Çakma Napolyon Macron şimdi de tahrike başladı! Charlie Hebdo'nun karikatürleri Fransa'da devlet binalarına yansıtıldı.

SON DAKİKA: Sincar'da yalnızca Irak bayrağı dalgalanacak* ABD'de eğitim uçağı evin üzerine düştü*Türkiye'nin S-400 testleri ABD'yi rahatsız etti! Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman'dan skandal açıklama*Cerablus balistik füzelerle hedef alındı*Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor*Avrupa'da günlük en yüksek koronavirüs vaka sayısı Fransa'da kaydedildi*ABD ile Çin arasında “Siyah Altın" krizi*Prens bin Selman'dan ilginç açıklama: Bu kararı alırsam halkım beni öldürür.


Çakma Napolyon Macron şimdi de tahrike başladı! Charlie Hebdo'nun karikatürleri Fransa'da devlet binalarına yansıtıldı.

Çakma Napolyon Macron şimdi de tahrike başladı! 'nun karikatürleri Fransa'da devlet binalarına yansıtıldı
Giriş Tarihi: 24.10.2020  06:41 Güncelleme Tarihi: 24.10.2020  07:17
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ’de, ’da, Karabağ’da karşımıza çıktı. Hiçbirinde tutunamadı. Fakat uslanmadı. Şimdi de tahrike başladı. İki kentte duvarlara yansıtılan görüntülerin önümüzdeki günlerde tüm ülkeye yayılacağı açıklandı.
Takvim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'de, 'da, Karabağ'da karşımıza çıktı. Hiçbirinde tutunamadı. Fakat uslanmadı. Şimdi de tahrike başladı.
Kışkırtıcı  karikatürlerini Montpellier ve Toulouse'da kamu binalarına yansıttı. Başarısız siyasi kariyerine İslam düşmanlığını da kattı. Çakma Napolyon, yine müslümanlar'ı hedef aldı. İslam'a hakaret eden çirkin karikatürleri devlet dairelerine astı.
Fransa'da skandal! Devlet binalarına yansıtıldı
İki kentte duvarlara yansıtılan görüntülerin önümüzdeki günlerde tüm ülkeye yayılacağı açıklandı. Avrupa ayağa kalktı.


Alçaksın Macron! Charlie Hebdo'nun Hz.Muhammed karikatürleri Fransa'da devlet binalarına yansıtıldı!

Giriş: 23.10.2020 20:03 Güncelleme:24.10.2020 07:04 
Fransa'da yayımlanan Charlie Hebdo dergisinin Hz.Muhammed'e yönelik yayınladığı karikatürlere ilişkin Fransa'da yeni bir skandala imza atıldı. Sözde peygamberimiz Hz.Muhammed'i karikatürize eden Charlie Hedbo'nun görselleri Fransa'da devlet binalarına ışıkla yansıtılmaya başlandı. Montpellier'deki devlet binasına yansıtılan karikatür görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

Fransa'da Müslüman karşıtlığı her geçen gün artarken yeni bir skandal daha yaşandı. Fransız Charlie Hebdo dergisinin peygamberimiz Hz.Muhammed'i karikatürize ettiği görseller Fransa'da devlet binalarına ışıkla yansıtılmaya başlandı.

MACRON BİLDİĞİMİZ GİBİ

Son dönemlerde Müslüman karşıtlığı üzerine siyasetini güçlendiren Emmanuel Macron'un Fransa'sında skandallar bitmiyor. Paylaşılan karikatürlerde, Hz. Muhammed'e ithafen "Aptallar tarafından sevilmek zordur." ve "Muhammed köktencilerle uğraşıyor." ifadesine yer verildi.

ONA GÖRE ÖZGÜRLÜK

Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed karikatürünü yayınlama kararı büyük tepki çekerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, söz konusu kararı savunan bir açıklama yapmış ve bu durumun bir "özgürlük" olduğunu ifade etmişti.

Macron Fransada Müslümanları hedef haline getirdiMACRON FRANSA'DA MÜSLÜMANLARI HEDEF HALİNE GETİRDİ

BU ÜLKE AKLINI MI YİTİRDİ?

Fransız Milletvekili Clementine Autain, ülkesinde artan İslam karşıtlığına ilişkin, "Bu ülke aklını mi yitirdi?" diyerek Müslümanların hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Autain, kucaklayıcı tavır ve söylemlere dönülmezse toplumun büyük bir uçuruma sürüklenip iç savaşın çıkacağını sözlerine ekledi.

Bu ülke aklını mı yitirdi? Fransız Milletvekili ülkesindeki İslam karşıtlığına sitem ettiBU ÜLKE AKLINI MI YİTİRDİ? FRANSIZ MİLLETVEKİLİ ÜLKESİNDEKİ İSLAM KARŞITLIĞINA SİTEM ETTİ

İÇİŞLERİ BAKANI HELAL GIDADAN RAHATSIZ

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in ülkedeki marketlerde helal gıda ürünleri için özel reyonların bulunmasından rahatsız olduğunu ve "cemaatçiliğin böyle başladığını söylemişti.

SALDIRIDA 17 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Charlie Hebdo Ocak 2015'te Hz. Muhammed'i konu eden hakaret içerikli karikatürler yayımlanmıştı. Paris'te 7 ve 9 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine düzenlenen saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırganlar polisin operasyonuyla öldürülürken, saldırıları terör örgütü el-Kaide üstlenmişti.

Son dakika: Türkiyeden Fransaya Charlie Hebdo tepkisi: Kabul edilemezSON DAKİKA: TÜRKİYE'DEN FRANSA'YA CHARLİE HEBDO TEPKİSİ: KABUL EDİLEMEZ
Charlie Hebdodan skandal karikatür!CHARLİE HEBDO'DAN SKANDAL KARİKATÜR!

Son dakika... Rezil rüsva oldular! Turan taktiği belini kırdı

Son dakika... Rezil rüsva oldular! Turan taktiği belini kırdı

Gelen son dakika haberine göre, Türklerin geleneksel savaş taktiği ‘hilal’i (Turan taktiği) uygulayarak Ermenistan ordusunu üç taraftan kuşatan Azerbaycan, zafere yürüyor. Esir alınan bir Ermeni askeri, bin 500 kadar PKK’lı teröristin Ermenistan saflarında savaştığını söyledi.

Seyfettin Ersöz
 24 Ekim 2020 - 06:41
 
1
Son dakika haberine göre, Azerbaycan ordusu, işgal altındaki Dağlık Karabağ’ı kuzey ve güney cepheden kuşatarak, Türklerin geleneksel savaş taktiği “hilal”i (Turan taktiği) uyguluyor.
2Karabağ’ın güney sınırını tamamen kontrol altına alan Azerbaycan, Karabağ’ın iç kesimlerindeki stratejik Laçin koridoru ve Gubadlı’ya doğru ilerliyor.
3Çatışmalarda esir alınan bir Ermenistan askeri ise, aylık 600 dolar karşılığında, bin 500 kadar PKK’lı teröristin Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etti.
4Bağlantıyı kesecekBağlantıyı kesecek
Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtarmak için 27 Eylül’de karşı harekat başlatan Azerbaycan ordusu, bölgeyi kuzey ve güney cepheden kuşatarak, adeta bir “hilal” çizdi.
5Sınır hatları boyunca güney ve kuzeyden ilerleyen Azerbaycan ordusu, Gubadlı, Laçin ve Kelbecer’i de alarak, Dağlık Karabağ bölgesi ile Ermenistan arasındaki bağlantıyı kesmeyi amaçlıyor.
6Bu sayede Karabağ’ın kalbi Şuşa ve Hankendi’ne lojistik destek kesilmiş olacak. Bu kapsamda, Azerbaycan askerleri, Karabağ’ın iç kesimlerindeki stratejik önemdeki Laçin koridoru ve Gubadlı’ya doğru ilerliyor. Güney cephede gösterilen başarının, kuzeyde de gösterilmesi amaçlanıyor.
7Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere, Fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde operasyonların sürdüğünü, Ermenistan güçlerinin Füzuli, Cebrail ve Gubadlı istikametindeki mevzilerine darbe vurulduğunu duyurdu.
8Bu istikametlerde Azerbaycan ordusu önemli bölge ve yükseklikleri kurtardı. Tüm cephe boyunca Ermenistan’ın askeri kaynak ve alt yapısına onarılamaz hasar verilirken, Ermeni güçlerin teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşadığı kaydedildi.
9Ermenistan’ın Tavuş ve Sisian bölgelerinden Dağlık Karabağ’a getirilen askerlerin savaşmayı reddederek firar ettikleri öğrenildi.
105 İHA düşürüldü5 İHA düşürüldü
Azerbaycan ordusuna ait Bayraktar TB2 SİHA’lar ve topçular, Ermeni güçlerine ait çok sayıda hedefi imha etti. Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait beş insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdi.
11Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan vatandaşlarına, sosyal medya paylaşımları konusunda uyarılarda bulundu. Cephedeki Azerbaycan askerleri ile ilgili bilgi, ses, video, fotoğraf, konumların yazılmaması ve paylaşılmaması gerektiği belirtildi.
12‘PKK’lılar 600 dolar karşılığında çatışıyor’
‘PKK’lılar 600 dolar karşılığında çatışıyor’
Çatışmalarda esir alınan Ermeni askeri Albert Mikaelyan, PKK’lı teröristlerin Dağlık Karabağ’da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etti. Mikaelyan, sorgulama esnasında Ermenistan’ın Şirak eyaletinde doğduğunu ancak askerlik için Dağlık Karabağ’a gönderildiğini belirtti.


SON DAKİKA: 'da yalnızca  bayrağı dalgalanacak
Son dakika haberine göre,  Ordusu Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin Hafaci, Ninova vilayetine bağlı  ilçesinde yalnızca Irak bayrağının dalgalanacağını bildirdi.  ile Erbil arasında statüsü tartışmalı bölgelerden biri olarak bilinen, terör örgütü PKK'nın varlık gösterdiği Sincar'daki sorunların çözümüyle ilgili 9 Ekim'de başkent Bağdat'ta yapılan toplantıda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Sincar'da yalnızca Irak bayrağı dalgalanacak

 Ordusu Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Tahsin Hafaci, Irak resmi haber ajansına yaptığı açıklamada,  anlaşması gereği ilçede yalnızca Irak bayrağının dalgalanacağını, iç güvenliğin ilçeyi, Irak ordusunun da Sincar'ı ve sınırlarını koruyacağını ifade etti.

Anlaşma gereği güvenlik güçlerine iç istihbarat ve ulusal güvenlik birimlerinin de yardımcı olacağını belirten Hafaci, ayrıca Sincar'da halkın yeni bir kaymakam seçeceğini kaydetti.

 ile Erbil arasında statüsü tartışmalı bölgelerden biri olarak bilinen, terör örgütü PKK'nın varlık gösterdiği Sincar'daki sorunların çözümüyle ilgili 9 Ekim'de başkent Bağdat'ta yapılan toplantıda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi liderliğinde yapılan toplantıya, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis,  heyeti ve Ezidi toplumu temsilcileri katılmıştı.

TARİHİ BİR ANLAŞMA
Irak Başbakanlık Sözcüsü Ahmed Molla Talal, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Başbakan Kazımi'nin himayesinde, Sincar'da hükümetin kontrolünü güçlendirmek ve dışarıdan gelen grupların (terör örgütü PKK) gücünü kırmak için idari ve güvenlik açısından tarihi bir anlaşma yapıldı." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: ABD'de eğitim uçağı evin üzerine düştü
 donanmasına ait iki kişilik eğitim uçağı, Alabama eyaletinde bir evin üzerine düştü.  içinde de California eyaletinde donanmaya bağlı bir F/ tipi savaş uçağı düşmüş, pilot koltuk fırlatma yöntemiyle kurtulmuştu.
Giriş Tarihi: 24.10.2020 Güncelleme Tarihi: 24.10.2020 

Son dakika: ABD'de eğitim uçağı evin üzerine düştü

 Donanması Hava Kuvvetleri Sözcüsü Binbaşı Zach , yaptığı açıklamada T-6B tipi eğitim uçağının yerel saatle 17.00 civarında Mobile kasabasına bağlı Foley semtine düştüğünü ve iki pilotun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ölen pilotların kimliklerinin henüz açıklanmayacağını belirten Harrel, uçağın düştüğü yerde ölen ya da yaralanan olup olmadığını bilmediğini ifade etti.

 medyasında, uçağın düştüğü evde yangın çıktığı bilgisi yer aldı.

Baldwin İlçesi Şerifliğinden yapılan açıklamada, henüz ölü ya da yaralı bilgisi alınmadığı belirtildi.

 içinde de California eyaletinde donanmaya bağlı bir F/ tipi savaş uçağı düşmüş, pilot koltuk fırlatma yöntemiyle kurtulmuştu.

Türkiye'nin S-400 testleri ABD'yi rahatsız etti! Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman'dan skandal açıklama
Türkiye'nin Rusya'dan aldığı  savunma sistemlerini test etmesi 'yi rahatsız etti. S-400'lerin test edilmesini Başkan Erdoğan, "ABD'ye soracak değiliz" şeklinde açıkladı. Gelişmelerin ardından ABD'den skandal bir açıklama geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.
Giriş Tarihi: 24.10.2020 Güncelleme Tarihi: 24.10.2020 
Türkiye'nin S-400 testleri ABD'yi rahatsız etti! Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman'dan skandal açıklama

Türkiye'nin dış tehditlere karşı büyük bir hamleyle ve her türlü baskıya rağmen dik durarak Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemini test etmesi ABD'yi rahatsız etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, "Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da teyit ettiği üzere Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyor." açıklamasını yaptı.

NATO'YA OLAN BAĞLILIĞA ÖRTÜŞMÜYORMUŞ

Hoffman, yaptığı yazılı açıklamada, "Pozisyonumuz konusunda açık ve tereddütsüz olduk, operasyonel bir S-400 sistemi, Türkiye'nin müttefik olarak ABD ve NATO'ya olan bağlılığıyla örtüşmüyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu sistemleri almasına karşı çıktıklarını hatırlatan Hoffman, "Güvenlik ilişkilerimiz için ciddi sorunlar teşkil etme riski taşıyan bu testlere itiraz ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hoffman, Türkiye'nin S-400 alımından dolayı F-35 programına katılımının askıya alındığını hatırlatarak, "S-400 başka alanlardaki iş birlikleri konusunda engel olmaya devam ediyor." açıklamasına yer verdi.

Başkan Erdoğandan S-400 açıklaması: Amerikanın yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamazBAŞKAN ERDOĞAN'DAN S-400 AÇIKLAMASI: AMERİKA'NIN YAKLAŞIMI KESİNLİKLE BİZİ BAĞLAMAZ

BAŞKAN ERDOĞAN: ABD BİZİ BAĞLAMAZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, "Test yapıldı doğrudur, halen yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Biz elimizdeki bu tür imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Bunu da biz kalkıp Amerika'ya soracak değiliz. Biz sadece S-400 değil, bunun dışında birçok hafif orta ağır silahlar... Bunların içerisinde Amerika'dan aldığımız silahlar da var. Bunların da testlerini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yunanistan'ın elinde S300'ler var. Bırakın test etmeyi kullanıyor. Buraya Amerika bir şey söylüyor mu?" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin S-400 denemesi rahatsız etmişti! NATO Yunanistan’ın S-300 hamlesine neden sessiz?TÜRKİYE'NİN S-400 DENEMESİ RAHATSIZ ETMİŞTİ! NATO YUNANİSTAN'IN S-300 HAMLESİNE NEDEN SESSİZ?
Türkiye’nin S-400 denemesi rahatsız etmişti! NATO Yunanistan’ın S-300 hamlesine neden sessiz?

Cerablus balistik füzelerle hedef alındı

'nin 'yla teröristleri temizlediği ’ta 2 balistik füzeyle saldırı düzenlendi. Cerablus'ta meydana gelen saldırıda 10 kişinin yaralandığı açıklandı.
Giriş Tarihi: 23.10.2020 
Cerablus balistik füzelerle hedef alındı

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Cerablus'ta 2 balistik füzeyle düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı.

KARKAMIŞ'IN KARŞISINDAKİ SURİYE TOPRAKLARINDA...

Askeri muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Cerablus'un güneyindeki Küse bölgesinde mazot rafinelerine saldırı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre 10 kişinin yaralandığı saldırının, Lazkiye'de konuşlu Rus donanmalarından 2 balistik füzeyle düzenlendiği öğrenildi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor
Ermenistan ordusu perişan! Azerbaycan ordusu SİHA'larla böyle vurdu
Son Dakika haberi; Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını kurtarmaya yönelik operasyonlarında Ermenistan hedeflerini vurma anına ait görüntüler yayınlandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hocavend, Cebrayıl, Zengilan ve Gubadlı bölgelerinde 13 köyün daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını duyurmuştu.
Video Player


00:00 | 01:31

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform
 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Hocavend, Cebrayıl, Zengilan ve Gubadlı bölgelerinde 13 köyün Ermenistan işgalinden kurtardığını duyurdu.

Aliyev: 13 köy daha işgalden kurtarıldı Aliyev: 13 köy daha işgalden kurtarıldı

Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kahraman Azerbaycan ordusu, Hocavend bölgesindeki Dolanar ve Bünyadlı, Cebrail bölgesindeki Dağ Tumas, Nüsüs, Helefli, Minbaşılı ve Veyselli, Zengilan bölgesindeki Venedli ve Mirzehesenli köylerini, Gubadlı bölgesindeki Zilanlı, Kürt Mahrızlı, Muğanlı ve Alakurşak köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır” ifadelerini kullandı.

SİHA'LAR YERLE BİR ETTİ!

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait birlikleri ve askeri teçhizatları imha etti.
Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı operasyonlar başarılı şekilde devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde bulunan Ermenistan ordu birliklerini ve askeri teçhizatlarının vurulduğu anlara ait görüntüleri paylaştı.

Ermenistan ordusu perişan! Azerbaycan ordusu SİHA'larla böyle vurdu
Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor
 karşısında ağır darbeler alan 'ın hali içler acısı. Azerbaycan'ın düzenlediği operasyonlar sonrası hezimete uğrayan ve firarların başladığı Ermenistan ordusunda teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı da yaşandığı kaydedildi.
Giriş Tarihi: 23.10.2020 
Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği bildirildi.

Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor

ÖNEMLİ ARAZİ VE YÜKSEKLİKLER ELE GEÇİRİLDİ
Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açan Ermenistan güçlerinin Fuzuli, Cebrail ve Gubadlı istikametindeki mevzilerine darbeler vuruldu. Bu istikametlerde Azerbaycan ordusu önemli arazi ve yüksekliklerde kontrol sağladı.

Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor

SİLAH VE YİYECEK SIKINTISI YAŞIYORLAR
Açıklamada, tüm cephe boyunca Ermenistan'ın askeri kaynak ve alt yapısına onarılamaz hasar verildiği, Ermeni güçlerin teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşadığı kaydedildi.

Ermenistan'dan getirilen askerlerin savaşmayı reddederek firar ettiklerin belirtildi.

Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğun bildirildi.

Ermenistan ordusu paramparça! Asker yiyecek ekmek bile bulamıyor

GÜNEY CEPHESİ ÇÖKTÜ, KARABAĞ'IN İRAN BAĞLANTISI KALMADI
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 köy ve 1 kasabanın daha Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını, Azerbaycan-İran sınırının işgal altındaki kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Böylelikle Ermenistan güçlerinin Karabağ'ın güneyindeki cephe hattı çökmüş oldu.

Avrupa'da günlük en yüksek koronavirüs vaka sayısı Fransa'da kaydedildi
'da son 24 saatte 26 bin 896 kişide daha yeni tip  (Kovid-19) tespit edilmesiyle salgının başından bu yana ülkede ve 'da görülen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.
Giriş Tarihi: 10.10.2020 Güncelleme Tarihi: 10.10.2020 
Avrupa'da günlük en yüksek koronavirüs vaka sayısı Fransa'da kaydedildi

Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede 54 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı sayısı 32 bin 684'e ulaştı.

'da virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 26 bin 896 artışla 718 bin 873'e yükseldi. Bu rakam, salgının başından bu yana ülkede ve 'da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Son 7 günde 4 bin 999 kişi hastanelerde tedavi altına alındı, bunlardan 928'si yoğun bakımda yatıyor. Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 11'e ulaştı.

Ülkede, son olarak dün kayıtlara geçen 20 bin 746 vakayla salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı tespit edilmişti.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

ABD ile Çin arasında “Siyah Altın" krizi
’de 2.5 milyar dolarlık pazara sahip olan ve kadınların rağbet gösterdiği “" olarak adlandırılan perukların, 'in  bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğu iddia edildi. ABD'nin Çin'den gelen perukları incelemek üzere el koyduğu belirtildi.
Giriş Tarihi: 11.10.2020 Güncelleme Tarihi: 11.10.2020 
ABD ile Çin arasında “Siyah Altın krizi

 ile  arasında artan teknoloji gerilimine, bu kez de peruk eklendi. ABD'de 2.5 milyar dolarlık pazara sahip olan ve Çin'den ithal ettiği "" olarak adlandırılan perukların Çin'in  bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğu iddia edildi.

PERUKLAR UYGURLU KADINLARA AİT

ABD 'nın son dönemlerde Çin'den tedarik edilen peruk benzeri ürünlerin, 2 milyon Uygur ve diğer etnik azınlıkların toplama kamplarında gözaltına alındığı sırada gösterdiği artışa dikkat çekti.

ABD Ticaret Bakanlığı, ABD'deki saç ürünü satan bir çok işletmedeki peruklarına , Çin'in Sincan bölgesindeki toplama kamplarında yaşayan Müslüman Uygur Türklerine ait olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı'nın Çin'in ürettikleri ürünleri inceleme altına aldığı ve Çin'e konuyla ilgili uyarıda bulunduklarını belirtti. ABD Gümrük ve Sınır Koruması, geçen aylarda Çin'de üretilen 800 bin dolar değerinde 13 ton saça el konulduğunu ifade etti.

AB sahil güvenlik personeli mülteci teknesini batırmak için bomba atıp silah çekti

Avrupa Birliği  karşıtlığı noktasında 'ın acımasız tavırlarını örnek aldı.   personelleri Ege'de Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilere saldırdı. Sahil güvenlik ekipleri tekneyi batırmaya çalışırken mültecilerin botlarını batırmayı denedi. Mültecilerin direnmesi sonrasında tekneye doğru iki bomba atan AB sahil güvenlik ekiplerinin videoda mültecilere silah doğrulttuğu da görüldü.
Giriş Tarihi: 23.10.2020 Güncelleme Tarihi: 23.10.2020 
AB sahil güvenlik personeli mülteci teknesini batırmak için bomba atıp silah çekti

Ege'den Yunanistan'a geçmeye çalışan mülteci botları AB Sahil Güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Saldırı esnasında mültecilerin botlarını batırmaya çalışan AB personeli iki adet bomba kullandı.

TEKNEYE YAKIN ALANA BOMBA ATTILAR

Mülteci teknelerini durduran AB'ye bağlı sahil güvenlik ekipleri botları batırmaya çalıştı. Mültecilerin direnmesi sonrasında botları batıramayan AB sahil güvenliği, iki adet bombayı mültecilerin botlarının hemen yanındaki bölgeye attı.

MÜLTECİLERE SİLAH DOĞRULTTULAR

AB sahil güvenlik ekiplerinin mültecilerin botlarını batırmayı başaramadıktan sonra mülteci kadın ve çocuklara doğru silah doğrulttuğu kameralara yansıdı.

Avrupa mülteci akınına dur diyemiyor! Böyle geçtilerAVRUPA MÜLTECİ AKININA DUR DİYEMİYOR! BÖYLE GEÇTİLER

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile bir araya geldi

İşgalci 'dan topraklarını kurtarmaya devam eden , ABD ile görüşme gerçekleştirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, ABD'li mevkidaşı  ile bir araya geldi.
Giriş Tarihi: 23.10.2020 
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile bir araya geldi

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi. Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarına yönelik başlattığı operasyonlar sürerken, ülkeler arası diplomasi trafiği de devam ediyor.

GÜNDEM DAĞLIK KARABAĞ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un ABD'ye yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ ihtilafındaki son durumun görüşüldüğü, Ermenistan tarafının yapıcı olmayan politikası, Azerbaycanlı sivillerin hedef alınması ve Ermenistan'ın yurt dışından paralı asker ve teröristleri getirerek savaşa dahil etmesi hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Bakanlık, görüşmede ayrıca Azerbaycan-ABD ikili ilişkilerinin de ele alındığını açıkladı.

Azerbaycan kritik bölgeleri ele geçirdiAZERBAYCAN KRİTİK BÖLGELERİ ELE GEÇİRDİ
Son dakika | Ermenistana büyük darbe! Azerbaycan 13 köyü daha işgalden kurtardıSON DAKİKA | ERMENİSTAN'A BÜYÜK DARBE! AZERBAYCAN 13 KÖYÜ DAHA İŞGALDEN KURTARDI
Putinden Azerbaycan ve Ermenistan açıklamasıPUTİN'DEN AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN AÇIKLAMASI
Son dakika: Azerbaycan İran sınırını kontrol altına aldıSON DAKİKA: AZERBAYCAN İRAN SINIRINI KONTROL ALTINA ALDI
Son dakika: Azerbaycan İran sınırını kontrol altına aldıSON DAKİKA: AZERBAYCAN İRAN SINIRINI KONTROL ALTINA ALDI

Prens bin Selman'dan ilginç açıklama: Bu kararı alırsam halkım beni öldürür
İsrail ile "normalleşme" eğiliminde olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MBS), halkın tepkisinden çekiniyor. Haaretz gazetesinin iddiasına göre MBS, görüştüğü İsrailli-Amerikalı milyarder Haim Saban'a "Normalleşme adımlarına katılamam. Bu İran, Katar ve halkımın (Suudi halkının) elinde öldürülmeme yol açar" diyerek korkusunu paylaştı. Habere herhangi bir yalanlama gelmedi.
Prens bin Selman'dan ilginç açıklama: Bu kararı alırsam halkım beni öldürür

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın gönlünün İsrail'le "normalleşme" eğiliminde olduğu ancak bölgesel ve daha çok halkının tepkisinden çekindiği için adım atmadığı ortaya çıktı. İsrail gazetesi Haaretz, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın, Riyad'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'dekine benzer bir adım atması ve ilişkilerini normalleştirmesi durumunda, İran ve Suudi halkının onu öldüreceğinden korktuğunu iddia etti. Gazete, Muhammed bin Selman'ın İsrailli-Amerikalı milyarder Haim Saban ile yaptığı görüşmede bu konuyu dile getirdiğini iddia etti.ABD'deki Demokrat Parti'nin en büyük bağışçılardan biri olan Sabban'ın, Florida'da ABD'de Demokrat Başkan adayı Joe Biden ve yardımcı adayı Kamala Harris için düzenlenen bir internet ortamındaki seçim kampanyası sırasında bu toplantının içeriğinin bir kısmını açıkladığı belirtildi. Haaretz'e göre Saban, Suudi Veliaht Prensin kendisine Bahreyn ve BAE'deki komşularına İsrail ile ilişkileri normalleştirmede katılamayacağını, eğer yaparsa "İran, Katar ve halkımın (Suudi halkının) elinde öldürülmesine" yol açacağını söylediği iddia edildi. Muhammed bin Selman'ın İsrail'le ilişkiyi "normalleştirme" yolunda bir diğer çekincesinin ise babası Kral Salman bin Abdülaziz'in 2002'de Riyad tarafından başlatılan Arap Barış Girişimi'ne dayalı kapsamlı bir Arap-İsrail barışını sağlamaya kararlı olması olduğu değerlendiriliyor.

'Sudan'ın ABD'ye gönderdiği rüşveti Prens Muhammed bin Selman ödedi'

Öte yandan ABD'nin Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmak için istediği 335 milyon dolar tazminatı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ödediği iddia edildi.

KAYNAK: HAARETZ