar Azerbaycanlı göç etti.

DAĞLIK KARABAĞ'IN İŞGALİ AZERBAYCANLILARIN GÖÇ ETTİRİLMESİYLE BİRLİKTE OLDU

Azerbaycanlılar oradan göç ettikten sonra Dağlık Karabağ'ın Ermenistan'a bağlanması gündeme getirildi. İlk dönemde birleştirilme iddiası konuldu ama Sovyetler bunu reddetti. 1991 yılında Azerbaycan da Ermenistan da bağımsızlık sürecinden sonra artık Ermenistan'a birleştirilme kararının mümkün olunmayacağı görüldü. O zaman iddia olarak ne koyuldu ortaya? ''Hakların kendi kaderini tayin etme hakkı'' konuldu. O zamanlar artık 80.000 kadar Ermeni kalmıştı, buna rağmen onların kendi devletini koruma iddiası ortaya atıldı.

DAĞLIK KARABAĞ'DAN 3 KAT BÜYÜK 7 KENT İŞGAL EDİLDİ

Maalesef Azerbaycan'da devam eden süreç, Rusya'nın desteği ile birlikte 29 Ekim 1993'de Zengilan işgal olunduktan sonra Azerbaycan bugünkü 27 Eylül'e kadar olan vaziyete düştü. Toprakları işgal edildi ve sadece Dağlık Karabağ değil, Dağlık Karabağ etrafında olan 7 kenti yitirdi. O 7 kent, Dağlık Karabağ'ın kendisinden 3 defa büyüktür.

Dağlık Karabağ operasyonunda 28. gün! Ermenistan yine sivilleri hedef alıyorDAĞLIK KARABAĞ OPERASYONUNDA 28. GÜN! ERMENİSTAN YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı müjdeyi verdi: Tüm sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor

Son dakika haberine göre;  6. 7. 10. ve 11. sınıflara da  müjdesi verdi. Tüm sınıflar yüz yüze eğitime ’da geçiyor. Yüz yüze eğitim haftada 2 günden fazla olmayacak.
Giriş Tarihi: 25.10.2020 
Milli Eğitim Bakanlığı müjdeyi verdi: Tüm sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor

Okullarda yüz yüze eğitime kademeli geçişin son aşaması da tamamlanıyor. , ortaokul 6 ve 7. sınıflarla lise 10 ve 11. sınıfların 'da yüz yüze eğitime başlamasını planlıyor. İlk etapta Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının  genelindeki seyrini ve yüz yüze eğitimde geçen süreçteki vaka artış oranlarını 16 Kasım'a kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirecek. Tüm sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte salgın riskine ilişkin olumsuz bir görüşe varılmaması halinde 6. 7. 10 ve 11. sınıflar 23 Kasım tarihinden itibaren haftada 2 gün okullarına gidecek. Sınıf mevcutlarının ve salgın riskinin göz önünde bulundurulmasıyla  haftada 2 günden fazla olmayacak.



"TÜM KADEMELERDE"
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tamamen açılma tarihine ilişkin, "Cumhurbaşkanımız yüz yüze eğitime geçiş planlamamızın 3'üncü aşamasında ortaokula ve liseye yeni başlayan; ancak henüz okullarına kavuşamayan 5. ve 9. sınıf öğrencilerimizin 2 Kasım itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacağının müjdesini de paylaştı. Şu an okul öncesi, ilkokulların tüm sınıf düzeyleri, köy okulları, özel gereksinimli öğrenciler, hazırlık sınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başladık. Diliyoruz ki en kısa sürede diğer tüm kademelerdeki öğrencilerimizi okullarıyla, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla kavuşturalım ve yüz yüze eğitime başlayalım" açıklamasını yapmıştı.



'KATILIM YÜZDE 80'LERE YAKIN'
Okullarda yüz yüze katılımın da yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, "Yüzde 80'lere yakın bir katılım var. Bu katılımın bizim beklentimizin üstünde olduğunu söyleyebilirim. Şimdi aslında genel olarak tüm kademelerde yüzde 70'lerin üstünde; ama bazılarında yüzde 90'lara varıyor, bazılarında yüzde 75'lerde kalıyor; ama yaklaşık olarak yüzde 80'lere yakın bir katılım var" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den 'başörtüsü yasaklansın' çağrısı!
Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen, ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istedi.

Video Player


00:00 | 02:37

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform

Le Pen, katıldığı Grand Jury adlı televizyon programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ülkede konuyla ilgili tartışmaların başladığı 1989’dan bu yana başörtüsü takan kadınların sayısında çok hızlı bir artış olduğunu belirten Le Pen, kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını talep etti.
Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den 'başörtüsü yasaklansın' çağrısı!

'BU SAVAŞI BİR İDEOLOJİYE, İSLAMCILIĞA KARŞI İLAN EDİYORUZ'

Aşırı sağcı lider, kendilerine karşı savaş açıldığını, buna karşılık verilmesi gerektiğini öne sürerek, "Biz bu savaşı bir devlete değil, bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

İslamcı ideolojinin Fransa’nın düşmanı olarak görülmesi gerektiğini savunan Le Pen, bu ideolojiyi savunan kuruluşların yasaklanması, camilerin kapatılması ve yabancıların sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

'İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNİN BAZI MADDELERİ REDDEDİLSİN' 

Le Pen, "Fransa, kendini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmelidir" dedi. Aşırı sağcı lider, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki gerilimde, ülkesinin büyükelçisini geri çekmesinin önemli olduğunu ancak güçlü bir tepki olmadığını savundu.

Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye karşı tavır almasını isteyen Le Pen, Twitter hesabından paylaştığı mesajda da Erdoğan'ın bir öğretmenin öldürülmesinde başsağlığı dilemek yerine Macron'a hakaret etmeyi seçtiğini ileri sürerek, büyükelçinin geri çağrılmasının kaçınılmaz olduğu yorumunu yaptı.