Son dakika: Ermenistan ve Azerbaycan'dan geçiçi ateşkes kararı.

TPAO'dan Karadeniz'deki keşfe ilişkin açıklama geldi**Hikmet Karakurt, Kim Milyoner Olmak İster'de 250 bin TL'lik soruyu cevaplıyor! Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?** İngiletere'deki cahil grup StandUpX koronavirüs tedbirlerine karşı yürüdü**SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...**Son dakika:**DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç!


Son dakika: Ermenistan ve Azerbaycan'dan geçiçi ateşkes kararı.

Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes sağlandı

Giriş Tarihi: 17.10.2020 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 

Son dakika haberi... Azerbaycan ve Ermenistan arasında 18 Ekim yerel saatle 00.00'dan itibaren geçici insani ateşkes konusunda anlaşma sağlandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes sağlandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada geçici ateşkes kararının, AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkelerinin devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ile AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildiği bildirildi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

Son dakika: Ermenistan ve Azerbaycan'dan geçiçi ateşkes kararı

Son dakika haberine göre Azerbaycan ile Ermenistan 18 Ekim’de yerel saat ile 00.00’dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaştı.

Son dakika: Ermenistan ve Azerbaycan'dan geçiçi ateşkes kararı

Azerbaycan ile Ermenistan 18 Ekim'de yerel saat ile 00.00'dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaştı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan'ın 18 Ekim yerel saatle 00.00'dan itibaren geçici insani ateşkesi kabul ettiğini duyurdu.

Son dakika...Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes sağlandı

Son dakika haberi...  ve  arasında  yerel saatle 00.00'dan itibaren geçici insani  konusunda anlaşma sağlandı.

Son dakika...Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes sağlandı

Azerbaycan ve Ermenistan 18 Ekim'de yerel saatle 00.00'dan itibaren insani amaçlı geçici ateşkeste anlaştı.

GEÇİCİ ATEŞKES KARARI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada geçici ateşkes kararının, AGİT Minsk Grubu eş başkanı ülkelerinin devlet başkanlarının 1 Ekim tarihli bildirisi ile AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim tarihli bildirilerine dayanarak ve 10 Ekim tarihli Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildiği bildirildi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bugün Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

Son dakika haberleri: Kör, sağır, dilsiz...Kalleş saldırıyı görmezden geldiler!

Giriş Tarihi: 17.10.2020  17:17Son Güncelleme: 17.10.2020  17:47

Son dakika haberlerine göre, Ermenistan ikinci kez Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri orta menzilli balistik füzeyle uykudayken vurdu. Azerbaycan Başsavcılığı, füze saldırısında hayatını kaybeden ve aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin sayısının 13'e yükseldiğini bildirdi. Türkiye'den alçak saldırıya tepki yağarken, uykudayken füzeyle vurulan Gence kentinin sakinleri, "Tam uykudayken terör saldırısına yakalandık. Bir müddet sonra bağırış, feryat ve haykırış sesleri geldi. Ermenistan sivillerden intikam alıyor" dedi.

Ermenistan, ikinci kez Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri uykudayken vurdu Yaşanan dehşetin boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz." dedi, Füzuli şehrinin işgalcilerden kurtarıldığını söyledi. Azerbaycan ordusu ise kalleş saldırıya hemen cevap vererek, Ermenistan’a ait hedefleri tek tek tespit edip yok etti. Son dakika haberine göre ise, Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Son dakika haberine göre ise, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rusya'ya protesto notası verdi. Uluslararası basın ise saldırıyı görmezden geldi.

Ermenistan ikinci kez Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri orta menzilli balistik füzeyle uykudayken vurdu. Azerbaycan ordusu kalleş saldırı sonrası Ermenistan’a ait hedefleri tek tek tespit edip yok etti. Son dakika haberine göre ise, Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Özellikle Amerikan basını ise kalleş saldırıyı görmezden geldi.Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 11.11'de Cebrail ili yönünde Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan askerlerine havadan saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince vurularak düşürüldüğü kaydedildi.Alçak saldırının ardından Azerbaycan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.  Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 13 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 40'tan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.​​​​​​​Ermenistan'ın saldırısında çok sayıda ev, iş yeri ve aracın da zarar gördüğü bildirildi. Uykudayken füzeyle vurulan Gence kentinin sakinleri, "Ermenistan sivillerden intikam alıyor" dedi.​​​​​​​Füze saldırısı nedeniyle şu ana kadar 2'si çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla sivil yaralandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in verdiği bilgilere göre, sivilleri uykudayken hedef alan füze, Ermenistan topraklarından ateşlendi.​​​​​​​Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik 2'nci kanlı saldırısını yine "Elbrus" veya "Scud" diye adlandırılan orta menzilli balistik füzeyle gerçekleştirdiğini belirtti.​​​​​​​Ermenistan'ın 2'nci defa Elbrus füzesiyle saldırısına maruz kalan Gence kenti, Ermenistan ve Azerbaycan cephe hattında yer almıyor. Elbrus füzesi, 700 kilogram patlayıcı taşıma kapasitesi bulunan ve menzili 300 kilometre olan yıkıcı gücü yüksek bir silah.​​​​​​​Ermenistan sınırlarına yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alan Gence, 500 bin nüfusa sahip ve Azerbaycan'ın 2'nci büyük kenti.

10YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ"YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ" 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in, Twitter hesabından paylaştığı fotoğraf sosyal medyanın gündemi haline geldi. Hacıyev paylaşımında, "Ermenistan'ın Gence'ye SCUD füzesi saldırısı sonucunda, yıkım enkazı arasında genç Nigar Asgarova'nın kimlik kartı bulundu. Yarın onun doğum günüydü" ifadelerine yer verdi.​​​​​​​MEDYA KALLEŞLİĞİ GÖRMEZDEN GELDİMEDYA KALLEŞLİĞİ GÖRMEZDEN GELDİ 

Amerikan basını, Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği ve sivillerin ölümüne yol açan füze saldırılarını görmezden geldi. ABD'de "ana akım basın" olarak nitelendirilen medya, Ermenistan'ın dün gece Gence'ye düzenlediği balistik füze saldırısında aralarında çocukların da olduğu birçok sivilin yaşamını yitirmesini manşetlerine taşımadı.​​​​​​​New York Times, Wall Street Journal ve CNN gibi basın kuruluşları, saldırıya dair ne ana sayfalarında ne de dünya sayfalarında herhangi bir habere yer vermedi.​​​​​​​Bu arada, ülkenin önemli haber ajanslarından AP, saldırıya ilişkin servis ettiği haberinde doğrudan Ermenistan'ı suçlamaktan kaçındı.​​​​​​​Bu arada, ülkenin önemli haber ajanslarından AP, saldırıya ilişkin servis ettiği haberinde doğrudan Ermenistan'ı suçlamaktan kaçındı. AP, konuya ilişkin haberinin giriş cümlesinde, "Azerbaycan, Ermenistan'ı ikinci büyük kentini balistik füzeyle vurmakla suçladı." ifadesini kullandı.​​​​​​​Haberde, Azerbaycan tarafının açıklamalarından önce Ermenistan Savunma Bakanlığının saldırıları inkar ettiği açıklamanın verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.​​​​​​​Reuters ise haberinde, "Azerbaycan ve Ermenistan birbirini ateşkes ihlali ve bombalama ile suçluyor" başlığını kullandı.​​​​​​​RUSYAYA NOTARUSYA'YA NOTA 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rusya'ya protesto notası verdi. Notanın gerekçesi olarak Rus vekilin yasadışı Dağlık Karabağ ziyareti gösterildi.

18AZERBAYCAN HEMEN KARŞILIK VERDİAZERBAYCAN HEMEN KARŞILIK VERDİ 

Azerbaycan ordusu kalleş saldırı sonrası Ermenistan’a ait hedefleri tek tek tespit edip yok etti.​​​​​​​Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, tespit edilen hedeflerin tek tek yok edildiği SİHA kameralarına yansıdı.​​​​​​​Ermenistan tarafından Azerbaycan topraklarına doğru fırlatılan balistik füze, yerel saatle gece 01.00 sıralarında Gence kentinin Cevathan Mahallesi'ndeki Hüsü Haciyev Sokağı'nda bulunan sivillere ait apartman ve evlere isabet etti.Düştüğü noktada büyük çaplı çukur oluşturan füze, 20 evin yıkılmasına neden oldu. Saldırı sonucu sokaktaki tüm evlerde büyük tahribat oluştu.​​​​​​​Evlerin enkazındaki çocuklara ait anıların bulunduğu albümler, ayakkabılar, oyuncaklar, kına tepsisi ve elbise gardıropları saldırının acımasızlığını gözler önüne serdi.​​​​​​​Saldırıya maruz kalan Gence sakinlerine göre, Ermenistan ordusu, kentleri hedef alarak halkı korku ve paniğe sevk ederek kaos ortamı oluşturmayı hedefliyor.​​​​​​​AA muhabirine konuşan olay bölgesindeki sakinler, "(11 Ekim saldırısı) İlk saldırı olunca 'Tamam' dedik. Bunlar intikamını aldı, Gence'yi bir daha vurmazlar diye düşündük ancak yanıldık." dedi.​​​​​​​Gence'nin neden en kanlı saldırılar için hedef alındığı sorusuna ise bölge sakinleri, "Korku salıp kaos çıkarmak istiyorlar. Kenti terk edeceğimizi düşünüyorlar ancak bu, asla olmayacak." yanıtını verdi.​​​​​​​Gence sakinlerine göre Ermenistan, savaş cephesindeki yenilgilerinin intikamını alabilmek için kolay hedef olarak kendi topraklarından kente saldırılar düzenliyor.​​​​​​​Saldırının tam olarak yaşandığı kent merkezindeki Cevathan Mahallesi'nde bulunan Hüsü Haciyev Sokağı'nda oturan İlham Ebilov, "Saat 01.00 gibi patlama sesi geldi. Evler başımıza çöktü. Saldırı sonrası ilk 5 dakika hiç ses gelmedi" dedi.​​​​​​​Neden hiç ses duyulmadığına değinen Ebilov, "Herkes o saatte uykudaydı. Tam uykudayken terör saldırısına yakalandık.

30Bir müddet sonra bağırış, feryat ve haykırış sesleri geldi. Ben de şoktaydım. Evlerin çökmesi nedeniyle her taraf tozdu." dedi.​​​​​​​14 yaşındaki kızı Leman Rahimova enkaz altında kalan, gözü yaşlı şekilde evladından gelecek müjdeli haberi feryatlar içinde bekleyen Vefen Rahimova, "Kızım annene lütfen ses ver. Allah'ım balamı (yavrumu) bana bağışla." diye haykırdı.​​​​​​​Komşuları tarafından teselli edilmeye çalışan Rahimova, "Leman ile birlikte uyuduk. O uyanamadı, enkaz altında." dedi. Gence'ye ilk saldırının düzenlendiği 11 Ekim'den bu yana Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 17 köyü işgalden kurtardı.Genceli vatandaşlara göre Ermenistan, Azerbaycan'ın bu ilerleyişine karşı sivillerden intikam alıyor.​​​​​​​Saldırıda evi büyük hasar gören ve hafif yaralanan Kamil Abbasov, "Ordumuzu, askerlerimizi hedef alacak güçleri ve kabiliyetleri yok.​​​​​​​Bunun yerine kolay hedef olan sivilleri vuruyorlar." şeklinde konuştu. Abbasov, "Ermenistan sivillerden intikam alıyor." dedi.​​​​​​​Öte yandan Ermenistan ordusu tarafından Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlenen füze saldırıları, Türkiye'de pek çok isim tarafından lanetlendi.​​​​​​​Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı'da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor.​​​​​​​Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır" sözleriyle saldırıyı kınadı.​​​​​​​Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ermenistan'ı lanetlediği mesajında, "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

40AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:​​​​​​​"Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur.​​​​​​​Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak.​​​​​​​Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir. Cumhurbaşkanımızın Azerbaycanlı kardeşlerimizin daima yanında olacağımıza dair iradesi ile 'tek millet iki devlet' olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu savunacağız."​​​​​​​Birleşmiş Milletler de (BM), Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalardan ve sivil nüfusa etkilerinden derin endişe duyulduğunu belirterek, sivillere yönelik her türlü saldırıyı güçlü şekilde kınadı.​​​​​​​BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısına ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres'in devam eden çatışmalardan derin endişe duyduğunu söyledi.​​​​​​​Guterres'in Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve her iki tarafa da ateşkesin tam olarak uygulanması konusunda net mesaj verdiğini kaydeden Haq, BM'nin talep edilmesi durumunda insani yardımlara ve taraflarla çalışmaya hazır olduğunu belirtti.​​​​​​​3 haftadır süren çatışmaların yükünü sivil nüfusun çektiğine işaret eden Haq, ''Sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik her türlü hedefi ve saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz.'' dedi.​​​​​​​Taraflarlara uluslararası hukuk çerçevesinde sivillerin ve sivil altyapının korunması sorumluluğunu hatırlatan Haq, Ermenistan ve Azerbaycan'a gerginliği azaltma, çatışmaları artıracak ve bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecek her türlü eylemden kaçınma ve gecikmeksizin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları gözetiminde müzakerelere dönme çağrısı yaptı.​​​​​​​

50

51Ermenistan ikinci kez Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri orta menzilli balistik füzeyle uykudayken vurdu. Azerbaycan ordusu kalleş saldırı sonrası Ermenistan’a ait hedefleri tek tek tespit edip yok etti. Son dakika haberine göre ise, Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rusya'ya protesto notası verdi. Notanın gerekçesi olarak Rus vekilin yasadışı Dağlık Karabağ ziyareti gösterildi.​​​​​​​

Son dakika:  insanlığa duvar örüyor: Sınıra 27 km'lik çit yapımına başlandı

Son dakika haberine göre, 'dan lerin sınırdan geçişleri engellemek için ses cihazının ardından toplam 27 km uzunluğundaki çitin inşaatına başladı. Göçmenlere yönelik inşa edilen çitlerin temel atma törenine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in katılacağı ifade edildi.

Yunanistan insanlığa duvar örüyor

'ın lere yönelik geçiş engellerine yönelik girişimlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Atina yönetiminin Meriç (Evros) sınır bölgesine, olası toplu göçmen akınlarına karşı kullanmak üzere, taşınabilir, güçlü ses dalgaları yayabilen iki yeni cihaz yerleştirdi. Türk-Yunan sınırında, kaçak göçe karşı Meriç bölgesinde yapılacağı açıklanan yeni tel duvarın inşasına da Ferecik bölgesinde başlandığı bildirildi. Meriç Sınırı'na (Evros) metal çit inşaatı yapımına başlandı. Göçmenlere yönelik inşa edilen çitlerin temel atma törenine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in katılacağı ifade edildi.

TEL DUVAR İNŞAATI TÖRENLE BAŞLIYOR
Metal çitin, mevcut çit gibi sürekli olmayacağı, ilk 9 km'lik bölümü Ferecik'in Petalo bölgesine; sonraki 15 km'nin ise Çirozi alanını kapsayacak şekilde 2,5 km de Nea Egnatia bölgesine yerleştirileceği belirtildi.


Başbakan Miçotakis ziyareti öncesinde bölgeye gelen Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, bölgedeki bazı askeri birliklerin hazırlık ve eğitim durumunu teftiş etti, daha sonra da metal çitin yapımına başlanan sınır boyuna geçerek çalışmaları yakından izledi. Öte yandan Atina yönetimi, Meriç (Evros) sınır bölgesine, olası toplu göçmen akınlarına karşı kullanmak üzere, taşınabilir, güçlü ses dalgaları yayabilen iki yeni cihaz yerleştirmişti.

Mültecilere Yunan zulmü! Yunanistan sınıra kulakları sağır edebilecek cihaz yerleştirdi

Fransa'da işçi sendikaları ve göçmenlerden protesto: Macron senden tüm kalbimle nefret ediyorum!

'da çok sayıda işçi sendikası ve binlerce göçmen, Cumhurbaşkanı  hükümetinin göçmen politikalarını  etti. Sosyal Eylem Federasyonu Genel Sekreteri Mireille Stivala yaptığı açıklamada protestoya tüm işçilerin haklarını savunmak için katıldığını ifade etti. Gösteride "Macron, senden tüm kalbimle nefret ediyorum." yazısı dikkati çekti.

Giriş Tarihi: 17.10.2020 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 

Fransa'da işçi sendikaları ve göçmenlerden protesto: Macron senden tüm kalbimle nefret ediyorum!

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen protestoda, binlerce kişi ülkede oturma izni verilmeyen göçmenlere destek için Cumhuriyet Meydanı'ndan Saint Trinite Kilisesi'ne doğru yürüdü.

ÇALIŞMA ŞARTLARINDA İYİLEŞTİRME TALEBİ

"Belge istiyoruz, kimin için istiyoruz? Herkes için istiyoruz!" sloganı atarak ilerleyen protestocular, hükümetin, kayıtsız ve oturma izni olmayan göçmenler için düzenleme yapmasını, idari tutukluluk merkezlerinin kapatılmasını, herkese barınma sağlanmasını, ayrıca işçi hakları ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ön saflarda mücadele eden yabancı çalışanların şartlarının iyileştirilmesini talep etti.

Organizatörler, benzer eylemleri 30 Mayıs ve 20 Haziran'da da gerçekleştirdiklerini, Macron'un bugün gönderdikleri delegasyonu kabul etmemesi durumunda gösteriyi bir daha düzenleyeceklerini bildirdi.

Protesto ayrıca, 19 Eylül'de Fransa'nın farklı kentlerinden başkente yürüyen yüzlerce kayıtsız göçmenin yürüyüşünün son noktası oldu.

MACRON SENDEN NEFRET EDİYORUM!

Sosyal Eylem Federasyonu Genel Sekreteri Mireille Stivala yaptığı açıklamada, protestoya tüm işçilerin haklarını savunmak için katıldığını belirtti.

Hükümetin işveren ve işçilerin durumunu iyileştirmek için çaba göstermesi gerektiği ifade eden Stivala, "Kayıtsız göçmenlere destek için buradayız, durumlarının düzeltilmesi ve haklarının verilmesi gerekiyor. Hep birlikte yönetimi protesto ediyoruz." diye konuştu.

Gösterinin en renkli pankartındaki, "Macron, senden tüm kalbimle nefret ediyorum." yazısı dikkati çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Paristeki saldırı hakkında flaş açıklamaFRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON PARİS'TEKİ SALDIRI HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

'dan 'deki keşfe ilişkin açıklama geldi

’nin ’de Tuna-1 kuyusundaki ilk ultra derin deniz keşfindeki rezerv miktarında 85 milyar metreküp artış saptandığı ve kuyu sondajının tamamlanmasını takiben toplam rezerv miktarının 405 milyar metreküpe ulaştığı bildirildi. Açıklamada, 'nun kara alanlarındaki yoğun operasyonlarının yanı sıra  ve Karadeniz'de eş zamanlı şekilde milli ve yerli imkanlarla derin deniz aramacılık faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.

Giriş Tarihi: 17.10.2020  19:15 Son Güncelleme: 17.10.2020  19:57

TPAO'dan Karadeniz'deki keşfe ilişkin açıklama geldi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından (TPAO) yapılan açıklamada, 21 Ağustos'ta, Batı Karadeniz'de Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde yer alan Sakarya Gaz Sahası'nda büyük bir keşif yapıldığı anımsatıldı.

Sakarya bloğunda açılan ve keşif yapıldığı duyurulan Tuna-1 Kuyusu'nun Ereğli'nin 175 kilometre kuzeyinde yer aldığı akarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kuyu sondaj operasyonu, en son teknoloji ile donatılmış Fatih Derin Deniz Sondaj Gemisi ile gerçekleştirilmiştir. Kuyunun bulunduğu bölgede su derinliği 2 bin 117 metre, son derinlik ise 4 bin 775 metre olmakla birlikte, kuyuda Erken Pliyosen-Geç Miyosen yaşlı 30 metrelik gaz ihtiva eden ilave bir rezervuar seviyesi tespit edilmiştir. Kuyu sondajının tamamlanmasını müteakip rezerv miktarı, eklenen 85 milyar metreküple toplam 405 milyar metreküp olarak saptanmıştır. Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşif, bugüne kadar Karadeniz'de gerçekleştirilmiş en büyük keşif olmasının yanı sıra bu yıl dünyada denizlerde gerçekleştirilen keşifler arasında da birinci sırada yer almaktadır."

Açıklamada, TPAO'nun kara alanlarındaki yoğun operasyonlarının yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz'de eş zamanlı şekilde milli ve yerli imkanlarla derin deniz aramacılık faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.

TPAO'nun 1954 yılında kurulduğu anımsatılan açıklamada, "TPAO, halihazırda günlük toplam 150 bin varil petrol eşdeğerinde üretim yapmakta, yurt dışında Azerbaycan, Irak, Rusya ve Afganistan'da faaliyet göstermektedir." denildi.

, Kim Milyoner Olmak İster'de 250 bin TL'lik soruyu cevaplıyor! Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?

Televizyon ekranlarının en çok izlenen bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümüyle ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Genç yarışmacı , 250 bin TL'lik soruyu cevaplıyor. Bu noktada, Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu Milyoner’de az önce sorulan soru izleyenleri televizyon ekranına kilitledi ve "Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Haberimizden, Kim Milyoner Olmak İster programında Hikmet Karakurt'un cevaplayacağı, 'Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?' sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 17.10.2020  20:53 Son Güncelleme: 17.10.2020  21:01

Hikmet Karakurt, Kim Milyoner Olmak İster'de 250 bin TL'lik soruyu cevaplıyor! Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?

Televizyon ekranlarının en çok izlenen bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümüyle ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Genç yarışmacı Hikmet Karakurt, 250 bin TL'lik soruyu cevaplayacak ve 1 Milyon TL'lik soruya kadar ilerleyip ilerleyemeyeceği belli olacak. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Milyoner'de az önce sorulan 250 bin TL'lik soru izleyenleri televizyon ekranına kilitledi ve ''Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?'' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Haberimizin devamından Kim Milyoner Olmak İster programındaki Hikmet Karakurt'un cevaplayacağı, 'Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?' sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz.

AY'DA YÜRÜYEN İLK İNSAN OLAN NEİL ARMSTRONG, AY'A GİDERKEN YANINDA HANGİSİNDEN PARÇALAR GÖTÜRMÜŞTÜR?

Galileo'nun teleskobu

Newton'ın peruğu

Wright Kardeşler'in uçağı

Einstein'ın beyni

Cevap >> Wright Kardeşler'in uçağı

İngiletere'deki cahil grup StandUpX koronavirüs tedbirlerine karşı yürüdü

'deki koronavirüs tedbirleri ve aşı karşıtı  adlı grup, yasakları çiğnemek için 'da yürüyüş gerçekleştirdi. Hükümetin aldığı kararları hiçe sayan StandUpX grubu, yaptıkları yürüyüşler sivillerin hayatlarını da tehlikeye attı.

Giriş Tarihi: 17.10.2020 

İngiletere'deki cahil grup StandUpX koronavirüs tedbirlerine karşı yürüdü

'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ve aşı karşıtı  adlı grubun üyeleri, gösteri yasağına rağmen başkent 'da yürüyüş yaptı.

StandUpX üyeleri, yerel saatle 13.00'te (TSİ 15.00) 'ta bir araya geldi. Ülkede 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olmasına rağmen grup üyeleri, toplu halde yürüyüşe geçti.

TÜM YASAKLARI ÇİĞNEDİLER

Oxford Caddesi'nden geçerek Leicester Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, burada yapılan konuşmaları dinledi.

Bu arada bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Grup üyelerinin polisi engellemeye çalışması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Olay sonrası Londra sokaklarındaki yürüyüşlerine devam eden gösterciler, eylemi 'nda sonlandırdı.

"Onayımız yok", "Kovid-19 aldatmacası", "Hükümet yalan söylüyor" yazılı pankartlar taşınan gösteride, önlemlerin kaldırılması istendi.

Grubun önceki haftalarda daha çok kişinin katılımıyla yaptığı gösteride onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

TOPLAM VAKA 700 BİNİ GEÇTİ

Bu arada ülkede son 24 saatte 150 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı 43 bin 579'a, vaka sayısı da 16 bin 171 artarak 705 bin 428'e çıktı.

Ülkede son haftalarda günlük vakalar 15 bini geçerken, başkent Londra'da farklı hane halkı üyelerinin ev, bar ve restoran gibi kapalı mekanlarda bir araya gelmeleri bugün itibarıyla yasaklandı.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

 HABERİ: 3 Kasım'da gerçekleşecek  başkanlık seçimlerinde nefes kesen yarış sürüyor. ABD Başkanı  ve Demokrat rakibi , başkanlık seçimlerinde kritik öneme sahip 29 delegesi olan 'da için anket sonuçları geldi. Öte yandan Biden, Trump'ın 2016 seçimlerinde kazandığı Pennsylvania ve Michigan'da anketlerde yarışı önde götürüyor.

Giriş Tarihi: 17.10.2020 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Hill ve HarrisX tarafından yapılan son anket sonuçlarına göre, eski ABD başkan yardımcısı Biden, Trump'ın 2016 başkanlık seçimlerinde kazandığı Pennsylvania ve Michigan'da yarışı önde götürüyor.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Michigan'da Trump ile arasındaki farkı önemli oranda açan Biden, Pennsylvania eyaletinde de aldığı yüzde 51'lik destekle rakibinden 5 puan önde görünüyor.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeledeki tutumu Trump'a olan desteği aşağı çekerken, seçmenlerin çoğu Trump'ın ekonomik politikalarını beğeniyor.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Ekonomide Trump'a Biden'dan daha fazla güvenen seçmenler, ırkçılık, polis reformları ve Çin ile ilişkilerde ise Biden'ın Trump'tan daha iyi olacağını düşünüyor.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Trump, 2016'da kazandığı başkanlık seçimlerinde kritik öneme sahip 29 delegesi olan Florida'da ise yüzde 48 destek oranıyla rakibi Biden ile başa başa gidiyor, seçmenlerin yüzde 4'ü ise kararsız olduğunu söylüyor.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Florida'da seçmenler ekonomide yüzde 55 ile Trump'a destek verirken, salgın konusunda ise Biden'ın Trump'tan daha iyi olduğu görüşünde.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Ankete katılan seçmenlerin üçte ikisi ise ülkenin yanlış yola doğru gittiğini belirtiyor.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Hill-HarrisX anketi, 12-15 Ekim arasında Florida, Michigan ve Pennsylvania'da online yapıldı.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Amerikan haber ajansı ''The Associated Press'' ve ''NORC'' tarafından yapılan anket sonuçlarına göre ise ülke genelinde seçmenlerin yüzde 85'i Amerikalıların değerler bakımından büyük ölçüde bölündüğünü düşünüyor.

Seçmenlerin sadece yüzde 15'i demokrasinin ülkede gerçekten işlediğine inanırken, yüzde 65'i ise Trump'ın yeniden seçilmesi durumunda ülkedeki bölünmüşlüğün daha da kötüye gideceği görüşünde.

SON DAKİKA | ABD başkanlık seçiminde son durum! Trump ve Biden kritik öneme sahip Florida'da...

Seçmenlerin yüzde 35'i ise Biden'ın seçilmesi durumda ülkenin daha fazla bölüneceğini söylüyor.

3 Kasım'daki seçimlerde Donald Trump ya da Joe Biden'ın başkan seçilebilmesi için 270 delegeye ulaşması gerekiyor ve iki parti arasında gidip gelen 29 delegesi olan Florida, 20 delegesi bulunan Pennsylvania ve 16 delegeye sahip Michigan gibi kritik eyaletler seçimlerde önemli rol oynuyor.

A Büyükelçiliği, koronavirüse yakalanan Rahmi Koç için geçmiş olsun mesajı yayınladı

'nin  Büyükelçiliği'nin resmi hesabından yapılan açıklamada koronavirüse yakalanan  Şeref Başkanı Rahmi Koç için "Dünden bugüne tüm dostları adına acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

ABD Büyükelçiliği'nden Rahmi Koç mesajı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçiliği Twitter hesabından koronavirüse yakalanan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç için bir mesaj yayınlandı.

"DÜNDEN BUGÜNE TÜM DOSTLARI ADINA ACİL ŞİFALAR DİLERİZ"
Büyükelçiliğin Twitter hesabından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi "Rahmi Koç'a, ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Misyonu'ndaki dünden bugüne tüm dostları adına acil şifalar diler, en kısa zamanda sağlığına kavuşarak ailesi ve sevdiklerinin arasına dönmesini temenni ederiz."

DÜN TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI
Dün gelen bilgilere göre Rahmi Koç'un koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Bodrum'da Divan Palmira'da bir parti veren Koç, 9 Ekim'de 90 yaşına girmişti. Amerikan Hastanesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç'un 16 Ekim 2020 tarihinde hafif üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile Amerikan Hastanesi'ne başvurduğu belirtilerek, yapılan incelemede Kovid-19 testinin pozitif bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, Koç'un sağlık durumunun iyi olup, hastanede tedbir amaçlı izlendiği bildirildi.

Son dakika: Azerbaycan'dan bir darbe daha: Ermenistan'ın savaş uçağını düşürdü!

Son dakika haberine göre 'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, "Savaş meydanında yanıt vereceğiz" demişti.

Giriş Tarihi: 17.10.2020 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 

Son dakika: Azerbaycan'dan bir darbe daha: Ermenistan'ın savaş uçağını düşürdü!

Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar 60 sivil yaşamını yitirdi, 270 sivil yaralandı.

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 16 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı.

Buna göre, söz konusu dönemde 60 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 270 sivil yaralandı.

Ermenistan'ın saldırılarında 1704 ev, 90 apartman, 327 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Azerbaycan, Ermenistanın savaş uçağını düşürdüAZERBAYCAN, ERMENİSTAN'IN SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ

AZERBAYCAN, 27 EYLÜL'DE OPERASYON BAŞLATMIŞTI
Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı.

Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top ve füzelerle saldırısını sürdürmüştü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN'IN SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 11.11'de Cebrail ili yönünde Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan askerlerine havadan saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince vurularak düşürüldüğü kaydedildi.

Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistana savaş meydanında cevap vereceğizSON DAKİKA: AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV: ERMENİSTAN'A SAVAŞ MEYDANINDA CEVAP VERECEĞİZ

ALİYEV: SAVAŞ MEYDANINDA YANIT VERECEĞİZ
Aliyev, gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, faşist Erivan yönetiminin Gence'ye saldırarak bir daha savaş suçu işlediğini belirtti.

Gence ve Mingeçevir'e yapılan namert saldırı sonucu Azerbaycanlıların yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını hatırlatan Aliyev, saldırıların Azerbaycan halkının iradesini kıramayacağını vurguladı.

Erivan yönetiminin sivillere saldırı nedeniyle yargılanması gerektiğini belirten Aliyev, "Onların yanıtını savaş meydanında veriyoruz. Şehit olan masumların intikamını savaş meydanında alıyoruz ve alacağız. Biz hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadık, savaşmayacağız. Biz Ermeni değiliz." dedi.
Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlarda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah ve mühimmatı imha ettiklerini vurgulayan Aliyev, "Bugüne kadar imha edilen ve ele geçiren silahların maliyeti en az 2 milyar dolardır. Fakat yine de silahları var. Sormak gerekir. Onları kim silahlandırıyor? Fakir bir ülkede bu kadar silah ne arıyor? Bugün de onlara kaçak yolla silah gönderiliyor. Biz bu sorulara yanıt istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistana savaş meydanında cevap vereceğizSON DAKİKA: AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV: ERMENİSTAN'A SAVAŞ MEYDANINDA CEVAP VERECEĞİZ

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç!

SON DAKİKA HABERİ |  Genel Direktörü Dr. , yeni tip koronavirüs (covid-19) tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında sadece birinin etkili olduğunu duyurdu ve ilacın ismini açıkladı.

Giriş Tarihi: 16.10.2020 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde, video konferans yöntemiyle DSÖ pandemi uzmanlarıyla toplantı düzenledi.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Örgüt tarafından koordine edilen Kovid-19 terapötiklerinin değerlendirildiği Dayanışma Denemesi'nin geçici sonuçlarına değinen Ghebreyesus, "Remdesivir" adlı antiviral ilaç, hidroksiklorokin ve AIDS tedavisinde kullanılan lopinavir/ritonavir bileşiminin, Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastanede kalış süreleri üzerinde çok az etkisi olduğunu veya hiç etkisi olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Ghebreyesus, çıkan olumsuz sonuçlara rağmen DSÖ'nün mart ayında 30 ülkede bulunan toplam 500 hastanede yaklaşık 13 bin gönüllünün katılımıyla başlattığı Dayanışma Denemesi'nin devam edeceğini aktardı.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Dayanışma Denemesi her ay yaklaşık 2000 hastayı bünyesine kattığını ve monoklonal antikorlar ve yeni antiviraller dahil olmak üzere diğer tedavilere devam edeceğini belirten Ghebreyesus, "Şimdilik, kortikosteroid deksametazon, Kovid-19'u şiddetli geçiren hastalarda etkili olduğu ortaya çıkan tek terapötiktir." dedi.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Ghebreyesus,, dünyada her yıl 3,5 milyona yakın şiddetli mevsimsel grip vakası ve 650 bin civarında da solunumla ilgili ölümler gerçekleştiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

"Bu yıl, güney yarımkürede kış boyunca, Kovid-19 için alınan önlemler nedeniyle mevsimsel grip vakaları ve ölümleri normalden daha azdı. Ancak aynı şeyin kuzey yarımküredeki grip mevsiminde de geçerli olacağını varsayamayız."

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

DSÖ Genel Direktörü, ayrıca grip aşısı talebinin arzın üzerine çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

FUTBOL MAÇLARI DEVAM ETMELİ Mİ?

AA'nın Avrupa'da başlayan futbol ligleri ve bazı ülkelerde stadyumlara taraftar alınmasıyla ilgili sorusunu, DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove cevapladı.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Kerkhove, "Spor müsabakalarının tekrar başlaması için herkesin istekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hepimiz sporu çok seviyoruz." dedi.

SON DAKİKA | DSÖ açıkladı! İşte korona virüs tedavisinde tek etkili ilaç! Deksametazon

Spor müsabakaları ve diğer toplu etkinliklerin her ülkenin içinde bulunduğu duruma göre değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kerkhove, "Avrupa kıtasında günlük vaka sayılarında yüzde 80'lik bir artış gözlemliyoruz. Ama bu virüsün her ülkede eşit şekilde yayıldığı anlamına gelmiyor. Virüsün yoğun olduğu 'popüler noktalar' var." diye konuştu.

Kerkhove, spor müsabakalarının devam edip etmeyeceğine her ülkenin elindeki verileri değerlendirerek, karar vermesi gerektiğini kaydetti.