Son dakika: Türkiye'den Almanya'daki cami baskınına sert tepki.

Ermenistan'ın işgal ettiği Zengilan'da tarihi bir camiyi domuz ahırına çevirdiği ortaya çıktı*Azerbaycanlı spikerden sevinç gözyaşları: 15 yıldır bu haberi vermeyi bekliyordum!*Almanya’da şoke eden son dakika gelişmesi! Whatsapp yazışmalarını okuyacaklar*FETÖ firarisi Hakan Şükür'e şok! Babası için 15 yıla kadar hapis cezası istendi*Provokatif Youtuber Arif Kocabıyık CHP'nin bankamatikçisi çıktı!*Markar Esayan'a veda! Başkan Erdoğan patrikhanedeki cenaze törenine katıldı*


Son dakika: Türkiye'den Almanya'daki cami baskınına sert tepki.

Son dakika: Türkiye'den Almanya'daki cami baskınına sert tepki
Son dakika haberleri... 'da bir camiye yapılan polis baskını hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "'deki eski ve merkezi camilerden biri olan 'ne yapılan baskını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 23.10.2020 
Son dakika: Türkiye'den Almanya'daki cami baskınına sert tepki

Almanya'da bir camiye yapılan polis baskını hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Berlin'deki eski ve merkezi camilerden biri olan Mevlana Camisi'ne yapılan baskını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

BAKANLIKTAN SERT TEPKİ

Bakanlık açıklamasında, Berlin'deki Mevlana Camisi'nde sabah namazı için toplanıldığı esnada mali konuda yürütülen bir soruşturma kapsamında polis baskını yapıldığı hatırlatıldı.

Caminin kentteki en eski ve merkezi ibadethanelerden biri olduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Mevlana Camisi'ne polis tarafından yapılan baskını şiddetle kınıyoruz. Bu çirkin eylemle ibadet yerlerinin kutsallığına gösterilmesi gereken hassasiyet hiçe sayılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye alçak baskına sessiz kalmadı"BASKIN MÜSLÜMAN TOPLUMUNA KARŞI YAPILMIŞ BİR HAREKETTİR"

Açıklamada "Polislerin baskın bahanesiyle cami içinde botlarıyla dolaşmaları ve ibadethaneyi kirletmeleri hiçbir şekilde mazur görülemez. Bu çirkin eylemin ifade ve inanç özgürlüğü konusunda ders vermeye kalkan bir ülkenin başkentinde gerçekleştirilmesi ise ayrıca düşündürücüdür." ifadesine yer verildi.

Baskının Müslüman toplumuna karşı yapılmış izahı mümkün olmayan bir hareket olduğuna işaret edilen açıklamada, "(Bu baskın) Almanya'da sayıları 5 milyona yaklaşan Müslüman toplumunun maruz kaldığı ön yargılı, ayrımcı ve orantısız muamelenin yeni bir örneğidir. Müslümanların daha fazla dışlanmadan ve ötekileştirilmeden Almanya'nın ayrılmaz bir parçası oldukları gerçeğini Alman makamlarının idrak etmeleri gerekir." ifadeleri kullanıldı.
Almanya'daki cami baskınına sert tepki
SON DAKİKA: 'den 'deki camiye yapılan polis baskınına kınama: Hiçbir bahane ile kabul edilemez
Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'nın başkenti 'deki 'ne yapılan polis baskınını şiddetle kınadı.
Almanyada camiye küstah saldırıALMANYA'DA CAMİYE KÜSTAH SALDIRI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'nın başkenti 'deki 'ne yapılan polis baskınını şiddetle kınadı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sorgusuz sualsiz ve ölçüsüz bir şekilde sabah namazı esnasında Berlin Mevlana Camii'ne yapılan polis baskınını şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Berlin savcılığı ve polisinin, bu tutumu nedeniyle Müslüman toplumundan özür dilemesi gerektiğini belirten Oktay, Mevlana Camii cemaatine de geçmiş olsun dileklerini iletti.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mevlana Camisi'ne yapılan polis baskınını şiddetle kınadı.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'nın başkenti Berlin'de bölgenin merkezi camilerinden biri olan Mevlana Camii'ne sabah namazı vaktinde Alman polisleri tarafından yapılan baskında hassasiyetlerin ve kutsalların hiçe sayıldığını belirtti.

Bu nefret dolu tutumu şiddetle kınadığını vurgulayan Erbaş, "Özellikle Avrupa'da İslam düşmanlığı üzerinden üretilen nefret dilinin resmi makamlar tarafından da desteklendiğine şahit oluyoruz. Müslümanlara yönelik yapılan bu ayrımcı ve saygısız muamele hiçbir bahane ile kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

BERLİN'DE POLİSİN CAMİDE YAPTIĞI ARAMALAR SIRASINDA HALILARA BOTLARLA BASMASINA MÜSLÜMANLARDAN TEPKİ
Almanya'nın başkenti Berlin'de Mevlana Camisi'nde yapılan aramalar sırasında polislerin üzerinde namaz kılınan halılara botlarla basmasına cami yönetimi ve Müslümanlar tepki gösterdi.

Berlin Başsavcılığının açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında zarar gören küçük işletmelere yapılan maddi yardımın haksız yere alındığı gerekçesiyle 5 işletmede ve bir camide arama yapıldığı belirtildi.

Sabah saatlerinde camide gerçekleşen ve 150 polisin katılığı aramalar sırasında polislerin Mevlana Camisi'nin halılarına botlarla basması ve namaz vaktinde arama yapılması tepkilere yol açtı.

Aramalar sırasında camide bulunan Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah namazının farzını kılmak için namaza durduklarında arka taraftan sesler geldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz namaza devam ettik. 'Herhalde kendisini bilmezin biri camiye geldi ve içeride bağırıyor' diye düşündük. Polis sesleri fazlalaşınca bir kontrolün olduğunu fark ettik. Biz namazımıza devam ettik. Namazımızı bitirdikten sonra takriben 50 kadar polisin ayakkabılarıyla cami içinde dolaştığını görünce biz 'Niye ayakkabınızla camimizin içine giriyorsunuz. Cami adabı sizde hiç mi yok. Aynı şekilde kiliseye veya sinagoga girebilir misiniz?' şeklinde tepki gösterdik. Onlar da, 'Elimizde arama talimatımız var, biz buna göre arama yapıyoruz' dediler."

Özkan, cemaatin, polislerin ayakkabılarını çıkarması veya galoş giymesine ısrar etmesi üzerine yarım saat sonra polislerin başka halılar getirip serdiklerini aktardı.

Müslümanların bu şekilde sabah namazı sırasında camide arama yapılmasından rahatsız olduğunu vurgulayan Özkan, "Camimize böyle bir baskın yapmaları bizi çok rahatsız etti. Bu şekilde arama yapılmasını şiddetle kınıyoruz." dedi.


"POLİSİN BURADA ARAMA YAPMASI BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"
Mevlana Camisi Derneği Başkanı İdris Kahraman da camide arama yapmadan önce kendi evinin de arandığı bilgisini paylaştı.

Kahraman, söz konusu yardım için yasal yollardan müracaat edildiğini, çok az miktarda bir yardımın kendilerine ulaştığını, bunun da gerekli yerlerde harcandığını belirterek, bu yardıma, yasal hak olduğu düşünülerek müracaat ettiklerini, ödemelerin de resmi kanallardan kendilerine yapıldığını anlattı.

Burada cami derneğinin bir hatasının olmadığını vurgulayan Kahraman, şöyle konuştu:

"Bu paranın hakkımız olmadığını iddia ediyorsa bir merci, o zaman bizim müracaatımız daha önce geri çevirilmiş olunması lazımdı veya yanlışlıkla ödendiyse, iki satır bir yazıyla bu paranın iade edilmesi talep edilebilirdi. Bunu da biz iade ederdik. Ama camiye geldiğimizde gördük ki, sabah namazında cemaatle namaz kılınıyorken 150 polisle, eve değil, ahıra bile girilmeyecek pozisyonda camiye ayakkabılarla girildi ve cemaat namaz kılarken tedirgin edildi. Cami cemaati ciddi tepki göstermesi üzerinde hali cinsinden bir şey getirdiler."

Kahraman, aramalara da tepki göstererek, "Bizi sorgulayacaklarına bu yardımı yapan mercilerin sorgulanması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Alman güvenlik güçlerinin bu muamelesini asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Kahraman, "Biz burada hakkıyla çalışıyoruz. Alnımızın teriyle çalışıyoruz. İçinde yaşadığımız bu ülkenin ekonomisine katkı sunuyoruz. Bizimle hareket eden hiçbir insanımız ne krimanal olaya karışması ne de toplumun huzurunu bozması söz konusu. Polisin burada arama yapması bizi derinden üzmüştür. Biz yabancı değiliz, buranın bir parçasıyız, burası bizim memleketimiz." dedi.

Kahraman, bu olayın camileri ve Müslümanları kamuoyunda farklı gösterme çabasının bir parçası olduğunu kaydetti.

Almanyada bir camiye daha ırkçı saldırıALMANYA'DA BİR CAMİYE DAHA IRKÇI SALDIRI
Almanyada camiye alçak saldırıya Türkiyeden sert tepkiALMANYA'DA CAMİYE ALÇAK SALDIRIYA TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ
Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?
Dünyayı saran koronavirüsü ile ilgili 'da mili  üreten bir firmanın virüsü yok eden tıbbi cihazı ürettiği ve  ve Makedonya'da virüs bulaşmış bir hastada denenmesi için yazışmaların yapıldığı öğrenildi.
Giriş Tarihi: 11.03.2020 
Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

İlk kez Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde görülen ve "Kovid-19" olarak adlandırılan koronavirüs, milyonlarca insanın hayatını derinden etkilemeye devam ediyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

Virüs, tüm çabalara karşın yayılmaya devam ediyor. Dünya ülkeleri virüs ile mücadele de tüm imkânlarını seferber ediyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

Virüsü önlemeye yönelik henüz bir ilaç tedavisi bulunmamakla birlikte, aşı geliştirme çalışmaları ABD Kara kuvvetleri Tıbbi AR-GE merkezinde, Rusya ve İsrail araştırma merkezi MIGAL'de devam ediyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

Son açıklamalara göre İsrail araştırma merkezi MIGAL, daha önce tavuklardaki "infeksiyoz viral bronşite" karşı geliştirilen aşının, mevcut korona virüsüne karşı da kullanılabileceğini ve aşının birkaç haftaya hazır olabileceğini iddia ediyor. Tüm bu gelişmelere karşı virüs ile mücadele de, Türkiye Cumhuriyeti dünyaya örnek olacak bir çalışma yürütüyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

Öte yandan Ankara kulislerinde milli bir tıbbi cihazın virüse karşı etkili olduğu ve virüsü tamamen yok ettiği söyleniyor.

Damar cerrahisinde dünyada ses getiren milli bir firmanın son ARGE çalışmaları sonucunda virüse karşı etkili olan milli cihazı ürettiği ifade ediliyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

Özellikle kalp ve damar cerrahisinde kullanılan milli cihazlardan yola çıkılarak üretilen milli cihazın akciğerlerde yer alan damarlara girerek, virüse ışın yoluyla müdahale edilebildiği ve virüsün yok edildiği iddia ediliyor. Milli cihazın; İtalya, KKTC ve Makedonya'da virüs bulaşmış bir hastada denenmesi için yazışmaların yapıldığı ifade ediliyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?

Firma yetkilileri konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmak istemiyor.

Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?
Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?
Türkiye koronavirüsü yok eden milli cihaz mı üretti?
YouTube üzerinden "İlave TV" adı altında provokatif yayınlar yapan Arif Kocabıyık'ın skandallarla dolu geçmişi
'li Konyaaltı Belediyesi'nin kadrolu bankamatikçisi olduğu ortaya çıkan  geçmişte skandallarla gündeme gelmişti. Kocabıyık, bir vatandaşa "çomar" diyerek hakaret etmiş, ayrıca darbe imasında bulunan paylaşımlar yapmıştı.
Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 22.10.2020 
YouTube üzerinden İlave TV adı altında provokatif yayınlar yapan Arif Kocabıyık'ın skandallarla dolu geçmişi

 merkezli ve sosyal medyadan yayın yapan 'İlave ' isimli  kanalında vatandaşlarla sokak röportajları yaparak, devlet ve hükümet aleyhine provokatif yayınlar yapan 37 yaşındaki 'ın 'nin kadrolu bankamatikçisi olduğu ortaya çıktı.

Kocabıyık'ın CHP'li Konyaaltı Belediyesi'nde kadrosunun olmasına rağmen hiç işe gitmeyip maaş aldığı belirlendi. Durumun sosyal medyada bazı vatandaşlar tarafından gündeme getirilmesinin ardından 2 gün önce Kocabıyık'ın istifa ettiği öğrenildi. Kocabıyık, son olarak "kadrolu bankamatikçi" olarak gündeme gelse de geçmişi de skandallarla dolu.

VATANDAŞA "ÇOMAR" DEDİ

"24 Haziran seçimlerinde oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?" sorusunu sorarak cevap arayan provokatör Kocabıyık, AK Partili bir seçmene denk gelince aldığı "memnunum" cevabı üzerine deliye dönmüştü. Vatandaşın kararının arkasında durmasını ve 'yi desteklemesini içine sindiremeyen Kocabıyık vatandaşla aklınca dalga geçmeye başlamıştı. Karşısındaki kadına "çomar" diyen Kocabıyık, videonun sosyal medyada yayımlası üzerine sosyal medyada kullandığı hesaplarını gizliye almıştı.

DARBE İMASI YAPMIŞTI
Arif Kocabıyık'ın skandalı bununla da kalmamıştı. Geçtiğimiz yıl da sosyal medyadan bir paylaşım yapan Kocabıyık, darbe imasında bulunmuştu.

Son dakika: Provokatif Youtuber Arif Kocabıyık CHP'nin bankamatikçisi çıktı!SON DAKİKA: PROVOKATİF YOUTUBER ARİF KOCABIYIK CHP'NİN BANKAMATİKÇİSİ ÇIKTI!
FETÖ'cü olduğu iddia edilen Buğra Kavuncu ile ilgili flaş gelişme!
Son dakika haberine göre; ’cü olduğu tartışılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı ’yla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. FETÖ’cü dayısı ’nın, kızının nişan yüzüklerini de FETÖ'nün sözde "" ve "başyüceler şurası başkanı" firari 'ın taktığı öğrenildi.
Giriş Tarihi: 23.10.2020 
FETÖ'cü olduğu iddia edilen Buğra Kavuncu ile ilgili flaş gelişme!

Fetullahçı Terör Örgütü () soruşturması kapsamında tutuklanan eski  mensubu 'nın 'nun dayısı olduğu, Altaylı'nın kızının nişan yüzüklerini FETÖ'nün sözde "" ve "başyüceler şurası başkanı" firari 'ın taktığı öğrenildi.

Enver Altaylı'nın bilgisayarında ele geçirilen fotoğraflarda, kızının nikah kurdelesini Mustafa Özcan'ın kestiği görülüyor. Fotoğrafta; Enver Altaylı, aynı soruşturmanın şüphelisi damadı Metin Can Y. ile kızı Dilara Y. ve Mustafa Özcan yer alıyor.

Mustafa Özcan,  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'in de arasında bulunduğu FETÖ'nün üst düzey 73 ismiyle ilgili Ankara 4. 'nde açtığı davanın sanıkları arasında bulunuyor.

İYİ Partili Ümit Özdağ'dan FETÖ itirafı! ''İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü''İYİ PARTİLİ ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FETÖ İTİRAFI! ''İSTANBUL İL BAŞKANI BUĞRA KAVUNCU FETÖ'CÜ''

Davanın iddianamesinde Mustafa Özcan için "fiilen örgüt içerisinde Fetullah Gülen'den sonra gelen şahıs" olduğu belirtiliyor. Enver Altaylı, kapatılan Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda teröristbaşı Fetullah Gülen'i övmüş ve "Orta Asya'da Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan Gülen Hocaefendi'dir" iddiasında bulunmuştu.

Altaylı'nın, Özbekistan ve 'daki darbe girişimlerinin arkasında olduğu iddia edilmişti. Enver Altaylı; "casusluk ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanıyor.

İYİ Partili Ümit Özdağ'dan FETÖ itirafı! ''İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü''İYİ PARTİLİ ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FETÖ İTİRAFI! ''İSTANBUL İL BAŞKANI BUĞRA KAVUNCU FETÖ'CÜ''
Ümit Özdağ'ın “Buğra Kavuncu FETÖ’cü” açıklaması ne anlama geliyor! Hasan Basri Yalçın yorumladıÜMİT ÖZDAĞ'IN “BUĞRA KAVUNCU FETÖ’CÜ” AÇIKLAMASI NE ANLAMA GELİYOR! HASAN BASRİ YALÇIN YORUMLADI
AK Parti'ye geçen eski İYİ Partili isim parti içinde dönen dolapları anlattıAK PARTİ'YE GEÇEN ESKİ İYİ PARTİLİ İSİM PARTİ İÇİNDE DÖNEN DOLAPLARI ANLATTI
İYİ Parti'yi karıştıracak görüntü! Adem Taşkaya A Haber'de yayınladı...İYİ PARTİ'Yİ KARIŞTIRACAK GÖRÜNTÜ! ADEM TAŞKAYA A HABER'DE YAYINLADI...
FETÖ’nün İYİ Parti’ye sızma hikayesi! Ümit Özdağ ifşa etmişti...FETÖ’NÜN İYİ PARTİ’YE SIZMA HİKAYESİ! ÜMİT ÖZDAĞ İFŞA ETMİŞTİ...
Skandal iddia: CHP, HDP VE İYİ Parti Açılım Anayasası hazırlayacaktıSKANDAL İDDİA: CHP, HDP VE İYİ PARTİ "AÇILIM ANAYASASI" HAZIRLAYACAKTI

’nun dayı kızına yüzüğü  imamı takmış
’cü olduğu tartışılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı ’yla ilgili yeni gelişme... FETÖ’cü dayısı ’nın, kızının nişan yüzüklerini de “FETÖ Türkiye İmamı” takmış
ZEYNEL YAMAN
Giriş Tarihi: 23.10.2020
Buğra Kavuncu’nun dayı kızına yüzüğü FETÖ imamı takmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın Buğra Kavuncu'nun dayısı olduğu, Altaylı'nın kızının nişan yüzüklerini FETÖ'nün sözde "Türkiye İmamı" ve "başyüceler şurası başkanı" firari Mustafa Özcan'ın taktığı öğrenildi.

Enver Altaylı'nın bilgisayarında ele geçirilen fotoğraflarda, kızının nikah kurdelesini Mustafa Özcan'ın kestiği görülüyor. Fotoğrafta; Enver Altaylı, aynı soruşturmanın şüphelisi damadı Metin Can Y. ile kızı Dilara Y. ve Mustafa Özcan yer alıyor.


Mustafa Özcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu FETÖ'nün üst düzey 73 ismiyle ilgili Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı davanın sanıkları arasında bulunuyor.

İYİ Parti'li Ümit Özdağ'dan flaş itiraf! "İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, FETÖ'cüdür!"

Davanın iddianamesinde Mustafa Özcan için "fiilen örgüt içerisinde Fetullah Gülen'den sonra gelen şahıs" olduğu belirtiliyor. Enver Altaylı, kapatılan Zaman Gazetesi'ne verdiği röportajda teröristbaşı Fetullah Gülen'i övmüş ve "Orta Asya'da Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan Gülen Hocaefendi'dir" iddiasında bulunmuştu.
Altaylı'nın, Özbekistan ve Azerbaycan'daki darbe girişimlerinin arkasında olduğu iddia edilmişti. Enver Altaylı; "casusluk ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanıyor.

Ümit Özdağ'ın FETÖ'cülükle suçladığı Buğra Kavuncu kimdir? İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu kimdir nereli İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu iddia edilmişti! İşte Kavuncu'nun dikkat çeken geçmişi İYİ Partili Ümit Özdağ suçladı: İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ’cü

Son dakika: PKK'ya ağır darbe! 76 sözde yönetici öldürüldü...
Son dakika haberine göre; Terörle mücadelede ‘terörü kaynağında yok etmek’ ve ‘savunma değil taarruz’ konsepti, ’ya ağır darbe indirdi. Sadece bu yıl 745 terörist etkisiz hale getirilirken, bunlardan 76’si terör örgütünün sözde yönetici kadrosundaydı.
Giriş Tarihi: 23.10.2020 
Son dakika: PKK'ya ağır darbe! 76 sözde yönetici öldürüldü...

2016 yılında yenilenen ve "terörü kaynağında yok et", "savunma değil taarruz" ve "alan hakimiyeti" başlıklarıyla özetlenen terörle mücadele konsepti örgütün belini kırdı. Silahlı insansız hava araçlarının da (SİHA) envantere girmesiyle başarısı katlanan konsept, terör örgütü PKK'da sözde yönetici kadrosunda eleman bırakmadı.

76 SÖZDE YÖNETİCİ EKSİLDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre; Bu yıl 247'si ölü olmak üzere toplam 745 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin 76'sını terör örgütünün sözde yönetici kadrosunda bulunanlar oluşturdu. 10 ayda, örgütün üst düzey yönetiminde bulunan kırmızı listedeki 7, mavi listedeki 2, yeşil listedeki 1, turuncu listedeki 22 terörist etkisiz hale getirildi. En büyük darbe ise Kandil'in sahadaki temsilcileri durumunda olan gri listedeki teröristlere indi. Bu listeden de 44 terörist eksildi. Listede olmayan ancak öldürülen terörist sayısı da 5.

2019'DA DA DARBE VURULDU

Örgütün yönetim kadrosu geçtiğimiz yıl da ağır darbe yedi. 2019'da "Terör Arananlar Listesi"nde yer alan 134 sözde yönetici imha edildi. Bu listedekilerin 13'ü kırmızı, 8'i mavi, 2'si yeşil, 19'u turuncu, 92'si gri kategoride aranıyordu. Liste dışında olan ancak operasyonlarda etkisiz hale getiriler terörist sayısı ise 15.

SAYI DAHA ÇOK OLABİLİR

Güvenlik kaynakları, bu sayının daha da fazla olabileceğini ifade etti. Operasyonda öldürülen ancak kimlikleri öğrenilemeyen çok sayıda terörist olduğu, bunlar içerisinde sözde yönetim kadrosunda bulunan isimlerin bulunabileceği vurgulandı.

ÖRGÜTÜN KURUCUSUYDU

Bu yıl etkisiz hale getirilenler arasında örgütün kurucusu durumundaki isimler de vardı. Elebaşı Abdullah Öcalan'ın en yakınındaki isimlerden örgütün sözde Başkanlık Konseyi üyesi Ali Haydar Kaytan bu teröristlerden biriydi.

Zeytin Dalı bölgesinde 4 PKK/YPGli terörist etkisiz hale getirildiZEYTİN DALI BÖLGESİNDE 4 PKK/YPG'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
HDP ile PKKnın el ele yardım kampanyası! PKK Karsta böyle örgütlenmişHDP İLE PKK'NIN EL ELE YARDIM KAMPANYASI! PKK KARS'TA BÖYLE ÖRGÜTLENMİŞ
Sincarda PKK varlığına son mu verilecek? Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar A Habere konuştuSİNCAR'DA PKK VARLIĞINA SON MU VERİLECEK? GÜVENLİK VE TERÖR UZMANI ABDULLAH AĞAR A HABER'E KONUŞTU
PKK/YPG gözünü Suriyeli çocuklara dikti! Son 4 yılda 3 bin 257 çocuğu kaçırdılar...PKK/YPG GÖZÜNÜ SURİYELİ ÇOCUKLARA DİKTİ! SON 4 YILDA 3 BİN 257 ÇOCUĞU KAÇIRDILAR...

SON DAKİKA: Eski HDP'li vekil 'in terörist oğlunun üzerinden çıktı: Son 2 terörist kaldı
Son dakika haberine göre, terör örgütünün Amanos yapılanması kararlı operasyonlarla çöktü. 80 ila 130 teröristin barındığı bölgeye, Afrin kapısı kapatılınca da takviye kesildi. Mehmetçik, kalan 2 teröristin peşinde. Geçmiş yıllarda 80 ile 130 arasında değişen terörist grubun barındığı alanda üst üste düzenlenen operasyonlarla birlikte büyük darbe aldı.
Sabah
Sırrıberk Arslan
Özgür Cebe
HDP'li Çelik'in terörist oğlunun üzerinden çıktı
Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeybatısından Türkiye'ye sızma kapısı olan  kapısı, Türkiye'nin kararlı adımlarıyla kapatıldı. Afrin üzerinden, Hatay'daki  yoluyla ülke sınırlarına giren terör örgütü, Zeytin Dalı harekâtıyla Afrin'den temizlenince, bölgede hareket alanını kaybetti. Geçmiş yıllarda 80 ile 130 arasında değişen terörist grubun barındığı alanda üst üste düzenlenen operasyonlarla birlikte büyük darbe aldı. Geçtiğimiz aylarda 11 teröristin kaldığı tespit edilirken, 22 Ağustos'ta düzenlenen SİHA destekli operasyonda, üçü de 500 bin liralık "Gri" listede aranan Şefik Körman, Cihan Erbaş, Serhat Aykul silahlarıyla ölü ele geçirildi. Teröristlerin aynı zamanda Hatay kırsalında orman yangını başta olmak üzere sabotaj arayışı içerisinde oldukları belirlendi.

GERİYE 2 TERÖRİST KALDI
Yangından 9 gün sonra, 18 Ekim'de düzenlenen Yıldırım-5 operasyonunda da Dörtyol- Islahiye Özel güç grubu adıyla bilinen suikast ve sabotaj timindeki 4 terörist daha ölü ele geçirildi. Önceki günkü son operasyonda ise eski HDP'li milletvekili 'in oğlu Savaş Çelik sağ yakalanırken, bir terörist daha öldürüldü. Terörist Çelik'in, orman yangınlarıyla ilgili sorgusu sürerken, bölgede sadece 2 terörist kaldı. Çelik'in verdiği bilgiler ve üzerlerinde ele geçen dokümanların incelenmesiyle ise Amanoslar'da sadece 2 terörist kaldığı anlaşıldı. Güvenlik güçleri, bu 2 teröristi de etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.
Eski HDP'li vekil Demir Çelik'in terörist oğlu yakalandı! O bölgede son 2 hain kaldı...
ÖLDÜRÜLEN O TERÖRİST 4 GENÇ KIZIN KATİLİ ÇIKTI
Amanoslar'da yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerinden birinin 3 milyon lira ödüllü mavi listede aranan "Dilşer" kod adlı Hüseyin Acar olduğu ortaya çıktı. 20 Eylül 2011'de Siirt merkezde sivil aracı tarayan terörist, Nergiz Evin (22), Zeynep Evin (31), Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin'i (20) katletmişti. Acar, 18 Ekim'de düzenlenen nokta operasyonla 3 teröristle birlikte ölü ele geçirilmişti. Diğer taraftan Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeybatısından Türkiye'ye sızma kapısı olan Hatay Amanos kapısı, Türkiye'nin kararlı adımlarıyla kapatıldı. Afrin üzerinden, Hatay'daki Amanos Dağları yoluyla ülke sınırlarına giren terör örgütü, Zeytin Dalı harekâtıyla Afrin'den temizlenince, bölgede hareket alanını kaybetti. Geçmiş yıllarda 80 ile 130 arasında değişen terörist grubun barındığı alanda üst üste düzenlenen operasyonlarla birlikte büyük darbe aldı. Geçtiğimiz aylarda 11 teröristin kaldığı tespit edilirken, 22 Ağustos'ta düzenlenen SİHA destekli operasyonda, üçü de 500 bin liralık "Gri" listede aranan Şefik Körman, Cihan Erbaş, Serhat Aykul silahlarıyla ölü ele geçirildi. Teröristlerin aynı zamanda Hatay kırsalında orman yangını başta olmak üzere sabotaj arayışı içerisinde oldukları belirlendi.
Putin'den Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler: Erdoğan baskılara rağmen bağımsız bir dış politika izliyor
 Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamalarda Başkan Erdoğan'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Putin, Başkan Erdoğan'ın baskılara rağmen bağımsız bir  izlediğini ifade etti. Putin ayrıca Başkan Erdoğan'ın kararlılığı sayesinde  ve Rusya arasında projelerin gerçekleştiğini de belirtti.
Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 22.10.2020 
Putin'den Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler: Erdoğan baskılara rağmen bağımsız bir dış politika izliyor

 Devlet Başkanı  ile Rusya arasındaki projelerin Cumhurbaşkanı 'ın kararlılığı sayesinde gerçekleştiğine işaret ederek, "Erdoğan, baskılara rağmen bağımsız dış politika izliyor." dedi.

Putin, video konferansla katıldığı Uluslararası Tartışma Kulübü Valday'ın toplantısında yöneltilen soruları cevaplandırdı.

TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR

Türkiye ile Fransa arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikte Rusya'nın ara bulucu olması gibi bir pozisyonu olup olmayacağı konusundaki bir soruyu cevaplayan Vladimir Putin, ülkesinin hem Fransa hem de Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu belirtti.

ERDOĞAN İLE ORTAK DİLDE KONUŞABİLİRİZ

Putin, "Fransa ile tam teşekküllü olmasa da iyi ve sürdürülebilir ilişkilerimiz var. Türkiye ile iş birliği hacmi büyüyor. Türkiye bizim komşumuz. Hem Türkiye hem de Rusya için ilişkilerimiz önemlidir. Bu durumda iki ülke arasında bizim ara buluculuğumuza ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Hem Türkiye hem de Fransa gibi ülkeler ilişkilerini kendileri çözebilir. Erdoğan'ın pozisyonu sert gözükse de onun esnek olduğunu biliyorum. Onunla ortak dilde konuşulabilir. Bu yüzden bu durumun da iyileşeceğini umuyorum." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN BASKILARA BOYUN EĞMİYOR

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerden de bahseden Vladimir Putin, ikili ticaret hacminin 20 milyar dolardan fazla olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin bu iş birliğinin devam etmesinden yana olduğunu ifade eden Putin, "Erdoğan, baskılara rağmen bağımsız dış politika izliyor. Onunla çok kısa sürede TürkAkım projesini gerçekleştirdik. Fakat Avrupa ile bunu hızlı şekilde yapamıyoruz." diye konuştu.

ERDOĞAN İLE ÇALIŞMA GÜVENLİ VE HOŞ

Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini gerçekleştirme konusunda Avrupa ile sorunlar yaşadıklarını anımsatan Vladimir Putin, "Halbuki Türkiye ile tepkilere rağmen kendi milli değerlerimizi anlayarak bunu (TürkAkım projesi) çok hızlı yaptık. Erdoğan, 'bunu gerçekleştireceğiz' dedi ve biz bunu gerçekleştirdik. Türkiye, askeri teknik iş birliği alanında da S-400 sistemini almayı kararlaştırdı ve satın aldı. Böyle bir ortakla çalışmak çok hoş ve güvenli." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika: Başkan Erdoğan ve Putin arasında önemli görüşmeSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN VE PUTİN ARASINDA ÖNEMLİ GÖRÜŞME

'Sudan'ın ABD'ye gönderdiği rüşveti Prens bin Selman ödedi'
BAE, Bahreyn gibi ülkelerin İsrail ile normalleştiği bu dönemde, Sudan da benzer adım atmıştı. Ancak bu gelişme yaşanmadan önce, ABD Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmak için 335 milyon dolar tazminat istedi. Mısır ve Suudi Arabistan kaynaklarının doğruladığı iddiaya göre, Sudan'ın parasını Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ödedi.
'Sudan'ın ABD'ye gönderdiği rüşveti Prens bin Selman ödedi'

ABD'nin Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmak için istediği 335 milyon dolar tazminatı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ödediği öne sürüldü. Mısır ve Suudi Arabistan kaynakları iddiayı doğruladı.

PARANIN NEREYE GİTTİĞİ BELLİ OLDU

Basında yer alan haberlere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed Bin Salman, ABD Başkanı Donald Trump'ın Sudan'ın adını terörizme sponsorluk yapan devletler listesinden çıkarmadan önce Amerikalı terör mağdurlarına tazminat ödemesi şartı koymasının ardından müdahale etti. Ödenen tazminat, 1998 yılında Doğu Afrika'daki ABD Büyükelçiliği bombalaması ve 2000 yılında Yemen açıklarında güdümlü bir füze avcısı olan USS Cole'a yapılan saldırıda hayatını kaybeden 224 kişinin ailelerine ve kurbanlarına gidecek.

Bir ülke daha boyun eğdi! Sudan, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararı aldı

İSRAİL-ABD HEYETİ HARTUM'A GİTMİŞ

Bu arada tazminat görüşmelerinin başlamasıyla birlikte Tel Aviv’den Hartum'a giden uçakla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre; İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun kıdemli yardımcılarını ve Trump danışmanlarını içeren heyet, kiralık bir Malta özel jetiyle doğrudan Tel Aviv'den Hartum'a uçtu ve aynı gün İsrail'e döndü.

Heyetin Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı General Abdülfettah el-Burhan ile görüştüğü öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi verilen kaynaklara göre, uçaktaki yetkililer arasında Netanyahu'nun ofisinin genel müdürü Ronen Peretz ve Arap dünyası elçisi vardı. Amerikalı yetkililer arasında, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Körfez ve Kuzey Afrika'nın kıdemli yöneticisi General Miguel Correa ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'ın kıdemli danışmanlarından Aryeh Lightstone bulunuyordu.

Yunan basını akılalmaz planı yazdı! ABD gözünü Türk Boğazları'na dikti
Yunan basını akılalmaz planı yazdı! ABD gözünü Türk Boğazları'na dikti
Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan haberde, ABD'nin İstanbul ve Çanakkale Boğazları'na alternatif bir rota oluşturmak amacıyla Yunanistan'ın kuzey liman kentlerine altyapı yatırımı yaptığı belirtildi.

Video Player

00:03 | 03:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform

Yunan gazetesi Kathimerini'de yer alan analizde ABD'nin Yunanistan'ın kuzeyindeki liman kentlerine yaptığı yatırımlar ve bölgedeki planları ele alındı.

Lozan Anlaşması'nı deldiler! Yunanistan Türkiye'ye karşı yasaklı bölgede ABD'ye üs tahsis etti

DEDEAĞAÇ'A YATIRIM İDDİASI

Stavros Tzimas imzalı yazıda, Washington'un Dedeağaç'a altyapı yatırımlarıyla İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı'na alternatif bir rota oluşturmayı planladığı ileri sürüldü. Yazıda ABD'nin Dedeağaç limanını Karadeniz ve Kafkaslar ile bağlantı amacıyla kullanmayı planladığı, bu planların gerçekleşmesi halinde bölgede deniz taşımacılığı ve askeri nakliyatın doğasının değişeceği belirtildi.

Sınıra 20 km mesafede: ABD limanı satın alıp Türk Boğazları'nı gözetleyecek

GAZ YUNANİSTAN ÜZERİNDEN TAŞINACAK

Yazıda ayrıca ABD'nin Dedeağaç ve Kavala limanları aracılığıyla ABD doğal gazını Balkanlar ve Orta Avrupa'ya taşımak istediği ileri sürüldü. Yazıda, sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) buz blokları halinde önce Dedeağaç limanına getirilip ardından burada yeniden gaza dönüştürülerek Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı'na pompalanmasının planlandığı kaydedildi. Gaz, Gümülcine üzerindeki bağlantı boru hattı üzerinden de önce Bulgaristan’a oradan da Avrupa içlerine nakledilecek.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE

 'lara bu ismi verdi! İşgalci 'a çok net mesaj...
 haberi:  ordusu,  askerlerini bozguna uğratarak ilerleyişini sürdürüyor. Karabağ her gün özgürlüğüne bir adım daha yaklaşıyor. Şu ana kadar 121 köy işgalden kurtarılırken, tarihi başarıda Türk 'larının etkisi büyük. Dünyanın büyük övgüsünü kazanan Türk SİHA'larını etkin şekilde kullanan Azerbaycan, bunun yanı sıra lisanslı üretim kamikaze 'ları da kullanıyor. Azeri ordusu, kamikaze İHA'lara dikkat çeken bir isim de verdi. O isim, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in sözlerini hatırlattı...
Giriş Tarihi: 22.10.2020  11:25 Son Güncelleme: 22.10.2020  13:01

Son dakika: Azerbaycan İHA'lara bu ismi verdi! İşgalci Ermenistan'a çok net mesaj...

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'ı özgürlüğüne kavuşturmak, 30 yıllık hasreti dindirmek için akınlarını sürdürüyor. Ermenistan'ın 27 Eylül'de alçakça sivilleri hedef alan saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Aliyev'in talimatı ile harekete geçen Azerbaycan ordusu şu ana kadar 121 köyü ele geçirdi. Binlerce Ermeni askerini etkisiz hale getiren Azerbaycan, milyon dolarlık Ermenistan savaş teçhizatlarını da yok etti.

ERMENİSTAN'I SAHADAN SİLDİ

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ı sahadan sildi. Ermenistan hiçbir şekilde varlık gösteremezken, sivilleri hedef alarak ayakta kalmaya çalıştı. Azerbaycan tuzağa düşmezken, Ermenistan'a sahada karşılık verdi. Birçok kritik mevziyi süpüren Azerbaycan ordusu karşısında Ermenistan askerleri cepheleri terk etti.

SİHA'LARIN KATKISI ÇOK BÜYÜK

Azerbaycan'ın başarısında hiç kuşkusuz ki yeni nesil SİHA'ların katkısı büyük oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Savunma Bakanlığı bunu sık sık dile getirdi. Azerbaycan SİHA'ların yanı sıra, lisanslı olarak ürettiği Kamikaze İHA'ları da kullanıyor.

KAMİKAZE İHA'LARA BU İSMİ VERDİLER

Kamikaze İHA'lara Azerbaycan dikkat çeken bir isim verdi. Yayınlanan fotoğraflarda İHA'ların kanatlarında 'İT KOVAN' yazdığı görüldü. O isim Aliyev'in sözlerini akıllara getirdi.

"ORDUMUZ, İŞGALCİ ERMENİLERİ İTİ KOVAR GİBİ KOVUYOR"

Aliyev, "Biz gösterdik kim kimdir. Ordumuz işgalci Ermenileri, iti kovar gibi kovuyor. Sen kimsin bize şart koyuyorsun? Şimdi koy, görelim bakalım." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: Ermeni taburu darmadağın edildi! Azerbaycan Ermenistan cephe hattında son durum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz
Son dakika haberi... Azerbaycan Cumhurbaşkanı , "Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 22.10.2020 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz

Son dakika haberi... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberi 'dan büyük rezillik! 'da camileri ahıra çevirmişler

 ordusu,Ermenilerin işgal ettiği topraklarını bir bir geri alıyor. Edinilen son dakika habere göre; İşgalden kurtarılan Zengilan kentinde 'ın camilere verdikleri zarar görüntülendi. Azerbaycan askerleri, Zengilan'da tarihi bir caminin domuz ahırına çevirildiği görüntülere "Alçakların yaptığına bakın" diyerek tepki gösterdi.İHA
Giriş Tarihi: 22.10.2020  13:12Son Güncelleme: 22.10.2020  13:26

Son dakika haberi Ermenistan'dan büyük rezillik! Dağlık Karabağ'da camileri ahıra çevirmişler

Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan'da tarihi bir caminin Ermeni askerleri tarafından domuz ahırına çevrildiği ortaya çıktı.

Ermenistan'ın işgal ettiği Zengilan'da tarihi bir camiyi domuz ahırına çevirdiği ortaya çıktı

CAMİYİ AHIRA ÇEVİRMİŞLER

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Azerbaycan askerleri, işgalden kurtarılan Zengilan kentinde Ermenistan'ın tarihi bir camiye verdiği zararı görüntüledi.

"ALÇAKLARIN YAPTIĞINA BAKIN"

27 sene sonra kurtarılan Zengilan'da tarihi caminin domuz ahırına çevrildiği görüldü. Azerbaycan askeri camiye verilen zararı gözler önüne sererek, "Alçakların yaptığına bakın" diyerek tepki gösterdi. Hızla sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından Azerbaycan'ın tarihine verilen zarar eleştirilerin hedefi oldu.

Son dakika: Ermeniler tarihi camiyi ahır olarak kullanmış!
Son dakika haberine göre;  ile  arasındaki çatışmalar devam ederken, Azerbaycan ordusuna bağlı askerler, 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Zengilan şehrinde tarihi bir caminin yıllarca domuz ahırı olarak kullanıldığını tespit etti.
Giriş Tarihi: 22.10.2020 
Son dakika: Ermeniler tarihi camiyi ahır olarak kullanmış!

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmaya başlamasından sonra çıkan çatışmalar yaklaşık olarak 1 aydır devam ediyor. Azerbaycan ordusunun ilerleyişini durdurmayan Ermeni askerleri birer birer cepheleri terk ederken, Azerbaycan, uzun yıllardır işgal altında olan birçok toprağını kurtardı. Son kurtarılan yerlerden biri de Zengilan oldu.

Son dakika: Ermeniler tarihi camiyi ahır olarak kullanmış!

TARİHİ CAMİ DOMUZ AHIRINA ÇEVRİLMİŞ

Azerbaycan askerleri, işgalden kurtarılan Zengilan kentinde Ermenistan'ın tarihi bir camiye verdiği zararı görüntüledi. 27 sene sonra kurtarılan Zengilan'da tarihi caminin domuz ahırına çevrildiği görüldü.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son dakika: Ermeniler tarihi camiyi ahır olarak kullanmış!

"ALÇAKLARIN YAPTIĞINA BAKIN"

Azerbaycan askeri camiye verilen zararı gözler önüne sererek, "Alçakların yaptığına bakın" diyerek tepki gösterdi. Hızla sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından Müslümanların dinine ve Azerbaycan'ın tarihine verilen zarar eleştirilerin hedefi oldu.

Son dakika haberi | Azerbaycan cephedeki son durumu duyurdu! Kurmay başkanı öldü, Ermeni askerler mevziden kaçıyor

lı spikerden sevinç gözyaşları: 15 yıldır bu haberi vermeyi bekliym!
’ın alçak saldırılarına misliyle karşılık veren , yıllardır işgal altında olan topraklarını tek tek alıyor. Birçok toprağını kurtaran Azerbaycan’da sevinç gözyaşları eksik olmuyor. Gelen son dakika haberine göre, Azerbaycan’da TV spikeri olan , memleketi 'ın Ermeni işgalinden kurtuluş haberini gözyaşları içerisinde duyurdu. Mövsümova, bu haberi vermeyi 15 yıldır beklediğini söyledi.

Azerbaycanlı spikerden sevinç gözyaşlarıSon dakika gelen haberde işgalci Ermeni güçleri tarafından el konulan  toprakları, Azerbaycan'ın güçlü su sayesinde kurtarılmaya devam ediyor.

Azerbaycan ordusu, 'ın işgal altında tuttuğu toprakları için mücadelesini sürdürürken cepheden sevinçli haberler de geliyor.

Azerbaycan, son olarak  kentini de Ermenistan işgalinden kurtardığını son dakika olarak duyurdu.

SEVİNÇLİ HABERİ, AĞLAYARAK SUNDU
ARB24 isimli Azerbaycan kanalında spikerlik yapan , Zengilan kentinin işgalden kurtarılması haberini verirken göz yaşlarına hakim olamadı.

"15 YILDIR BU HABERİ SESLENDİRME ARZUSUYLA YAŞADIM"
Sunucu Mövsümova, memleketinin bugün işgalden kurtarılan Zengilan olduğunu ifade ederek, "Bir Zengilan'lı olarak 27 yıldır bu haberi gözlüyorduk. 15 yıldır bu haberi seslendirme arzusuyla yaşadım." dedi.

Komutanlar ölünce Ermenistan askerleri mevziden kaçıp savaşmayı reddettiErmenistan, Azerbaycan'ın 3 kentine balistik füzeyle saldırdıSon dakika: Ermenistan ordusu çekiliyor! Şuşa alınırsa Dağlık Karabağ da alınır!Türkiye'den Ermenistan'a uyarı: "İşgal ettiğin Azerbaycan topraklarını terk et"

’da şoke eden son dakika gelişmesi! Whatsapp yazışmalarını okuyacaklar

Dünya Alman hükümeti ve istihbaratının attığı son dakika adımını konuşuyor. Tartışmalı karar Alman hükümeti tarafından alındı ve buna göre artık Alman istihbaratı kendisine verilen yetki ile şifreli Whatsapp yazışmaları başta olmak üzere birçok kişisel veriyi okuyabilecek. Avrupa’da insan hakları savunucularını ayaklandıran kararın geri alınması düşünülmüyor. İşte çarpıcı son dakika gelişmenin ayrıntıları…

Giriş Tarihi: 21.10.2020  15:50Son Güncelleme: 21.10.2020  15:57

Almanya’da şoke eden son dakika gelişmesi! Whatsapp yazışmalarını okuyacaklar

Alman hükümeti aldığı son dakika kararıyla şifreli kişisel verileri de içeren whatsapp yazışmaları başta olmak üzere sosyal platformlar, bireysel telefon uygulamaları gibi birçok alanda istihbarat faaliyeti kapsamında takibin gerçekleştirilmesine onay verdi. Avrupa'da haberi alan insan hakları savunucuları ayaklansa da konuyla ilgili bir geri adım haberi gelmedi.

Hükümet sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer tarafından yapılan resmi açıklamada Alman İçişleri Bakanlığının en yaygın yazışma programı olan ve uçtan uca şifreleme tekniği ile mahrem hale getirilen Whatsapp yazışmaları başta olmak üzere sayısız yazışma programında insanların görüşmeleri takip edilecek ve bu yasal istihbarat faaliyetleri içerisinde yer alacak.

İşte çarpıcı kararın ayrıntıları;

SON DAKİKA HÜKÜMET ELİYLE WHATSAPP MAHREMİYETİ KALDIRILDI!

Almanya hükümetinde İçişleri Bakanlığı talimatıyla, istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri şifreli yazışma programlarında sınırsız okuma imkanı getirildiği resmen duyuruldu.

BAKANLAR KURULU RESMEN KABUL ETTİ!

Hükümet Sözcü Yardımcısı Demmer, Berlin'de yaptığı açıklamada bu son dakika haberini açıklarken Almanya İçişleri Bakanlığının, WhatsApp, Telegram ve diğer birçok kişisel mesajlaşma uygulamasının uçtan uca şifreli yazışmalarının Alman istihbarat kurumları tarafından okunabilmesine olanak tanıyan tasarının, Bakanlar Kurulu tarafından resmen kabul edildiğini açıkladı.

Habere göre Almanya'da yurt içi istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) ile dış istihbarattan sorumlu Federal İstihbarat Servisi (BND) ve Alman Askeri İstihbarat Servisi (MAD), Whatsapp gibi birçok uygulama üzerinden şifreli mesajlaşmaları okuyup takip edebilecek.

MAHKEME KARARI KOŞULU VAR AMA…

Federal Meclis'te de kabul edilmesi beklenen tasarının yasalaşmasının ardından yürürlüğe girecek tartışmalı uygulama için mahkeme kararı koşulu aranacak olsa da bunun danışıklı dövüşe dönüşme ihtimali üzerinde tartışmalar sürüyor.

Bireysel yazışma programları kişisel verilerin korunmasına ilişkin çok önemli anlaşmalarla korunurken Almanya'da alınan karar tartışmaları beraberinde getirdi.

YURT DIŞI İSTİHBARATINA DA YETKİ VERDİLER!

Düzenlemeye karşı çıkan uzmanlar Alman istihbarat birimlerine verilen yetki alanı içerisinde Whatsapp ve diğer yazışma programlarını izleme özgürlüğünün yurt dışı için de verilmiş olmasının ise uluslararası bir tartışma konusuna ve güvenlik tehdidine dönüşeceğini söylüyor.

Son dakika haberleri: ABD seçime giderken Donald Trump ve Joe Biden yarışında kurallar değişti!
Son dakika: FETÖ firarisi Hakan Şükür'e şok! Babası için 15 yıla kadar hapis cezası istendi
Son dakika haberine gö re  üyeliği nedeniyle firari durumda olan eski futbolcu 'ün babası c'ün yargılandığı davada Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma planlandığı gibi gerçekleşti. Son duruşmadan alınan bilgiye göre Hakan Şükür'ün babası 'ün 15 yıla kadar hapsi istendi. İşte davadan yeni gelişmeler...

Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 22.10.2020 
Son dakika: FETÖ firarisi Hakan Şükür'e şok! Babası için 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Sakarya'da, eski futbolcu ve milletvekili FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi. Görülmesine devam edilen davada Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'ne Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür katılmazken avukatları hakim karşısındaki yerini aldı. Savcılık esas hakkındaki görüşünü açıkladı. İşte Selmet Şükür davasından gelen son haber...

FETÖ firarisi Hakan Şükür'e şok!

DURUŞMAYA KATILMADI
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde planlandığı gibi bugün gerçekleşen FETÖ davası duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Selmet Şükür katılmazken, avukatları hazır bulundu. FETÖ'den Amerika'ya firar eden Hakan Şükür'ün babası Selman Şükür için istenen ceza da belli oldu.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM SUÇUNDAN...
Davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı tüm dava dosyası kapsamına göre sanık Selmat Şükür'ün FETÖ/PDY'ye yardım etme suçu işlediğinin anlaşıldığını ifade ederek, sanığın "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 1 yıl 13 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Söz alan sanık avukatları, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre istedi.

EK SÜRE İSTEDİLER DURUŞMADA ERTELENDİ
Sanık ve avukatlarına mütalaayı inceleyip esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine hükmeden mahkeme heyeti, verdiği son dakika kararıyla duruşmayı Aralık ayına erteledi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınan Selmet Şükür, ertesi gün tutuklanmış, 25 Kasım 2016'da sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi uygulanması ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Sakarya'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Şükür hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sakarya'da görülen davanın sanığı Selmet Şükür'ün oğlu Hakan Şükür Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle yurt dışına firar etti ve şu an ABD'de yaşıyor.

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (IOS)

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (ANDROID)

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (HUAWEI)

FETÖcü Hakan Şükürün kaprisleri örgütün tepesini karıştırdıFETÖ'CÜ HAKAN ŞÜKÜR'ÜN KAPRİSLERİ ÖRGÜTÜN TEPESİNİ KARIŞTIRDI

Son dakika: Provokatif Youtuber Arif Kocabıyık CHP'nin bankamatikçisi çıktı!

Son dakika haberine göre;  merkezli ve sosyal medyadan yaptığı provokatif röportajlarla gündeme gelen Youtuber ’ın 'nin kadrolu bankamatikçisi olduğu ortaya çıktı.
Giriş Tarihi: 22.10.2020 
Son dakika: Provokatif Youtuber Arif Kocabıyık CHP'nin bankamatikçisi çıktı!

 merkezli ve sosyal medyadan yayın yapan 'İlave TV' isimli YouTube kanalında vatandaşlarla sokak röportajları yaparak, devlet ve hükümet aleyhine provokatif yayınlar yapan 37 yaşındaki 'ın 'nin kadrolu bankamatikçisi olduğu ortaya çıktı. Kocabıyık'ın CHP'li 'nde kadrosunun olmasına rağmen hiç işe gitmeyip maaş aldığı belirlendi. Durumun sosyal medyada bazı vatandaşlar tarafından gündeme getirilmesinin ardından 2 gün önce Kocabıyık'ın istifa ettiği öğrenildi.

ERDOĞAN'A HAKARET ETMİŞTİ
Açtığı youtube kanalı ile Antalya'da Kazım Özal Caddesi'nde vatandaşlara sorular yönelten ve ardından şehir şehir gezmeye başlayan Arif Kocabıyık, geçen sene bir yayınında  'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kocabıyık hakkında 'Devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİYDİ
Yaptığı röportajlarda vatandaşları devlet ve hükümet aleyhine kışkırtıcı sorular yönelten Arif Kocabıyık'ın daha önce 'nde özel güvenlik görevlisi olduğu sırada öğrencilere orantısız güç uyguladığı fotoğraf karelerine yansımıştı. Üniversite yönetiminin geçen yıl Kocabıyık'ın işine son verdiği öğrenildi.

CHP'NİN BANKAMATİKÇİSİ ÇIKTI
Şimdiye kadar birçok şehre giderek buralarda video çeken Kocabıyık'ın yaklaşık 7 aydır CHP'li Konyaaltı Belediyesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler biriminde çalışıyor görünerek maaş aldığı belirlendi. Durumun sosyal medyada bazı vatandaşlar tarafından gündeme getirilmesinin ardından sözde televizyoncu Kocabıyık'ın 2 gün önce istifa emesi dikkat çekti. Aynı zamanda İYİ Parti üyesi olan Kocabıyık'ın, İyi Parti Genel İdare Kurulu'na adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.

"ATM İŞÇİLERİNE SAHİP ÇIKIYORLAR"
Yaşananlara tepki gösteren AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Konyaaltı Belediyesi'nin borçlanma taleplerini hatırlatarak, "Para yok deniyor ve böyle ATM işçilerine sahip çıkılıyor. Belediye bünyesinde bu tarz toplumu kışkırtıcı söylemlerle faaliyette bulunan kişiler barındırılmamalıdır. Bu tarz söylemler üreten insanlar hem siyasete hem kurumlara zarar vermektedir. Bu tarz çirkefçe çalışmalara müsaade edilmemelidir" dedi.

Furkan YAZICI/ SABAH

Markar Esayan'a veda! Başkan Erdoğan patrikhanedeki cenaze törenine katıldı
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden  için Kumkapı'daki 'nde tören düzenleniyor. Cenaze törenine Başkan  eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi.
Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 22.10.2020 
Markar Esayan'a veda! Başkan Erdoğan patrikhanedeki cenaze törenine katıldı

AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Markar Esayan 51 yaşında hayatını kaybetti. Markar Esayan bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Markar Esayan için Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi'nde tören düzenleniyor. Cenaze törenine Başkan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi.

Markar Esayan'a son vedaMARKAR ESAYAN KİMDİR?
1969 İstanbul Şişli doğumlu Markar Esayan ilkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi'nde okudu.

1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı. Master tezi "19. Yüzyıl Ermeni Gerçekçi Edebiyatı'nda Sınıf Çatışmaları, Burjuvazinin Doğuşu ve Modernite" başlığını taşıyan ve alanında bir ilk olan konuyu kapsıyordu. 1997 yılından beri aralıklarla yazdığı Agos Gazetesi'nde 2001 yılından itibaren Hrant Dink'in davetiyle "Dar Kapı" başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı. Esayan birçok sivil toplum örgütünde çeşitli projelerde çalıştı ve danışmanlık hizmeti verdi.

Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde elim bir suikasta gitmesiyle Dink sonrası Agos'un yayın hayatına devam edebilmesi adına Etyen Mahçupyan ile birlikte çalıştı. Dink'in birinci ölüm yıldönümünden sonra Agos'tan ayrıldı. Bir süre sonra yazılarına da son verdi.

2008 yılı baharından itibaren ise, Taraf gazetesinde çalışmaya başladı."Arada" başlığı altında köşe yazıları yazmayı sürdürdü. 15 Aralık 2012 tarihinde gazete yayın yönetmen ve yardımcısının ani ayrılığından itibaren gazetenin geçici yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Oral Çalışlar ile birlikte, 25 Nisan 2013 tarihine kadar görevini sürdürdü. Gazete bu dönemde başlayan Çözüm Süreci'nde süreci destekleyen en etkili gazete olarak öne çıktı. Öyle ki Akil İnsanlar heyetine en çok üye veren gazete ünvanına sahip oldu.

Politik derin anlaşmazlıklar ve yayın işlerine müdahale nedeniyle tasfiyeye uğrayan grubun içinde yer aldı. Gazeteden ayrıldıktan sonra kendi web sitesinde özellikle Gezi krizi esnasında yazılarını aralıksız sürdürdü. 2013 yazından itibaren Yeni Şafak ve Daily Sabah gazetelerinde, Serbestiyet ve Turkey Agenda internet sitelerinde köşe yazmaya devam etti.

Aynı zamanda edebiyatçı olan yazarın ilk romanı, "Şimdinin Dar Odası" 2004 İnkılâp Kitabevi Büyük Ödülü'nü kazandı ve 2005 yılında okuyucuya ulaştı. İkinci ve ilk romanın devamı olan romanı "Karşılaşma" ise Ekim 2007'de okuruyla buluştu. Üçüncü romanı Jerusalem ise 2011 yılında Timaş yayınevinden çıktı.

Markar Esayan İngilizce ve Ermenice dillerini konuşup yazabilmektedir.

Markar Esayana veda! Başkan Erdoğan patrikhanedeki cenaze törenine katıldıMARKAR ESAYAN'A VEDA! BAŞKAN ERDOĞAN PATRİKHANEDEKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI
Geçen hafta hayatını kaybeden Markar Esayan için TBMM Genel Kurulunda saygı duruşuGEÇEN HAFTA HAYATINI KAYBEDEN MARKAR ESAYAN İÇİN TBMM GENEL KURULUNDA SAYGI DURUŞU
Son dakika: AK Parti Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybettiSON DAKİKA: AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MARKAR ESAYAN HAYATINI KAYBETTİ
Ümit Özdağ'ın "FETÖ'cü" dediği Buğra Kavuncu'nun dayısı Enver Altaylı'nın karanlık geçmişi
İYİ Parti  Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin  Başkanı 'yu 'cülükle suçladı. Olay mahkeme koridorlarına taşınırken Buğra Kavuncu'nun dayısı  dikkat oldu. 'in  yöneticisi Ruzi Nazar ile tanıştıktan sonra kariyeri değişen Altay'lının karanlık geçmişinin detayları.
Giriş Tarihi: 22.10.2020 Güncelleme Tarihi: 22.10.2020 
Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü dediği Buğra Kavuncu'nun dayısı Enver Altaylı'nın karanlık geçmişi

Hürriyet'in haberinde 'nın geçmişi şu şekilde anlatılıyor; Emekli  ikinci kez darbeye teşebbüs ettiğinde karargâhı yine Kara Harp Okulu'ydu. Öğrencileri kararlıydı. Hükümeti bu kez devireceklerdi. 19 yaşındaki gözü kara teğmen adayı da kendinden emindi. Okula yönelik bir baskın girişimi olursa hep birlikte yaylım ateşi açacaklar, okula kimseyi sokmayacaklardı. O karayağız Teğmen adayı Enver Altaylı idi. Darbe girişimi bastırılınca ordudan ihraç edilen 1459 Harp Okulu öğrencisinden biri oldu. Ondan sonraki hayatı da çok hareketli geçecekti. Neredeyse her netameli işin altından onun ismi çıkacak, yıllar sonra kanlı bir darbe girişimini yapan örgütle bağlantılı olarak tutuklanacaktı.

Özbek Türkü 'Şakir Han', Sovyet rejiminden kaçarak 'ye sığınmış, Adana'ya yerleşmişti. Sonradan 'Altaylı' soyadını aldı. Aynı dönemde Türkistan'dan kaçan ve Adana'ya yerleşen Abdurrahman (Kavuncu) Hoca'nın kızıyla evlendi. Enver Altaylı, 1944 yılında bu evlilikten doğdu. Rivayete göre baba Şakir Altaylı, Türkistan'da Enver Paşa'nın emrinde çalışmıştı. Oğluna da onun ismini vermişti. Diğer oğullarına ise o İttihat Terakki'nin diğer güçlü liderleri Cemal ve Talat'ın isimlerini verecekti.


A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (IOS)

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (ANDROID)

A HABER UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN (HUAWEI)

RUZİ İLE TANIŞTI, KARİYERİ DEĞİŞTİ

Altaylı 1958 yılında askeri liseye başladı. Harp Okulu'na geçtiği dönemde dikkat çeken bir karakterdi. Ailesinin etkisiyle sıkı bir antikomünist idi. Albay Talat Aydemir'in darbe girişiminde Harp Okulu'ndaki tesirli öğrencilerdendi. Bu yüzden sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı. Harp Okulu'ndan atıldı. Hukuk Fakültesi'ne başladı. Bu süreçte Hergün gazetesine gidip geliyordu. Kendi anlatımına göre 'nın Türkiye yöneticisi Ruzi Nazar ile de orada tanıştı. Nazar 'Özbek asıllı olduğunu söyleyince' hemen kaynaşmışlardı. Altaylı'nın bundan sonraki kariyeri Ruzi Nazar'ın dokunuşuyla ilerleyecekti. Bir dernekte çalışırken Nazar onu  Müsteşarı Fuat Doğu'ya tavsiye etmiş, Doğu da Altaylı'yı MİT'e almıştı. Altaylı 'Sovyetolog' olarak eğitilmişti.

"CIA'NIN TÜRK CASUSU"

Altaylı yaklaşık 5 yıl görev yaptığı MİT'ten 1973'te ayrıldı. Önce Almanya'da sonra 'da 'sivil toplum' alanında faaliyet gösterdi. Siyasetçilere de yakındı. Türkeş'e, Özal'a ve Demirel'e danışmanlık yaptı. Ama ismi hep karışık ve karmaşık olaylarla birlikte anıldı. 2013'te 'CIA'nın Türk Casusu: Ruzi Nazar' adlı bir kitap yazdı. Nazar'ı merkeze alarak soğuk savaş dönemini anlattı. Kitap yayınlandığında Ruzi Nazar 96 yaşındaydı ve Antalya'da Altaylı'nın komşusuydu. 'nün darbe girişiminden sonra Altaylı'nın ismi bir kez daha gündeme geldi. Zaten 90 yıllardan itibaren Gülen okullarının Orta Asya'daki okullarıyla yakından ilgilenmişti. İfadesine göre bunu kendisinden dönemin Başbakanı Turgut Özal istemişti.

FETÖ'NÜN "İKİNCİ ADAMI" KIZINI İSTEDİ

Bugün FETÖ'nün 'ikinci adamı' olarak bilinen  ile de o dönemlerde tanıştığını söylüyor. Özcan ile o dönem başlayan tanışıklığı hep devam etmiş. Öyle ki aynı davada yargılandığı damadı Metin Can Yılmaz için kızını istemeye gelenler arasında Özcan da vardı… Özcan FETÖ bağlantısı ve yardım iddiasını hep reddetti. Zaman'a verdiği bir röportajında ise Gülen'e 'stratejik' bir değer yükleyerek ondan "Orta Asya'da Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan" diye bahsediyordu.

HABLEMİTOĞLU'NA UYARI

Altaylı'nın ilk olarak Hecip Hablemitoğlu'nun Köstebek adlı kitabı hazırladığı dönemde tehdit edilmesiyle gündeme geldi. Eski milletvekillerinden Halil Şıvgın sonradan savcılığa verdiği ifadesinde Mustafa Özcan ve Altaylı'nın kendisinden Hablemitoğlu ile görüşmeleri için aracılık etmesini istediklerini anlattı. Şıvgın "Aracı olmamı istediler, kabul etmedim. Yapıya ilişkin Köstebek isimli kitabını yazıyordu. Bu kitabı engellemek istiyorlardı" dedi. Kimilerine göre Altaylı, cezaevinde hayatını kaybeden Kâşif Kozinoğlu'nun MİT'ten tasfiye edilip hapse atıldığı sürecin de arkasındaki isimdi. MİT'teki FETÖ yapılanmasına yardımcı olduğu da bir başka iddia. Zaten MİT'te görev yapan bazı FETÖ mensuplarının yurtdışına kaçırılmasına ilişkin bir soruşturmada tutuklandı.

"HALKI SOKAĞA DÖKME" PLANI

Bu soruşturmada FETÖ'nün üst düzey birçok ismiyle bağlantıları ortaya çıktı. Sıkı bağlantıda olduğu bazı isimlerin de bazı siyasetçilerin en yakınındaki isimler olduğu belirlendi. Hakkındaki iddianameye göre Türkiye'de iktidarı devirmek için 'halkı sokağa dökmek' gerektiğine inanıyor ve FETÖ ile iş birliği halinde bu yönde faaliyetler yürütüyordu. Amerika'da da 2017'nin yaz aylarında bu konuda temaslar yapmış, üst düzey bir FETÖ yöneticisi ile görüşmüştü. Bu görüşmede 'Halkın sokağa dökülmesi için ekonomik kriz şart, bunun içinde Türkiye'ye para akışı kesilmeli' gibi ifadeler kullandığı anlatılıyor iddianamede.

ŞİÖ'DEN DE RAHATSIZ

Altaylı, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne yakınlaşmasından da rahatsız olmuş. Bilgisayarından çıkan İngilizce bir mektupta muhatabını bu konuda uyarıyor ve bu uyarıyı da 'saygıdeğer büyüklerim' dediği Ruzi Nazar ve Duane Clarridge karşı taşıdığı 'ahlaki sorumluğunun' gereği olarak açıklıyor. Amerikan istihbaratının en meşhur isimlerinden olan ve bir dönem Türkiye'de de görev yapan 'Karanlıklar Prensi' lakaplı Clarridge Türkiye'de ve dünyada birçok örtülü CIA operasyonlarının arkasındaki isim olarak biliniyor.

Altaylı'nın Kavuncu ailesiyle akrabalığı annesiyle başlıyor. Kendi kız kardeşi de dayısının oğlu Orhan Kavuncu ile evli. Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Altaylı üzerinden itham ettiği İYİ Parti  İl Başkanı  da Orhan Kavuncu'nun oğlu… Altaylı halen cezaevinde… Adının etrafındaki olaylara dair tartışmalar ise devam ediyor.

İşte FETÖ'cü olduğu iddia edilen Buğra Kavuncu'nun dikkat çeken geçmişiİŞTE FETÖ'CÜ OLDUĞU İDDİA EDİLEN BUĞRA KAVUNCU'NUN DİKKAT ÇEKEN GEÇMİŞİ
Ümit Özdağ'ın “Buğra Kavuncu FETÖ’cü” açıklaması ne anlama geliyor! Hasan Basri Yalçın yorumladıÜMİT ÖZDAĞ'IN “BUĞRA KAVUNCU FETÖ’CÜ” AÇIKLAMASI NE ANLAMA GELİYOR! HASAN BASRİ YALÇIN YORUMLADI
İYİ Partili Ümit Özdağ'dan FETÖ itirafı! ''İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü''İYİ PARTİLİ ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FETÖ İTİRAFI! ''İSTANBUL İL BAŞKANI BUĞRA KAVUNCU FETÖ'CÜ''